Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
hihihi:) a co na to Laska???

Laska ma w nosie zaloty Lolka. Myślę, że nie była zazdrosna.

...Wczoraj nasz hotelik odwiedziła grupa dzieci. Wszystkie psy były zachwycone oprócz Lolka. Zaszył się w budzie, gdy ktoś do niego chciał wejść. Nie był zainteresowany wspólnym spacerem. Wolał zostać tam, gdzie czuje się bezpiecznie.
Dopiero po godzinie pozwolił wejść do siebie jednemu z chłopców. Położył się na boczku i pozwalał dotykać, szczotkować, drapać za uchem. Potem weszła dziewczynka i też było ok.
Lolka ewidentnie przerosła gromadka rozradowanych dzieciaków. Wyszedł do nas na samym końcu, gdy już inne psiaki były pozamykane, gdy emocje opadły.
Nie był zainteresowany kontaktem, poleciał obwąchać sobie znane kąty, zaznaczył tu i ówdzie swoją obecność i wrócił do kojca.
Lolek nie lubi zamieszania. Ale mimo wszystko był grzeczny. Nie szczekał, nie warczał, nie skakał.

Posted

UMilki napisał(a):
Laska ma w nosie zaloty Lolka. Myślę, że nie była zazdrosna.

...Wczoraj nasz hotelik odwiedziła grupa dzieci. Wszystkie psy były zachwycone oprócz Lolka. Zaszył się w budzie, gdy ktoś do niego chciał wejść. Nie był zainteresowany wspólnym spacerem. Wolał zostać tam, gdzie czuje się bezpiecznie.
Dopiero po godzinie pozwolił wejść do siebie jednemu z chłopców. Położył się na boczku i pozwalał dotykać, szczotkować, drapać za uchem. Potem weszła dziewczynka i też było ok.
Lolka ewidentnie przerosła gromadka rozradowanych dzieciaków. Wyszedł do nas na samym końcu, gdy już inne psiaki były pozamykane, gdy emocje opadły.
Nie był zainteresowany kontaktem, poleciał obwąchać sobie znane kąty, zaznaczył tu i ówdzie swoją obecność i wrócił do kojca.
Lolek nie lubi zamieszania. Ale mimo wszystko był grzeczny. Nie szczekał, nie warczał, nie skakał.

Kochany Loluś,jednak dzielny...

Uaktualniłam post rozliczeniowy Lolka:

Stan konta na dzień 21.11 wynosi 357,39zł:loveu:
28.11 p.Jan S-K z W-wy 30zł za listopad

Dziękujemy bardzo!!!:lol:

Stan konta na dzień 28.11 wynosi 387,39zł
:loveu:
-350zł hotelik
za grudzień
Stan konta na dzień 3.12 wynosi 37,39zł

...oj,bazarek dla Lolusia przydałby się,oj przydał...trzeba pomyśleć...;)

Posted

Wymiziam,wymiziam...:lol:
A na konto Lolusia wpłynęły znów kolejne wpłaty;20zł za X-XI od p.Beaty K. z Warszawy.BARDZO DZIĘKUJEMY!:lol:

Lolek i Kuba dostali także 45 kg karmy ( 30 kg Chapi oraz 15 kg Darling)od p.Michała z Łowicza.BARDZO DZIĘKUJEMY!!!:lol:
Loluś i Kuba dostaną tylko 25 kg karmy,pozostałe 20 kg przeznaczam dla psiaków w naszym schronisku.
Dostaliśmy też suchą karmę i puszki od p.Joli,muszę ją policzyć(nie ja ją przywoziłam) i wpiszę na watek ,ale jest tego dużo.BARDZO DZIĘKUJEMY!!!:lol:

Post rozliczeniowy zaktualizowany:lol:

• 2 weeks later...
Posted

Były kolejne wpłaty na konto Lolusia;
Stan konta na dzień 3.12 wynosi 37,39zł :loveu:
13.12 p.Beata K. z W-wy 20zł za październik i listopad
Stan konta na dzień 14.12 wynosi 57,39
18.12 Romka 180zł w tym, za 1,2,3/2013r.oraz 30zł jednorazowo
Stan konta na dzień 18.12 wynosi 237,39zł
17.12 p.Konstanty z Bytowa 20zł za listopad
Stan konta na dzień 20.12 wynosi 257,39zł

WSZYSTKIM SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!:lol: Post rozliczeniowy uzupełniony

Posted (edited)

A to jest karma,którą przekazałyśmy naszym psiakom Lolkowi i Kubie;

...na zdjęciu nie ma 3 dużych puszek karmy mokrej,które waraz z małą puszką karmy mokrej dla kota,które zabrałysmy z Olivin do schroniska dla naszych starchulców.

DARCZYŃCOM JESZCZE RAZ SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!!!:lol:

Edited by Romka
Posted

Domek przydałby się oj tak, ale Loluchna dzielny chłopak jest. Mimo mrozów (które mam nadzieję, już za nami) wygryza wszelkie osłony z budy, wygarnia ze środka koc i słomę i gapi się na świat z zewnątrz. Tylko on taki buntownik ;)

W Wigilie nic mi nie powiedział, chociaż zachęcałam i ciepłym słowem, i smakołykami. Nic, polizał mnie tylko po policzku, łapy położył na kolanie. Może chciał powiedzieć, żebym się nie martwiła...?
Bo martwią mnie te moje staruszki...Powinny spać na ciepłych podusiach, w domkach wymarzonych. Eh

P.S.
Wpłynęły pieniążki od Psacofajnyjest :) 200 zł. Dziękujemy

Posted

UMilki napisał(a):
Domek przydałby się oj tak, ale Loluchna dzielny chłopak jest. Mimo mrozów (które mam nadzieję, już za nami) wygryza wszelkie osłony z budy, wygarnia ze środka koc i słomę i gapi się na świat z zewnątrz. Tylko on taki buntownik ;)

W Wigilie nic mi nie powiedział, chociaż zachęcałam i ciepłym słowem, i smakołykami. Nic, polizał mnie tylko po policzku, łapy położył na kolanie. Może chciał powiedzieć, żebym się nie martwiła...?
Bo martwią mnie te moje staruszki...Powinny spać na ciepłych podusiach, w domkach wymarzonych. Eh

P.S.
Wpłynęły pieniążki od Psacofajnyjest :) 200 zł. Dziękujemy

Bardzo dziękujemy za kolejną wpłatę dla Lolusia:lol: A ja informuję,że dziś zapłaciłam za hotelik Lolusia,poszedł przelew.Post rozliczeniowy uzupełnię wieczorem.