Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak wyżej. Merlaczek jest do oddania w dobre ręce. Bardzo sympatyczny, żywiołowy , skory do zabawy pies. Podejrzewam ze gdyby zacząć rzucac mu patyk końca by nie było. Roześmiane fajne psisko.
Posiada komplet szczepień, zdrowy, potrzebuje tylko domu w którym ktoś zajmie się psem w sensie ze z nim pobędzie. Psisko garnie się do człowieka widac ze szczęśliwy gdy ktoś d niego się odezwie.
Ponoć ma stały kontakt z dziećmi niestety zapomniałam zapytać czy widział kiedykolwiek kota, zadzwonię i napiszę jeszcze.

Posted

W takim razie nie rozumiem.
Właściciel nie wykazuje żadnej chęci pomocy, współpracy (kastracja psa).
Oddawanie psa bez kastracji to przykładanie ręki do bezdomności...

My (fundacja ProAnimals) zawsze żądamy kastracji psa, wtedy można pomóc w szukaniu domu - inaczej niech właściciel radzi sobie sam i odwala całą robotę.

Chyba że dopilnowanie zabiegu już po oddaniu. Jak to widzicie?

Posted

Ula chętnie ci przekażę tego psa jeśli chcesz. Ja ze swojej strony z właścicielem nie zamierzam się handryczyć to jego trzeci dog do oddania na przestrzeni ostatnich lat w międzyczasie miał jeszcze owczarka sądzę ze argumenty o bezdomności do niego nie trafią skoro trzyma doga w budzie (zimą był w domu) i uważa ze tak jest dobrze..
Chcę znaleźć psu dom to wszystko, z jajkami lub bez .

Posted

Wyluzuj...
Wiem, że najważniejsze są dobre domy, a ludzie to bałwany...
Ale jeśli ten człowiek zmienia psy jak rękawiczki, to po co mu w tym pomagasz?
Nie chce obrażać, kłócić się itd. po prostu nie rozumiem takiego toku myślenia "ten mi się znudził, miłośnicy znajdą dla niego dom, a ja wezmę nowego, jak się znudzi, to oni też go wezmą". Wyręczanie ludzi we wszystkim to prosta droga do zajechania siebie...

Posted

Może i tak, tyle ze jakoś nie chcę żeby trafił do rozmnażalni albo jakiegoś idioty.
Czy mu w tym pomogę czy nie i tak psa odda przynajmniej dobrze byłoby mieć wpływ na to komu go da.
Już jeden rozmnażacz po niego się wybierał, szczęśliwie udało się gościa uprzedzić i psa nie oddał, sam ze swojej strony też szuka psu domu,umowa jest taka, ze ten dom wcześniej sprawdzimy, czy dotrzyma umowy- nie wiem. Tak więc nie jest to tak ze wyręcza się nami, sama zaproponowałam pomoc- moja wola.
Na to czy będzie miał kolejnego czy nie, niestety wpływu już nie mamy.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [SIZE=4][B]DZIEŃ OTWARTY SCHRONISKA W KATOWICACH[/B]
[/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=Red][B]8 maja[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][B][COLOR=Red]-[SIZE=5] sobota[/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE]
[SIZE=4]
[B] 10.00. - 16.00.[/B][/SIZE]

[B] ul. Milowicka 1 b

[SIZE=4][COLOR=Red]ZAPRASZAMY[/COLOR][/SIZE][/B] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT]