Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym tez trenować z moim psem agility ...jest rasy beagle, ma juz sedem miesięcy a nie był na żadnym kursie...nie wiele umie i jego posłuszeństwo tez pozostawia wiele do zyczenia ale nie jest az tak bardzo żle ;), chcę iść niedługo na kurs do grupy wczesnoszkolnej, ale teraz chciałabym juz zacząć treningi agility. Czy nic nie stoi na przeszkodzie żebym juz powoli zaczynała z nim trenować ??? I czy przyjmiecie nas do waszego grona ??:p

• Replies 991
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR="Red"]Mam prośbę o przełożenie poniedziałkowego treningu na wtorek. [/COLOR]Właśnie jesteśmy po nocnej wizycie u weta :shake: i moja dzisiejsza obecność na treningu jest pod dużym znakiem zapytania. Co do pytań nowych i nie tylko osób o treningi, to aktualnie są one gratis, a jak wrócimy na Złotno to kosztują 50zł na miesiąc. Najlepiej na początek przyjść w wekend, bo po ciemku można się tam nieźle zgubić, a i w tym tygodniu mamy mało czasu, bo zaczynamy o 21. Jeżeli będzie ładna pogoda w następny wekend to zrobimy placyk na zewnątrz hali i będzie można poćwiczyć dłużej niż 7.15-9.00.

Posted

[quote name='simbik'][COLOR=Red]Mam prośbę o przełożenie poniedziałkowego treningu na wtorek. [/COLOR]Właśnie jesteśmy po nocnej wizycie u weta :shake: i moja dzisiejsza obecność na treningu jest pod dużym znakiem zapytania. Co do pytań nowych i nie tylko osób o treningi, to aktualnie są one gratis, a jak wrócimy na Złotno to kosztują 50zł na miesiąc. Najlepiej na początek przyjść w wekend, bo po ciemku można się tam nieźle zgubić, a i w tym tygodniu mamy mało czasu, bo zaczynamy o 21. Jeżeli będzie ładna pogoda w następny wekend to zrobimy placyk na zewnątrz hali i będzie można poćwiczyć dłużej niż 7.15-9.00.[/quote]

Ty tu teraz jesteś głównodowodzącą. Jak inni niemają nic przeciw to możemy przłożyć na wtorek na 21:00. Co do ładnych weekendów i traningów na zewnątrz to jestem za.

Posted

Niestety pewien koniarz zaklepał sobie w tym tygodniu jazdy 20-21 :shake: . Dlatego myślę że zrobimy sobie trening dziś a potem w sobotę, bo chyba nie ma sensu tak późno robić jeszcze drugi trening w tygodniu.
W wekend liczę na dobrą pogodę, taka ma teoretycznie być i wtedy byłby trening 8-10 na zewnątrz przy hali :lol:.

Posted

Tak jak pisałam w poście wyżej trening jeżeli jeszcze będzie w dni tygodnia to w piątek o 21. Czy ktoś by był chętny na tenże ?
Natomiast na wekend zapowiadają ciepło i raczej bez opadów, więc sobota i niedziela trening 8-10 na zewnątrz hali :lol: .

Posted

[quote name='simbik']Tak jak pisałam w poście wyżej trening jeżeli jeszcze będzie w dni tygodnia to w piątek o 21. Czy ktoś by był chętny na tenże ?
Natomiast na wekend zapowiadają ciepło i raczej bez opadów, więc sobota i niedziela trening 8-10 na zewnątrz hali :lol: .[/quote]
Co do piątku to my sobie odpuścimy. Zbyt ciężki mam tydzień w pracy, ale weekend aktualny.
Michał

Posted

[quote name='simbik']Tak jak pisałam w poście wyżej trening jeżeli jeszcze będzie w dni tygodnia to w piątek o 21. Czy ktoś by był chętny na tenże ?
Natomiast na wekend zapowiadają ciepło i raczej bez opadów, więc sobota i niedziela trening 8-10 na zewnątrz hali :lol: .[/quote]

Po dzisiejszych konsultacjach :

Piątek odpada. Sobota 8-10 aktualne.

Posted

Tak jak pisze Michał sobota-niedziela 8-10 na trawce. Za halą aktualnie chodzą kuce, ale weźmiemy troszkę przeszkódek do naszego autka (najwyżej na dwa kursy) i rozstawimy się na końskiej trawiastej ujeżdżalni :lol: . To ten teren otoczony białym płotkiem kawałek przed stajnią po prawej stronie.

Posted

Czy może mi ktoś powiedzieć ile się za to płaci :(? Jeśli nie będzie tyle, ile słyszałam, to możliwe że też będę uczęszczać z moim Shih Tzu (tyle że on nie jest wytresowany ani nic..)

Posted

[quote name='Tollerka']Czy może mi ktoś powiedzieć ile się za to płaci :(? Jeśli nie będzie tyle, ile słyszałam, to możliwe że też będę uczęszczać z moim Shih Tzu (tyle że on nie jest wytresowany ani nic..)[/quote]

Z tego co wiem (byłam tylko na 2 treningach, dopiero zaczynamy:lol:) to narazie nic się nie płaci .
A tresurą się baardzo nie przejmuj mój pies też jeszcze nie jest wytresowany i czasami jak poleci za innym psem to musze go ganiac:lol:...ale myślę że niedługo będziemy więcej ćwiczyc niż ganiać... :cool3:

Posted

Porozmawiam z rodzicami... W razie czego, mógłby ktoś podać mi na Prywatną Wiadomość Numer do tego pana i adres miejsca gdzie odbywają się treningi? No i najlepiej jakieś jeszcze informacje.

Trochę boję się że jeśli zacznę uczęszczać to coś pogryzie mojego psa, bo zadziorny to on jest, zwłaszcza na kolankach paniusi :D

Posted

[quote name='Klaudia :-)']My w ten weekend niestety nie przyjedziemy:-([/quote]
A wielka szkoda. W sobotę, mimo sporego natłoku spraw i imienin u mnie w domu, jednak przyjeżdżamy. Tymbardziej, że w niedzielę na 99% niema treningu.
Michał

Posted

Dziękuje za odpowiedzi i pomoc! Chyba na 80% przyjadę. Jak coś, to 11 letnia z blond włosami i brzoskwiniowo-białym dywanem na smyczy to będę ja :lol:
Mam jeszcze tylko pytanie, czy trzeba jakieś badania zrobić...? Muszę przedtem pojechać z Florkiem do weterynarza... Obciąć wrastające się pazury... :roll: Matka "jutro pojedziemy" cały czas gada a pies się męczy od dwóch tygodni :(

Dzisiaj robiłam "improwizowaną" przeszkodę. Bał się skakać na nawet niektórych małych wysokościach... ale mam nadzieje że to z powodu ciasnoty i strachu o uderzenie w szafkę po skoku :lol: Mam nadzieje że sobie poradzi...
Oglądam cały czas super filmik z Agility World Show... I poprostu pokochałam ten sport! Dziękuje wszystkim którzy mnie namawiali, czyli mojej koleżance, Avie, właścicielowi filmiku i wszystkim Dogomaniakom :D :D
Mama się na 97% zgodzi. Teraz w zasadzie mi nie odpowiada ponieważ ma dużo pracy... ale kto z dorosłych nie :lol:?
Dobra, kończę przemowę :D

Posted

[quote name='tulasy']A wielka szkoda. W sobotę, mimo sporego natłoku spraw i imienin u mnie w domu, jednak przyjeżdżamy. Tymbardziej, że w niedzielę na 99% niema treningu.
Michał[/quote]

Jakby chodziło o czas to ja zawsze coś wykombinuje,ale Mika jest chora i nie ma mowy o treningach w tym tygodniu napewno,a w przyszłym zobaczymy:-(