Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani dzisiaj wizyta wyglądała tak.....
poprosiłam Adama,żeby nas podwiózł,ponieważ i tak musięliśmy odebrać 90 wiejskich jaj i się zgodził.Podjechaliśmy pod wet i poprosiłam Adama ,żeby zobaczył ile jest ludzików,ale Adam stwierdził,że najpierw Sarę wypuści i poszedł do bagarznika (a mamy spore kombi) otworzył klapę,złapał smycz,a Sara merdając ogonem ściągnęła (nie bardzo wiem jak się to fachowo nazywa,ale chodzi o to co podnosi klapę i ją trzyma w górze) i klapa spadła Adamowi na głowę.....i tak stał cały zakrwawiony z Sarą na smyczy.Pobiegłam szybko do wetki i poprosiłam o watę i wodę utlenioną i przemyłam mu to rozcięcie.Przyłozyłam chusteczkę higieniczną i odniosłam wodę,przeprosiłam ,że dziś mnie nie będzie i że postaram się być w poniedziałek.Adam na szycie chciał pojechać,ale powiedziałam mu,że nie ma potrzeby. I tak właśnie wyglądała nasza wizyta u wet,a rozcięcie naprawdę spore,tzn długie,ale nie bardzo szerokie.
Tak więc wizyta u wet najwcześniej w poniedziałek:-(

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Daśka, co z Adamem? Kilka lat temu biegnąc po schodach w przejściu podziemnym, potknęłam sie i upadłam rozbijając sobie głowę. Nie było to duże rozcięcie, ale bardzo krwawiło i trzeba było szyć. Dostałam też zastrzyk przeciw tężcowi. Dobrze, ze zaraz zdezynfekowałaś ranę. Mam nadzieję, ze wszystko w porządku ?

Posted

[quote name='Havanka']Daśka, co z Adamem? Kilka lat temu biegnąc po schodach w przejściu podziemnym, potknęłam sie i upadłam rozbijając sobie głowę. Nie było to duże rozcięcie, ale bardzo krwawiło i trzeba było szyć. Dostałam też zastrzyk przeciw tężcowi. Dobrze, ze zaraz zdezynfekowałaś ranę. Mam nadzieję, ze wszystko w porządku ?[/QUOTE]

Ja też pytam co u Was ? Czy wszystko OK ?

Posted

witajcie Kochane nie jest źle,mamy coś takiego jak "żółty proszek" do dziś nie wiemy co to takiego i z jakiej rośliny pochodzi,ale działa cuda!!! dosłownie
Adamowi ładnie się zasklepiło i jest strupek:-)
może nie umrze......haaa

Posted

[quote name='daśka']witajcie Kochane nie jest źle,mamy coś takiego jak "żółty proszek" do dziś nie wiemy co to takiego i z jakiej rośliny pochodzi,ale działa cuda!!! dosłownie
Adamowi ładnie się zasklepiło i jest strupek:-)
może nie umrze......haaa[/QUOTE]
Daśka, to kamień z serca... Jak już sobie żartujesz, to znaczy, że na szczęście już wszystko dobrze !

Posted

[quote name='daśka']Sarunia wczoraj była na zastrzyku,wszystko ok jeszcze jeden został i zobaczymy......Sarunia leży teraz przy mnie i merda ogonkiem:-)[/QUOTE]
Ale z Was ranne ptaszki... Ja dopiero oczy otworzyłam !
Daśka, kobito jak masz czas, to przejdź się na pocztę !!!!

Posted

[quote name='Havanka']Ale z Was ranne ptaszki... Ja dopiero oczy otworzyłam !
Daśka, kobito jak masz czas, to przejdź się na pocztę !!!![/QUOTE]

tak tak zrozumiałam aluzję:-)

Posted

[quote name='daśka']dziś cały dzień byłam w pracy,ale wiecie co Sara zaczyna pięknie biegać........to chyba po zastrzykach:-)[/QUOTE]
Na taką wiadomość czekałam !!! Ależ sie cieszę !!! Jeszcze jeden zastrzyk a potem HMB !

Posted

Sara wczoraj nawet Daśkę zaczepiała,żeby się na dworze pobawić:-) Śmiesznie to wygląda ponieważ jej pyszczek już cały pokryty siwiutkimi włoskami,a tu nagle takie figle jej w głowie;-)

Posted

jej jak patrze na własne banerki ,to Sarunia taka chuda na pierwszym od prawej banerku,już tak nie wygląda:-) Zaraz ją weźmiemy na dworek i szybko zrobię kilka foteczek:-) Oczywiście Havanko będzie prośba do Ciebie o wstawienie foteczek....

Posted

[quote name='daśka']Sara wczoraj nawet Daśkę zaczepiała,żeby się na dworze pobawić:-) Śmiesznie to wygląda ponieważ jej pyszczek już cały pokryty siwiutkimi włoskami,a tu nagle takie figle jej w głowie;-)[/QUOTE]
Wesoła staruszka !!! Czy ma apetyt?
Daśka, wiem, że jesteś zarobiona po pachy, ale, w pierwszej wolnej chwili cyknij ze dwa, trzy zdjęcia Sarze, ok?
Przypominam o wizycie na poczcie.

Edit. Widzę, że przed moim postem już odpowiedziałaś.
Tak Sara zmieniła się bardzo od tego czasu. Przede wszystkim jest kochana i szczęśliwa. No i ma w końcu najprawdziwszy dom !

Posted

chyba nie będzie zdjęć,baterie w aparacie są rozładowane,muszę poczekać aż Adam wstanie,On wie gdzie jest ładowarka........ale obiecuję zdjęcia wieczorkiem z domku....na spacerku będzie już zbyt ciemno:-(

Posted

[quote name='Havanka']Wesoła staruszka !!! Czy ma apetyt?
Daśka, wiem, że jesteś zarobiona po pachy, ale, w pierwszej wolnej chwili cyknij ze dwa, trzy zdjęcia Sarze, ok?
Przypominam o wizycie na poczcie.

Edit. Widzę, że przede mną już odpowiedziałaś.[/QUOTE]

Jaaaa ta poczta............dobrze,że mnie upominasz;-)

Posted

[quote name='daśka']chyba nie będzie zdjęć,baterie w aparacie są rozładowane,muszę poczekać aż Adam wstanie,On wie gdzie jest ładowarka........ale obiecuję zdjęcia wieczorkiem z domku....na spacerku będzie już zbyt ciemno:-([/QUOTE]
Mogą być z domku, ale może w wolny od pracy dzień, cykniesz ją w trakcie szaleństw na spacerze?