ospaa Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 tak Pan już ma jednego niufala szczeniaka i suczkę jakąś więc Janis będzie miał niezłe towarzystwo do zabawy i jednocześnie dalszy ciąg odchudzających ćwiczeń fizycznych :) Cieszy mnie to,że idzie w ręce osoby która dobrze wie na czym polega utrzymanie nowofundlanda. Bo telefony otrzymywałam różne, a pytania takie "a ile to je, jakiej pielęgnacji wymaga". Quote
ANETTTA Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 czekamy do czwartku ..na szczęśliwy czwartek ... Quote
Ada-jeje Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Przepraszam za offa, pomozcie prosze i zerkinijcie, czy Bella tez ma cos z niufa. http://www.dogomania.pl/threads/184484-Bella-zapomniana-przez-los...-bardzo-cierpi-POM%C3%93%C5%BB!!!!!!!! Quote
Aman Varda Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Witam wnioskuję że pies mieszkał w Austrii z tego co wiem to Austriackie prawo ochrony zwierząt jest najostrzejsze w Europie dopmyślam się że biorąc psa do hotelu birze sie dane od wlascicieli z jakichs dokumentow potwierdzajacych ttozsamosc wiec ja bym wystąpiła do władz austriackich (jesli to austriacy) o ukaranie tych ludzi takie numery nei przejda na zachodzie bo u nas to niestety roznie bywa nie odpuscilabym takim jesli nie wiecie jak to zrobic jest sporo fundacji ktore pomoga chociazby VIVA. trzymam kciuki za furzaka piekny jest ! Quote
ospaa Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Drudzy właściciele Janisa są Polakami ale jak się okazało pierwszy właściciel bezprawnie przekazał im psa, bez wiedzy hodowcy. I teraz hodowca chce odzyskać Janisa. A Janis pojechał dzisiaj do nowego domu. Co dalej będzie zobaczymy. Ale i tak hodowca już się pewno postara żeby ta sprawa zakończyła się ukaraniem winnych - przynajmniej mam taką nadzieję. Podam nawet namiary na polaków-austriaków co to do mnie psa przywieźli. Bo ktoś za tą sytuację musi odpowiedzieć w końcu oni porzucili psa :angryy: Quote
Ada-jeje Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Super ze ktos dobierze sie do tylka, za porzucenie psa. Quote
go-ja Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 bardzo się cieszę, że znalazł domek! :) Pięknota! Quote
ospaa Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 Janis u nowych właścicieli ma się wspaniale, ma nowych psich przyjaciół i nawet koty do gonienia są :). Jednak dalej nie wiadomo jaką decyzję podejmie hodowca więc czekamy... Quote
ospaa Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 Proszę o zamknięcie tematu. bo sama nie potrafię albo nie mogę :) Quote
malgos Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Zanim wątek zostanie zamknięty dorzucę tylko, że kilka dni temu rozmawiałam o Janisie z jego opiekunem (jaki ten świat jest mały!) Mógłby opowiadać o nim godzinami, a zachwytom nie ma końca :-) Jest tam naprawdę kochany :multi: Quote
Recommended Posts