Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przyszłam sie przywitać. Sara teraz właśnie chce żyć i to jest duży plus !!!! Musi być dobrze !!!
Miłej niedzieli !!!

Próbuję odtworzyć listę wplat. Dobrze, że było ich niewiele. Aniu, w wolnej chwili, mozesz zobaczyć do swojego konta i napisać mi na pw daty i kwoty wplat jakie otrzymałaś?

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elu muszę Saruni zrobić zastrzyk...nie boję się go zrobić,ale wczoraj u wet Sara patrzyła mi w oczy i wyła.Podobno są to dosyć bolesne zastrzyki......
ja się chyba wykończę

Posted

[quote name='daśka']Sarunia nawet nie pisnęła ....Adam jej dawał wędlinkę a ja powolutku zrobiłam zastzyk:-)[/QUOTE]
Daśka, na samą myśł, że miałabym zrobić psu zastrzyk, robi mi sie słabo !!!
Zachowanie Sary podczas bolesnych zastrzyków, świadczy o tym, że ona doskonale wie, ze to dla jej dobra i bezgranicznie Ci ufa. To bardzo kochana psinka. Aniu, moze sama jej rób te zastrzyki. Chyba lepiej Ci to idzie niż wetce.
Przytul ją ode mnie.

Posted

[quote name='toyota']Zajrzałam wreszcie do Was ;).

Trzymam kciuki za Sarę, żeby była zdrowa. Dobrze, że jest pod daśkowym czujnym okiem.[/QUOTE]

Masz rację Toyota :-)
[quote name='Havanka']Daśka, na samą myśł, że miałabym zrobić psu zastrzyk, robi mi sie słabo !!!
Zachowanie Sary podczas bolesnych zastrzyków, świadczy o tym, że ona doskonale wie, ze to dla jej dobra i bezgranicznie Ci ufa. To bardzo kochana psinka. Aniu, moze sama jej rób te zastrzyki. Chyba lepiej Ci to idzie niż wetce.
Przytul ją ode mnie.[/QUOTE]

Ode mnie też :) kochana Sarunia :)

Posted

Z Sary zuch dziewczyna:-)
Zastrzyk wstrzykiwałam powolutku,z resztą Adam ja zajął kawalątkami wędliny ....i nie było pisku i tragedii.Jutro jeżeli wyrobię ,to idę do wetki ,żeby jej krew pobrała i postaram się zawieźć do szpitala.
Sama bym jej tą krew pobrała,ale nie mam jej w co spakować:-(
A zastrzyki faktycznie wolę jej robić w domu,ponieważ mniej się denerwuje i nam ufa...

Posted

Zawiozłam dziś Sary krew do badania,jutro mam jechać po wyniki
Koszt morfologi z rozmazem i rozszerzonej biochemi 131,76 zł...okropnie dużo,ale nie było innego wyjścia
Razem koszty to 60 zł usg, 25 za zastrzyki z soboty i niedzieli, 15 zł za dzisiejszy zastzyk i pobranie krwi i 131,76 za badanie krwi. Razem 231,76 zł.

Posted

[quote name='daśka']Bardzo dziękuję za wpłaty wszystkim i pędzę przeglądać rzeczy na bazarek:-)[/QUOTE]
Aniu, czyli dostałaś kasę? Wysłałam 240 zł. Potwierdź proszę.

Posted

Tak Elu dzisiaj dotarły właśnie sprawdzałam i raz jeszcze dziękuję,no bo któż to wie ile jeszcze pieniędzy będzie potrzeba na leczenie Sary.

Posted

Na początek zdjęcie Sary ze swoim ulubionym Panem:
[IMG]http://images46.fotosik.pl/805/a3b1acbd7075b01bmed.jpg[/IMG]

A teraz rachunki za leczenie naszej suni:
[IMG]http://images37.fotosik.pl/810/8afa7489f3ab533bmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images41.fotosik.pl/850/24beff136007b8eemed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images46.fotosik.pl/805/755478af639d471fmed.jpg[/IMG]

Posted

Odebrałam wyniki badań chyba nie jest najgorzej,ale jest kilka zaburzeń
LEUKOCYTY 10,8 przy normie 9,0 - 10,0
ERYTROCYTY 5,48 przy normie 5,50 - 8,00
MCH 24 przy normie 19,0 - 24,0 czyli razcej norma,ale zaznaczone jako podwyższone
LIPAZA 88,0 przy normie 268,0 - 1769,0 czyli chyba nie najlepiej
KREATYNINA 0,61 przy normie 1,00 - 1,70 i tak jest wyższa niz przy pierwszej biochemi jaką Sara miała robioną
ŻELAZO 84 przy normie 94 - 122
To jest 6 zaznaczonych spośród 35 wyników badania krwi,które Sara ma zrobione,czyli 29 jest ok.Nie wiem zabardzo co to znaczy,jutro skonsultuję wyniki z wet i napiszę o co chodzi

Posted

[quote name='daśka']Odebrałam wyniki badań chyba nie jest najgorzej,ale jest kilka zaburzeń
LEUKOCYTY 10,8 przy normie 9,0 - 10,0
ERYTROCYTY 5,48 przy normie 5,50 - 8,00
MCH 24 przy normie 19,0 - 24,0 czyli razcej norma,ale zaznaczone jako podwyższone
LIPAZA 88,0 przy normie 268,0 - 1769,0 czyli chyba nie najlepiej
KREATYNINA 0,61 przy normie 1,00 - 1,70 i tak jest wyższa niz przy pierwszej biochemi jaką Sara miała robioną
ŻELAZO 84 przy normie 94 - 122
To jest 6 zaznaczonych spośród 35 wyników badania krwi,które Sara ma zrobione,czyli 29 jest ok.Nie wiem zabardzo co to znaczy,jutro skonsultuję wyniki z wet i napiszę o co chodzi[/QUOTE]

[quote name='daśka']Wetka powiedziała,że na weekend weźmie płytę i opis usg razem z resztą badań i skonsultuje je z obiecanym połoznikiem[/QUOTE]

Wyniki nie odbiegają bardzo od normy. To na szczęście dobrze. Zobaczymy co powie wetka i położnik.

Powoli odtwarzam historię wplat. Myślę, ze sie z tym uporam. Wszystko z wątku spisałam już na papier, teraz będę przenosić do[B] 2 posta ![/B]
Pierwszy odmawia współpracy i nie mogę nic wkleić, bo jednocześnie mi kasuje to co już jest.

Posted

Mam nadzieję że będzie dobrze, że powie że nie jest źle.Tak się martwię Sarunią chociaż nie tylko :-(

Pierwszy post jest pewnie głodny i zżera wszystko co dostanie :evil_lol:

Posted

Havanko a spróbuj zlikwidować najnowszy wpis z pierwszej tj opis usg,może znów wróci to co było wcześniej,ostatecznie można przecież jeszcze raz opis usg wkleić jest na wątku,może to cos pomoże

Posted

[quote name='daśka']musi być dobrze w końcu nie po to tak wielu ludzi wkłada w Sarę nie tylko serce,ale również czas i fundusze:-)

HAVANKO RATUJMY PIERWSZY POST;-)[/QUOTE]
Ok, spróbuję, ale jeśli sie nie uda, to zostaniemy przy drugim, ok?

Posted

Saruniu witaj kochane serduszko :-)
Wstawiam Wam zobaczcie do czego zdolny jest pies
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=f5OEKA47xFI&feature=youtu.be[/URL]

Posted

Super Havanko:-):-):-)
A ja mam całkiem dobre wieści:-)
Wyniki są nie bardzo dobre,ale całkiem niezłe:-) Ocena wetki:-) Jak na wiek Sary,to jest dobrze:-) Kreatynina jej podskoczyła a to dla mnie pochwała,ponieważ Sarunia na początku była zagłodzona,a teraz pomimo utraty masy mieśniowej jej kreatyninka jest wyższa:-)
Wyniki już zostawiłam u wet do rozpatrzenia z połoznikiem.Sarunia już zakończyła zastrzyki,teraz dostaje antybiotyk w tabletkach AUGUMENTIN 375 mg,dwa razy dziennie przez kolejnych 10 dni.
Za to muszę się zdecydować na kastrację mojego Matka,ponieważ u Sary cieczka będzie nawracała prawdopodobnie często.Mateo jest młodszy od Sary,choć i w jego przypadku kastracja juz nie jest zalecana,ale mam nadzieję,że będzie dobrze,ryzyko z pewnością dużo,dużo mniejsze niż u Sary,a nie mogę tak zostawić sytuacji w domu.Mateo cały czas zamknięty wyje i piszczy,aż serce się ściska.
Za wczorajszy zastrzyk i wypisanie dziś recepty nic nie zapłaciłam,a antybiotyk w aptece kosztował 24 zł.

Posted

Kastracja dopiero za ok dwa tygodnie,muszę pieniążki nazbierać,doraźnie jednorazowo wet zaproponowała podanie mu dawki hormonów żeńskich na obniżenie popędu do czasu kastracji,ponieważ naprawdę jest z każdą cieczką gorzej.Sara już zna Matka i go nie przegania,a wręcz zacheca.