Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak Pan już ma jednego niufala szczeniaka i suczkę jakąś więc Janis będzie miał niezłe towarzystwo do zabawy i jednocześnie dalszy ciąg odchudzających ćwiczeń fizycznych :) Cieszy mnie to,że idzie w ręce osoby która dobrze wie na czym polega utrzymanie nowofundlanda. Bo telefony otrzymywałam różne, a pytania takie "a ile to je, jakiej pielęgnacji wymaga".

Posted

Witam
wnioskuję że pies mieszkał w Austrii z tego co wiem to Austriackie prawo ochrony zwierząt jest najostrzejsze w Europie dopmyślam się że biorąc psa do hotelu birze sie dane od wlascicieli z jakichs dokumentow potwierdzajacych ttozsamosc wiec ja bym wystąpiła do władz austriackich (jesli to austriacy) o ukaranie tych ludzi takie numery nei przejda na zachodzie bo u nas to niestety roznie bywa nie odpuscilabym takim jesli nie wiecie jak to zrobic jest sporo fundacji ktore pomoga chociazby VIVA. trzymam kciuki za furzaka piekny jest !

Posted

Drudzy właściciele Janisa są Polakami ale jak się okazało pierwszy właściciel bezprawnie przekazał im psa, bez wiedzy hodowcy. I teraz hodowca chce odzyskać Janisa. A Janis pojechał dzisiaj do nowego domu. Co dalej będzie zobaczymy.
Ale i tak hodowca już się pewno postara żeby ta sprawa zakończyła się ukaraniem winnych - przynajmniej mam taką nadzieję. Podam nawet namiary na polaków-austriaków co to do mnie psa przywieźli. Bo ktoś za tą sytuację musi odpowiedzieć w końcu oni porzucili psa :angryy:

Posted

Janis u nowych właścicieli ma się wspaniale, ma nowych psich przyjaciół i nawet koty do gonienia są :). Jednak dalej nie wiadomo jaką decyzję podejmie hodowca więc czekamy...

• 7 months later...
Posted

Zanim wątek zostanie zamknięty dorzucę tylko, że kilka dni temu rozmawiałam o Janisie z jego opiekunem (jaki ten świat jest mały!)
Mógłby opowiadać o nim godzinami, a zachwytom nie ma końca :-)
Jest tam naprawdę kochany :multi: