ŚWIAT Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 [quote name='Secia']Świat a czy Tumiś ma ogłoszenia na Trójmieście?? Jeżeli nie to mogłabyś mu zrobić, pliss. Ma takie urocze foty z festynu :-) dziękuję[/QUOTE] Ma od dawna, prawie wszystkie psiaki mają...ale zrobiam nowe - jedno zdjęcie jest chyba z festynu, wzięłam ze strony schroniska, jak bedę miała czas to inne też wkleję [URL]http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/tumis-przyjazny-oddany-amstaff-potrzebuje-ludzkiej-milosci-ogl3837990.html[/URL] Quote
Ilonajot Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 [quote name='Betbet']No inna sprawa, że mieszkanko mam prawdopodobnie na jakiś rok więc remontuję cudze za swoje, bo chciałam mieć bezpiecznie i jako tako wygodnie. Ech... zobaczymy, bede się starała cosik zabrać od Was. Facebooka prowadziłam jednego, akcja się w sumie skońcyzła... nie miałam milionów "lubiaczy", raptem 180 osób ale zbierlaiśmy nakrętki dla chłopca na wózek. Jest to niestety czasochłonne jeśli ma być fajne:/[/QUOTE] no wlasnie wiem to wiem- strona schroniska pozera mase czasu, ma duza poczytnoec w narodzie z tego co wiem, ale wlasnie MUSI byc ciagle aktualizowana, itd. dlatego tez sobie pomyslalam, ze moze jednak powinnismy przez strone dzialac. I lokalne media. W koncu chodzi nam o to, zeby przede wszystkim pozyskac LOKALNA spolecznosc! Starogard to 50-tysieczne miasto, nie wierze ze nie znajdzie sie tych 200 osob ... Quote
Itske Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 [quote name='Ilonajot']Olenka wysyla po 100 listow do firm miesiecznie. I co - I NIC!!! Moze by tak uderzyc wiec do osob prywatnych, skoro fimy maja nas gdzies?? A jakby 200 mieszkancow Starogardu/Gdanska/Koziej Wolki placilo REGULARNIE po 10 zl miesiecznie, sytuacja zaczelaby sie stabilizowac. Tylko trzeba zarazic lokalna spolecznosc ta idea! Ktos ma jakies pomysly jak to zrobic? QUOTE] 1. Wysyłanie listów do firm - to strata czasu i kasy - [U]trzeba iść osobiście[/U], z pismem i zdjęciami w garsci, dobijać się do decydentów, nie dawać spławic, wczesniej umówić, bo tak nie przyjmą, i [U]coś mieć w zamian[/U], np. rekalmę w pismie, rekalmę na stronie, a najlepiej reklamę tam, gdzie są odbiorcy danej firmy, rekalmowac ich an festynach itd 2. Adopcje wirtualne - kiedyś jakieś sumy chodzily - ok 60 zl, na Starogard to za drogo miesiecznie, niektórzy tyle na swojego zwierzaka nie wydają w realu, może adopcje tańsze? 3. adopcje w pzredszkolu - cale przedszkole adoptuje jednego pieska/ kotka i zbiera dla niego smycze, zarełko, pieniążki, w Starogardzie jest chyba kilka przedszkoli - i juz kilka psów, adopcje pzrez klasy I, II, III w Sp - wprosić się na spotkanie dyrektorów, umówić pzrez UM (iśc do Pani Naczelnik Urszuli D. Wydział edukacji i spraw społecznych), obkolędowac przedszkola, i wychowawców kals I-III, 4. Drogie Wolontariuszki ze Starogardu - ruszcie swoich wychowawcow i dyrektorów 45 Iść na rozmowę do Delegatury Kuratorium Oświaty w Tczewie - szkoły w St podlegają pod Tczew, dyrektor Stanisław Sumowski - zrobić akcję wychowawczą - Łańcuszek św. Franciszka, młodzież niech idzie, a przed umowieniem sie niech młodzież do mnie zadzwoni, pojadę z Wami :-) 5. Ilonajot - cieszyłabym się jakby te 200 osob placiło regularnie po 5 zł, to Starogard nie 3miasto, obrót robi kase, apelujcie do ludzi o mniejsza kwotę,w iecej ich przyciągniecie 6. Kociewskie gazety nie mogą zamiescic Waszego apelu? Secia - gazetki na Ciebie czekają :-) Quote
Ilonajot Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Itske, ja mialam dokladnie takie same pomysly - uderzyc do przedszkoli i szkol, klasy niech adoptuja wspolnie jakiegos jednego zwierzaka ... Firmy i ludzie biznesu niestety TYLKO albo PRZEDE WSZYSTKIM kalkuluja i patrza co moglyby z tego miec, o serce u nich trudno :( chociaz STARPEC podsponsorowal kilka nowiutkich super-fajnych BUD na wiosne w odpowiedzi na takie pismo! Kociewskie gazety NA PEWNO zamieszcza nasz apel - ale my dopiero wpadlysmy na ten pomysl z LANCUSZKIEM ... wiec to swieza sprawa a widze, ze nazwa juz chwycila ;) trzeba szybko zastrzec, zeby ktos nam nie podkradl ;) aaaa, jesli chodzi o adopcje wirtualne - nie ma jakiejs konkretnej sumy, kazy placi ile chce ... i to sa na pewno sumy mniejsze, niz 50 zl Quote
Secia Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 pamiętam o gazetkach Świat dzięki za Tumisiowe ogłoszenia :-) Quote
Betbet Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 jest mi cholernie wstyd...głupia jestem...pomyliłam Starogard z Pruszczem i właśnie sprawdziłam odległość... ekhm... czym wy tam jeździcie? Quote
Ilonajot Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Olenka jezdzi codziennie ;) ale pksem a ja raz na dwa-trzy tyg, tez pksem ... to rzeczywiscie daleko! nie ma problemu, zeby dowiezc pieska pksem, tylko wtedy nie bedziesz miala mozliwosci zobaczenia na miejscu ;) Quote
Itske Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='Betbet']jest mi cholernie wstyd...głupia jestem...pomyliłam Starogard z Pruszczem i właśnie sprawdziłam odległość... ekhm... czym wy tam jeździcie?[/QUOTE] jeździmy codziennie, bo mieszkamy niedaleko Starogardu, a pracujemy w Gdańsku ( my Itske :-) Quote
Secia Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 mam nadzieję, że będę dzisiaj pamiętać o gazetach.Jestem nieco śpiąca. Od piątku mam nowego tymczasa, który wstaje o 4 rano i sprawdza czy śpimy, bo on już chciałby się bawić i nie będzie czekał do 6 rano na spacerek. Quote
dominika.prosinowska Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Witam po długiej nieobecności :) Erni jest w coraz lepszej formie - swobodnie używa łapę, którą miał operowaną a utyka tylko wtedy, kiedy jest już baaaardzo zmęczy i to po długim spacerze. Weterynarz który go operował przy każdej wizycie patrzy na niego z niedowierzaniem, bo wszystko zagoiło się na nim jak na psie ;) Nie grymasi przy jedzeniu, ale i tak martwi nas to, że ciągle z niego spora chudzinka (mimo, ze dostaje pełnowartościowy pokarm...). Młody chodzi do "podstawówki" - łazi przy nodze, kiedy da mu się polecenie to siada, waruje, zostaje gdy się od niego oddalamy ;) Co najważniejsze, to po tym co przeszedł nie opuszcza go pogoda ducha, na ludzi reaguje pozytywnie, usiłuje bratać się z innymi psami i... kotami. Krótko mówiąc - jest dobrze, a Erni wprowadza w nasze życie wiele radości. Pozdrawiam Dominika A oto kilka zdjęć bystrzaka: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-57jbu1IOj0I/TcpLhtrojLI/AAAAAAAAJW0/ktCGCVgFB5c/s640/Kopia%252520DSC00087.JPG[/IMG] Nadal siada jak żabka. [IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/228617_10150190151692207_755452206_6885429_7701929_n.jpg[/IMG] Owieczka w wilczej skórze. [IMG]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/230538_10150181097442207_755452206_6812223_186055_n.jpg[/IMG] Znosi moje pieszczoty... [IMG]https://picasaweb.google.com/dominika.prosinowska/Erni02#5615412006723946370[/IMG][IMG]https://picasaweb.google.com/dominika.prosinowska/Erni02#5615412006723946370[/IMG][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-z5j4IyfzNSY/Te3zd-g-h4I/AAAAAAAAJkg/6tpRCbQTi7U/s912/DSC00241.JPG[/IMG] Od czasu do czasu sam "sprzeda" mi buziaka :loveu: Quote
Betbet Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Hehe ale fajny ten wasz piechol:) Itske pw już wysłałam. Czy ja mogę zawczasu założyć Kejti watek, poprowadzić go i tam szukać ewentualnej pomocy? Bo sama finansowo na bank nie podołam... Kasa mogłaby lecieć na konto schroniska jak coś?? Quote
Buell Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Erni to super psiak! A do przedszkola to na Żabianke chodzicie? Ja tam zawsze bylem sporo przed zajęciami (szczyle sie bawily) - socjalizacja w tym wszystkim byla najważniejsza... Quote
dominika.prosinowska Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='Buell']Erni to super psiak! A do przedszkola to na Żabianke chodzicie? Ja tam zawsze bylem sporo przed zajęciami (szczyle sie bawily) - socjalizacja w tym wszystkim byla najważniejsza...[/QUOTE] tak dokładnie tam :) tzw. hauuu-ward. Quote
Ilonajot Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Dominika, nawet nie wiesz, jaka nam radosc sprawiasz takimi super wiesciami o Ernim!!!!! czy mi sie wydaje, czy urosl i zmeznial?? jakie piekne fotki! zaraz je oczywiscie wykorzystam na stronke ;) moze sprobuj go odrobaczyc jeszcze, moze dlatego chudziak, bo ma robale. czasami psy ze schronu trzeba odrobaczac po kilka razy ................ poza tym my nie znamy kompletnie jego przeszlosci, nie wiemy, gdzie przedtem mieszkal - moze w chlewie albo w jakims piep...nym pseudo?! a jesli tak - to na pewno musial byc zarobaczony na maksa :( moze dac koope do laboratorium? ale do takiego "specjalnego" przedszkola dla astow chodzi, czy z innymi pieskami tez? Quote
Ilonajot Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='Betbet']Hehe ale fajny ten wasz piechol:) Itske pw już wysłałam. Czy ja mogę zawczasu założyć Kejti watek, poprowadzić go i tam szukać ewentualnej pomocy? Bo sama finansowo na bank nie podołam... Kasa mogłaby lecieć na konto schroniska jak coś??[/QUOTE] Betbet, najlepiej ustal to wszystko z Olenka telefonicznie, ona ma obecnie spore klopoty z kompem i rzadko tu bywa :( Quote
Itske Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='Secia']mam nadzieję, że będę dzisiaj pamiętać o gazetach.Jestem nieco śpiąca. Od piątku mam nowego tymczasa, który wstaje o 4 rano i sprawdza czy śpimy, bo on już chciałby się bawić i nie będzie czekał do 6 rano na spacerek.[/QUOTE] To dawaj go na noc do mojej firmy, na portierni Panie będą zadowlone w nocy, że mają towarzystwo :-) Quote
dominika.prosinowska Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Erni nie ma indywidualnych zajęć, prowadząca zajęcia stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby. Od 1,5 miesiąca chodzi na szkolenie z innymi psiakami, niedługo czeka go egzamin :eviltong: Kumaty jest niesamowicie, ale momentami leniwy i uparty, ale ponoć terriery tak mają ;) Z tym odrobaczeniem to może dobry pomysł, choć już był odrobaczany 2 razy... nie wiem, muszę pogadać z weterynarzem. Wydaje mi się, że karmimy go prawidłowo - dajemy mu eukanube na zmianę z ryżem, gotowanym mięchem i warzywami... Swoją drogą ostatnio dostałam email od przemiłej kobitki, która organizuje w 3mieście spotkania dla amstaffowatych ;) zbiera się grupa 25 czworonogów z właścicielami i wszyscy idą na spacer :) Po sesji na bank się skusimy! Quote
Ilonajot Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='dominika.prosinowska']Erni nie ma indywidualnych zajęć, prowadząca zajęcia stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby. Od 1,5 miesiąca chodzi na szkolenie z innymi psiakami, niedługo czeka go egzamin :eviltong: Kumaty jest niesamowicie, ale momentami leniwy i uparty, ale ponoć terriery tak mają ;) Z tym odrobaczeniem to może dobry pomysł, choć już był odrobaczany 2 razy... nie wiem, muszę pogadać z weterynarzem. Wydaje mi się, że karmimy go prawidłowo - dajemy mu eukanube na zmianę z ryżem, gotowanym mięchem i warzywami... Swoją drogą ostatnio dostałam email od przemiłej kobitki, która organizuje w 3mieście spotkania dla amstaffowatych ;) zbiera się grupa 25 czworonogów z właścicielami i wszyscy idą na spacer :) Po sesji na bank się skusimy![/QUOTE] odrobaczanie odrobaczaniu nierowne :( np na psiego tasiemca zwykle odrobaczanie nie zadziala - tu trzeba zrobic specjalny zastrzyk (jednorazowo) ... z kolei ten zastrzyk dziala TYLKO na tasiemca. ANIPRAZOL czy ADVOKAT zalatwiaja sprawe wszystkich innych robunow, OPROCZ tasiemca. Z tego co wiem ... Pratel dla schroniskowcow to zdecydowanie za malo to pieknie, ze Erni sie tak wspaniale sprawuje!!! No i super, ze z ta noga tak dobrze - i to w tak krotkim czasie! przeciez pisalas na poczatku, ze to wyglada na MIESIACE rehabilitacji ... a tu prosze - Erni juz do SZKOLY chodzi ;) ciekawe, czy dostanie swiadectwo z paskiem ;) Quote
Betbet Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 tiririr mam błogosławiestwo na zrobienie wątku Kejti:) Biorę się do roboty:) Quote
Ilonajot Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='Betbet']tiririr mam błogosławiestwo na zrobienie wątku Kejti:) Biorę się do roboty:)[/QUOTE] cudnie :) kiedy maupa do ciebie przyjedzie?? Quote
Betbet Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 W sobotę ja po maupę albo maupa do mnie;) Ale wolałabym ja po nią;) A jej watek wm oim podpisie, koniecznie zapraszam!!! I nie pisz o niej maupa bo zaczynam się bac, że będę miała w domu syzmpansika rozrabiakę;) Quote
olenka_f Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 kochani lubcie nas , cooo? [URL="http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=109822745773732&id=141351135931993#!/pages/OTOZ-Animals-schronisko-dla-bezdomnych-zwierz%C4%85t-w-Starogardzie-Gda%C5%84skim/141351135931993"]http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=109822745773732&id=141351135931993#!/pages/OTOZ-Animals-schronisko-dla-bezdomnych-zwierz%C4%85t-w-Starogardzie-Gda%C5%84skim/141351135931993[/URL] Quote
Ilonajot Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='Betbet']W sobotę ja po maupę albo maupa do mnie;) Ale wolałabym ja po nią;) A jej watek wm oim podpisie, koniecznie zapraszam!!! I nie pisz o niej maupa bo zaczynam się bac, że będę miała w domu syzmpansika rozrabiakę;)[/QUOTE] super cudowny mega banerek ;) hehehe ty to jestes zdolniacha Betbet :) maupa tylko tak se nazwalam, Kejti (Perry) jest cudowna i grzeczna!!! Quote
Ilonajot Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='lika1771']Czy mozna prosic wiecej fotek Wiki[/QUOTE] lika1771, kochana, dodalam dwie dodatkowe fotki Wikusi na "kudlaczach", do tego postu z jej metryczka ... Quote
Recommended Posts