Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Carmi ma za sobą pierwszy pojedynek z Gromem. Poszło o to, kto głośniej szczeka na gości. Grom nie zniósł konkurencji i wytarmosił Carmen, ona nie była dłużna, równo go w klatę szczypała - w pozycji klasycznej. Dopadłam do nich, a Grom - na pigułach antydepresyjnych nawet zbytnio nie zareagował. Po chwili dopiero wcisnął się w swoją ślepkę. Carmi utytłana piachem, kichająca, zła jak osa zaczęła mi się żalić. Musiałam utulić, ukochać wytrzepać futerko. Później widziałam Groma na budzie z ryjem wiszącym przy leżącej naburmuszonej Carmen pacającego go łapą, żeby się bawić chyba. Ale zero reakcji...Grom poza tym jednym incydentem bardzo się zsocjalizował. Bardzo dobry kontakt ma z obiema suniami, ale panów niestety nie toleruje. Przy okazji sprzątania kojca wsunął się za mną Lion, żeby polizać Daszkę w nos - Dasz wyjadała z garów. Gromiś jak burza wysunął się ze ślepki i warknął. Nie obchodziło go, że człowiek obok. Lion to lew z imienia tylko, bo płaczek jest i wyjec. Zaraz się rozpłakał. Daszka go uspokoiła. Bardzo są ze sobą związane. Tak więc Carmen nadal z Gromem. Czasem Daszka, ale ona woli kocyk w garażu, bo zasypia na długie godziny. Carmen jest wciąż czujna, nie wiem kiedy ona śpi :D

• Replies 926
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Czarodziejka']Carmi ma za sobą pierwszy pojedynek z Gromem. Poszło o to, kto głośniej szczeka na gości. Grom nie zniósł konkurencji i wytarmosił Carmen, ona nie była dłużna, równo go w klatę szczypała - w pozycji klasycznej. Dopadłam do nich, a Grom - na pigułach antydepresyjnych nawet zbytnio nie zareagował. Po chwili dopiero wcisnął się w swoją ślepkę. Carmi utytłana piachem, kichająca, zła jak osa zaczęła mi się żalić. Musiałam utulić, ukochać wytrzepać futerko. Później widziałam Groma na budzie z ryjem wiszącym przy leżącej naburmuszonej Carmen pacającego go łapą, żeby się bawić chyba. Ale zero reakcji...Grom poza tym jednym incydentem bardzo się zsocjalizował. Bardzo dobry kontakt ma z obiema suniami, ale panów niestety nie toleruje. Przy okazji sprzątania kojca wsunął się za mną Lion, żeby polizać Daszkę w nos - Dasz wyjadała z garów. Gromiś jak burza wysunął się ze ślepki i warknął. Nie obchodziło go, że człowiek obok. Lion to lew z imienia tylko, bo płaczek jest i wyjec. Zaraz się rozpłakał. Daszka go uspokoiła. Bardzo są ze sobą związane. Tak więc Carmen nadal z Gromem. Czasem Daszka, ale ona woli kocyk w garażu, bo zasypia na długie godziny. Carmen jest wciąż czujna, nie wiem kiedy ona śpi :D[/QUOTE]

No jakie to krewkie jedno i drugie :razz:

Posted

[quote name='Czarodziejka']Nikt takich akrobacji do gara nie wykonuje jak Carmi. Płacze, skacze, zagląda, staje na dwóch łapkach, liże po ręce. A najokrąglejsza z wszystkich ;)[/QUOTE]

Proszę bardzo :cool3:
Wie jak się zakręcić koło spraw istotnych :lol:

Posted

[quote name='Czarodziejka']Nikt takich akrobacji do gara nie wykonuje jak Carmi. Płacze, skacze, zagląda, staje na dwóch łapkach, liże po ręce. A najokrąglejsza z wszystkich ;)[/QUOTE]

jesiu to bym ją wybuziakowała, kfiatuszek z Carmisi

Posted

[quote name='Czarodziejka']Kfiatushek jest buziakowany codziennie. Nawet zaczął już uważać, że mu to ustawowo przysługuje i się domaga w sposób bezczelny ;)[/QUOTE]
Kfiatushek się rozkręca, to dopiero Czarodziejko początki :)

Posted

Godzinami grzbiet wyciera w trawę. Burczy przy tym, warczy, kokietuje. Łapiszonki w górze, uśmiech na twarzy. Wyczesałam dziś całe stadko prócz dwóch staruszków - jeden pozlepiany, drugi same gnaty i nie ma co czesać. I jeść nie chce...:-? Carmen ma piękną sierść, nic nie wyłazi - z Daszki długie igły sierści, jak z Groma.
Uszy czyściłam dziś też hurtem. Siedziałam na trawie, Carmen między moimi nogami z pyskiem na szyi - sama tak usiadła ;) Czyściłam uszka, zmieniałam watki, a ona mruczała rozkosznie, chociaż w uszach smród i syf. Na szczęście już umyte. Po toalecie kilkanaście minut tarzała się głośno w trawie.
Dziś na przekąskę były kości z dużą ilością mięsa - zawsze je wpierw obgotowuję z warzywami, ale podczas rozmrażania zaczęły wonieć...upał niestety i dałam jak leciało. Bardzo smakowało, jak wszystko, co śmierdzi ;)

Posted

Czarodziejko, zrób tym naszym pannom fotki. Tego kfiatuszka trzeba pooglaszac, i banerki warto im nowe sprawic. :lol:
Troche marudze, ale teraz, jak takie piekne, po toalecie, to warto obfocic.:lol:

Posted

Właśnie dokonałam przelewu 31,00 zł z bazarku (to druga część wpłat) na Carmen za 2 książki od anonimowego darczyńcy :) A wpłacająca to Megii1 :)

Posted

Rozmawialam z Czarodziejka o Carmince. To piekna dama i całkowicie nadajaca sie juz do adopcji. Moze pora pomyslec o jakims allegro i ogloszeniach?
Tylko ciagle brakuje ładnych zdjęc Carmen, do ogloszeń.

Wczoraj wpłynęła stala deklaracja od LAZY - 20 zł. Dziekujemy!

Posted

Dzisiaj wpłynela wpłata kakaicezar - 60 zł. Emir przesunął równiez na moje konto środki Carmen - 311,50. Zaraz uporządkuje pierwszą stronę. Uzgodniłam z Czarodziejka, ze bede wplacac za pobyt Carmen z góry.Zaraz dokonam przelewu za kolejny miesiąc.
A u Czarodziejki ( zreszta nie tylko tam) leje deszcz. Znowu nie ma warunków na sesje zdjęciowe.

Posted

Foteczki sprzed kilku dni - ze spacerku z Daszą i Lionem.

[IMG]http://img5.imageshack.us/img5/7718/072510134353.jpg[/IMG]

[IMG]http://img80.imageshack.us/img80/2597/072510134416.jpg[/IMG]

[IMG]http://img839.imageshack.us/img839/4978/072510134513.jpg[/IMG]

[IMG]http://img228.imageshack.us/img228/3319/072510134540.jpg[/IMG]

[IMG]http://img825.imageshack.us/img825/6034/072510134554.jpg[/IMG]

Posted

Tak, jest okrąglutka, bo nikt inny tak rzewnie nie oczekuje garkuchni i nikt jak ona nie jest tak miłosierny w dojadaniu za bliźnich ;) A sierść jaką ma piękną. Sama się zachwycam. Przyjechała obklejona zasuszonymi plackami Bóg jeden wie czego, a teraz błysk i glanc ;)

Posted

[quote name='Czarodziejka']Tak, jest okrąglutka, bo nikt inny tak rzewnie nie oczekuje garkuchni i nikt jak ona nie jest tak miłosierny w dojadaniu za bliźnich ;) A sierść jaką ma piękną. Sama się zachwycam. Przyjechała obklejona zasuszonymi plackami Bóg jeden wie czego, a teraz błysk i glanc ;)[/QUOTE]

wygląda super- ja wiem jaką miała sierść bo ją wyciągałam ze schroniska