daśka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Witam serdecznie,życzę Wszystkim miłego dnia i uciekam do "zębologa":-) Quote
fiorsteinbock Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Ja rowniez witam i pozdrawiam cioteczki a Sarunie caluje w nochala. Daska, zebolog i mnie zaprasza...ufff na wtorek...ten czas tak szybko ucieka... :) Quote
Havanka Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Witam wszystkie fanki Sary i zapraszam do obejrzenia zdjęć: [IMG]http://images41.fotosik.pl/795/6291f283cbfe4cedmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images38.fotosik.pl/781/715cb7aa060bd575med.jpg[/IMG] [IMG]http://images37.fotosik.pl/755/300ef0d89dc52807med.jpg[/IMG] Ciąg dalszy już jutro. Quote
Iljova Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Buuuu... Każesz tyle czasu czekać :-( straszne jak ja to wytrzymam ... A Sarunia jak zawsze śliczna i słodka :-) Quote
Havanka Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 [quote name='Iljova']Buuuu... Każesz tyle czasu czekać :-( straszne jak ja to wytrzymam ... A Sarunia jak zawsze śliczna i słodka :-)[/QUOTE] Chcę dawkować przyjemność oglądania Sary, żeby starczyło na dłużej;) Quote
daśka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Ja rowniez witam i pozdrawiam cioteczki a Sarunie caluje w nochala. Daska, zebolog i mnie zaprasza...ufff na wtorek...ten czas tak szybko ucieka... :)[/QUOTE] U mnie jeszcze dokończenie kanałowego jeden maleńki ubytek i znów bedę mogła orzechy rozgryzać;-) Quote
daśka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 dobra zabieram sie za gotowanie jedzonka dla psiaków na jutro,rosół z kury już gotowy,teraz musze zmięlić serducho wołowe,zetrzeć warzywa do tego ryż,łyżka siemienia i łyżka płatków owsianych i gotowe,a na gotowe porcje oczywiście pół łyżeczki tranu:-) o losie dobrze,że ja tego nie jem,brzmi strasznie,ale to uwielbiają Znalazłam tutaj taki mięsny,gdzie można zamówić głowiznę wołową,muszę zamówić,może będą jeszcze mięli płuca i serducha. Gdzieś tutaj jest ubojnia bydła musze namierzyć i kupować mięso taniej. Quote
fiorsteinbock Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Daska, po przeczytaniu menu prawie mi zeby wypadly ;) hehehe zwlaszcza glowizna robi wrazenie...grrrr :D Musze przyznac, ze moje gusta kulinarne sa na przeciwleglym biegunie ale dla moich zwierzakow - wszystko! Wiec i u nas goszcza podobne specjaly. Kiedys kupowalam dla kota (jak byl maluchem i jeszcze chcial jesc gotowane) cielecine. Moj Tz zawsze wzdychal do nieba, ze zwierzeta sie lepiej stoluja nizeli my (zatwardzialy miesozerca)i, ze jemu musza wystarczac kurze udka :) Mowilam wtedy, zeby nie narzekal bo poki co, ma udka z miesem a nie same kostki ;) Mizianko dla podopiecznych i SMACZEGO! Quote
daśka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Daska, po przeczytaniu menu prawie mi zeby wypadly ;) hehehe zwlaszcza glowizna robi wrazenie...grrrr :D Musze przyznac, ze moje gusta kulinarne sa na przeciwleglym biegunie ale dla moich zwierzakow - wszystko! Wiec i u nas goszcza podobne specjaly. Kiedys kupowalam dla kota (jak byl maluchem i jeszcze chcial jesc gotowane) cielecine. Moj Tz zawsze wzdychal do nieba, ze zwierzeta sie lepiej stoluja nizeli my (zatwardzialy miesozerca)i, ze jemu musza wystarczac kurze udka :) Mowilam wtedy, zeby nie narzekal bo poki co, ma udka z miesem a nie same kostki ;) Mizianko dla podopiecznych i SMACZEGO![/QUOTE] Cioteczko dobrze,że naszym facetom przechodzi narzekanie,poniewaz mój ostatecznie jezeli za dużo zacznie fukać dostanie chrupki hihihi:-) A dla psiaków jak pisałaś wszystko:-) Quote
fiorsteinbock Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Masz racje! i to chrupki kukurydziane, nie żeby te mięsne ;) Quote
Iljova Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Daśka moja córka jak była mała dostawała tran który miałam w słoiku z kościoła. Ona sama przypominała mi że ma dostać. Bardzo chętnie go piła. Mnie odrzucało jak tylko otworzyłam słoik. Quote
daśka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='Iljova']Daśka moja córka jak była mała dostawała tran który miałam w słoiku z kościoła. Ona sama przypominała mi że ma dostać. Bardzo chętnie go piła. Mnie odrzucało jak tylko otworzyłam słoik.[/QUOTE] hmmmm ja też piję tran i Adam również musi:-) zwłaszcza jesienno-zimową porą,chociaż mamy tutaj ogromny dostęp do morskich świeżych ryb,ale te ceny.....a flądry od czasu Tuli nigdy już nie przełknę:-) napatrzyłam się na ich mielone ciałka,a śledzie owszem lubię smażone lub w zalewie octowej.Najbardziej jednak lubię solę,później dorsza:-) Dzisiaj dostępne są również kapsułki i trany smakowe,więc nic tylko dostarczać kwasów omega organizmowi:-) Jednak ja pozostaję przy tradycyjnym mollers tran norweski z watroby dorsza:-) Quote
Iljova Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Powiem Ci że wszyscy wokól dziwili się że ona tak chętnie chce pić tran :crazyeye:,miała ok. 3 :lol: lat. Trudno było go zdobyć. Jaki to był tran tego niewiem :niewiem: Quote
Havanka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Wstawiam kilka obiecanych zdjęć Sary: [IMG]http://images35.fotosik.pl/608/ca49cc8daab5a8c0med.jpg[/IMG] [IMG]http://images43.fotosik.pl/805/e535177cdb37c85dmed.jpg[/IMG] Moje ulubione: [IMG]http://images49.fotosik.pl/804/d80b7b02e39bb41cmed.jpg[/IMG] Quote
daśka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Iljova dzieci nie mają jeszcze tak rozwiniętych zmysłów smaku,mój 4 letni bratanek codziennie rano sam przychodzi i prosi o syropek,wiec cos w tym musi być:-) Tak wówczas tran był napewno innychfirm,ale wydaje mi sie,że tran to tran i raczej niewiele sie rózni smakiem:-) Havanko gdzie jesteś?????? Iljova, Havanka nas dziś opóściła:-( Quote
daśka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 O kurcze Havanko zdublowałyśmy się czasowo:-):-):-) Quote
Havanka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='daśka']Iljova dzieci nie mają jeszcze tak rozwiniętych zmysłów smaku,mój 4 letni bratanek codziennie rano sam przychodzi i prosi o syropek,wiec cos w tym musi być:-) Tak wówczas tran był napewno innychfirm,ale wydaje mi sie,że tran to tran i raczej niewiele sie rózni smakiem:-) Havanko gdzie jesteś?????? [B]Iljova, Havanka nas dziś opóściła:-([/B][/QUOTE] Jestem, jestem. Wstawiałam zdjęcia. Sarunia, to moje Słoneczko. Zaglądam do niej, kiedy tylko mogę. Fakt. Nawet piszemy w tym samym czasie...:evil_lol: Quote
Iljova Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Nie jest tak źle Daśka. Ato nie do końca tak jest bo koleżanka próbowala dawać swoim dzieciom sąsiadka też ale nie chciały nie można było ich namówić w żaden sposób , a były w tym samym wieku co moja córka . Tak samo wszystkich zawsze dziwiło że ona od małego piła gorzkie herbatki np. koperek włoski czy później mięta itp i tak pije do dzisiaj. Tak ją przyzwyczaiłam i do dzisiaj jej smakuje Quote
Havanka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Czy Sara odzyskała już apetyt? Na zdjęciach wygląda bardzo ładnie jak na swój wiek. Quote
daśka Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Tak wczoraj pieknie zjadła,nawet wylizywała miski Daśki i Matka:-) Dobra uciekam zjeść śniadanie,a później biore się za wyczesywanie psiaków:-) Quote
fiorsteinbock Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 A ja od dziecka po dzis dzien lubie polopiryne S, przegryz i wczuc sie w kwasny smak :) Mamusia dawala mi polopiryne S na zbicie goraczki a teraz lekarze pisza, ze dzieciom mozna podawac od 12 roku zycia (!) Jak nie Czarnobyl to polopiryna ;) Miziam czworonogow i pozdrawiam Cioteczki! Quote
Recommended Posts