Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przelew poszedł
coś wiem o kosztach utrzymania chorych zwierzaków, niestety..

Myślę jednak, ze ludzie nie tylko kosztów się obawiają przy adocpji, ale też tego, że to też specjalna opieka, bieganie do lekarza..

Posted

[quote name='sylwija']przelew poszedł
coś wiem o kosztach utrzymania chorych zwierzaków, niestety..

Myślę jednak, ze ludzie nie tylko kosztów się obawiają przy adocpji, ale też tego, że to też specjalna opieka, bieganie do lekarza..[/QUOTE]
wielkie dzięki za pomoc :):):)

Dokładnie , ja jak Rudzik tylko idzie do kuwety to lece za nim aby sprawdzić jaki mocz , tez tak latam za Ozim ( 4 razy wyszywany ) za Miki i Zuzu , na szczęście bez wyszywki ale tez z S.U.K. :(

Posted

A dziś na dietę RC urinary doszedł kot Eustachy , kot po ciężkim wypadku , z zapaleniem pęcherza nie trzymający moczu i kału po amputacji ogonka .....
Na RC mam już 5 kotów :(:(:(
Szczegóły na wątku zbiorczym lub na miau.pl

Posted

Rudzik coraz lepiej znosi karmę RC urynary suchą , choć i tak musi min na noc dostać saszetek bo bardzo miauczy o nią ...

Niestety nikt nie dzwoni w sprawie adopcji :(
A domu szukają oprócz Rudzika :
Maniuś , Agat , Aksamit , Kika i wiele innych i nie wiem czy znajda się dla nich domki :?

• 2 weeks later...
Posted

Tak , tak :):):)
Ale niestety też jest kolejne cierpiące kocie :(
Dziś jak wracałam od labradorów które wyprowadzam wybiegł mi maleńki ledwo żywy ciężko chory na KK kociak , od razu zadzwoniłam po koleżankę aby mnie zawiozła do weta i diagnoza jest taka :
Herpes i nie wiadomo czy da się uratować oczko , dostał antybiotyk i krople do oczu , jest bardzo wychudzony i zapchlony , ale już go odpchliłam .
Od razu dostał mięsko z kurczaka z ryżem które zjadł co mi daje nadzieje że może bedzie OK a teraz dostał conwa z antybiotykiem i Calo - Petem .
Za chwilkę założę jej watek a Caragh wstawi zdjęcia .

Posted

[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=115292&view]Watek Inez na miau[/url]

Biedne malenstwo :cry: :cry: :cry:

[img]http://images40.fotosik.pl/318/4f3c783cbcf948ca.jpg[/img]

[img]http://images40.fotosik.pl/318/e25ede9559f6a556.jpg[/img]

[img]http://images41.fotosik.pl/318/b679752ed8f09085.jpg[/img]

Posted

[quote name='Justa&Zwierzaki']Załatwiłam transport dla Rudzika na trasie Bieruń koło Tychów - Nowe Błota koło Bydgoszczy z tym że jest problem bo Pani nie ma go jak odebrać z tej miejscowości ....[/QUOTE]

Mala korekta - miejscowosc sie nazywa [u]Białe Błota[/u].

Z mapy pomocy Dogomaniakow:
[Bydgoszcz/ Wągrowiec] izmir (opel tigra- przewiozę trzy psy i dwa koty- sprawdzone)
[Bydgoszcz] joanika (po wcześniejszym uzgodnieniu)
[Bydgoszcz] martik b (do ok 50 km, w wyjatkowych sytuacjach dalej- po uzgodnieniu)

Posted

[quote name='Caragh']Mala korekta - miejscowosc sie nazywa [u]Białe Błota[/u].

Z mapy pomocy Dogomaniakow:
[Bydgoszcz/ Wągrowiec] izmir (opel tigra- przewiozę trzy psy i dwa koty- sprawdzone)
[Bydgoszcz] joanika (po wcześniejszym uzgodnieniu)
[Bydgoszcz] martik b (do ok 50 km, w wyjatkowych sytuacjach dalej- po uzgodnieniu)[/QUOTE]

Napisałam do martik b

Posted

Przed chwilka tez rozmawiałam z Pania od Rudzika , jutro wizyta przed adopcyjna :ok:
A co do sprawy transportu ustaliłyśmy ze jutro zadzwoni do kierowcy i zobaczymy co się da zrobić , może jak będzie w trasie powrotnej a może jakoś inaczej się to rozwiąże , ale jestem dobrej myśli :ok:

Posted

Ta pani mówiła że jak Iljova będzie na śląsku i jak będzie wracać pociągiem to by mogła zabrać Rudzika do Bydgoszczy , tylko ze ze Rudzik jest panikarzem w transporterku ( cały czas miauczy i się rzuca ) i nie wiem jak to by było przez , nie wiem ale chyba z 12 godz
Jak by jechał TIR em to byłby po pierwsze o połowę prędzej a po drugie byłby tylko na sedelinie a tak , co pełną narkozę aby nie robił zadymy Mnie już i z pociągu i z autobusu wyproszono z powodu zwierzęcia
Macie jakiś pomysł bo ja nie wiem co robić :(:(:(

Posted

[quote name='Justa&Zwierzaki']Ta pani mówiła że jak Iljova będzie na śląsku i jak będzie wracać pociągiem to by mogła zabrać Rudzika do Bydgoszczy , tylko ze ze Rudzik jest panikarzem w transporterku ( cały czas miauczy i się rzuca ) i nie wiem jak to by było przez , nie wiem ale chyba z 12 godz
Jak by jechał TIR em to byłby po pierwsze o połowę prędzej a po drugie byłby tylko na sedelinie a tak , co pełną narkozę aby nie robił zadymy Mnie już i z pociągu i z autobusu wyproszono z powodu zwierzęcia
Macie jakiś pomysł bo ja nie wiem co robić :(:(:([/QUOTE]

100 zł drogą nie chodzi,ale jeśli to problem i to ma sprawić,że Rudzik w końcu znajdzie swój jedyny dom,to może jakos wspólnymi siłami uzbieramy.On juz tyle czeka na dobry dom...Z bazarku na pewno będzie ok 50 zł...