Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B][SIZE="4"]Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie, o istnieniu Owczarków francuskich Briard w Radomiu ( i jego okolicach),niech da znać.[/B][/SIZE]
[COLOR="green"][B][SIZE="4"]PROSZĘ!!!!![/SIZE][/B][/COLOR]

Wiem o dwóch ( jeden jest dorosłym rodowodowym OFB, drugi - szczeniak- "wyrobem briardopodobnym" czyli jest po rodowodowych rodzicach, sam go nie ma).
Może uda się zorganizować jakiś kudłaczowy spacerek? a może przynajmniej każdy będzie wiedział o innych? Fajnie by było...

• 1 month later...
Posted

Znalazłam dwa!!!!!
Za jednym płotem.
Szkoda, że na lato są strzyżone i trochę szkoda, że są psami ogrodowymi, nie kanapowymi. Ale, może im tak dobrze?
Pieski mają trudną historię za sobą. Przeprowadziły się tu ze Śląska, skąd zostały wydane przez poprzednich właścicieli ( blok, dwa wielkie Briardy i ciężarna kobieta - podobno, to nie grało).
Od dwu lat mieszkają pod Radomiem.
Moja koleżanka twierdzi, że widziała jeszcze jednego - całkiem niedaleko tamtych dwu. I w dodatku na działce człowieka, którego znam. Spróbuję to potwierdzić.

Posted

Anetka, nie dam, bo nie mam. Jak tam będę jeszcze raz, to postaram się wykukać. Oczywiście, za zgodą właścicieli:)
BTW: moja, zaszczepiona poszukiwaniami Briardów koleżanka, doniosła mi, że jest jeszcze jeden - na Wrzosowie. Po tygodniowych poszukiwaniach pana St.B, który podobno na tym Wrzosowie przebywał, ustaliłam, że mowa o... BORO!
No tak, tego się spodziewałam.
Pozdrowienia dla Kudłacza!

Posted

Ale się ubawiłam:evil_lol: tak czułam, że to o moim mopku mowa:eviltong: on teraz na działce z mamą siedzieć będzie jak pogoda dopisze:multi:także jakby co możesz przyjechać i podziwiać emerytka:razz: