Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Negrus to kawał baby !!! Waży 30 kg. Dziś u weta okazało się, że na czole/głowie Negra ma najprawdopodobniej śrut - taki pod skórą, ktoś musiał do niej strzelać Przed sterylką trzeba o tym powiedzieć wetowi, żeby jak będzie w narkozie to naciął i wyjął - bo dłuższe przebywanie w ciele grozi zatruciem ołowiem.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Negrus wyjeżdża w niedzielę jednak :(

Trzymam kciuki, żeby ten wyjazd doszedł do skutku :kciuki:

Posted

Tak Negrus wczoraj czekał na pancię :( A dziś rano jak zabierałam Bagietkę stoczyłam z nią walkę o wyjście z boksu, a jak odjeżdżałam to wyła przeżałośnie ...

Posted

I pojechał Negrus do domciu. Na wstępie nieśmiała zgoliła do budy na widok nowej panci, po chwili wyszła i pancia mizianiem po cycuchach zdobyła sympatię Negrusa. Nadal niepewnie, choć już domagała się pieszczot od nowej panci - do samochodu ładowałyśmy siłą. I ten wzrok na odjezdne - co ty mi znowu robisz .... Miejmy nadzieję, że człowiek będzie dla niej lekarstwem i że Negra szybko się zaaklimatyzuje. Pancia ma teraz tydzień urlopu.

Posted

A ja mam wieści

Pozwolę sobie zacytować - mam nadzieję, że mnie bobeczek nie zabije ...

Pierwszy dzień minął bez problemów:) Rodzina polubiła Negrę, każdy się nad bidulą lituje:) Jest jeszcze wystraszona, przeważnie siedzi w jednym pokoju. Na ogródek wychodzi i tam też się załatwia [...] Już nawet nieśmiało merda ogonkiem:) Apetyt jej dopisuje, nawet panienka wybrzydza:) Kolega jej kupił takie kabanosiki dla psów i wrzucił do miski, a ta wyjadła tylko karmę, a kabanosy porzuciła:)

Guest ambird
Posted

Nowa pani napisała:

Negruś to grzeczna dziewczyna:) Bardzo wystraszona, tata dziś się potknął o próg wchodząc do pokoju to Negra cała się zaczęła trząść, dosłownie jak "galareta". Na szczęście do mnie się już przyzwyczaiła i chodzi za mną:) Gdzie ja tam ona:) Cały czas przeważnie leży lub śpi bo nie czuję się jeszcze zbyt pewnie. Do miski z wodą lub jedzeniem, które są w kuchni nawet nie podchodzi. Trzeba jej przynosić pod nochal bo inaczej się nie tknie:) Woli nawet wodę z kałuży na polu pić niż podejść do misek. Chyba jeszcze nie może uwierzyć, że to jej własne miski z zawartością tylko dla niej:) Na spacerku na razie nie byłyśmy bo oprócz Negrusi mam jeszcze własną hodowle wirusów, które wygrzewają się ze mną w łóżku

Posted

Przekazuję wieści z wczoraj:
Eliza Negruś to już nie z uległości brzuchol pokazuje Teraz to cała się kopytami do góry wywraca żeby większy obszar do masowania był Mnie to się już w ogóle nie boi
Na jej uchu i szyi wyczułam takie dziwne twarde kulki pod skórą jak pójdę do weta to się zapytam czy to czasem nie ten śrut. Dodaję znowu kilka zdjęć

Negruś w swoim łóżeczku:

Negruś leniwiec je śniadanko:

Siesta po śniadanku:

tu tv z pancia ogląda:

a tu kontrola jakości podczas przygotowywania obiadu :)