diana79 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 zrobiłam kolejny bazarek dla Misi [URL="http://www.dogomania.pl/threads/184942-sterylizator-le%C5%BCaczek-ciuszki-i-inne-dla-dzieci-dla-niepe%C5%82nosprawnej-Misi-do-13.05"]http://www.dogomania.pl/threads/184942-sterylizator-le%C5%BCaczek-ciuszki-i-inne-dla-dzieci-dla-niepe%C5%82nosprawnej-Misi-do-13.05[/URL] będęo czywiście wdzięczna za podnoszenie bazarku :lol: Quote
diana79 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 ale tu cisza na wątku :-( prawie nikt nie zagląda :-( Quote
monika55 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Piekny bazarek zrobilas. Dzieki wielkie. Z Misia mamy problem - bo nie wiem czy ktos ja adoptuje, na bezterminowy hotel lub DT nie mamy funduszy, wiesz jak to jest z deklaracjami na dlugi okres.Ona w schronisku staje sie coraz dziksza. Ma problem z obecnoscia drugiej kaleki w jednym boksie. Dotad zyli w przyjazni, teraz Misia juz zaczyna go nie tolerowac.No nie dziwie sie w sumie po tym co przeszla. W schronisku przepelnienie, nie ma jak rozdzielac. Na boksy ogolne nie ma mowy, bo wiadomo jak ja stado potraktuje. Trudna sprawa. Quote
diana79 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 oj to bardzo przykre :-( jedyne chyba co można na razie zrobić to ogłaszać ją gdzie się da i liczyć na cud :-( Quote
BoUnTy Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Ile kosztuje hotel o którym była tutaj mowa u kikou czy AlinyS chyba? Quote
diana79 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 zamówiłam na bazarku 80 ogłoszeń dla Misi oraz tekst za kwotę 33zł, którą pokryję z bazarków jeżeli się tyle uzbiera [url]http://www.dogomania.pl/threads/184852-OG%C5%81OSZENIOWY-MEGA-BAZAR!-80-oglosze%C5%84-za-grosze!-%29-Daj-szanse-pupilowi-%29-do-22.05[/url]! Quote
diana79 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [B]dziewczyny [/B] ile ta suczka ma lat, jaka jest diagnoza i czy ma jakieś szczepienia? ile wazy? Na oko ma ok. 8-12 kg? jest to potrzebne do ogloszeń Quote
BoUnTy Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Dobra, poradziłam sobie bez tego. Ząbki na zdjęciach ma ładne. Do ogłoszeń dałam jej 4-5 lat, ale może to roboczo, bo nie pisze ile lat ma. Prosze o informacje. Może być taki tekst? [QUOTE] Kiedyś miałam dom... i myślałam, że tak zostanie do końca moich dni. Myślałam, że ktoś będzie mnie kochać mimo mojego kalectwa... Mimo? Ale czym ja zawiniłam? To nie moja wina, że Psi Bóg nie dal mi 4 łapek sprawnych, a tylko dwie... Ale JA POTRAFIE KOCHAĆ I CHCE BYĆ KOCHANA! Miałam swoją Panią - dobrą i ciepłą starszą kobietę, niestety los do nas się nie uśmiechnął. Moja Pani poważnie zachorowała, bardzo się o nią martwię. Teraz jest w szpitalu, a jej rodzina pozbyła się mnie... Pozbyła się mnie jak nikomu niepotrzebnego mebla stojącego w zakurzonej piwnicy. Teraz jestem tutaj - w schronisku. Boję się... Boję się o moja przyszłość, bo któż pokocha tak niedołężnego psa? Kto odważy się spojrzeć głębiej niż tylko na zewnętrzną otoczkę 'niedołężnego kundla' ? JA TUTAJ JESTEM... JESTEM I CZEKAM - BYC MOŻE NA CIEBIE!? Ja potrafię chodzić, siusiać także, ale problemy moje nasilają się na zimnych kafelkowych płytkach w schronisku na które teraz jestem skazana! ZA CO? Pytam: 'ZA CO?' Czy zadajesz sobie czasem pytanie 'Dlaczego ja? Dlaczego to mnie to spotyka?' Znam to, też sobie je teraz zadaje... Misia to niewielka, ok. 4-5 letnia, bardzo kontaktowa suczka. Sunia ma niedowładu tylnych łapek porusza się, ale dość niesprawnie. Sunia zachowuje w domu czystość (sygnalizuje) i nie jest hałaśliwa. Misia w schronisku jest bardzo nieszczęśliwa. Z jej oczu ciągle spływają łzy żalu, choć wydawać by się mogło, że to niemożliwe 'bo przecież psy nie płaczą'... A jednak Misia płacze. Każdego dnia smutno patrzy na odwiedzających i płacze, gdy musi zostać sama. Jej stan w schronisku bardzo się pogarsza, gdyż dla jej lapek nie jest odpowiednim miejscem, zimna, betonowa podłoga. Suczka dostaje w schronisku depresji. ONA MOŻE FUNKCONOWAĆ NIEMAL NORMALNIE! Kontakt w sprawie adopcji Misi: 519 058 615 / 507 176 898 POKOCHAJ MISIE! [/QUOTE] Quote
diana79 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Bounty przepiękny tekst :loveu: aż mi łezka popłynęła :-( dziękuję bardzo :Rose: z takim wzruszającym tekstem Misia musi znaleźć domek :multi: Quote
monika55 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Szczepiona na pewno jest. Sterylka? nie wiem. Ostatnio brak kasy na to. To jakis stary zadawniony uraz, pewnie nie był diagnozowany i nie leczony przez włascicieli. Po trawie chodzi prawie normalnie. Jedynie na śliskiej powierzchni ma problem. Dziekuje Wam za nia. Bardzo, bardzo. Quote
BoUnTy Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Monika jaki wiek suki? Dobrze określiłam na 4-5 lat? Quote
diana79 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='BoUnTy']Ile kosztuje hotel o którym była tutaj mowa u kikou czy AlinyS chyba?[/QUOTE] znalazłam na jednym wątku (BAGUS u mnie w podpisie) są zbierane deklaracja na hotelik u kikou 350zł/mc dziewczyny może warto spróbować zbierać deklaracje na DT? skatowany Topik tez jest w super domowym hoteliku 300zł/mc [URL="http://www.dogomania.pl/threads/181579-Topik-nazbiera%C5%82-na-hotelik-teraz-zbieramy-na-rehabilitacj%C4%99-tego-skatowanego-psiaka"]http://www.dogomania.pl/threads/181579-Topik-nazbiera%C5%82-na-hotelik-teraz-zbieramy-na-rehabilitacj%C4%99-tego-skatowanego-psiaka[/URL]!! wystarczyło by nazbierać 300zł miesięcznych deklaracji i szukać miejsca w hoteliku lub DT wiem, że to jest trudne ale mogło by się udać Quote
monika55 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 To młoda sunia. Juz sama nie wiem co robic. Hotel to cała nadzieja, boje sie jednak ze z deklaracjami krucho bedzie. Tyle psow w potrzebie. A ona moze tam tkwic długo. Zalozycielka watku gdzies zniknela. My w schronisku podobnych mamy wiele. Trudne to wszystko. Quote
diana79 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 może ktoś z ogłoszeń się znajdzie, kto da jej dom Quote
fergilka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Trafiłam na wątek przez przypadek, rozumiem, że suńka przebywa w schronisku w Jastrzębiu Zdr? Trzeba Miśce pomóc konieczne, może jest ktoś (np. TOZ, Fundacja) kto wystawiłby aukcje cegiełkową na allegro ?? - uzbierałoby się wtedy trochę kasy na ewentualny DT. Poza tym suńkę trzeba dokładnie zdiagnozować, może da się to wyleczyć. Moja suńka ma zwapnienie w kręgosłupie co powoduje ucisk rdzenia kręgowego- tego już nie wyleczymy, ma takie same objawy co Miśka - niedowład tylnych kończyn, ślizga się na podłodze, gubi nogi. Podleczyliśmy ją Encortonem, teraz dożywotnio dajemy caniviton i arthoflex - Miśce też by się przydało. Nie wiem co powoduje u Miśki takie objawy ale czasem można to cofnąć i pies będzie w pełni zdrowy. Miśka jest nieduża, śliczna, ma szansę na dom, tylko trzeba się nią zająć. Potrzebne są tylko świeże info, nowe zdjęcia, w razie czego mogę wystawić jej allegro adopcyjne, jednak do tego potrzeba o psie więcej informacji aby ewentualna oferta adopcyjna miała sens. Bedę zaglądać, w razie czego piszcie na PW :-) Quote
wilczek007 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 wolontariuszki (Psiara, Marta , Dominika)chodzą tam bardzo często , znają Miskę i jej historię dużo lepiej więc może cos dopiszą...A diagnoza dobra była przypuszczam , na tyle na ile w schronisku się da, a jesli nawet było by to leczenia to na leki nie ma funduszy... Quote
fergilka Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='wilczek007'] to na leki nie ma funduszy...[/QUOTE] Są przecież dwa bazarki dla suńki. Poza tym nie do końca rozumiem czemu ma służyć ten wątek? ma być tylko po to żeby był? czy ma na celu pomóc psu? Miska jest mała, nie jest stara, moim zdaniem ma duże szanse na adopcje. Psa trzeba lepiej poznać, zobaczyć jak reaguje na inne psy/koty, zdiagnozować, co się da wyleczyć. Jest jakiś plan? Quote
BoUnTy Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='diana79']znalazłam na jednym wątku (BAGUS u mnie w podpisie) są zbierane deklaracja na hotelik u kikou 350zł/mc dziewczyny może warto spróbować zbierać deklaracje na DT? skatowany Topik tez jest w super domowym hoteliku 300zł/mc [URL]http://www.dogomania.pl/threads/181579-Topik-nazbiera%C5%82-na-hotelik-teraz-zbieramy-na-rehabilitacj%C4%99-tego-skatowanego-psiaka[/URL]!! wystarczyło by nazbierać 300zł miesięcznych deklaracji i szukać miejsca w hoteliku lub DT wiem, że to jest trudne ale mogło by się udać[/QUOTE] Ja miałam psa z deklaracji w hotelu za który płaciłam 635 zł. miesięcznie, wiec o czym tutaj mowa? Utrzymuje tak jeszcze 2 psy - te bazarkowe Tinkę i Dorę, obie po 300 zł. - jak się chce, to się da, ale widocznie się nie chce... Quote
psiara_agg Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 A może zorganizujemy taką akcję zbierania pieniędzy na hotelik dla Misi?? w szkole ogłosić można, i gdzies jeszcze.. Tak na większą skale, nie tylko w internecie ?? : ) pomogłoby myślę. Quote
BoUnTy Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='psiara_agg']A może zorganizujemy taką akcję zbierania pieniędzy na hotelik dla Misi?? w szkole ogłosić można, i gdzies jeszcze.. Tak na większą skale, nie tylko w internecie ?? : ) pomogłoby myślę.[/QUOTE] A macie zezwolenia na zbiórki publiczne od Ministra Finansów? Jesli nie to klops... Quote
bela51 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Powinnyście zbierac deklaracje. Niech to trwa nawet miesiąc, czy dwa, ale będzie mozna wyslac sunie do hoteliku. Jęsli znajdzie sie w miedzyczasie domek, to bedzie super. Ale liczyc tylko na to, to daleko posunięty optymizm. Hotel pewniejszy. Quote
Recommended Posts