kora78 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Pies już ma dom, wyadoptowany ze schroniska 10.06.10 W schronisku na południu kraju mieszka od jakiś 2 miesięcy śliczny, asowy posokowiec (bez tatuaża). Pies posiada czip, niezarejestrowany nigdzie. Pies znaleziony w lesie, niedaleko niewielkiej miejscowości. Początkowo mieszkał u znalazcy, myśliwego. Jednak niszczył w domu, został przeniesiony do kojca i tam też demolka. Został więc oddany do schroniska. Tam w kojcu z innymi psami jest grzeczny i wobec psów i wobec budy w kojcu. Gdy był w domu z człowiekiem, pies ideał, kochany, przymilny. Jednak spuszczony z oczu, nawet podczas obecności opiekuna, brał się za wandalizm. Nie wiemy dokłądnie, co i jak zniszczył. Pies ma 2 lata, jest wykastrowany i zaczipowany, zaszczepiony. Szuka domu u kogoś, kto go nie wyrzuci, gdy zje kapcie lub pogryzie drzwi. edit od 6maja ma ogłoszenia na: autogiłdzie ojej alegratce adopcja psa adopcje org morusku Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Od Posokowców jest Simona.Zaraz do niej napiszę. Elżbieta Quote
kora78 Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 dzięki :) on był już gdześ wstawiany jakiś czas temu, na jakieś forum posokowców ale wtedy był bez kastracji i info o charakterze Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 PW wysłałam,tylko widzę,że jakiś czas temu się logowała na dogo.W każdym razie wysłałam E/W Quote
kora78 Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 już jest ktoś wstępnie zainteresowany do leśniczego Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Żaden pies nie zasłużył na schronisko,ale już Posokowiec ..Taka szlachetna rasa,taka mądra i tyle ich w schronach.. E/W Quote
kizimizi Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 jestem juz. Zaraz napisze do dziewczyn z posokowieckeigo forum, zapytam sie czy sa na dogo i popromujemy trochę tę bestję ;) Quote
kizimizi Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 kora78 napisał(a):Jednak spuszczony z oczu, nawet podczas obecności opiekuna, brał się za wandalizm. Nie wiemy dokłądnie, co i jak zniszczył. No ja słyszałam, ze potrafił zjeść pol kojca nie wspominajac o domu :( Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Potrzebuje zajęcia.Nasz też jak był sam choć nie Posokowiec-kiedys-to zaczął obgryzać nóżki od szafki z butami.To jest wszystko z nudów. To jest mądra rasa.Psa się szkoli,wzywa specjalistę od psich zachowań,a nie wsadza do kojca,bo to nie jest rozwiązanie.Rasa myśliwska do kojca..A tak wogóle Posokowce to nie jest rasa dla każdego...Waimara też pewnie do kojca,a Doga Niemieckiego do budy nie?Na łańcuch.. A jakiegoś ludzia nie wrąbał przypadkiem? E/W Quote
kizimizi Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 ja też uwazam ze psy mysliwskie w kojcu raczej durnieją niż sie uspokajaja ale ten PAn co go miał był dość "staroswiecki" jeśli wiecie co mam na mysli. Wczesniej miał jakiegoś duzego psa (chyba kaukaza) ale reki sobie za to uciac nie dam. Ogolnie wiem ze trafil do kojca jak mu dom zdemolował. Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Taki piękny pies do kojca.-Boże zmiłuj się ..Nie mam słów.Czemu do ludzi nic nie dociera?Ras myśliwskich nie zamyka się do kojca.Ani Wyżła,ani Weimara,,,Do kojca rasy strózujące tak bym sądziła. E/W Quote
kora78 Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 w domu szukał sobie zajęcia nawet, jak człowiek był obecny, a nie zwracał na niego uwagi Quote
kizimizi Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Ojejku ale nam chłopak spadł. Posiedziałąm na dogo i poszukałam i nie znalazłam nikogo od posokowcow. Musze mu banerek z prosba o ogloszenia zamowic chyba. Quote
kora78 Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 mam świeże info siedzi psiak w kojcu z innymi i jest bardz grzeczny nadal w schronie u poprzedniego pana byłspuszczany ze smyczy w lesie i grzecznie wracał, trzymał się blisko Quote
Basia1968 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 wydrukuje zdjęcie i przekaże myśliwemu - nielubie mysliwych - ale nie wszyscy są źli. jedzie na zawody jakies tam ze swoją sunią, to pokaże kolegom. Tylko przydałoby sie lepsze zdjęcie, takie stojące, takie z boku. Jak możecie to plis, bo zawody sa chyba 2 maja?/ jakos tak. Quote
kizimizi Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Nie wiem czy sie uda z tym zdjęciem bo to 1 z schroniskowej strony mamy. Ostatnio jak byłyśmy to on był chyba jeszcze w ds co go jednak oddał. Postaram sie wybrać do schroniska przed 2 maja ale nie wiem czy mi sie uda. Quote
kora78 Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 a dodatkowo w schronie to fotki przez kraty i pies w ruchu, nie będzie idealne foto nigdy, jak pies stoi w tej pozycji bocznej. czy jaką tam ona ma nazwę, lub jej nie ma... Quote
Borówka16 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Posokowce to takie piękne ,szlachetne psy... Niestety , w łódzkim schronie też piękny posokowiec siedzi :-( Quote
kora78 Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 zrobiłąm mu kilka ogłoszeń: alegratka adopcja posa adopcje org autogiełda morusek ojej Quote
kora78 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 wczoraj dzwonił jakiś koleś nieciekawy, jakający się cwaniak, chodziło mu o psa jakiegoś, przewinęło się słowo, jakby Agent, ale on imienia nie pamiętał, bo w necie szukał, a jak dzwonił to miał wyłączony net. miał oddzwonić, jak imię sprawdzi. ale i tak agenta nie dostanie Quote
Recommended Posts