agusiazet Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Z Warszawy są: iza_g, shantara, lavinia, Lulka, tanitka, joaaa, doddy, deszczowa, paros, anetta, romenka, Gabryjella, fona, ania14p, konisia, Aligator, więcej nie mam siły przeglądać. Musisz do nich napisać PW z prośbą o pomoc! Quote
mysiula Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 NA razie nikt nie odpowiedział na pw ani na wątku transportowym :( :( Quote
mysiula Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [B]agusiazet[/B] Agusiu książeczka doszła. Mała biega z nią pół dnia- bardzo ładna muszę przyznać :) Miałaś rację że Nicolce się spodoba. Ma wycięcia i w nich błyszczące wstążki- to dla małej hit!! Dziękujemy bardzo!! [B]AleksandraF[/B] Olu- jeteś kochana, dziękujemy za paczuszkę!!! Więcej na pw Dzieciaki dziękują za maskoteczki- mają radochę!!! Quote
paros Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Odebrałam PW ale nie wiem co to za żywność, skąd ją odbierać ..... Quote
mysiula Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Jeśli jest Pani chętna i może pomóc poproszę darczyńcę o konkretne informacje... Proszę o pw Z góry serdecznie dziękuję!!! Quote
mysiula Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Zapomniałam... Kolejny przykład nierzetelności i lenistwa naszych urzędów... Kilka dni temu rozmawiałam z panią z MOPSu o żywności programu PEAD (z Unii). Kategorycznie i stanowczo stwierdziła że w żadnym wypadku [U][COLOR=blue]nam się nie należy[/COLOR][/U]... Dziś się naprawdę zdenerwowałam i Ł zdzwonił do [B]prezesa[/B] PEAD na teren Częstochowy... I co?? Okazało się że [U][COLOR=blue]oczywiście się należy[/COLOR][/U] i to bez gadania!! Prezes podobno wyraźnie się zdenerował za wprowadzenie nas w błąd i pytał która to placówka. Mam iść do terenowego oddziału MOPSu po kartę upoważniającą do odbioru żywności!! Szkoda tylko że przez tą... (cenzura) straciliśmy lipcowy przydział!!! Powinna nam teraz za swoją głupotę dać sama. Tak czy inaczej w poniedziałek rano zaraz się w MOPSie pojawię a jak nie będą chciały nam dać karty to będzie się działo.... Quote
alka6 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Do pomocy z MOPSu liczą sie wszystkie dochody osób zamieszkalych pod wspólnym adresem. Jezeli Wasza rodzina jest zameldowana osobno to nalezy wam sie zasiłek okresowy, jednorazowy na opal czy ubranie zimowe. Jezeli jednak jestescie zameldowani u np. rodziców Łukasza to liczy sie wspólny dochód podzielony przez osoby. Wtedy niczego sie nie przeskoczy i zadna awantura nie pomoze. Z tego co czytałam to te bony naleza sie osobom uprawnionym do pomocy społecznej a wiec przy dochodzie na osobe cos ponad 300 zł. Quote
mysiula Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [B]alka6[/B] Ł jest zameldowany u swojej cioci (nigdy tam nie miszkał). Ja nie jestem nigdzie zameldowana :( Ale mam umowę wynajmu lokalu... Ł zarabia 980 z groszami i mam zasiłek na dzieci łącznie 159zł- to wszystko (ok. 1139). Program PEAD to jeszcze coś innego niż zasiłek celowy na żywność. Quote
Olga7 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Powstające Centrum Opieki RODZINA w Częstochowie prowadzi nabór osób na stanowiska: opiekunka do dzieci, opiekunka do osób starszych, pomoc domowa, osoby do sprzątania. Osoby zainteresowane współpracą prosimy o przesyłanie CV na adres: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]takt telefoniczny: 698 938 383 Sprawdz to ogloszenie może -nie wiem ,czy jest aktualne . Quote
mysiula Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Zadzwonię jak Ł wróci. Dziękuję :) Byłam w Caritasie i dostałam chleb, mleko, płatki kukurydziane i mąkę :) :) Szkoda że zwierzaków nie poratują ;) Quote
mysiula Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Kurcze, ale ja nie mam CV- nie miałabym co tam wpisać... Może wysłać maila poprostu z podaniem o przyjęcie (na pomoc domową)? Quote
Olga7 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Nie wiem za bardzo -ale wpisz to co możesz i masz : swoje wyksztalcenie zdobyte a też to w trakcie -podjęte -jesli masz takie .Jesli nie masz doświadczenia zawodowego zadnego -to trudno. Wyslij może i CV i podanie o pracę . Quote
mysiula Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [B]zuzia_kuzik[/B] Jak opróżnisz skrzynkę to odpiszę ;) Quote
ojasia Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 CV to taka jakby wizytówka, więc warto je napisać. Jakąś szkołę chyba skończyłaś? A podanie o pracę, to to samo, co list motywacyjny? Acha, skoro masz umowę najmu lokalu, to możesz starać się o dopłatę do czynszu. Quote
zuzia_kuzik Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='mysiula'][B]zuzia_kuzik[/B] Jak opróżnisz skrzynkę to odpiszę ;)[/QUOTE] skrzynka oprozniona:) Quote
mysiula Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [B]ojasia[/B] Jesteśmy z jedną z Dogomaniaczek w trakcie tworzenia CV ;) Dopłaty niestety nie dostanę bo właścicielka wynajmuje nam na czarno... Pytałam już w MOPSie... :( Quote
alka6 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Najpierw musisz załatwic zlobek i przedszkole. To wcale nie jest takie proste. Musiałabyś popytać co i jak. Potem zarejestrować się w Urzedzie Pracy i na początek można starać się o szkolenie. W tym czasie wypłacane jest stypendium szkoleniowe (ok, 700 zl) i zwrot biletu miesięcznego. Jednocześnie szukać pracy.Ale żeby brać w tym udział musisz mieć opiekę do dzieci. Tysiace kobiet daje dzieci do przedszkoli i żłobków i nic złego się nie dzieje a nawet lepiej dla dzieci bo samodzielności się uczą. Najważniejsze żebyś poważnie zaczęła działać bo inaczej to nie ma sensu i sytuacja sama się nie poprawi. Quote
mysiula Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 [B]alka6[/B] Czy dzieci muszą być w przedszkolu i żłobku? Czy może być też inna opieka nad nimi? Alan oczywiście idzie do przedszkola z Nicolką muszę pomyśleć jeśli to będzie ostateczność... Małego zapiszę może już w poniedziałek- jakie są potrzebne dokumenty?? Quote
mysiula Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Mam transport z warszawy i kalisza- jeśli jest ktoś z tych miast mogący pomóc to proszę dać znać. Odbiór w poniedziałek Quote
drakula Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 [quote name='olga7']Moze jednak nie jest po to forum ,by takie prywatne i osobiste sprawy wywlekać ,wyplakiwać tu publicznie i pytać ,jak zalatwić różne ,codzienne sprawy tej czy innej rodziny ? To chyba forum pomocy interwencyjnej ludziom ,ktorzy mają różne poważne problemy ,ale związane z utrzymaniem takich ,czy innych zwierząt ale na wskutek powaznych,zyciowych wypadkow losowych -jak np. pożar gospodarstwa ,domu,powódz, czy cięzka choroba tych ludzi lub tego typu podobne sytuacje. Jesli jednak niektorzy z was uważają ,że temat problemów prywatnych i rodzinnych tej czy innej prywatnej osoby ,jest tu jak najbardziej na miejscu-to wasza sprawa.Tak samo jak prywatna pomoc kogoś takiej rodzinie. [B]Tylko ,jesli to nie nasza sprawa -i nie nam to oceniać [/B]-czy ktoś pracuje i jak pracuje a potem ta kobieta skarży się i narzeka ,że facet oszukuje jej męża i nie mają na chleb -[B]to po co ten temat i inne [/B]-[B]tu podejmuje i pyta-prosi o rady ? [/B]Podobnie -jak i na wszystkie poruszane tu tematy związane z ich problemami finasowymi ,czy rodzinnymi albo wychowaczymi. Pomagaj Aleksandra jak najwiecej -nikt nikomu tego nie zabrania,tobie też.Nie podoba mi się jednak twój ton tej wypowiedzi. Uwazam jednak ,ze ten temat prywatnych i rodzinnych problemów tej rodziny nie jest adekwatny do tematu tego pod-forum ,bo nie takie tematy i problemy są jego istotą. Nie trzeba bylo róznych spraw osobistych ,prywatnych i rodzinnych opisywać prosząc o rady i pomoc ,jesli potem wynikają z tego takie sytuacje,czy reakcje różnych ludzi. Bo takie glaskanie po glowie tylko i potakiwanie wcale nie pomoże tak na dluższą metę tej osobie i nie sprawi ,że będzie sobie lepiej radzić z róznymi problemami.[/QUOTE] [B]Zgadzam się.[/B] Quote
ojasia Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 [B]"Ale mam umowę wynajmu lokalu..."[/B] [B]"Dopłaty niestety nie dostanę bo właścicielka wynajmuje nam na czarno..."[/B] Przyznam, że nie rozumiem Quote
ojasia Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 [URL]http://www.forum.kobiet.pl/watek-wyjasnienowy-w-sprawie-kocurrka-t155617-30.html[/URL] chciałabym wiedzieć, czy to wszystko to prawda? Quote
mysiula Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Dziewczyny z Dogo były u mnie i wiedzą - widziały jak jest. Ja mogę wyjaśniać i pisać jak jest, przesyłać dokumenty potwierdzające sytuację ale jak ktoś jest nastawiony negatywnie to w nic nie uwierzy- to bardzo przykre. Kilka osób było i po wizycie u nas i sprawdzeniu w jakich warunkach żyjemy nie było komunikatu że coś jest nie tak. Niektórzy oceniają wszystko nie wiedząc i nie widząc nic- tak jak tam. Tam nikt u nas nie był, nie rozmmawiał, nie sprawdzał. A mam zeskanowanych kilka dokumentów potwierdzających nasze słowa. Również Fundacja która nam pomaga wszystko sprawdza- nie ma tak, że pójdziesz naściemniasz i dosatniesz- wszystko sprawdzają. A pomagają tylko ludziom w wyjątkowej sytuacji. Mamy umowę najmu taką dla nas- jest bo jest ale nie znaczy to że właścicielka odprowadza podatki. Nigdzie tego nie zgłaszała. Quote
ojasia Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=114337[/URL] jeszcze chcesz królika? Quote
Recommended Posts