Impresja&Simarilion Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 na stronce jest zakładka chamionaty i tam jest adres a dodatkowo zakładka pytania i odpowiedzi i tam jest bardzo szczegółowo wszystko napisane. Jak się zgubiła karta to nie wiem co zrobić. Quote
musia Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Myślę, że można napisać o zagubionej karcie i poprosić o sprawdzenie w dokumentacji wystawowej , którą oni otrzymują. Ja właśnie w piątek otrzymałam z Dortmundu ifo , że dostarczono im moje papiery, zaksięgowali. Muszę teraz poczekać na pełną dokumentację z Drezna i zaraz wystawią Niemiecki Championat. Quote
kaja91 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Do Ch.niemiec potrzebne jest 5 wniosków. Ale ile musi byc z wystaw międzynarodowych?? Quote
Cancun Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 [quote name='kaja91']Do Ch.niemiec potrzebne jest 5 wniosków. Ale ile musi byc z wystaw międzynarodowych??[/QUOTE] 2 wnioski moga byc z wystaw specjalistycznych/klubowych a min. 3 musza byc z wystaw krajowych (wszystkich ras) lub z miedzynarodowych. Quote
musia Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Słuchajcie W Dreźnie 11 kwietnia 2010 skończyłam Championat Opusa. Tak się złożyło , że zaliczył 6 wystaw z 5 wymaganych - Norymbergę 2009 - Berlin 2009 - Drezno 2009 - Lipsk 2009 - kraj - Lipsk 2009 - międzynar - Drezno 2010 Równo w miesiąc 11 maja 2010 wystawiono nam championat. Patrzę , a tam z 6 wniosków wpisali tylko 4 (dokumenty mieli na wszystkie 6). Czy wy też tak macie? [URL=http://img641.imageshack.us/i/chdmaly.jpg/][IMG]http://img641.imageshack.us/img641/574/chdmaly.jpg[/IMG][/URL] Quote
Cancun Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Dziwna sprawa...powinni wpisac 5, bo tyle wymaga regulamin... Tylko w Dortmundzie VDH-CHA licza sie podwojnie. No ale wszystko jedno: certyfikat masz :) Quote
musia Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Już wiem, że wszędzie na spotkanych dyplomach są 4 wpisane. Quote
bagira@sara Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 mam pytanko - jak możma uzyskać mł ch. niemiec ? i czy nie warto odrazu zacząć dorosły? Quote
Impresja&Simarilion Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Ja właśnie dizisja dostałam championat mojej Penelope i jest na nim 5 wniosków wpisanych. na mlodziezowy championat potrzebna sa 3 wnioski w tym przynajmiej jeden z międzynarodówki. Czy się opłaca robić? Ja nie patrzę na to w tych kategoriach, ja po prostu czesto jezdżę do niemiec bo mam dośc bliski i drogi fajne i sporo psów mojej rasy więc moje suczki maja zrobione mł.ch niemiec (jako jedyne przedstawicielki tej rasy w polsce) Quote
bagira@sara Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [B]Impresja[/B] dzięki za odpowiedź. z tym "czy warto" chodzi mi generalnie o wiek psa, akurat jak pojedziemy juz bedzie miała 15 mies. czy porpostu zdążymy zrobić. jeszcze mam pytanko czy tytuły mł zw ają i dla suki i psa czy tylko jedego z klasy ? Quote
Impresja&Simarilion Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 I suka i pies a ns dodatek jest u nich coś takiego jak rezerwowy wniosek na championa młodziezy. Czyli jak będziesz druga za prem który ma już championat mł (nawet jeśl nie jest jeszcze zatwierdzony) to masz wniosek. Quote
Elitesse Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 co mam wyslac coby mi zatwierdzili ml.ch.vdh ? oryginaly czy kopie kart ocen ? trzena dac ksero rodowodu ? czy jest jakis gotowy wniosek ? Quote
aro Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='Elitesse']co mam wyslac coby mi zatwierdzili ml.ch.vdh ? oryginaly czy kopie kart ocen ? trzena dac ksero rodowodu ? czy jest jakis gotowy wniosek ?[/QUOTE] wklejam kopię maila z VDH: Sehr geehrter Herr Rosinski, sie koennen mir die Richterberichte und die Ahnentafel per Mail zusenden. Die Titelgebuehr in Hoehe von 35 EURO ueberweisen Sie bitte auf folgendes Konto: Sparkasse Dortmund IBAN: DE64 4405 0199 0001 165690 BIC: DORTDE33 Mit freundlichem Gruss B. Buchholz VDH Service GmbH ps. nie ma specjalnego formularza Quote
aro Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 spox tylko teraz doczytałem, że Tobie chodzi o młody championat... Pewnie jest taniej. Reszta danych bez zmian. Quote
Elitesse Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 20 eur ale mi o te papierki chodzilo :) Quote
Darvin Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 [quote name='Elitesse']20 eur ale mi o te papierki chodzilo :)[/QUOTE] info z regulaminu [QUOTE]For the award of the title the following documents have to be submitted to the VDH business headquarters: • Copies of the three judge’s reports (for conditions see title!) • A copy of the pedigree certificate or registration certificate • Fee: 20.00 Euros • Details of the owner with current address (to be entered on the title certificate)[/QUOTE] Quote
Darvin Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 VDH wróciło do starych czasów i dostępne są już ich regulaminy po agnielskiemu ;) wszystkie dostępne poniżej [url]http://www.vdh.de/champion-titles.html[/url] Quote
Elitesse Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 dyplom ML.CH.VDH juz u mnie :) wystawiony 19 pazdziernika - czyli calkiem niezle tempo :) Quote
Recommended Posts