Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='beataczl']daśka a Sarunia do tego domku by pasowala?

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/203280-Duży-spokojny-zrównoważony-pies-z-DT-lub-znający-warunki-domowe[/URL]!![/QUOTE]

Sara byłaby świetną sunią,mam nad sobą sąsiadów z dzieckiem w tym wieku z porażeniem mózgowym,jeździ na wózku,Sara go wręcz kocha....Sara to psiak na dogoterapię,nigdy nie pokazała nawet kawałeczka ząbków,no chyba,że się usmiecha:-)
Tylko,czy ludzie zechcą praktycznie już 13 letnią sunię? Sara nie potrzebuje dużo ruchu ,uwielbia spacery,ale w domu jest oazą spokoju,lezy na swojej kołderce i nikomu nie wchodzi w drogę,acha kocha mizanie,wręcz uwielbia!!! Dla niej dziecko to wręcz marzenie,nie ma znaczenia czy gwałtownie się porusza,czy krzyczy wiem widziałam na własne oczy.Nawet jak Krzysio ją mocniej uścisnął,nie sciągnęła głowy z jego kolan ot co.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko czy ludzie, ktorzy maja chore dziecko, ktore tez wymaga uwagi i opieki zechce psa z problemami zdrowotnymi jak Sara. Uwazam, ze do takiego domu powinien trafic pies zdrowy, zeby dodatkowo nie absorbowac opiekunow dziecka.

Posted

Sara też raczej nie szczeka,czasami z radości wyje i iska:-) w przypływie radości:-) Jednak domek musi być swiadomy jakiego psiaka bierze,ponieważ nie wykluczone,że Sarci padnie za jakis czas kręgosłup.Już raz ją zawiozłam do Tczewa do "nowego domku" i odebrałam po weekendzie.Jednak Sara to silna sunia,skoro przeżyła w tym wieku popieprz.... "Dobrocin",więc .......
Ślij śmiało Cioteczko Sarunię,ale zaznacz wszystko,żeby nie było niespodzianek

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Tylko czy ludzie, ktorzy maja chore dziecko, ktore tez wymaga uwagi i opieki zechce psa z problemami zdrowotnymi jak Sara. Uwazam, ze do takiego domu powinien trafic pies zdrowy, zeby dodatkowo nie absorbowac opiekunow dziecka.[/QUOTE]

Ja np bym chciała,ale nie każdy jest mną,więc trzeba napisać prawdę

Posted

Widzę że ktoś mnie uprzedził z tym linkiem. Ja też trafiłam na to na którymś z wątków jakiegoś psiaka i zastanawiałam się komu by podesłać ten link. Bo to musi być psiak spokojny pozwalający na przytulanie, bo tak niejednokrotnie zachowują się dzieci z ta choroba. Potrzebują bliskości i przytulenia się. Pies bardzo może pomóc też w rozwoju dziecku. Byłoby to z korzyścią dla Sarci, ale też i dla tego dziecka.
Jasne, że trzeba otwarcie wszystko przestawić, bo z ukrywania prawdy nigdy nie wychodzi nic dobrego.

Posted

[quote name='Iljova']Nie spodziewałam się niczego innego. DAŚKA JESTEŚ WIELKA I WSPANIAŁA. Dziękuję w imieniu psiaków że jesteś. :-) :-) Inna rzecz, że masz wsparcie ze strony Twojej drugiej połowy. Wspaniale.[/QUOTE]

Z tą drugą połową,to nie było tak do końca od samego początku...........ale już teraz sam doszedł do wniosku,że ja i tak nie odpuszczę.

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Tylko czy ludzie, ktorzy maja chore dziecko, ktore tez wymaga uwagi i opieki zechce psa z problemami zdrowotnymi jak Sara. Uwazam, ze do takiego domu powinien trafic pies zdrowy, zeby dodatkowo nie absorbowac opiekunow dziecka.[/QUOTE]

tego nie wiem,ale pisze na watku,ze moze byc pies chory byleby spelnial podane warunki -(chyba ze maja na mysli-brak lapki,oka..?-raczej nie)
daska to wpisz sama najlepiej Sarunie na ten watek bo wiesz najlepiej jaka jest,ile ma lat itp. jak do dzieci ( tu nacisk zwlaszcza) i co Jej dolega plus fotka-moze masz gdzies z dzieckiem..?
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/203280-Duży-spokojny-zrównoważony-pies-z-DT-lub-znający-warunki-domowe[/URL]!!

Posted

Daśka to już nie ważne jak było ważne jest jak jest teraz. Jednak potrafił przemyśleć zastanowić się i wyciągnąć wnioski a to już wiele. Dzięki temu masz przyjaciela wspomagającego Cię w tym co dla Ciebie ważne. :-)

Posted

[quote name='Iljova']Daśka to już nie ważne jak było ważne jest jak jest teraz. Jednak potrafił przemyśleć zastanowić się i wyciągnąć wnioski a to już wiele. Dzięki temu masz nie tylko męża, ale też przyjaciela wspomagającego Cię w tym co dla Ciebie ważne. :-)[/QUOTE]

hmmmm mam 28 lat i jestem panną:-)
ślubować to ja mogę tylko miłość do zwierząt i nigdy rozwodu nie będzie;-)

Posted

[quote name='daśka']hmmmm mam 28 lat i jestem panną:-)
ślubować to ja mogę tylko miłość do zwierząt i nigdy rozwodu nie będzie;-)[/QUOTE]

To bardzo przepraszam, ale pomyślałam...... No cóż tak to jest jak poznaje się ludzi tylko poprzez net. Wychodzą takie pomyłki. Wybaczysz mi ??? :-(

Posted

[quote name='Iljova']To bardzo przepraszam, ale pomyślałam...... No cóż tak to jest jak poznaje się ludzi tylko poprzez net. Wychodzą takie pomyłki. Wybaczysz mi ??? :-([/QUOTE]

Cioteczko spokojnie nie przepraszaj mnie za nic,napisałam stan faktyczny.Musisz do Nas przyjechać:-) ZAPRASZAMY:-)

Posted

[quote name='beataczl']tego nie wiem,ale pisze na watku,ze moze byc pies chory byleby spelnial podane warunki -(chyba ze maja na mysli-brak lapki,oka..?-raczej nie)
daska to wpisz sama najlepiej Sarunie na ten watek bo wiesz najlepiej jaka jest,ile ma lat itp. jak do dzieci ( tu nacisk zwlaszcza) i co Jej dolega plus fotka-moze masz gdzies z dzieckiem..?
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/203280-Duży-spokojny-zrównoważony-pies-z-DT-lub-znający-warunki-domowe[/URL]!![/QUOTE]
Już Cioteczko napisałam:-)

Posted

[quote name='Havanka']Aniu, czy możesz zrobić trochę miejsca w swojej skrzynce pocztowej?
Chciałabym wysłać PW.[/QUOTE]

Właśnie,zapomniałam;-)
Już zwalniam:-)

Posted

A dzisiaj rankiem nasza Sarunia poszła w długą pospacerować między domkami sąsiadów,więc w klapkach ją goniłam ,a u nas jeszcze śnieg leży.Narazie Sara się do mnie nie odzywa,położyła się na kołderkę i jest obrażona,że ją dogoniłam.........ale mi stopy zmarzły........masakra.Najgorsze,że wszystkie psiaki idą za Sarą,ponieważ to dominująca istota w stadzie.Obłęd poprostu:-)

Posted

[quote name='Iljova']Witam z radością wszystkich i oczywiście Sarunie w ten słoneczny poniedziałek. :-)[/QUOTE]
Słoneczny, ale bardzo zimny !
Sarunia, jak Twoje łapki???

Posted

a to my ładnie powiemy dobry wieczór:-)
Sarunia ma się świetnie,pięknie rano michę pochłonęła i teraz już nochalkiem po miskach węszy,więc za chwilkę będzie jedzonko:-) Bardzo się cieszę,kiedy Sarunia ma apetyt:-)