Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies już ma dom, wyadoptowany ze schroniska 10.06.10

W schronisku na południu kraju mieszka od jakiś 2 miesięcy śliczny, asowy posokowiec (bez tatuaża). Pies posiada czip, niezarejestrowany nigdzie.
Pies znaleziony w lesie, niedaleko niewielkiej miejscowości.
Początkowo mieszkał u znalazcy, myśliwego. Jednak niszczył w domu, został przeniesiony do kojca i tam też demolka.
Został więc oddany do schroniska. Tam w kojcu z innymi psami jest grzeczny i wobec psów i wobec budy w kojcu.
Gdy był w domu z człowiekiem, pies ideał, kochany, przymilny. Jednak spuszczony z oczu, nawet podczas obecności opiekuna, brał się za wandalizm.
Nie wiemy dokłądnie, co i jak zniszczył.

Pies ma 2 lata, jest wykastrowany i zaczipowany, zaszczepiony.

Szuka domu u kogoś, kto go nie wyrzuci, gdy zje kapcie lub pogryzie drzwi.

edit
od 6maja ma ogłoszenia na:
autogiłdzie
ojej
alegratce
adopcja psa
adopcje org
morusku

Uploaded with ImageShack.us

Guest Elżbieta481
Posted

Od Posokowców jest Simona.Zaraz do niej napiszę.
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

PW wysłałam,tylko widzę,że jakiś czas temu się logowała na dogo.W każdym razie wysłałam
E/W

Guest Elżbieta481
Posted

Żaden pies nie zasłużył na schronisko,ale już Posokowiec ..Taka szlachetna rasa,taka mądra i tyle ich w schronach..
E/W

Posted

kora78 napisał(a):
Jednak spuszczony z oczu, nawet podczas obecności opiekuna, brał się za wandalizm.
Nie wiemy dokłądnie, co i jak zniszczył.

No ja słyszałam, ze potrafił zjeść pol kojca nie wspominajac o domu :(

Guest Elżbieta481
Posted

Potrzebuje zajęcia.Nasz też jak był sam choć nie Posokowiec-kiedys-to zaczął obgryzać nóżki od szafki z butami.To jest wszystko z nudów.
To jest mądra rasa.Psa się szkoli,wzywa specjalistę od psich zachowań,a nie wsadza do kojca,bo to nie jest rozwiązanie.Rasa myśliwska do kojca..A tak wogóle Posokowce to nie jest rasa dla każdego...Waimara też pewnie do kojca,a Doga Niemieckiego do budy nie?Na łańcuch..
A jakiegoś ludzia nie wrąbał przypadkiem?
E/W

Posted

ja też uwazam ze psy mysliwskie w kojcu raczej durnieją niż sie uspokajaja ale ten PAn co go miał był dość "staroswiecki" jeśli wiecie co mam na mysli. Wczesniej miał jakiegoś duzego psa (chyba kaukaza) ale reki sobie za to uciac nie dam.
Ogolnie wiem ze trafil do kojca jak mu dom zdemolował.

Guest Elżbieta481
Posted

Taki piękny pies do kojca.-Boże zmiłuj się ..Nie mam słów.Czemu do ludzi nic nie dociera?Ras myśliwskich nie zamyka się do kojca.Ani Wyżła,ani Weimara,,,Do kojca rasy strózujące tak bym sądziła.
E/W

Posted

mam świeże info
siedzi psiak w kojcu z innymi i jest bardz grzeczny
nadal w schronie

u poprzedniego pana byłspuszczany ze smyczy w lesie i grzecznie wracał, trzymał się blisko

Posted

wydrukuje zdjęcie i przekaże myśliwemu - nielubie mysliwych - ale nie wszyscy są źli. jedzie na zawody jakies tam ze swoją sunią, to pokaże kolegom. Tylko przydałoby sie lepsze zdjęcie, takie stojące, takie z boku. Jak możecie to plis, bo zawody sa chyba 2 maja?/ jakos tak.

Posted

Nie wiem czy sie uda z tym zdjęciem bo to 1 z schroniskowej strony mamy. Ostatnio jak byłyśmy to on był chyba jeszcze w ds co go jednak oddał.
Postaram sie wybrać do schroniska przed 2 maja ale nie wiem czy mi sie uda.

Posted

a dodatkowo w schronie to fotki przez kraty i pies w ruchu, nie będzie idealne foto nigdy, jak pies stoi w tej pozycji bocznej. czy jaką tam ona ma nazwę, lub jej nie ma...

Posted

wczoraj dzwonił jakiś koleś nieciekawy, jakający się cwaniak, chodziło mu o psa jakiegoś, przewinęło się słowo, jakby Agent, ale on imienia nie pamiętał, bo w necie szukał, a jak dzwonił to miał wyłączony net. miał oddzwonić, jak imię sprawdzi. ale i tak agenta nie dostanie