Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może leonberger byłby odpowiedni.Mam psa tej rasy,samca i bardzo sobie chwalę.Dobrze stróżuje,jest nieufny w stosunku do obcych,miły dla znajomych.Świetnie dogaduje się z pozostałymi naszymi psami.Leon może mieszkać w budzie,ma dość obfite futro,ale mało kłopotliwe w utrzymaniu.Tylko chyba ciut za duży,ale zawsze można wziąć nieco drobniejszą dziewczynę :)

Posted

Może leonberger byłby odpowiedni.

Jesli azjata jest za duzy,to leo tym bardziej.

Moze podhalan (suka nie jest wyzsza od ON)?
Lubi przebywac na dworze,strozuje,ladny,troche kudlaty,dobry charakter i do tego polski (o ile ma to dla kogos znaczenie)...

Posted

czasami mamy na kilka dni gości z psem.

Zrozumialem to tak,ze to beda za kazdym razem ci sami ludzie i ten sam pies.W takim wypadku mogliby sie odpowiednio wczesnie zaprzyjaznic i po problemie.
Oczywiscie jesli relacje wlasciciela z psem sa prawidlowe i socjalizacja nie jest zaniedbana,to goscie moga byc rozni i tez powinno byc ok.
Taki pies pilnuje raczej,zeby ktos nie wszedl na jego teren,a jak juz tam jest,wpuszczony przez wlasciciela i "przedstawiony" ,to niech sobie bedzie ;) .

Tak czy siak,dobrze by bylo gdyby autor watku sie wypowiedzial,bo moze nie ma sie co tu licytowac.

Posted

Mogę polecic Owczarka pikardyjskiego,jest to średni pies ma około 25-30 kg,wzrost około 60 cm.
Jest bardzo dobrym stróżem.Doskonale czuje się na dworze.Wymaga mało pielęgnacji.Jest serdeczny do dzieci jednocześnie jest wspaniałym stróżem bez wahania zastąpi drogę każdemu intruzowi.W domu z dużym ogrodem pies ten może pokazac wszystkie swoje zalety,zarówno jako stróż jak i przemiły,serdeczny domownik.

Posted

Mój Gamoń ma ok.65 cm wzrostu, waga 58-60kg.
Kolos nie jest.
Charakter- hmm, jak to molos, troszkę uparty, uczy się błyskawicznie.
Żadnych problemów z ucieczkami, agresją itp.
Stróżuje pięknie, ale trochę inaczej, niż większość okolicznych psiaków.
Jest czujny, często sprawdza potencjalne "zagrożenie", ale praktycznie nie szczeka.
On straszy wyglądem...
Toleruje bez problemów wszystkie zwierzęta, koty czasem gania z przekory, bez chęci zgładzenia ich.
Kocha dzieci, mimo,iż nie posiadamy takowych.
Przeszliśmy 1,5 roku bez większych problemów zdrowotnych.
Jestem w kontakcie z innymi posiadaczami tej rasy, i większość naszych pupili właśnie tak się zachowuje.
Jest to bullmastiff.
Niestety rasa nie polecana do kojca- marznie i potrzebuje masy kontaktu z rodziną.
Jest na allegro chłopak do adopcji.

Posted

Wszystkie psiaki są ze "Schroniska dla zwierząt w Łodzi"

1. Czarli ,świetny przyjaciel rodziny ,kocha kontakt w człowiekiem ,ma ok. 8-11 lat.

Wątek na dogo --> http://www.dogomania.pl/threads/178586-Stary-ON-CZARLI-CHORE-A-APY-WYGRYZA-SIAE-MAMY-PIENIAE-DZAE-NA-TEN-MIES-BRAK-160-NA-KOLEJN/page2

2.Dakar , 12 letni porzucony przez "właściciela" na starość ,psiak ma już mało czasu w schronie ,góra do upałów :placz:

Wątek na dogo --> http://www.dogomania.pl/threads/182865-A-odA-12-letni-ON-kowaty-DAKAR-A-egna-siAE-z-nami-zaburzenia-krAE-A-enia

Pokazałam Ci tylko dwa Owczarki Niemieckie ,które bardzo pilnie szukają domu.
Jest ich dużo więcej ,ale nie wiem czy chcesz starszego ON'a
Kontakt w sprawie adopcji :
505105026, [email protected]

• 4 weeks later...
Posted

Cocker ale jesli ktos umie wychowac takiego psa i zapewni mu wystarczajaco duzo ruchu.
Idealny pies na dlugie spacery,aglity,rodziiny mily pies jesli jest dobrze wychowany.
Inteligentne,szybko sie ucza ,uczuciowe,pieszczochy,wrazliwe,zawsze wesole :) ...pod warunkiem ze sa konsekwentnie prowadzone.