Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam u Was, Mestudio- zawsze, gdy mam więcej czasu przychodzę najpierw tutaj, do tej oazy spokoju i pogogy. Oglądam sobie zdjęcia, pomarzę i..... wracam do rzeczywistości, bo tak trzeba.
Życzę Wam dziś wypoczynku, pogody- ta jest- i pogody ducha- tę też macie na peno. Powrócę jeszcze do Was.

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś wszystkie psiaki chłodzą się pod ogrodowym prysznicem, Lisio także się kąpał i był całkiem zadowolony. Pieguska zerkała tylko co to się wyprawia i spacerowała wokół TŻ.
[img]http://img576.imageshack.us/img576/5274/11072010014.jpg[/img]

Posted

Lisio taki maleńki bo TŻ to dość duży chłopak. Lisiowa dzielnie walczy z nieśmiałością i strachem. Ale zawsze nam we wszystkim towarzyszy i przygląda się. Ona strasznie boi się dotyku. Kiedy ją musnę ręką okropnie piszczy z przerażenia i potrafi jak szalona zeskoczyć nawet ze schodów więc trzeba uważać z tym pogłaskiwaniem. Jestem bardzo ciekawa czy ona kiedykolwiek nas zaakceptuje i da się pogłaskać bez strachu.
Szkoda, że w schroniskach tak źle traktuje się psy i robi z nich dzikie i nieprzystosowane do życia z człowiekiem stworzenia.

Posted

Bo za dużo psów w jednym miejscu,każda mieścina powinna miec swoje przytulisko,grupkę wolontariuszy,nacisk na adopcje,wtedy można by to ogarnąć.

Posted

pieguska taka dzika bo od szczeniaka w schronie, nie znała wczesniej innego zycia jako 7 tyg szczeniak tam trafiła z siostrą i zostały wpuszczone na wybieg, gdzie zaszyły sie w jednej budzie i tam unikały kontaktu z wolontariuszami i reszta schroniska, nie miał kto im poświecic czasu i uwagi niestety :(
[quote name='mestudio']Lisio uwielbia jabłka, które spadają z drzew, takie małe zielone jeszcze niedojrzałe. Lubi też wiśnie, wszystkie nasze psy poszukują pod drzewami wiśni kiedy te dojrzewają:-). Mają wtedy super zajęcie. Potem jest pora na orzechy włoskie. Uwielbiają szukać spadających orzechów i je rozgryzać.[/QUOTE]
hehe jeden z moich psów je ogórki, marchew, jabłka, nawet sam skubie sobie z krzaka agrest i winogrono :)

Posted

Byłam u Was i jak zawsze zrobiło mi się pogodniej na duszy, patrząc na Lisia i Pieguskę w swoim już raju. A dziś... dzięki za ochłodę:multi::multi:prysznic TZ-a sprawił, że upał jakby mniejszy :multi:
Teraz DOBRANOC-----i bez śpiewów Lisiu o świcie:mad:, a Pieguska, proszę okazać serce swojej pani i zobaczysz, jak to miło być głaskanym i tulonym przez człowieka.

Posted

właśnie-my wolontariusze naprawde sie staramy ale jest nas ok 15 i to nie zawsze wszyscy sa a psów ok 200 ! :( kazdy ma pod opieka kilka psów.. to smutne ze wgl musza prezbywac w schroniskach gdzie tylko cierpienie i bieda.. wiele psów nie jest w stanie nawet tego przeżyć..

Posted

[quote name='Angel']właśnie-my wolontariusze naprawde sie staramy ale jest nas ok 15 i to nie zawsze wszyscy sa a psów ok 200 ! :( kazdy ma pod opieka kilka psów.. to smutne ze wgl musza prezbywac w schroniskach gdzie tylko cierpienie i bieda.. wiele psów nie jest w stanie nawet tego przeżyć..[/QUOTE]
Angel, [U]jestem pełna podziwu dla Waszej pracy.[/U] Gdyby nie WY, nikt nie wiedziałby, że gdzieś cierpi taki np Lisio i Pieguska.

Posted

cioteczki zaprazaszam na bazarek [url]http://www.dogomania.pl/threads/188983-Filmowo-ksiazkowo-dla-Lisia-zajrzyj-koniecznie-do-24-lipca-do-21.00-ZAPRASZAMY[/url]

Posted

Lisio i Pieguska -Krówka zresztą- pasą się jak mój Oskar na każdym spacerze. I oboje łeb w łeb pożerają posiadłości Mestudio.
Życzę Wam dobrego wypoczynku: dziś był upał jak w tropikach, a w tych miejskich warunkach może tylko palmy ratowałyby- przynajmniej wizualnie - od stanu zupełnego wyczerpania i ogólnej niemocy.
Dobranoc.

Posted

[quote name='danka4u1']Angel, [U]jestem pełna podziwu dla Waszej pracy.[/U] Gdyby nie WY, nikt nie wiedziałby, że gdzieś cierpi taki np Lisio i Pieguska.[/QUOTE]

dziekujemy za słowa uznania.. dla nas to przyjemnośc :) tym bardziej ze nasza praca nie idzie na marne. Dostajemy w zamian miłosć i nieustanne merdanie ogonków od tych bied a to jest bezcenne! Nie zawsze jest kolorowo ale zawsze jest z nadzieja :)

Posted

[quote name='Angel'] Nie zawsze jest kolorowo ale zawsze jest z nadzieja :)[/QUOTE]
[COLOR=red][U]Kolorowo bywa czasami, a nadzieja musi być ZAWSZE,[/U][/COLOR] bo bez niej nie ma sensu ta praca.
Buziaczki dla wszystkich po kolei- nie wymieniam, bo cos mi się stało z głową z tego upału i nie chcę czegoś pokręcić.:evil_lol::evil_lol:

Posted

Dzisiejszy dzień był odrobinę przyjemniejszy, spadło nawet kilka kropli deszczu. Pieguska okropnie nie lubi jamniczki, zresztą nie toleruje żadnego psa, który próbuje wejść na schody domowe. Poturbowała dziś jamniczkę, nic jej się nie stało, ale jednak ją atakuje tylko dlatego, że próbuje wejść do domu.
Pieguska lubi biegać po ogrodzie, jeśli Lisio śpi to ona sobie leży albo spaceruje wokół domu, ale jak tylko Lisio sobie zaczyna chodzić to ona biega jak szalona bardzo radośnie po ogrodzie.
Dziewczyna ma też humory i trzeba ją czasami zapraszać żeby raczyła wejść do domu, najczęściej wtedy gdy mi sie spieszy rano:diabloti:. Stoi wtedy łobuziara pod schodami i ani drgnie.

Akcja kosteczka na deser, popatrzcie na kocurka:-)
[IMG]http://img594.imageshack.us/img594/9392/13072010001.jpg[/IMG]

Posted

Odwiecznym już zwyczajem przyszłam do Was zaczerpnąć radości życia, nacieszyć oczy rajskimi pejzażami i przeczytać Twoje, Mestudio- wspaniałe i obrazowe relacje o psiakach.
Jedno pewne- mieszkasz w raju,rajskie życie mają psiaki u Ciebie- [U]na deser ,a co to? pytają bidy schronowe-[/U]kosteczki, Pieguska czuje się panią na włościach, pilnuje swojego domu na schodkach i cnoty Lisia, zwłaszcza przed jamniczką.
Czy jamniczka nie ucierpiała bardzo?
Nawet koty są tu i ówdzie...
Zaraz posyłam te rajskie zdjęcia mojej koleżance- fance zakochanej naszej pary.
Na dogo nie wchodzi.....ale dom ma pełen różnego rodzaju miejscowych futrzaków, więc jeśli zostanie jej jakiś grosz, to stara się sponsorować choćby trochę inne psiaki.
No i pomaga mi tutaj na miejscu w różnych akcjach, co nie zawsze jest traktowane przez "dobrych ludzi" ze zrozumieniem:shake::shake:
Niedługo będzie nowy dzień, więc wypoczywajcie smacznie.
Jak poranne śpiewy Lisia?