Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='megi82']przepikny tatuś i dziadek,ale i ich dziedzic jest sliczny[/QUOTE]

Jak go odpierałam z Bakaratu to p.Ania powiedziała że do tatusia jest podobny:)no ale tak wypielęgnować psa.....to już sztuka!

Posted

Niektóre psy to już chyba mają genetycznie taki włos niezniszczalny, wtedy to sama przyjemność pielęgnować i patrzeć jak rośnie dłuższy i dłuższy... :) Do salonu mojej mamy przychodzi jedna suczka, która biega po ogródku, kopie dziury, gryzie patyki, papilotów nigdy nie miała a włos się po ziemi ciągnie i wąsy nieobgryzione, co miesiąc ma płaszczyk podcinany o kilka cm :)

Posted

Ja tak szczerze Ci powiem że kłopotów z pielęgnacją nie mam żadnych,zero kołtunków,jedynie to problem odrastającej sierści(a chcę mu zapuścić taką długaśną:),no w każdym bądż razie zobaczymy co z tego i jak szybko to wyjdzie:),włos rośnie mu bardzo szybko a szczególnie po kropelkach Vita vet-regenerator sierści,no i karma royal,dobre kosmetyki i to wszystko,acha zaczęłam go papilotować(brrr,nie mogę się do tych papierków przyzwyczaić!!:(

Posted

Ja też na początku się z papilotami męczyłam, wolałam jak moja mama to robiła. Ale jak zostałam z Gracją sama jak rodzinka pojechała na tydzień nad morze to musiałam się nauczyć, mama mi zapowiedziała że jak Gracka obedrze wąsy to mi głowę urwie :eviltong: No i chcąc nie chcąc się nauczyłam, chociaż z początku długo mi to szło i Grackę przepraszałam że tyle czasu mi to zajmuje (ale ona zawsze była cierpliwa i zawsze w nagrodę szła na długi spacer). A teraz jak już doszłam do wprawy to tych na głowie i wąsach mogę 3 dni nie ruszać i się nie obluzują :p

Posted

Najpierw miałam z papieru ryżowego czerwone, a teraz na wąsy i brodę zakładam foliowe (bo mnie drażniło jak się moczyły przy piciu), na głowie ma ten biały papier, a na tułowiu też ma w folię zawinięte bo się mniej kołtuni włos na styku papilota. Chociaż teraz to już mało ważne co i jak, bo wystawy skończone, na tułowiu ma zawinięte tylko dlatego żeby maluchy mogły dojść do cyca, noszę się z zamiarem obcięcia wąsów, ale coś się zebrać nie mogę :eviltong:

Posted

[quote name='Aga&Dakar']Aga western jest przesliczny, mam nadzieje ze bede mogla zobaczyc go na zywo. Tata, dziadek tez cudo.
Ile on mial jak go zabieralas?[/QUOTE]

......................................................................................................

Posted

Gracja nie lubi wystaw i nie jest aż takim cudem, żeby ją jeszcze pokazywać, po prostu nie ma po co. Teraz na wystawy mam Ulinkę, póki co jest lepsza niż Gracka w jej wieku, jakby co to z nią więcej powalczę :)
A jeżeli Western po zapuszczeniu włosów prezentowałby się tak samo jak jego brat to faktycznie żal by było go marnować, bo Wrangler jest przepiękny :loveu:

Posted

Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, gdyby został w hodowli to byś go nie miała. A może się okaże, że jednak może być wystawiany i jeszcze z nim poszalejesz na ringach :)

Posted

Aga on czy ma prosty czy krzywy zab i tak jest sliczny...my ludzie tez nie jestesmy doskonali...
A co do wystaw...kupujac psa niegdy nie myslalam o tym zeby jezdzic na wystawy ale nabieram coraz wiekszej ochoty...

Posted

Aga (jedna i druga ;)) ja uwielbiam wystawy, na początku nie myślałam, że aż tak mnie to wciągnie, a jednak :) I to nie samo chodzenia po ringu, ale i nauka, pielęgnacja i ta cała otoczka :) Dobrze że dostałam Ulcię, bo na początku roku już się bałam, że nowy sezon się zaczyna a ja bez psa zostałam :eviltong:

Posted

[quote name='*kleo*']Aga (jedna i druga ;)) ja uwielbiam wystawy, na początku nie myślałam, że aż tak mnie to wciągnie, a jednak :) I to nie samo chodzenia po ringu, ale i nauka, pielęgnacja i ta cała otoczka :) Dobrze że dostałam Ulcię, bo na początku roku już się bałam, że nowy sezon się zaczyna a ja bez psa zostałam :eviltong:[/QUOTE]

Własnie to samo przygotowywanie psa jest najlepsze!!!

Posted

[quote name='agamewa']Własnie to samo przygotowywanie psa jest najlepsze!!![/QUOTE]
A jeszcze jak przynosi zadowalające efekty to już w ogóle ;)

Idę spać, bo jeszcze zaśpię i dziewczynom śniadania nie zrobię na czas :eviltong: Dobranoc :p