Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do końca nie byłam, sporo się tego uzbierało, ale było dzielone na 4 części... Myślę że jakieś 100 kg dla Głowna poszło :) Jakiś wpis powinien być niedługo na stronie przytuliska, myślę że tam napiszą dokładnie :)

Posted

Dwa nowe maluchy.. Jakiś facet je przyniósł, podobno weszły do niego na podwórko... Raczej to nie prawda, bo są zadbane, i bardzo towarzyskie.
Piesek i suczka.

[B]Przydałby się chociaż DT, żeby nie trafiły w ręce pseudo... :( Są takie śliczne...[/B]

[IMG]http://img807.imageshack.us/img807/9103/majagucio.jpg[/IMG]

Posted

Mają ok. 3 miesiące, nie wiedziałam ich "na żywo", ale myślę że w przyszłości będą mniej-więcej takie jak moja Muszka, czyli trochę wyrośnięte jamniki szorstkowłose :)
Mogą ważyć teraz z 4 kg, dopytam się Kasi.

Posted

Nika, to dawaj mi jakiś krótki tekst i już je wrzucam na podstawę - OLX, gumtree i tablicę.
Albo sama coś na szybko napiszę - powiedz mi tylko który to sunia, a który piesek.

Posted

Dzieciaki poogłaszane, są na 60 portalach... Oby był jakiś odzew :(

Są w przytulisku 3 nowe kociaki, maleńkie, chyba nawet same jeszcze nie jedzą... Nie wiem jak one tam przeżyją :(

Posted

[quote name='Andzike']Dzieciaki są przepiękne!!!! Kolejne male Nelki ...[/QUOTE]

Właśnie miałam Ci je podsyłać... Takie cudeńka i bezdomne, aż się wierzyć nie chce... :(

Posted

[quote name='nika28']Właśnie miałam Ci je podsyłać... Takie cudeńka i bezdomne, aż się wierzyć nie chce... :([/QUOTE]

Boskie są... mam nadzieję, że trafią do dobrych domów ...

Posted

kociaki widziałam na FB-ku są przeurocze. Podesłałam wiadomość dziewczynom z kotyliona może znalazł by się jakaś mamka dla dzieciaczków.

Posted

Wątpię żeby dziewczyny z kotyliona przyjęły koty z Głowna........ :( Ale czekam na odpowiedź.

Ja mogę wziąć maluchy do siebie, ale muszą najpierw posiedzieć trochę w lecznicy, najlepiej całodobowej, żeby były pod stałą obserwację weta. Wszystkie maluchy zabrane z Głowna padają, nie wiadomo na jaką chorobę, boję się po prostu, bo mam też swoje zwierzaki... :(

Posted

[quote name='nika28']Wątpię żeby dziewczyny z kotyliona przyjęły koty z Głowna........ :( Ale czekam na odpowiedź.

Ja mogę wziąć maluchy do siebie, ale muszą najpierw posiedzieć trochę w lecznicy, najlepiej całodobowej, żeby były pod stałą obserwację weta. Wszystkie maluchy zabrane z Głowna padają, nie wiadomo na jaką chorobę, boję się po prostu, bo mam też swoje zwierzaki... :([/QUOTE]

Ale maluchy psy czy koty? Bo spamujemy FB Mają i Guciem ;)
One muszą znaleźć domy, dobre domy. Te cudne zdjęcie to jedyne jakie masz? Założe im dziś wątek.

Posted

[quote name='Andzike']Ale maluchy psy czy koty? Bo spamujemy FB Mają i Guciem ;)
One muszą znaleźć domy, dobre domy. Te cudne zdjęcie to jedyne jakie masz? Założe im dziś wątek.[/QUOTE]

Eraldzie chodziło o koty ;)

Ja im wczoraj porobiłam ogłoszenia, i są już chętni... Ale będę porządnie wypytywała ludzi, i prosiła o wizyty przed-adopcyjne :) Muszą mieć fajne domki :)

Zdjęć mam dużo, jak będę w domu, to wkleję.

Posted

[quote name='nika28']

Ja im wczoraj porobiłam ogłoszenia, i są już chętni... Ale będę porządnie wypytywała ludzi, i prosiła o wizyty przed-adopcyjne :) Muszą mieć fajne domki :)

Zdjęć mam dużo, jak będę w domu, to wkleję.[/QUOTE]

Nika, to muszą być naprawdę super domki :) Spać przez te szczeniory nie mogę, tak mi w serce zapadły!
I czekam na zdjęcia, bo chociaż wystarczyło mi jedno, żeby się w nich zakochać, to z chęcią obejrzę więcej :)

Posted

[quote name='nika28']Trzeba się też spieszyć, bo z przytuliska, to one pójdą raz-dwa... Tylko do niekoniecznie dobrych domków... :([/QUOTE]

No właśnie, dlatego panikuję :( Takie cuda muszą trafić do super domów!

Posted

Zadzwonię wieczorem do p. Zosi, i powiem żeby ich nie wydawała pierwszym-lepszym osobom... Zawsze jak takie cuda trafiają do schroniska, to się boję :(

Lara wróciła z adopcji po dwóch latach, była baaaardzo niegrzeczna, zagryzła bażanta... Ten idiota który ją oddał ma jeszcze jednego psa z przytuliska...

A to jest Lara :

[IMG]http://img171.imageshack.us/img171/4425/lessi3.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='nika28']Zadzwonię wieczorem do p. Zosi, i powiem żeby ich nie wydawała pierwszym-lepszym osobom.. [/QUOTE]

Własnie miałam to zaproponować... :)

Posted

Pierwszy domek (chętny na Gucia odesłał mi ankietę przed-adopcyjną. Dziwne, podobno ma psa z adopcji, ja tam raczej Gucia nie wydam... Jakieś mam dziwne przeczucie... :roll:

1. Z jakiego miasta Państwo są, i czy będą Państwo w stanie odebrać psiaka osobiście z Łodzi? [B]z MŁOTKOWIC-PRACUJE W ŁODZI MAM TAKA MOZLIWOSC[/B]
2. Czy pies będzie mieszkał z Państwem czy na zewnątrz? [B]BĘDZIE MISZKAŁ NA ZEWNATRZ RAZEM Z PSEM BEAGLEM AKSEL MA ROK I 2 MIESIACE, PIES Z RODOWODEM[/B]
3. Jeśli mają Państwo ogród, czy zamierzają Państwo wyprowadzać psa poza teren? [B]TAK OD CZASU DO CZASU[/B]
4. Jak często i na jak długo pies będzie chodził na spacery? (wszystkim nam brakuje czasu, więc prosimy o realne i zgodne z Państwa możliwościami prognozy). [B]3-4 GODZINY PRZEZ WEEKEND, ZAZWYCZAJ BEDZIE BIEGAŁ PO PODWÓRKU[/B]
5. Czy obecnie w Państwa domu mieszkają jakieś zwierzęta, jeśli tak to jakie? [B]TAK BEAGLE[/B]
6. Czy w Państwa rodzinie były wcześniej zwierzęta i jakie były ich losy? [B]TAK PIES RASY MIESZANEJ ODSZEDL ZE STAROSCI MIAL 14 LAT[/B]
(prosimy krótko opisać ich historię oraz powiedzieć czemu już ich z Państwem nie ma).
7. W jakim wieku są dzieci (jeśli są)? [B]NIE MA[/B]
8. Czy zgodzą się Państwo na krótką wizytę przedadopcyjną jednego z naszych wolontariuszy w Państwa domu? [B]TAK, TYLKO TO JEST 115 KM OD ŁODZI[/B]
9. Z kogo składa się Państwa rodzina? Czy wszyscy członkowie rodziny akceptują fakt adopcji psa i godzą się na nowego domownika? [B]MAMA, TATA, CÓRKA LAT 21, SYN 22 LATA[/B]
10. Co się będzie działo z psem w czasie Państwa wyjazdów, wakacji, itp.? [B]WUJEK BEDZIE SIE OPIEKOWAŁ MIESZKA W TEJ SAMEJ MIEJSCOWOSCI[/B]
11. Pies może żyć kilkanaście lat. Czy przewidziane jest miejsce dla psa w życiu Państwa rodziny na tak długo? [B]TAK JAK NAJBARDZIEJ[/B]
12. Czy w Państwa domu są osoby z alergią na sierść lub ślinę psa? [B]NIE MA TAKICH OSOB[/B]
13. Psy porzucone są często po przejściach, mogą odczuwać lęk, w nowym
miejscu być zestresowane nawet przez dłuższy czas, mogą nie wiedzieć, że
załatwia się na dworze, posiusiać się nie tam, gdzie trzeba, mogą coś zniszczyć itd. Czy jesteście Państwo gotowi to znieść? [B]TAK JESTESMY, WIADOMO POTRZEBA CZASU NA AKLIMATYZACJE[/B]
14. Psy chorują - tak jak ludzie - i leczenie czasem jest kosztowne. Czy jesteście Państwo na to przygotowani? [B]TAK WSZYSCY PRACUJEMY[/B]
Posiadanie psa wiąże się także z koniecznością szczepień, odrobaczeń, profilaktyki przeciwkleszczowej, itp. Czy jesteście Państwo gotowi ponosić te wydatki? [B]TAK[/B]
15. Czy planują Państwo wydatki związane z zakupem akcesoriów dla psa (co zamierzają Państwo kupić/co Państwo już mają w domu)? [B]MAMY JUZ ZABAWKI, PILKI, KUPILISMY DLA AKSELA[/B]
16. Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt? Psy wydawane z przytuliska są wysterylizowane/wykastrowane, a w wypadku szczeniąt lub w przypadku braku możliwości wykonania zabiegu podczas pobytu psa w przytulisku, nowi właściciele podpisują zobowiązanie do wykonania tego zabiegu w określonym terminie. Jest to później skrupulatnie sprawdzane. [B]NIE CHCIALBYM KASTROWAC ALE JAK BEDZIE TRZEBA TO JESTEM W STANIE TO ZROBIC[/B]
17. Czy jesteście Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym
punktem będzie deklaracja, że pies NIGDY nie trafi na ulicę ani do schroniska, a w razie, gdybyście Państwo nie mogli go zatrzymać, oddacie go wyłącznie przedstawicielowi wolontariatu? [B]TAK[/B]
18. Czym („czym” a nie „czy”) zamierzacie Państwo żywić psa? Czy będzie to sucha karma, puszki, jedzenie gotowane (z czego będzie się składać)? Jaką kwotę możecie Państwo przeznaczyć miesięcznie na jedzenie dla psa? [B]SUCHA KARMA, MOKRA KARMA Z PUSZKI I JEDZENIE Z OBIADU[/B]
19. Czy pies będzie miał możliwość wychodzenia na zewnątrz bez opieki? [B]TAK JEST POSESJA OGRODZONA[/B]
20. Czy zgodzą się Państwo na wizytę przedstawiciela wolontariatu w Państwa domu po adopcji (to także punkt umowy)? [B]TAK[/B]
21. Ile czasu pies będzie spędzał w domu sam? [B]9 GODZ NA PODWORKU[/B]
22. Bardzo proszę napisać kilka słów o sobie.
[B]POCHODZIMY Z MŁOTKOWIC, JESTEMY 4 OSOBOWĄ RODZINA, RODZICE PRAUJA W KIELCACH I MLOTKOWICACH, SIOSTRA STUDIUJE, JA PRACUJE W ŁODZI, MAMY JUZ PSIAKA BEAGLE ALE SZUKAM MU KOLEGI DO TOWARZYSTWA[/B]