Ulaa Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 [quote name='Jasza'][I][B]" Będą z nich spore pieski. Zrobiły się ogromne, ważą po 4-6 kg[/B][/I] [B]"..[/B] To olbrzymy! A ich mama też jest dużym psem?[/QUOTE] Mam jest wielkości między cocker spanielem a goldenem. U maluszków najcięższa jest świnka, waży ponad 5 kg. Zuzia w dniu adopcji do nowego domku ważyła 4 kg. Snopiczek waży ponad 4 kg. Czarny piesek 3,80 i mała sunia niecałe 3. Trudno powiedzieć jak u nich się to dalej rozwinie. Czarny piesek nie ma ładnej budowy, ma wąską klatkę piersiową i wystające kości lędźwiowe, dopiero nabiera mięśni. Quote
Ulaa Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Kto będzie w najbliższym czasie w lecznicy i mógłby wziąć szczepionki i książeczki dla szczeniąt? A przy okazji, jeśli mogę prosić, tabletkę na odrobaczenie dla [URL="http://www.dogomania.pl/threads/183589-Starszy-czarnuszek-wyrzucony-w-nocy-na-deszcz-b%C5%82aga%C5%82-o-pomoc-pod-barem-%28-CHRZAN%C3%93W"]Czarusia :oops:[/URL] Quote
Ada-jeje Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Na szczepienia powinno byc stac przyszlego wlasciciela psiaka, Fundacja nie pokrywa kosztow szczepienia, lecznica tez nie. Wszystkie szczeniaki maja zapewnione darmowe sterylki i kastracje. Tabletki na odrobaczenie ja mam, i nie trzeba placic wetom. Quote
Ulaa Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 [quote name='Ada-jeje']Na szczepienia powinno byc stac przyszlego wlasciciela psiaka, Fundacja nie pokrywa kosztow szczepienia, lecznica tez nie. [/QUOTE] W takim razie coś się zmieniło... Nie wiedziałam :-o Jednak nie chcę ryzkować ich zdrowiem i życiem, zrobię zatem bazarek, może uzbiera się wystarczająca kwota żeby zaszczepić maluszki. Będą mogły uczyć się chodzenia na spacerki. Przynajmniej 2 szczeniaki nie nadają się jeszcze do adopcji, co nie zmienia faktu, że powinny zostać zaszczepione. [QUOTE]Tabletki na odrobaczenie ja mam, i nie trzeba placic wetom.[/QUOTE] czy w takim razie mogę prosić o tabletkę na 15 kg? Quote
Ada-jeje Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Oczywiscie Ula mozesz podejsc w kazdej chwili po tabletke na odrobaczenie dla Czarusia, na 15 kg. trzeba 1,5 tabletki. Quote
Ulaa Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Obiecane fotki z nowych domków Burka: Ma wspaniałe warunki do życia, niezwykle serdecznych i troskliwych właścicieli i naprawdę piękną porządną budę. Kojec jest jedynie do zamykania psa, gdy są goście, otwarta brama, itd. Burka ma do towarzystwa 2 kotki :) Z jednym - Rudzikiem - od razu się zaprzyjaźniła. Pani po Rudzika jechała do S.... (zapomniałam, gdzieś chyba pod Łódź). Na sunię czekał taki poczęstunek na dzień dobry, że aż na nas warczała gdy ktoś chciał się zbliżyć ;) Takich smakołyków nie widziała w swoim życiu. Teraz będzie miała ich pod dostatkiem. To dobry dom i cieszę się, że Burka do niego trafiła. Będzie miała bezpieczne, spokojne, normalne psie życie. [IMG]http://i42.tinypic.com/2i0lz6.jpg[/IMG] [IMG]http://i41.tinypic.com/e6a7uq.jpg[/IMG] Zuzia: Mieszka z państwem i dwójką starszych dzieci, dziewczynką i chłopcem (11 i chyba 13 lat). Państwo nigdy nie mieli suni w domu, zawsze były to samce owczarki w kojcu. Pan chodził z nimi na szkolenie i spacery. Jednak po budowie nowego większego domu zapragnęli pieska do mieszkania. Na Zuzię najbardziej czekały dzieci i bardzo uważnie słuchały wszystkich rad, zadawały pytania. Zuzia ma do towarzystwa dużo kotków, które są podrzucone, oraz kury ;) Zuzia została wydana "warunkowo" i zrobiłam to nieco wbrew sobie - jednak Pani obiecała dopilnować szczepień i delikatnego, cierpliwego traktowania suni. Warunki dla psiaka również znakomite - ogromny teren do biegania i dużo rąk do głaskania i tulenia, no i cały czas ktoś obecny. Postaram się ją odwiedzić przed wakacjami. [IMG]http://i39.tinypic.com/v45b9y.jpg[/IMG] [IMG]http://i40.tinypic.com/5kk0p5.jpg[/IMG] Quote
Jasza Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Pięknie! Maluszki - wszystkiego dobrego w nowych domach! Quote
Ulaa Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Zapraszam na bazarek na szczepienie szczeniaczków: [U][url]http://www.dogomania.pl/threads/184046-ZABAWKI-i-AKCESORIA-dla-psiak%C3%B3w-na-szczeniaczki-z-lisiej-nory-do-30.04.?p=14523177&viewfull=1#post14523177[/url][/U][URL="http://www.dogomania.pl/threads/184046-ZABAWKI-i-AKCESORIA-dla-psiak%C3%B3w-na-szczeniaczki-z-lisiej-nory-do-30.04.?p=14523199#post14523199"][/URL] Quote
Ulaa Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Z wielką radością donoszę, że oba dziczki - już nie dziczki, biegają już za mną po ogródku i nie chowają się nigdzie :) Snopik i Świnka rewelacja, powinny już zacząć uczyć się chodzić na smyczy. Ada-jeje, czy Fundacja ma na stanie pożyczyć małe obróżki a jeszcze lepiej szeleczki? Quote
Ada-jeje Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Z szeleczkami gorzej, trzeba zobaczyc czy sa takie malutkie, ale male obrozki sa, trzeba tylko zebys zmierzyla szyjki maluchom. Quote
IKA & SONIA Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Ja mam jedne szeleczki u siebie, takie gustowne niebieskie, ale nie wiem czy będą pasowały. Ulaa podrzucę Ci je w piątek wieczorem. Quote
Ulaa Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Dobrze, jeśli byłyby szeleczki i obróżka, będą uczyły się jednego i drugiego. Zawsze to mniejszy stres z rodzeństwem i w znanym miejscu. Ika, mnie nie ma w piątek, jestem w wawie na zajęciach. Mama odbierze albo siostra, a Ty obowiązkowo proszę maluchy wybawić i wymiziać :) Quote
IKA & SONIA Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 To z Kasiek podejdziemy :) wymiziamy je na pewno!!! Quote
Ada-jeje Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Biala Dama dzis juz wyraznie na mnie czekala kolo miseczek, jak mnie zobaczyla wolnym krokiem odeszla w gore, ale w kilka minut pozniej juz byla obok miski i konsumowala, nie zwracajac na mnie najmniejszej uwagi choc sie zatrzymalam i obserwowalam ja az wylizala miske, po czym znow wolnym krokiem poszla chyba na swoje legowisko. Dowiedzialam sie tez ze Bial nie chodzi juz po gnojowiskach, napeno zasmakowala w lepszym zarelku na dodatek regularnym. Jest tez nadzieja zalatwic kogos z palmerem. Quote
IKA & SONIA Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Pocieszające wieści o pięknej. A plamer skąd miałby być? Quote
Ada-jeje Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Jeszcze dokladnie nie wiem, mam tez juz namiary na weta z Krk, ale dzis sie do niego nie dodzwonilam. Dostalam ten namiar z zoo z Chorzowa, gdyby przyjechal ktos z Chorzowa to koszt bylby 400 zl. Od trzech dni zmieniam miejsce misek idac w dol. Quote
IKA & SONIA Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Koszt w takim razie podobny do Warszawy, ale chyba warto zaryzykować. Quote
IKA & SONIA Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Zapraszam na bazarek między innymi dla naszej białej damy: [url]http://www.dogomania.pl/threads/184144-Bazarek-dla-ka%C5%BCdego!!!-Nie-zwlekaj-tylko-znajdz-co%C5%9B-dla-siebie[/url]!!! Quote
Ada-jeje Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Chce jeszcze troche poczekac, jest coraz lepiej, moze nabierze wiekszego zaufania, i sciagnac ja jeszcze bardziej w dol. Quote
IKA & SONIA Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='Ada-jeje']Chce jeszcze troche poczekac, jest coraz lepiej, moze nabierze wiekszego zaufania, i sciagnac ja jeszcze bardziej w dol.[/QUOTE] Też o tym pomyślałam. Wówczas można sedalin jej dać i będzie łatwiej ją zagonić na jakąś posesję albo użyć palmera. Quote
Ada-jeje Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Jestem zmartwiona, mam nadzieje ze nic nie stalo sie bialej damie. Jakas menda dwonozna zerwala nasza krtke o niedokarmiaiu i zabrali garnki suni. Panstwo z ktorym jestem w ciaglym kontakcie mowili ze do poludnia byla naprzeciwko ich posesji ja co dzien i szczekala w strone wykopaliska, przypuszczaja ze w tym momencie ktos obcy krecil sie tam i sunia go oszczekiwala. Dostalam od panstwa kolejny garnek ktory jednak umiescilam znow wyzej, bo byc moze ktos zauwazyl garnki idac szosa i sie zainteresowal. A bylo juz tak dobrze, zawsze dwunozny debil musi wszystko zepsuc. Quote
Jasza Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Zwykle tak jest... Nie znajdzie się dwóch, żeby pomóc, za to pięciu, żeby zepsuć....:angryy: Quote
Ada-jeje Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Nie ma bialej, ktos tam podchodzi bo chyba niemozliwe zeby garnek stal przynajmniej o 1 metr dalej i odwrocony do gory dnem, jutro pomysle nad kolejnym rozwiazaniem jak tylko dowiem sie ze ona nadal tam jest. Quote
IKA & SONIA Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Mam nadzieję, że biała pojawi się ponownie. Quote
Ada-jeje Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Chyba sie nie pojawi, od dwoch dni jej nie widzeili. :shake: Wiem juz kto sciagnal nasza kartke z drzewa, kto ukradl garnki, i kto od trzech dni choidzil i zabieral jedzenie ktore zawozilam bialej, pozostawiajac garnek pusty, odwrocony do gory nogami. Jak ktos urodzi sie podly to i podly umrze.:angryy::angryy::angryy: Quote
Recommended Posts