I-w-o-n-a Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 Widzieliście ten komunikat? "Sędziowie obedience - Przypominamy, że w roku 2005 Zarząd Główny rozszerzył uprawnienia do oceny tej konkurencji następującym sedziom: Janusz Arnold, Ewa Bukład, Katarzyna Drobik, Elżbieta Hader, Agnieszka Kępka, Jacek Lewkowicz, Zbigniew Milewski, Stanisław Pasek, Tadeusz Roszkiewicz, Janusz Rurarz, Janusz Słoniewicz. Prosimy o uwzględnienie tego przy planowaniu obsady sedziowskiej wtej dyscyplinie, co da duże oszczędności w porównaniu z udziałem sędziów zagranicznych" Udział w zawodach zagranicznych. (......) Prezydiuj Zarządu Głównego podjęło decyzje o nie delegowaniu zawodników na Mistrz. Św. Agility z powodu uchybień formalnych (sprawozdawczość i rozliczenie poprzedniego wyjazdu). Dało to w rezultacie duże oszczędności w wydatkach na rzecz GKSP, które zgodnie z wnioskiem GKSP mogą być przez Prezydium Zarz. Gł. przeniesione na rok bieżący i wykorzystane na szkolenie (seminaria i wyjazdy szkoleniowe) aktywnych działaczy, zawodników i sędziów". "Delegacje na wyjazdy zagraniczne w roku 2006: Przyjmuje się generalną zasadę, że zawodnik zainteresowany wydelegowaniem na zawody zagraniczne, musi złożyć indywidualną deklarację chęci udziału w drużynie na zawodach zagranicznych, która z załączona kopią rodowodu psa musi wpłynąć jak najszybciej do GKSP. Wniosek musi być uzupełniony kopiami kart ocen z zawodów mogących być podstawą do podjęcia pozytywnej decyzji. Sam uidział w eliminacjach i zawodach pucharowychnie zobowiązuje, mimo zdobycia stosownych kwalifikacji, do udziału w reprezentacji, nie zobowiązuje również GKSP do rozpatrywania ewentualnej kandydatury nie mając upoważniającego ją do tego stosownego wniosku.(..)" Quote
CHI Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 [quote name='I-w-o-n-a'] "Sędziowie obedience - Ewa Bukład, [/quote]:angryy: Co do reszty się nie wypowiadam, ale ta Pani mnie parę razy sdziowała i jeśli ma sędziować obedience - to się cieszę, że z ta konkurencją nie mam nic wspólnego i współczuję zainteresowanym. Co do przepisów na temat wyjazdów zagranicznych to chyba kogoś trzeba by zdrowo :mad: , no bo po co eliminacje skoro czyjeś poadnie (znaczy działacza - będzie ważniejsze... znająć polska rzeczywistość...).. Ale może niech sie wypowiedzą zainteresowani... Pozdrawiam CHI Quote
Mokka Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Ale o jakie zawody zagraniczne idzie? Ja jeżdżę do Czech na własny koszt, psa mam bez rodowodu, a gdybym chciała, aby mnie oficjalnie oddelegowano, to już nie da rady? Myślę, że chodzi tu o mistrzostwa świata, tylko, że tak nieprecyzyjnie to ujęto? :niewiem: A poza tym, kto to są [B]aktywni działacze[/B]? Quote
Davie Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 [quote name='CHI']:angryy: ....no bo po co eliminacje skoro czyjeś poadnie (znaczy działacza - będzie ważniejsze... znając polska rzeczywistość...)[/quote] CHI, jakie eliminacje???:evil_lol: Ja nie pamiętam żadnych eliminacji, a przede wszystkim tego, żeby je ogłaszano.:cool1: Za każdym razem kiedy wyłaniano reprezentację na MŚ dowiadywaliśmy się o tym po fakcie, że np. te i te zawody były eliminacjami.:p Quote
Saba Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Byłam na zebrani w ZK w zwiąsku z agility i tak ździwili sie że reprezentacja Polski jeździła na MŚ A moje pytanko takie samo jak Mokki. O jakie zawody chodzi? Quote
Davie Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 No pewnie o MS, MS OB, itp. Macie rację, niezbyt to precyzyjne. Quote
Anulka Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 [QUOTE]Dało to w rezultacie duże oszczędności w wydatkach na rzecz GKSP, które zgodnie z wnioskiem GKSP mogą być przez Prezydium Zarz. Gł. przeniesione na rok bieżący i wykorzystane na szkolenie (seminaria i wyjazdy szkoleniowe) aktywnych działaczy, zawodników i sędziów".[/QUOTE] No proszę proszę agilitowe "becikowe":lol: Quote
IraKa Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Fajnie, pytanie kiedy GKSP zorganizuje nam jakieś szkolenie albo seminarium agilitowe? Quote
Wind Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 [quote name='IraKa']Fajnie, pytanie kiedy GKSP zorganizuje nam jakieś szkolenie albo seminarium agilitowe?[/QUOTE] marzycielka :lol: :lol: :lol: Quote
IraKa Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 O czymś muszę marzyć żeby mieć motywację do działania. Skoro nie mogę o MŚ (tak mi wynika z tego co przeczytałam) to chociaż o seminarium albo szkoleniu z jakąś ciekawą personą sobie pomarzę :oops: GKSP przynajmniej skutecznie pozbawiła mnie żalu że nieodbył się PP w Wa-wie. Niech żyje nasza GKSP :multi: Quote
LALUNA Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 [QUOTE]Sam uidział w eliminacjach i zawodach pucharowych nie zobowiązuje, mimo zdobycia stosownych kwalifikacji, do udziału w reprezentacji, nie zobowiązuje również GKSP do rozpatrywania ewentualnej kandydatury nie mając upoważniającego ją do tego stosownego wniosku.(..)"[/QUOTE] Czy to nie oznacza podwazenia sensu istnienia zawodów Pucharowych? A co będzie podstawa kwalifikacji i co upowaznia do stosowanego wniosku? Czy ktos mógłby mi to przetłumaczyc na język Polski? Quote
Mokka Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 [quote name='LALUNA']Czy to nie oznacza podwazenia sensu istnienia zawodów Pucharowych? A co będzie podstawa kwalifikacji i co upowaznia do stosowanego wniosku? Czy ktos mógłby mi to przetłumaczyc na język Polski?[/quote] A wedle uznania, wedle uznania. Przynajmniej ja tak to rozumiem... A może jestem w błędzie? To proszę mnie z niego wyprowadzić. Quote
LALUNA Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 [QUOTE]A wedle uznania, wedle uznania.[/QUOTE] Tylko czyjego? Bo to mi wyglada ze nie beda typować psy na MSw, tylko ludzi. I znowu sie namnożą czarne teczki, które beda wyciagane na czas lustracji juz się boję:evil_lol: Quote
Mokka Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 [quote name='LALUNA']Tylko czyjego? Bo to mi wyglada ze nie beda typować psy na MSw, tylko ludzi. I znowu sie namnożą czarne teczki, które beda wyciagane na czas lustracji juz się boję:evil_lol:[/quote] Hi, hi, a ja luzik, na mistrzostwa świata się nie wybieram :evil_lol: . Będę obserwować z boku. :cool1: Quote
Berek Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Ha, a zobaczcie co się dzieje na Mistrzostwach Świata belgów... Jedzie - ni stąd, ni zowąd - pięcioro naszych zawodników. NIkt nie wie z jakiego klucza wybrani.... no a zdaje się tylko dwa psy z tej reprezentacji w ogóle mają IPO3. :lol: :evil_lol: I co? No i fajnie jest... :angryy: Quote
LALUNA Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 [QUOTE]Hi, hi, a ja luzik, na mistrzostwa świata się nie wybieram :evil_lol: . Będę obserwować z boku. :cool1:[/QUOTE] No, ja juz też:lol: . Bo w tym układzie to ja z jedynych gier hazardowych to tylko w totka i to tylko od czasu do czasu. A i tak będzie teraz zysk bo teraz będe miała wiecej kasy na zawody w Czechach bo tam taniej i bliżej. Quote
LALUNA Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 [quote name='Berek']Ha, a zobaczcie co się dzieje na Mistrzostwach Świata belgów... Jedzie - ni stąd, ni zowąd - pięcioro naszych zawodników. NIkt nie wie z jakiego klucza wybrani.... no a zdaje się tylko dwa psy z tej reprezentacji w ogóle mają IPO3. :lol: :evil_lol: I co? No i fajnie jest... :angryy:[/quote] To ja moze się jednak zastanowie nad tym Pucharem Polski Agility. Berek to myślisz ze mam szanse jakbym wygrała Puchar Polski Agility 2006 aby mnie wybrali do reprezentacji Polski na Mistrzostwa swiata Obedience w Poznaniu? Bo jak tak to jabym jednak popróbowała i zwieksze treningi agility to kto wie może sie zakwalifikuje na obedience. Mnie tam wszystko jedno:evil_lol: Quote
Toller Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 A czy p. Ewa Bukład nie jest sędzią eksterieru? Niech mnie ktoś oświeci, bo jej nie znam. Quote
FigabaS Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Pani Ewa Bukład jest z Krakowa, z tego co sie orientuje ocenia owczarki na wystawach. Ja ze swoja suka zdawalam u niej egzamin PT-1, wspominam calkiem milo. Quote
LALUNA Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 [QUOTE]Prezydiuj Zarządu Głównego podjęło decyzje o nie delegowaniu zawodników na Mistrz. Św. Agility z powodu uchybień formalnych (sprawozdawczość i rozliczenie poprzedniego wyjazdu). Dało to w rezultacie duże oszczędności w wydatkach na rzecz GKSP, które zgodnie z wnioskiem GKSP mogą być przez Prezydium Zarz. Gł. przeniesione na rok bieżący i wykorzystane na szkolenie (seminaria i wyjazdy szkoleniowe) aktywnych działaczy, zawodników i sędziów". [/QUOTE] To ja mam inne pytanie, czy to becikowe z tamtego roku z agility nie poszło na sfinansowanie wyjazdu 5 zawodników na MŚw Belgów IPO. No bo gdzie to jest napisane ze oszczędnosci przechodza na dana dyscypline:razz: Quote
Zielsko Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Wiecie jak na razie to agility pasozytuje na PT i IPO dlatego, ze ani w zeszlym roku ani rok wczesniej nie wplynely zadne pieniadze z agility a zawodnicy pojechali do Montichiari za pieniadze z PT i na dodatek ta impreza nie zostala rozliczona... Quote
CHI Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 [quote name='Toller-Fox']A czy p. Ewa Bukład nie jest sędzią eksterieru? Niech mnie ktoś oświeci, bo jej nie znam.[/quote] I tak trzymać!!! Było o niej dość dużo w wątku "skandale sędziowskie" Łącznie z baaardzo nieeleganckim (ale jakże prawdziwym) przekreceniem nazwiska na Układ... Sama sie załapałam na "dziwne sędziowanie Tej Pani" a ma chyba wszystkie rasy... Streszczając sytuację na wystawiane w JG (bodaj w 2004 musiałabym sprawdzić w papierach), w sukach bokserach CWC dostaje tylko suka Pani Prezes, a suki (Zw. Wyst. Suka) wygrywa suka z czech ale bez CWC... Dziwne ale prawdziwe... Quote
CHI Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Jestem nowa w "te klocki" wiec czy mógłby mnie ktoś oświecić?? [quote name='Zielsko']...[/quote] 1. Dlaczego na razie to agility pasozytuje na PT i IPO? (tzn wiem co to "pasożytować" ale skąd ma pieniądze PT i PO? 2. Dlaczego w zeszlym roku ani rok wczesniej nie wplynely zadne pieniadze z agility (chyba coś z wpisowego za zawody powinno iść na ZG? - nie wiem ale tak idzie z wpisowego z wystaw..)? 3. dlaczego zawodnicy pojechali do Montichiari za pieniadze z PT (to niby rozumiem, ale skad były pieniądze na wyjazd PT)? 4. dlaczego na dodatek ta impreza nie zostala rozliczona? Quote
IraKa Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 [quote name='Zielsko']Wiecie jak na razie to agility pasozytuje na PT i IPO dlatego, ze ani w zeszlym roku ani rok wczesniej nie wplynely zadne pieniadze z agility a zawodnicy pojechali do Montichiari za pieniadze z PT i na dodatek ta impreza nie zostala rozliczona...[/QUOTE] Rozumiem, że chodzi o pieniądze z zawodów, których współorganizatorem zawsze są poszczególne oddziały. Nie wpłynęły bo imprezy wyszły na zero, czy nie wpłynęły bo oddziały nie rozliczyły się z nich? Quote
LALUNA Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 [QUOTE]Wiecie jak na razie to agility pasozytuje na PT i IPO [/QUOTE] Az mnie ciarki przeszły słyszac takie porównanie. Nie dosyc ze startowe ogromne to i oddział ma pokaz show na wystawach ściagajacy publiczność. A to z jakiej puli oddział oddaje to już jego sprawa. GKSzP ściaga te pieniądze z oddziałów sama nie jest komórka zarabiajaca. Natomiast kto tu kogo. To moze ktos powie czy juz ZK rozliczyło sie ze startowych z Poznania z tymi co nie mogli wystartować w jumpingu. Takie wszystkie rewelacje to bym raczej nie słuchała jednostronnie. Quote
Recommended Posts