Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkie fanki Sary i zapraszam do obejrzenia zdjęć:
[IMG]http://images41.fotosik.pl/795/6291f283cbfe4cedmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images38.fotosik.pl/781/715cb7aa060bd575med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images37.fotosik.pl/755/300ef0d89dc52807med.jpg[/IMG]

Ciąg dalszy już jutro.

Posted

[quote name='Iljova']Buuuu... Każesz tyle czasu czekać :-( straszne jak ja to wytrzymam ...
A Sarunia jak zawsze śliczna i słodka :-)[/QUOTE]
Chcę dawkować przyjemność oglądania Sary, żeby starczyło na dłużej;)

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Ja rowniez witam i pozdrawiam cioteczki a Sarunie caluje w nochala.
Daska, zebolog i mnie zaprasza...ufff na wtorek...ten czas tak szybko ucieka... :)[/QUOTE]

U mnie jeszcze dokończenie kanałowego jeden maleńki ubytek i znów bedę mogła orzechy rozgryzać;-)

Posted

dobra zabieram sie za gotowanie jedzonka dla psiaków na jutro,rosół z kury już gotowy,teraz musze zmięlić serducho wołowe,zetrzeć warzywa do tego ryż,łyżka siemienia i łyżka płatków owsianych i gotowe,a na gotowe porcje oczywiście pół łyżeczki tranu:-)
o losie dobrze,że ja tego nie jem,brzmi strasznie,ale to uwielbiają
Znalazłam tutaj taki mięsny,gdzie można zamówić głowiznę wołową,muszę zamówić,może będą jeszcze mięli płuca i serducha.
Gdzieś tutaj jest ubojnia bydła musze namierzyć i kupować mięso taniej.

Posted

Daska, po przeczytaniu menu prawie mi zeby wypadly ;) hehehe zwlaszcza glowizna robi wrazenie...grrrr :D
Musze przyznac, ze moje gusta kulinarne sa na przeciwleglym biegunie ale dla moich zwierzakow - wszystko! Wiec i u nas goszcza podobne specjaly.
Kiedys kupowalam dla kota (jak byl maluchem i jeszcze chcial jesc gotowane) cielecine. Moj Tz zawsze wzdychal do nieba, ze zwierzeta sie lepiej stoluja nizeli my (zatwardzialy miesozerca)i, ze jemu musza wystarczac kurze udka :) Mowilam wtedy, zeby nie narzekal bo poki co, ma udka z miesem a nie same kostki ;)

Mizianko dla podopiecznych i SMACZEGO!

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Daska, po przeczytaniu menu prawie mi zeby wypadly ;) hehehe zwlaszcza glowizna robi wrazenie...grrrr :D
Musze przyznac, ze moje gusta kulinarne sa na przeciwleglym biegunie ale dla moich zwierzakow - wszystko! Wiec i u nas goszcza podobne specjaly.
Kiedys kupowalam dla kota (jak byl maluchem i jeszcze chcial jesc gotowane) cielecine. Moj Tz zawsze wzdychal do nieba, ze zwierzeta sie lepiej stoluja nizeli my (zatwardzialy miesozerca)i, ze jemu musza wystarczac kurze udka :) Mowilam wtedy, zeby nie narzekal bo poki co, ma udka z miesem a nie same kostki ;)

Mizianko dla podopiecznych i SMACZEGO![/QUOTE]
Cioteczko dobrze,że naszym facetom przechodzi narzekanie,poniewaz mój ostatecznie jezeli za dużo zacznie fukać dostanie chrupki hihihi:-) A dla psiaków jak pisałaś wszystko:-)

Posted

Daśka moja córka jak była mała dostawała tran który miałam w słoiku z kościoła. Ona sama przypominała mi że ma dostać. Bardzo chętnie go piła. Mnie odrzucało jak tylko otworzyłam słoik.

Posted

[quote name='Iljova']Daśka moja córka jak była mała dostawała tran który miałam w słoiku z kościoła. Ona sama przypominała mi że ma dostać. Bardzo chętnie go piła. Mnie odrzucało jak tylko otworzyłam słoik.[/QUOTE]

hmmmm ja też piję tran i Adam również musi:-) zwłaszcza jesienno-zimową porą,chociaż mamy tutaj ogromny dostęp do morskich świeżych ryb,ale te ceny.....a flądry od czasu Tuli nigdy już nie przełknę:-) napatrzyłam się na ich mielone ciałka,a śledzie owszem lubię smażone lub w zalewie octowej.Najbardziej jednak lubię solę,później dorsza:-)
Dzisiaj dostępne są również kapsułki i trany smakowe,więc nic tylko dostarczać kwasów omega organizmowi:-) Jednak ja pozostaję przy tradycyjnym mollers tran norweski z watroby dorsza:-)

Posted

Powiem Ci że wszyscy wokól dziwili się że ona tak chętnie chce pić tran :crazyeye:,miała ok. 3 :lol: lat. Trudno było go zdobyć. Jaki to był tran tego niewiem :niewiem:

Posted

Wstawiam kilka obiecanych zdjęć Sary:
[IMG]http://images35.fotosik.pl/608/ca49cc8daab5a8c0med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images43.fotosik.pl/805/e535177cdb37c85dmed.jpg[/IMG]

Moje ulubione:
[IMG]http://images49.fotosik.pl/804/d80b7b02e39bb41cmed.jpg[/IMG]

Posted

Iljova dzieci nie mają jeszcze tak rozwiniętych zmysłów smaku,mój 4 letni bratanek codziennie rano sam przychodzi i prosi o syropek,wiec cos w tym musi być:-)
Tak wówczas tran był napewno innychfirm,ale wydaje mi sie,że tran to tran i raczej niewiele sie rózni smakiem:-)
Havanko gdzie jesteś??????
Iljova, Havanka nas dziś opóściła:-(

Posted

[quote name='daśka']Iljova dzieci nie mają jeszcze tak rozwiniętych zmysłów smaku,mój 4 letni bratanek codziennie rano sam przychodzi i prosi o syropek,wiec cos w tym musi być:-)
Tak wówczas tran był napewno innychfirm,ale wydaje mi sie,że tran to tran i raczej niewiele sie rózni smakiem:-)
Havanko gdzie jesteś??????
[B]Iljova, Havanka nas dziś opóściła:-([/B][/QUOTE]

Jestem, jestem. Wstawiałam zdjęcia. Sarunia, to moje Słoneczko. Zaglądam do niej, kiedy tylko mogę.
Fakt. Nawet piszemy w tym samym czasie...:evil_lol:

Posted

Nie jest tak źle Daśka. Ato nie do końca tak jest bo koleżanka próbowala dawać swoim dzieciom sąsiadka też ale nie chciały nie można było ich namówić w żaden sposób , a były w tym samym wieku co moja córka . Tak samo wszystkich zawsze dziwiło że ona od małego piła gorzkie herbatki np. koperek włoski czy później mięta itp i tak pije do dzisiaj. Tak ją przyzwyczaiłam i do dzisiaj jej smakuje

Posted

A ja od dziecka po dzis dzien lubie polopiryne S, przegryz i wczuc sie w kwasny smak :) Mamusia dawala mi polopiryne S na zbicie goraczki a teraz lekarze pisza, ze dzieciom mozna podawac od 12 roku zycia (!) Jak nie Czarnobyl to polopiryna ;)

Miziam czworonogow i pozdrawiam Cioteczki!