Ilonajot Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Kochani, w schronisku w Starogardzie Gdańskim BRAKUJE NAM SMYCZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sprawa jest naprawde bardzo PILNA!!! Przeczytajcie prosze: W zwiazku z tym, ze mamy teraz wielu wolontariuszy, ktorzy wychodza z psami - notorycznie brakuje nam smyczy!!!!!!!!!!!!! Ilosc smyczy w schronisku zostala zdziesiatkowana i zostaly tylko jakies marne resztki :( Za tydzien w sobote mamy festyn, na ktorym chcemy pokazac 20-30 psow (!!!) i wszystko byloby pieknie gdyby nie fakt, ze brakuje nam wlasnie SMYCZY!!! BARDZO PROSIMY O POMOC! Jesli jestescie w stanie pozbierac po znajomych i dostarczyc do schroniska (np droga pocztowa) - bylibysmy niezmiernie wdzieczni! Schronisko nie stac niestety na zakup smyczy, gdzyz finanse sa bardzo ograniczone i wiadomo, ze w pierwszej kolejnosci pieniazki ida na pilniejsze potrzeby, typu leki ... Wstawilam juz tydzien temu APEL na stronie schroniska, ale niestety nie przyniosl on spodziewanych rezultatow, wiec musze chodzic po prosbie tutaj na dogo ... Wiemy, ze nas nie zawiedziecie!!! Adres, na ktory mozna podsylac/przywozic/przynosic dary: "OTOZ Animals" Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul. Hermanowska 24 83-200 Starogard Gdański [url]www.otoz.pl/starogard[/url] Quote
ŚWIAT Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Popytam po znajomych, ale oni raczej kotolubni... ogłoszenie Tory [url]http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/tora-6-miesieczna-sunia-do-bardzo-pilnej-adopcji-ogl3786162.html[/url] Będę z Wami myślami na festynie, i oby sprzyniósł wiele udanych adopcji (zwłaszcza dobry dom dla Tito) Quote
ŚWIAT Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Dodałam prośbę o smycze na Trójmieście w Dziale Zwierzęta (najwyżej każą przenieść do innego Działu) [url]http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/w-schronisku-brakuje-smyczy-oddaj-nam-niepotrzebna-kazda-smycz-na-wage-zlota-ogl3786224.html[/url] Quote
olenka_f Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 mam wieści z domu Leny - parwo Szczęściara zaczęła jeść walczymy o Tore dwa szczyle Czesio i brat jeszcze się trzymają Julian nie wychodzi z budy, dostaje leki i codziennie pryszczemy go na robale może mu zimno po tym ogoleniu ale jakie miałam wyjście :( Quote
Itske Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [quote name='Ilonajot']Kochani, w schronisku w Starogardzie Gdańskim BRAKUJE NAM SMYCZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sprawa jest naprawde bardzo PILNA!!! [/QUOTE] Mam dla Was dwie porządne (jedna nówka) smycze, na sredniego/ większego i wiekszego psa, tylko nie mam jak dostarczyć! Quote
olenka_f Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 ja jestem z Gdańska, wracam z pracy raczej zawsze późno ok 18.30 jestem w Gdańsku ale możemy się umówić np przy Locie Quote
Ilonajot Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [quote name='olenka_f']mam wieści z domu Leny - parwo Szczęściara zaczęła jeść walczymy o Tore dwa szczyle Czesio i brat jeszcze się trzymają [/QUOTE] boziu :( :( :( chociaz dobrze, ze Szczesciara zaczela jesc, ale z powodu Tory to jestem po prostu zalamana :( taki cudowny pies!!!!! dopiero co ja dalam na strone :( Quote
Ilonajot Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [quote name='Itske']Mam dla Was dwie porządne (jedna nówka) smycze, na sredniego/ większego i wiekszego psa, tylko nie mam jak dostarczyć![/QUOTE] SUPI! Itske, ja jestem z Gdyni i codziennie dojezdzam do Sopotu do roboty ;) wiec jak ci nie pasuje gdansk - to moge odebrac w sopocie albo w gdyni ... w sobote jade na festyn do Starogardu i wtedy bym zawiozla do schronu Quote
Ilonajot Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [quote name='ŚWIAT']Dodałam prośbę o smycze na Trójmieście w Dziale Zwierzęta (najwyżej każą przenieść do innego Działu) [url]http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/w-schronisku-brakuje-smyczy-oddaj-nam-niepotrzebna-kazda-smycz-na-wage-zlota-ogl3786224.html[/url][/QUOTE] bardzo dziekujemy ŚWIAT - takie apele na trojmiesicie daja ZAWSZE efekty!!! Quote
Ilonajot Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [quote name='olenka_f']Julian nie wychodzi z budy, dostaje leki i codziennie pryszczemy go na robale może mu zimno po tym ogoleniu ale jakie miałam wyjście :([/QUOTE] Julian to ten kaukaz co sie topil?? i ktorego ogolilas z powodu blotnej skorupy i robali, co po nim lazily? jeszcze nie mam jego fotek ... moze siedzi w budzie, bo po prostu mu glupio tak sie pokazywac bez futra ;) Quote
Secia Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='Itske']Mam dla Was dwie porządne (jedna nówka) smycze, na sredniego/ większego i wiekszego psa, tylko nie mam jak dostarczyć![/QUOTE] A do której jesteś w pracy? Może ja dam radę a potem podrzucę Olence do domu lub spotkam się w parku za rogiem ;-) z Buell i przekażę przesyłkę Quote
Itske Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Secia - pracuję do 15.30 - 16, smycze mam w domu, to wezmę je jutro i od jutra będą czekać na Ciebie, jak nie dotrzesz do 15.30 - to zostawię na portierni - pracuje całą dobę, super! Quote
Secia Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 mogę być o 16.20 Ja pracuję do 16 w Gdańsku na Łąkowej, więc mam kawał drogi ale rower czyni cuda. Czyli opcja na portierni :-) Quote
Itske Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='Secia']mogę być o 16.20 Ja pracuję do 16 w Gdańsku na Łąkowej, więc mam kawał drogi ale rower czyni cuda. Czyli opcja na portierni :-)[/QUOTE] Pk, to jutro biorę smyczki i zostawiam na portierni :-) Quote
Ilonajot Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='Itske']Pk, to jutro biorę smyczki i zostawiam na portierni :-)[/QUOTE] super, bardzo dziekujemy ;) Quote
Buell Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='Secia']spotkam się w parku za rogiem ;-) z Buell'em i przekażę przesyłkę[/QUOTE] Wlaśnie... Quote
Itske Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='Secia']z której strony na portierni? Od Hallera?[/QUOTE] Wejscie jest - albo od Leczkowa, przez "park" albo od Hallera, portiernia jest jedna - wejście do CEN Kolczatke też chcecie? Quote
Ilonajot Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='Itske']Wejscie jest - albo od Leczkowa, przez "park" albo od Hallera, portiernia jest jedna - wejście do CEN Kolczatke też chcecie?[/QUOTE] dawaj WSZYSTKO ;) kolczatki zawsze mozna uzyc odwracajac kolce ... Quote
Ilonajot Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Kocur Klakier poszedl do domku, szczeniaczek - braciszek Czesia rowniez, a i sam Czesio jest zarezerwowany. Panstwo odbiora go jutro :) Quote
wieszczyniewiesz Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Klakier -szczęściarz. Miałam na niego chrapkę, ale ... uwiódł mnie Euzenio. Z Euzeniem trochę lepiej - psychicznie - choć ma chłopak jakąś traumę przed wychodzeniem na dwór. Dojdzie do progu, do drzwi, "powącha powietrze" i w noooooogi!! z powrotem do domu. Quote
Itske Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='wieszczyniewiesz']Klakier -szczęściarz. Miałam na niego chrapkę, ale ... uwiódł mnie Euzenio. Z Euzeniem trochę lepiej - psychicznie - choć ma chłopak jakąś traumę przed wychodzeniem na dwór. Dojdzie do progu, do drzwi, "powącha powietrze" i w noooooogi!! z powrotem do domu.[/QUOTE] Się mu nie dziwię, jeszcze z powrotem nie wpuszczą :-) Quote
olenka_f Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 [quote name='Itske']Się mu nie dziwię, jeszcze z powrotem nie wpuszczą :-)[/QUOTE] dokładnie to samo pomyślałam wysyłam tabletki dla Euzenia jutro o ile znów się coś niewydarzy Julian został Lucjanem i Ani nie przekonasz że jest inaczej Luciu jutro jedzie na badania te robale wrzarły mu się w skórę i myślę że narobiły spustoszenia, Luciu nie wychodzi z budy, ciągle leży i dziś na siłę na zabiegi go wyciągałam, szyja tam gdzie był łańcuch jedna wielka rana :( Quote
Ilonajot Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='olenka_f']Luciu jutro jedzie na badania te robale wrzarły mu się w skórę i myślę że narobiły spustoszenia, Luciu nie wychodzi z budy, ciągle leży i dziś na siłę na zabiegi go wyciągałam, szyja tam gdzie był łańcuch jedna wielka rana :([/QUOTE] booooziu :( a jaki w ogole Lucjan jest do ludzi?? burczy? Quote
Recommended Posts