mestudio Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Chciałbym cioteczkom i wujeczkom trochę liczb podać. Wpłaty jakie otrzymuje ta parka maleje z każdym miesiącem: czerwiec - 470 lipiec - 460 sierpień - 405 wrzesień - 370 październik - 380 listopad nie jestem w stanie zsumować ze względu na dwóch skarbników grudzień jak do tej pory 285zł Jako skarbnik czuję się w obowiązku o tym napisać. Zwyczajnie wykruszają się darczyńcy. TZmestudio Quote
Asia_Rawicz Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Angel jak będziesz miała chwilkę to uporządkuj, wpłaty w pierwszym poście. Wtedy będzie wiadomo co i jak z wpłatami. Quote
Angel Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 [quote name='Asia_Rawicz']Angel jak będziesz miała chwilkę to uporządkuj, wpłaty w pierwszym poście. Wtedy będzie wiadomo co i jak z wpłatami.[/QUOTE] mam uporzadkowane.. Aquifere nie dała znac co jeszcze wpłyneło :( Quote
mestudio Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Ja tylko dodam, że oczywiście my dostaliśmy do listopada włącznie całość z jakiejś tam uzbieranej wcześniej puli, ale jestem przekonana, że minimum 70 zł nam odpadnie już w tym miesiącu gdyż taką deklarację złożyła Aquifere ze swoim TŻ - czy będzie dalej wpłacała nie mam pojęcia. Ile jeszcze odpadnie to się okaże zaraz. Zaraz też się okaże ile jest rzeczywistych wpłat. Rachunek wygląda kiepsko na przyszłość. Może się okazać, że nie będzie prawie co przerzucać od marca na P&M. Quote
Angel Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 [quote name='mestudio']Ja tylko dodam, że oczywiście my dostaliśmy do listopada włącznie całość z jakiejś tam uzbieranej wcześniej puli, ale jestem przekonana, że minimum 70 zł nam odpadnie już w tym miesiącu gdyż taką deklarację złożyła Aquifere ze swoim TŻ - czy będzie dalej wpłacała nie mam pojęcia. Ile jeszcze odpadnie to się okaże zaraz. Zaraz też się okaże ile jest rzeczywistych wpłat. Rachunek wygląda kiepsko na przyszłość. Może się okazać, że nie będzie prawie co przerzucać od marca na P&M.[/QUOTE] ja na swieta dostane cos kasy to wpłace moja zaległa kwote.. aaa i jeszcze na koncie Aquifere jest 185 zł ! no i nie wszystkie wpłaty sa podane.. Quote
mestudio Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Angel, ale tu nie o Ciebie chodzi, spokojnie. Ja tylko się obawiam co dalej bo jak widać tendencja zniżkowa jest wyraźna. Quote
Angel Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 [quote name='mestudio']Angel, ale tu nie o Ciebie chodzi, spokojnie. Ja tylko się obawiam co dalej bo jak widać tendencja zniżkowa jest wyraźna.[/QUOTE] a te 185 zł co Aquifere nie przelała wliczylas ? po 2 jeszcze ciotki na jej konto wpłacały wiec nalezy sie przesłanie pozostałości ! Quote
mestudio Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 A kto to wie co tam jest do przelania tak naprawdę? Musicie jakoś to ogarnąć i poprosić o zwrot nadpłaty. Quote
danka4u1 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='Angel']ja na swieta dostane cos kasy to wpłace moja zaległa kwote.. aaa i jeszcze na koncie Aquifere jest 185 zł ! no i nie wszystkie wpłaty sa podane..[/QUOTE] [quote name='mestudio']A kto to wie co tam jest do przelania tak naprawdę? Musicie jakoś to ogarnąć i poprosić o zwrot nadpłaty.[/QUOTE] Bardzo przykre wiadomości...nie wiem, jak ogarnąć listopadowe wpłaty na konto Aqifere. Ja wiem przynajmniej o jednej wpłacie na to konto w listopadzie..pisałam juz o tym. Od grudnia z penością wpłata poszła na nowe konto. Wszystko to nie jest w porządku i nie jest uczciwe. Quote
_Goldenek2 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Ja swoją deklarację miesięczną 40 zł przelałam w grudniu na konto TZ mestudio, a do listopada włącznie przelewałam na wcześniejsze.... Zapraszam na wątek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/198705-BEZA-goldenopodobna-sunia-chora-na-serce-z-wodobrzuszem-potrzebuje-pomocy[/URL]. Teraz ja Was muszę prosić o pomoc.... Pomożecie? :placz: Quote
Angel Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 ja pisze w imieniu Małgorzaty G- wpłaciła 25 zł nie 50 ;)- dzwoniła do mnie abym to napisała, jest obserwatorką watku i lubi go najbardziej ze wszystkich ;) jest zadowolona z zdjec i informacji co u parki słłychać ; ** Quote
danka4u1 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 [B]A ja w imieniu Teresy spoza dogo.[/B] Wpłata za listopad poszła na nowe konto. Może być nie odnotowana, bo koleżanka ma zlecenie stałe pod koniec miesiąca. Wpłata grudniowa pójdzie po 20 grudnia- oczywiscie na konto nowe. Teresa nie obserwuje wątku, nie bywa na dogo..powody tego różne, tak jak życie bywa różne..- ale na bieżąco przekazuję jej informacje i wysyłam zdjęcia. Serce rośnie od takich przesyłek pocztowych- tak twierdzi i ma rację. Quote
Angel Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 aż mi sie płakać chce- to pierwsze święta Lisiów w domu ! :loveu: dziękujemy ci mestudio za miłość i opieke dla nich ! to takie wspaniałe.. pierwszy raz poczuja ten klimat ! Quote
mestudio Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Ano pierwsze normalne święta piesków, tylko, że one i tak tego nie pojmują:-). Przedwczoraj coś mi porobił któryś z gamonii z naszą Kropeczką. Kropeczka to mikrosunia do kostki dosłownie, delikatna i grzeczna, przymilna. Została z Lisiakami w jednym pomieszczeniu i jak wróciliśmy to była okrutnie poturbowana, nawet jednej z tylnych nóżek nie stawiała na ziemi. Nie wiem, który to taki miły. Krówka jest agresywna i warczy, a nawet rzuca się w kierunku innych piesków jak podchodzą do legowiska. Lisio bywa bardzo niedobry i widać, że był złośliwym i gryzącym psiakiem w młodości. Lisio podgryza przecież Krówkę, a wczoraj wieczorem rzucił się w domu na inną sunię nagle, wcześniej ugryzł Bumiego w plecki jak go głaskałam. Efekt jest taki, że dziś Kropka i Fizia musiały zostać w kojcu z budą, Bumi i Mufin z kotami w domu, a Lisiowie zostali na werandzie w domu bo szczerze mówiąc zaczynam się bać zostawiać wszystkich razem w piątkę w domu. Nie wiem co się dzieje, ale jak widać te początkowe zachowania piesków nie ustąpiły (Krówka o ile pamiętacie rzucała się do suczek nawet jak je wnosiłam do domu na rękach). Ogólnie źle nie jest tylko niepotrzebnie gamonie próbują walczyć, mimo tego, że miejsca i legowisk mają za dużo w domu. Nic to, dziś kara separacyjna dla Lisiów (weranda ogrzewana więc proszę się nie martwić). A może one właśnie potrzebują trochę spokoju czasami? Quote
danka4u1 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Ewo, spokoju potrzebują[B] i gamonie Lisiaczki i przede wszystkim Ty[/B]- trochę wypoczynku, odpoczynku od dojazdów do pracy w tak trudnych warunkach i innych uciążliwości zycia codziennego. Niezmiernie jesteśmy Ci wdzięczni za ratunek dla Lisiów, bo one wpradzie nie pojmują , ze to ich pierwsze normalne, domowe święta, ale niewątpliwie zauważyły, ze i miska jest pełna od czasu, gdy są u Ciebie, i nie trzeba marznąć w lichej budzie i..co najważniejsze mają swojego człowieka, o którego względy walczą tak ,jak tylko potrafią...zębami, pazurami, fochami Krówki i agresywnością Lisia. Dziękujemy. Quote
mestudio Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 A oprócz napadów złości u Lisiów wszystko ok. Lisiowa jakiś czas temu odkryła lustro i ze zdumieniem patrzy w nie siedząc naprzeciwko jak pańcia rano się stroi do pracy. Lustro jest w drzwiach szafy u góry i Lisiowa z daleka zerka w nie i ze zdziwieniem obserwuje co tam łazi, a przecież jest w innym miejscu:-). Krówka dużo leży w legowisku z otwartymi oczkami i pilnie obserwuje jak żyje dom. Czasami daje się oszukać, albo się pomyli i weźmie jakiś kąsek z ręki, czasami nie zwiewa jak się ktoś schyli aby pogłaskać Lisia. Oboje jedzą jak prosiaczki, szybko, zachłannie, nerwowo rozrzucając wokół jedzenie. Krówka przy jedzeniu boi się każdego ruchu człowieka więc trzeba postawić miseczki i milczeć no i nie poruszać się bo ona zaraz odskakuje od miski i nie wie co jeść i czy w ogóle jeść. Rzadko miewa lepsze i spokojniejsze dni jeśli chodzi o jedzenie. Quote
Havanka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 To tak jak u ludzi. Każdy psiak, to inny charakter, inne przyzwyczajenia, nawyki i bagaż doświadczeń życiowych. Lisio i Pieguska to już raczej starsze pokolenie i trudno im się przestawić, zmienić nawyki. Jakoś tak mi lżej na duszy, kiedy wiem, ze już nie cierpią, że są kochane i szczęśliwe. Ja też Ewo bardzo za to dziękuję i życzę Ci, aby to całe [B]dobro[/B], jakim obdarowujesz te psie i kocie nieszczęścia, wracało do Ciebie i Twojej rodziny ze zdwojoną siłą !!! Quote
danka4u1 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Pięknie -jak zwykle -Ewo piszesz o Lisiach. O kazdym zresztą psiaku- też. Zachłanność podczas jedzenia, płochliwość Króweczki to niewątpliwie pozostałość po tym życiu, jakie musiała wieść delikatna psina w schronisku wśród zgrai psów. Teraz nie musi---to Ty sprawiłaś. Wierzę, ze dobro wraca do człowieka, chociaż..czasami trwa to długo. Quote
mestudio Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='danka4u1'][B]A ja w imieniu Teresy spoza dogo.[/B] Wpłata za listopad poszła na nowe konto. Może być nie odnotowana, bo koleżanka ma zlecenie stałe pod koniec miesiąca. Wpłata grudniowa pójdzie po 20 grudnia- oczywiscie na konto nowe. [/QUOTE] Sprawdziłem - znalazłem - poprawiłem. TZmestudio Quote
_Goldenek2 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [INDENT][URL="http://www.dogomania.pl/threads/198707-*cegiełki-na-bardzo-chorą-quot-goldenkę-quot-Bezę-świąteczne-gwiazdki-zaświeć-pomóż!do-1.01/page2"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1987...!do-1.01/page2[/COLOR][/URL] .... błagam o pomoc [/INDENT] Quote
ana666 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 a nikt z was nie ma numeru do tej Aquifere zeby zadzwonić? czy on w ogóle bywa na dogo? Quote
danka4u1 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 [quote name='mestudio']Sprawdziłem - znalazłem - poprawiłem. TZmestudio[/QUOTE] Dziekuję. Cieszę się, ze przynajmniej jedna sprawa zgadza się. [IMG]http://img233.imageshack.us/img233/6462/xmas15pf5.gif[/IMG][B][FONT=Century Gothic][SIZE=3]Pogodnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia dla Was i wszystkich naszych czworonożnych przyjaciół[/SIZE][/FONT][/B]. Quote
Angel Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 [quote name='ana666']a nikt z was nie ma numeru do tej Aquifere zeby zadzwonić? czy on w ogóle bywa na dogo?[/QUOTE] niestety nie :( pisałam tzn próbowałam pw ale pełna skrzynka ! Quote
Asia_Rawicz Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 [quote name='Angel']niestety nie :( pisałam tzn próbowałam pw ale pełna skrzynka ![/QUOTE] Angel a czy czasem w umowie adopcyjnej Cekina nie ma numeru telefonu?? Quote
mestudio Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Dziewczyny i chłopaki miłe, dziękuję za każde dobre słowo jakie tu przeczytałam. Dziękuję za dobry i miły czas jaki tu spędzam w wolnych chwilach. Czekam na kawałeczek dobra, które ma do mnie wrócić, bardzo czekam i mam nadzieję, że kiedyś wróci. Każdej życzliwej osobie w tym wątku życzę wszystkiego co najlepsze, najmilsze, najwspanialsze. Spokojnych, zdrowych, radosnych - niezapomnianych Świąt dla Was wszystkich. Quote
Recommended Posts