Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

może przydałaby sie jaks zbiórka na wizyte?? i na dojazd bo przeciez nie mozesz wziasc tego wszystkiego na siebie sama!!!?? i przydałby sie pilnie tymczas by po wizycie weterynaryjnej sunia nie musiala wracac do schronu:(

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marto - mam rodziców w Szczecinie, więc powiązałabym przyjemne z pożytecznym. Mają mały ogrodzony ogródek, więc psa można by na chwilę puścić luzem - żeby odetchnął przed podróżą powrotną. Problemem jest koszt wizyty - 110 zł . Ale NAJBARDZIEJ martwi mnie, co z Szantą już PO wizycie . Czy mam ją odwieźć z powrotem do schronu ???? Kolejne pytanie - powinnam ja wyciągnąć z Jędrzejewa choć na kilka dni przed podróżą do Szczecina - wykąpać, troszkę do nas przyzwyczaić no i sprawdzić, jak znosi podróż samochodem. Bo to prawie 3 godziny - mój osobisty kierowca ( i małż) nie jest rajdowcem ( i dobrze), poza tym droga dość kręta no i ponad 150 km do pokonania.

Kolejna kwestia - ja nie mogę dać Szancie domu stałego . Problematyczny będzie również tymczasowy - mam już 3 psy( w tym 2 suczki) i 5 kotów . Na podwórku panuje u nas ruch . Teren wokół budynków jest obszerny , ogrodzenie nieszczelne a brama często gościnnie otwarta. No i absorbująca praca, która wyklucza troskliwe zajęcie się Szantą. Nie chciałabym jej narażać na niebezpieczeństwo :(

Posted

W tym tygodniu Szanta została zaszczepiona przeciwko wściekliźnie. W przyszłym ma sterylizację ( jeszcze nie wiem dokładnie którego dnia). 10 dni po zabiegu - zdjęcie szwów i pannica gotowa do wypisu ;D
Szkotomaniacy z forum collie deklarują wsparcie finansowe , również fundacja Dr Lucy ze Śremu - w kwestii wycieczki do okulisty.

Co jednak dalej z Szantą - nadal nie wiem...

Posted

Sterylizacja Szanty dzisiaj lub najpóźniej jutro ! To wiadomość z ostatniej chwili! Dzwoniłam właśnie do schroniska - jeśli z raną pooperacyjną będzie wszystko OK, to nawet w tym tygodniu nasz piękna może maszerować z właściwym sobie wdziękiem do nowego domu :)

Co prawda zdjęcie szwów po 10-ciu dniach, ale to akurat może zrobić każdy wet - niekoniecznie schroniskowy :)

W środę najprawdopodobniej jedziemy z Martą do Jędrzejewa. Może sunia już będzie z powrotem ?

Posted

Marto! Nie dostałaś mojego maila ????? !!!! Po posokowca zgłosiła się właścicielka !!!! Pisałam do Ciebie natychmiast po fakcie - nawet się zdziiwłam, że milczysz :( Pies uciekł w Kiekrzu.

Posted

Jest chętny domek!

Państwo mieli już collie. Odeszła w wieku 11 lat i poszukują nowej suczki.
Godzą się na wizyte i sterylizacje...
Są z okolic Płocka...

farmerka63 piszę PW

Posted

Sylwio - po pierwszej lekturze Twojego listu domek wydaje się IDEALNY... Po drugiej zresztą też - bo aż nie wierzyłam oczom :D Mam teraz bardzo pilną pracę ( nie do przesunięcia w czasie), ale około południa powinnam już być wolna - skontaktuję się z Panią Kasią i będziemy dalej działać !

Posted

Napisałam już do córki Państwa, którzy są zainteresowani adopcją Szanty - bo na razie mamy tylko kontakt mailowy właśnie z córką . Ale podałam swoje telefony i mam nadzieję na bezpośrednia rozmowę :)

Seteromaniacy w takich sytuacjach mówią : "SUPŁAMY OGONKI" ... na szczęście :D