LadyS Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Masz rację, faktycznie - ślepa jestem ;) Popytam, czy ktoś stosował przy psach alergicznych, może akurat - choć u nas dobrze się sprawdzają też parówki wieprzowe :lol: Quote
dorka1403 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 parówy :D kto nie lubi parówek...sasza by się dała pociąć za parówe....a snaki przyslali nam w gratisie i mnie zaciekawily bo wariatka si ena to rzuciala jak dzika...strasznie mocno smierdza ryba i sa takie tluste...ale wlasnie fajnie sie je dzieli bo te kwadraty sa dosc spore i to lekkie jest 175g to masz taka nawet spora paczuszke wypchana :) przyszla matka z dzieckiem bo aparat orto. zdejmowany sie zepsul (czyt. cos odpadlo cos sie wyglo a pani niech przysmarka)..dziecko ok 8 lat..no dzieciak taki co to jeszcze trzebe niektore sprawy uswiadamiac..matka mi wrecza pudelko z aparatem otwieram i takim odorem po nozdrzach dostalam :mdleje: ze myslalam ze ja zarzygam..pytam sie matki dlaczego ten aparat jest taki brudny, zakamieniony i smierdzacy i czy dziecko myje zeby i aparat..a ona ze to to trzeba jakos myc? :crazyeye: i jak tacy ludzie pozniej maja miec zwierze w domu jak oni o wlasne dziecko nie umieja zadbac..no jakis w ogole dramat...a juz nie mowie nawet jak te zamszone pudeleczko wygladalo.. Quote
LadyS Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Hahaha, ja też miałam aparat, tylko stały, mój brat też miał - niedawno zdejmowany - a teraz nosi na noc zdejmowany. I myje, a jakze :diabloti: Ale ludzie są nieświadomi :roll: Quote
dorka1403 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 pisze teraz sarkastyczna instrukcje higieny aparatow ortodontycznych-dolaczona zostanie do kazdego aparatu co by szerzys swiadomosc Quote
evel Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Też miałam aparat na noc, piękny żółciutki i myłam go, a było to w czasach bardzo wczesnej podstawówki ;) Quote
a_niusia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 oooo mialam te ciastka...dobrze je pamietam...to moj zapach zimy 2010/2011. uczylam na nie stac Tiamat na show. wszystko mi tym smierdzialo, bo regularnie wysypywaly mi sie w kieszeni. w sumie nawet po praniu "psia" kurtka jechala mi od nich ryba...fuuuj. jesli zas chodzi o parowki, to moje psy nie maja alergii a mimo to kiedy Ronisia zjadla doslownie kawalek parowki to spuchla jej cala glowa:))))) o aparatach tez mam cos do powiedzenia. kiedys na mazurach dzielilam koje dziobowa z moja najlepsza przyjaciolka i jej w nocy jakos wypadl ten aparacik i jak sie obudzilam to byl na mojej poduszce:))) to ohydne, ale mnie nawet dosyc rozsmieszylo:))) Quote
LadyS Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Jax prawdopodobnie nauczył się otwierać sobie klatkę :roll: i zjadł dziś ćwierć szarlotki z blatu w kuchni :roll: Żeby tego było mało, zaatakowały nas dwa psy, Jax wylądował na rękach, efektem czego ja mam zadrapaną rękę i ślad na nodze - oba po zębach. I bynajmniej nie mojego psa :roll: Plus taki, że chyba wyczerpałam wszystkie nagrodzone złe emocje z ostatnich tygodni, bo tylu przekleństw naraz po różnymi kierunkami dawno z siebie nie wyrzuciłam, a czuję się wykończona. Miejscowi menele byli pod wrażeniem, bo aż zamarli z piwem przy ustach. Quote
dorka1403 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 a przepraszam czego ty sie spodziewalas? jax to nadzwyczaj inteligentny hrabia...myslisz ze ty go wszystkiego uczysz??? on juz wszystko umie..tylko przed toba ukrywa zebys miala radoche z postepow...jakie niby czyni.... Quote
LadyS Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Hrabia właśnie siedzi na karnym jeżyku ;) Quote
dorka1403 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 why? za ta szarlotke? psu zalujesz? jak mozesz....ciocia tu staje w obronie jaxa!nikt nie poczestowal to sam SE uczte zrobil :megagrin: Quote
LadyS Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 [quote name='dorka1403']why? za ta szarlotke? psu zalujesz? jak mozesz....ciocia tu staje w obronie jaxa!nikt nie poczestowal to sam SE uczte zrobil :megagrin:[/QUOTE] Nie, za konkretne niewykonanie polecenia. Quote
dorka1403 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 bidula...ciezkie ma zycie z toba :eviltong: Quote
LadyS Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Ano ;) Dziś usłyszałam, że jestem niemiła... Wolę być niemiła niż głupia :diabloti: Quote
LadyS Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 [quote name='dorka1403']dlaczegoz jestes nie mila niby?[/QUOTE] Chyba ogólnie, wszyscy mi to powtarzają - od znajomych, przez przyjaciół, TŻta, aż po rodzinę :diabloti: I zawsze im wszystkim powtarzam to samo - że wolę być niemiła niż głupia :lol: Quote
dorka1403 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 jakos nie rzucilo mi sie to w oczy ze niby nie miala jestes...moze swoj swojego poznaje :) Quote
a_niusia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 kazdy pies musi sobie czasem cos zezrec z kuchni. ja kiedys powiedzialam tz, ze za duzo zre i to, co u innych ludzi starcza na dwa obiady u nas starcza na jeden i nie bede mu tyle gotowac. no to kurde zostawil obiad na nastepny dzien-pol tarty ze szpinakiem, lososiem itd. po pewnym czasie odkrylam, ze zostalo na jutro tylko ciasto...winowajca caly nastepny dzien robil zieone kupy. a ostatnio sprzatalam lasienke i nagle pod drzwiami rozlegl sie alarm-histeryczny wrzask i skoki na drzwi. otworzylam, a tam tiamisia naszczekala na mnie i pobiegla do kuchni pokazukac mi, ze ronisia zre chalke...:))) Quote
LadyS Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Przeżyłabym to zjedzenie szarlotki, gdyby nie to, że pewnie będzie się drapał, bo były w niej jajka... Quote
murakami Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Ha, to następny raz wypróbuj szarlotkę na sypko, będzie bezpieczniejsza. Najłatwiejsze ciasto w świecie, nic a nic się go nie gniecie. Bez jaj! [url]http://zchatynakoncuwsi.blogspot.com/2011/04/szarlotka-na-sypko.html[/url] Quote
LadyS Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 [quote name='murakami']Ha, to następny raz wypróbuj szarlotkę na sypko, będzie bezpieczniejsza. Najłatwiejsze ciasto w świecie, nic a nic się go nie gniecie. Bez jaj! [URL]http://zchatynakoncuwsi.blogspot.com/2011/04/szarlotka-na-sypko.html[/URL][/QUOTE] Najgorsze, że to była szarlotka mojej mamy ;) Quote
murakami Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 A to rozumiem ból... Moja mama też robi najlepszą. Quote
LadyS Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 [quote name='murakami']A to rozumiem ból... Moja mama też robi najlepszą.[/QUOTE] Ano... A dodatkowo była tak wściekła, że szybko wyszliśmy na spacer i nie wracaliśmy przez parę godzin ;) Quote
LadyS Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 Dziś w ramach odstresowania po leczeniu kanałowym zrobiłam porządki w subskrypcjach i wyrzuciłam wszystkie stare wątki i takie, które mnie wnerwiają - w sumie zostało mi tego niewiele :diabloti: Quote
LadyS Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 Dawno nie było filmiku, więc wrzucam: [video=youtube;5vpmkLoxeEA]http://www.youtube.com/watch?v=5vpmkLoxeEA&feature=plcp[/video] Quote
a_niusia Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 teraz czas na zdechl pies!!!!! jeszcz mi sie podoba jak male psy wskakuja na wlascicieli. tez uczylam tego moje psy, ale one nie sa male i juz mi sie zdarzylo tego pozalowac:))))))) Quote
Recommended Posts