daśka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='beataczl']daśka a Sarunia do tego domku by pasowala? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/203280-Duży-spokojny-zrównoważony-pies-z-DT-lub-znający-warunki-domowe[/URL]!![/QUOTE] Sara byłaby świetną sunią,mam nad sobą sąsiadów z dzieckiem w tym wieku z porażeniem mózgowym,jeździ na wózku,Sara go wręcz kocha....Sara to psiak na dogoterapię,nigdy nie pokazała nawet kawałeczka ząbków,no chyba,że się usmiecha:-) Tylko,czy ludzie zechcą praktycznie już 13 letnią sunię? Sara nie potrzebuje dużo ruchu ,uwielbia spacery,ale w domu jest oazą spokoju,lezy na swojej kołderce i nikomu nie wchodzi w drogę,acha kocha mizanie,wręcz uwielbia!!! Dla niej dziecko to wręcz marzenie,nie ma znaczenia czy gwałtownie się porusza,czy krzyczy wiem widziałam na własne oczy.Nawet jak Krzysio ją mocniej uścisnął,nie sciągnęła głowy z jego kolan ot co. Quote
daśka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 jejku dom z dzieckiem zwłaszcza chorym,to byłby dla Niej RAJ poprostu Quote
fiorsteinbock Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Tylko czy ludzie, ktorzy maja chore dziecko, ktore tez wymaga uwagi i opieki zechce psa z problemami zdrowotnymi jak Sara. Uwazam, ze do takiego domu powinien trafic pies zdrowy, zeby dodatkowo nie absorbowac opiekunow dziecka. Quote
daśka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Sara też raczej nie szczeka,czasami z radości wyje i iska:-) w przypływie radości:-) Jednak domek musi być swiadomy jakiego psiaka bierze,ponieważ nie wykluczone,że Sarci padnie za jakis czas kręgosłup.Już raz ją zawiozłam do Tczewa do "nowego domku" i odebrałam po weekendzie.Jednak Sara to silna sunia,skoro przeżyła w tym wieku popieprz.... "Dobrocin",więc ....... Ślij śmiało Cioteczko Sarunię,ale zaznacz wszystko,żeby nie było niespodzianek Quote
daśka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Tylko czy ludzie, ktorzy maja chore dziecko, ktore tez wymaga uwagi i opieki zechce psa z problemami zdrowotnymi jak Sara. Uwazam, ze do takiego domu powinien trafic pies zdrowy, zeby dodatkowo nie absorbowac opiekunow dziecka.[/QUOTE] Ja np bym chciała,ale nie każdy jest mną,więc trzeba napisać prawdę Quote
Iljova Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Widzę że ktoś mnie uprzedził z tym linkiem. Ja też trafiłam na to na którymś z wątków jakiegoś psiaka i zastanawiałam się komu by podesłać ten link. Bo to musi być psiak spokojny pozwalający na przytulanie, bo tak niejednokrotnie zachowują się dzieci z ta choroba. Potrzebują bliskości i przytulenia się. Pies bardzo może pomóc też w rozwoju dziecku. Byłoby to z korzyścią dla Sarci, ale też i dla tego dziecka. Jasne, że trzeba otwarcie wszystko przestawić, bo z ukrywania prawdy nigdy nie wychodzi nic dobrego. Quote
daśka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='Iljova']Nie spodziewałam się niczego innego. DAŚKA JESTEŚ WIELKA I WSPANIAŁA. Dziękuję w imieniu psiaków że jesteś. :-) :-) Inna rzecz, że masz wsparcie ze strony Twojej drugiej połowy. Wspaniale.[/QUOTE] Z tą drugą połową,to nie było tak do końca od samego początku...........ale już teraz sam doszedł do wniosku,że ja i tak nie odpuszczę. Quote
beataczl Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Tylko czy ludzie, ktorzy maja chore dziecko, ktore tez wymaga uwagi i opieki zechce psa z problemami zdrowotnymi jak Sara. Uwazam, ze do takiego domu powinien trafic pies zdrowy, zeby dodatkowo nie absorbowac opiekunow dziecka.[/QUOTE] tego nie wiem,ale pisze na watku,ze moze byc pies chory byleby spelnial podane warunki -(chyba ze maja na mysli-brak lapki,oka..?-raczej nie) daska to wpisz sama najlepiej Sarunie na ten watek bo wiesz najlepiej jaka jest,ile ma lat itp. jak do dzieci ( tu nacisk zwlaszcza) i co Jej dolega plus fotka-moze masz gdzies z dzieckiem..? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/203280-Duży-spokojny-zrównoważony-pies-z-DT-lub-znający-warunki-domowe[/URL]!! Quote
Iljova Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Daśka to już nie ważne jak było ważne jest jak jest teraz. Jednak potrafił przemyśleć zastanowić się i wyciągnąć wnioski a to już wiele. Dzięki temu masz przyjaciela wspomagającego Cię w tym co dla Ciebie ważne. :-) Quote
daśka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='Iljova']Daśka to już nie ważne jak było ważne jest jak jest teraz. Jednak potrafił przemyśleć zastanowić się i wyciągnąć wnioski a to już wiele. Dzięki temu masz nie tylko męża, ale też przyjaciela wspomagającego Cię w tym co dla Ciebie ważne. :-)[/QUOTE] hmmmm mam 28 lat i jestem panną:-) ślubować to ja mogę tylko miłość do zwierząt i nigdy rozwodu nie będzie;-) Quote
Iljova Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='daśka']hmmmm mam 28 lat i jestem panną:-) ślubować to ja mogę tylko miłość do zwierząt i nigdy rozwodu nie będzie;-)[/QUOTE] To bardzo przepraszam, ale pomyślałam...... No cóż tak to jest jak poznaje się ludzi tylko poprzez net. Wychodzą takie pomyłki. Wybaczysz mi ??? :-( Quote
daśka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='Iljova']To bardzo przepraszam, ale pomyślałam...... No cóż tak to jest jak poznaje się ludzi tylko poprzez net. Wychodzą takie pomyłki. Wybaczysz mi ??? :-([/QUOTE] Cioteczko spokojnie nie przepraszaj mnie za nic,napisałam stan faktyczny.Musisz do Nas przyjechać:-) ZAPRASZAMY:-) Quote
daśka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='beataczl']tego nie wiem,ale pisze na watku,ze moze byc pies chory byleby spelnial podane warunki -(chyba ze maja na mysli-brak lapki,oka..?-raczej nie) daska to wpisz sama najlepiej Sarunie na ten watek bo wiesz najlepiej jaka jest,ile ma lat itp. jak do dzieci ( tu nacisk zwlaszcza) i co Jej dolega plus fotka-moze masz gdzies z dzieckiem..? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/203280-Duży-spokojny-zrównoważony-pies-z-DT-lub-znający-warunki-domowe[/URL]!![/QUOTE] Już Cioteczko napisałam:-) Quote
Iljova Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='daśka']Już Cioteczko napisałam:-)[/QUOTE] Jestem ciekawa czy coś z tego wyjdzie? * Bardzo chętnie przyjadę jak tylko finanse pozwolą :-) Quote
Havanka Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 Aniu, czy możesz zrobić trochę miejsca w swojej skrzynce pocztowej? Chciałabym wysłać PW. Quote
fiorsteinbock Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Zagladam na dobranoc i miziam Sare za uszkiem a Cioteczki pozdrawiam :) Quote
daśka Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='Havanka']Aniu, czy możesz zrobić trochę miejsca w swojej skrzynce pocztowej? Chciałabym wysłać PW.[/QUOTE] Właśnie,zapomniałam;-) Już zwalniam:-) Quote
daśka Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 A dzisiaj rankiem nasza Sarunia poszła w długą pospacerować między domkami sąsiadów,więc w klapkach ją goniłam ,a u nas jeszcze śnieg leży.Narazie Sara się do mnie nie odzywa,położyła się na kołderkę i jest obrażona,że ją dogoniłam.........ale mi stopy zmarzły........masakra.Najgorsze,że wszystkie psiaki idą za Sarą,ponieważ to dominująca istota w stadzie.Obłęd poprostu:-) Quote
Iljova Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 No co? Sarunia dba o Ciebie. I to jeszcze jak ;-) :-) Quote
Iljova Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Witam z radością wszystkich i oczywiście Sarunie w ten słoneczny poniedziałek. :-) Quote
Havanka Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 [quote name='Iljova']Witam z radością wszystkich i oczywiście Sarunie w ten słoneczny poniedziałek. :-)[/QUOTE] Słoneczny, ale bardzo zimny ! Sarunia, jak Twoje łapki??? Quote
daśka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 a to my ładnie powiemy dobry wieczór:-) Sarunia ma się świetnie,pięknie rano michę pochłonęła i teraz już nochalkiem po miskach węszy,więc za chwilkę będzie jedzonko:-) Bardzo się cieszę,kiedy Sarunia ma apetyt:-) Quote
Recommended Posts