ann1 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Gratki i czekamy na fotki. My, Havany, Pilosus i Flupsie jutro. Quote
Havany Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Jak na nią patrzę to po prostu cały Muumin. Zwłaszcza głowa. Quote
Hawanka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 wielkie gratulacje to macie szanse zakończyc MŁ ch w Poznaniu !! Ps: Piękny włos:cool3: Quote
Pilosus Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Gratulacje! Idziecie jak burza. A zdjęcie na havanesegallery jest super. Quote
Monia85 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Jedziemy na Światową Wystawę Psów w Paryżu!!! Wyjazd już opłacony, czekamy tylko na uruchomienie formularza. Quote
rodzice Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Rany ale fajnie . Będe strasznie mocno trzymala za was kciuki ! Tylko błagam zasypcie nas fotkami . No i Paryż ehhhhhhh ! Quote
ann1 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Monia ja też proszę o dużo fotek. Tym bardziej, że będzie tam przegląd hawańczyków z całego świata. Quote
Monia85 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Jak przeglądałam ostatnie wystawy światowe od 2005 roku to liczba hawańczyków wynosiła mniej więcej 40-50 sztuk, na tej światówce w Paryżu, a przy okazji obchodów 100-lecia FCI, przypuszczam, że będzie co najmniej 60-70 sztuk. To dopiero nazywa się wystawa i konkurencja ;D Quote
rodzice Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 na światówce na której była Meisi sędziemu nie podobały się czarne niestety . Wywalał je od razu z ringu nawet nie ogladajac . Szkoda ! Quote
ann1 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Niestety na wszystkich wystawach trzeba mieć troszkę szczęścia. Nie zawsze to co podoba się nam , podoba się również sędziemu. Quote
bursztynki Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Jak byłam na światówce w Poznaniu,to sędziemu również nie podobały się ciemne hawańczyki i teżwywalał z ringu,a były takie piękności,normalnie dyskryminacje.Ale mam nadzieje ze w Paryżu będzie inaczej i Arabelka wróci z madalami i tytułami,Monika trzymamy kciuki za "prawnuczke z BB" Quote
rodzice Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Kurcze ale Wam zazdroszczę , moze weźmiecie mnie w bagaż podręczny ? Monia widziałam ze dysponujesz dość dużą walizka ! ;) Quote
Monia85 Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 To nie moja walizka. Z ta prośbą proszę się kierować do Hawanki :p A może są chętni na Luxemburg w marcu lub Belgie w kwietniu? Na jednej z tych wystaw zamierzamy być. Może do tego czasu będę juz dysponować dość sporym samochodem (przymierzam się do kupna 7-osobowego przeznaczonego głownie na wyjazdy, w tym wystawy). Quote
Hawanka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Hihi ta walizka to była Moja Ulu :) Monisia mi tylko pomogła.... :) Quote
rodzice Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 dla nas to chyba za szybko po szczeniakach . Quote
Hawanka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Ja tez myslałam i miałam jechac mam nawet zgode rodziców(ta finansową)...Ale wymysliłam cos lepszego :P Narazie nie moge zdradzic tajemnicy :) i tez gdzies na forum czytałam ze czarnych hawańczyków nie lubią.... nie sprawiedliwe ...Ale co zrobić Heh Quote
bursztynki Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 To może i my dotej walizaczki wskoczymy............... Quote
Hawanka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 [quote name='bursztynki']To może i my dotej walizaczki wskoczymy...............[/QUOTE] Napewno miejsce sie znajdzie :D Hihihi Quote
Pilosus Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 [quote name='Hawanka']Ja tez myslałam i miałam jechac mam nawet zgode rodziców(ta finansową)...Ale wymysliłam cos lepszego :P Narazie nie moge zdradzic tajemnicy :) i tez gdzies na forum czytałam ze czarnych hawańczyków nie lubią.... nie sprawiedliwe ...Ale co zrobić Heh[/QUOTE] To raczej nie do końca tak jest, że czarnych hawańczyków sędziowie nie lubią. Najlepszym przykładem jest tegoroczna światówka, gdzie JWW został czarny pies, a WW w sukach otrzymała "Czarna Perła". Moim zdaniem trzeba mieć jednak szczęście, żeby trafić na sędziego, który zwraca uwagę na budowę, ruch, charakter, a nie na kolor włosa. Quote
bursztynki Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 [quote name='Pilosus']To raczej nie do końca tak jest, że czarnych hawańczyków sędziowie nie lubią. Najlepszym przykładem jest tegoroczna światówka, gdzie JWW został czarny pies, a WW w sukach otrzymała "Czarna Perła". Moim zdaniem trzeba mieć jednak szczęście, żeby trafić na sędziego, który zwraca uwagę na budowę, ruch, charakter, a nie na kolor włosa.[/QUOTE] Ja też uważam że ,wele szczęścia potrzeba by trafić na takiego sędziego,ale nie powinno się dyskryminować czarnych hawańczyków ,skoro taki kolor szaty jest we wzorcu rasy. Quote
Hawanka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Ja tez jak bede brac kolejne hawany to bedzie napewno rudzielec lub biało czarny :D Ja nie twierdze ze arabelli sie nie uda to jest naprawde sliczna sunia z super charakterem:) Pokochałam Monia to twoja kruszynke a wystarczyły 2 doby w Poznaniu :D Quote
bursztynki Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 A ja uwielbiam czarne-podpalane hawanczyki,Bady to jest moim słoneczkiem hi hi,jechałam po nigo pod węgierską granice z ręką w gipsie i jak go zobaczyłam to zmęczenie odeszło,i tak jest do dzisiaj mam słabosć do tego "faceta" Quote
Havany Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Powiem szczerze, że nigdy dotychczas nie spotkałam się z dyskryminacją czarnych hawańczyków. Gdziekolwiek byłam na wystawach sędziowie nie kierowali się wyłącznie umaszczeniem ale przede wszystkim: ruchem, jakością szaty, sposobem zaprezentowania, charakterem itd. Nigdy, przenigdy nie spotkałam sędziego, który od pierwszego wejrzenia poczuł niechęć do hawańczyka o umaszczeniu czarnym, czarno-białym lub podpalanym ! Wręcz przeciwnie - od mniej więcej roku zauważam dużo większe zainteresowanie hawańczykami o umaszczeniu ciemnym niż jakimkolwiek innym. Uważam, że każdy hawańczyk, który pięknie się porusza, ma doskonałą szatę oraz charakter ma szanse na miejsce na podium. Proszę nie zniechęcać Moniki takimi postami tylko trzymać za nią kciuki i dopingować. W końcu nam wszystkim powinno zależeć na tym, aby polskie hawańczyki zostały w końcu docenione. Quote
Hawanka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Trzymamy trzymamy kciuki:) !!!!!!!!!!!!!!! Ja tez na drugi rok wybieram sie na zagraniczne wystawy :) Quote
Recommended Posts