Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Inari zniszczyła obróżkę Kiltix - wczoraj znalazłam ją na ziemi mocno pogryzioną. Może nadawać się jeszcze po renowacji dla super spokojnego psiaka, szkoda wyrzucić miała ją zaledwie kilka dni :angryy:.
Niedługo do domku jedzie jej towarzysz Gambo... biedna Inari będzie bardzo tęsknić :-(.

Posted

Piszę sama do siebie ale cóż tam...
Inari ma nowego kolegę Paxa, który przyjechał do nas z koszmarnym kaszlem - mam nadzieję, że Inari nie zarazi.
Dziś zerwała kolejny juz trzeci pazur w tylnej łapie... już nie mam do niej siły !
Asiu czy umówiłaś termin sterylizacji ? Jak jest koszt zabiegu na Kosiarzy ?
Mam niesprawna komórkę więc dzwoń na domowy.

Posted

[quote name='*Gajowa*']Piszę sama do siebie ale cóż tam...
Inari ma nowego kolegę Paxa, który przyjechał do nas z koszmarnym kaszlem - mam nadzieję, że Inari nie zarazi.
Dziś zerwała kolejny juz trzeci pazur w tylnej łapie... już nie mam do niej siły !
Asiu czy umówiłaś termin sterylizacji ? Jak jest koszt zabiegu na Kosiarzy ?
Mam niesprawna komórkę więc dzwoń na domowy.[/QUOTE]

niezle ADHD z niej jak tak ciagle cos rozwala

ze sterylka to trzeba jeszcze troche poczekac, bo dopiero co miala cieczke

czy ktos o nia w ogole dzwoni???

Posted

Lulka napisał(a):
niezle ADHD z niej jak tak ciagle cos rozwala

ze sterylka to trzeba jeszcze troche poczekac, bo dopiero co miala cieczke

czy ktos o nia w ogole dzwoni???

Cieczkę dostała 13.04., a od 14tego dostawała PROVERĘ - cieczka skończyła się po tygodniu, chyba już można ją ciachnąć.
Miała odwiedzic Inari pewna pani ale jak na razie nie dzwoni...:shake:

Posted

Na razie nie mam pieniędzy -własnie zapłaciłam za sterylkę Mili + zaległe pieniądze za odrobaczania i inne zabiegi psiaków 1200 a teraz musze mieć pieniądze na Oskara bo ma babeszjozę i od 3 dni walczymy o niego :-(

Posted

słyszałam o Oskarze, znalazłam wątek, zobaczyłam go i okropnie mi przykro... bede o nim myslala... bardzo bardzo - uda mu się!

Inari znam nie od dziś :) chociaż widziałam ją tylko raz

słyszałam już o niej dawno jak mój Paweł jeździł ją szkolić
niestety ludzie mieli dwie lewe ręce i poszli na łatwiznę - oddali Inari :/

teraz naprawdę są w jej zachowaniu postępy, ona jest bardzo żywa ale da się ją okiełznać
trzeba tylko chcieć :) i się nie zniechęcać...

Posted

Inari jednak przedwczoraj zaczęła krztusić się, wypluwać duże ilości śliny i pokasływać. Jej podrażnione gardło przeszkadzało nawet w szkoleniu, nie można było używać obróżki bo kasłała. Wczoraj było już lepiej tylko trochę pokasływała, a dziś nie słyszałam żeby kasłała. Mam nadzieję, że zwalczyła wirusa - ona jest w bardzo dobrej kondycji , zażywa od dłuższego czasu preparat witaminowo-mineralny, była też szczepiona na wirusówki /nie wiem tylko czy na kaszel kennelowy.
Inari najdłużej miała kontakt z chorym Paxem i to bardzo bliski. Wczoraj zaczęła kasłać Dora, która trafiła do nas kilka dni później.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Inari jednak przedwczoraj zaczęła krztusić się, wypluwać duże ilości śliny i pokasływać. Jej podrażnione gardło przeszkadzało nawet w szkoleniu, nie można było używać obróżki bo kasłała. Wczoraj było już lepiej tylko trochę pokasływała, a dziś nie słyszałam żeby kasłała. Mam nadzieję, że zwalczyła wirusa - ona jest w bardzo dobrej kondycji , zażywa od dłuższego czasu preparat witaminowo-mineralny, była też szczepiona na wirusówki /nie wiem tylko czy na kaszel kennelowy.
Inari najdłużej miała kontakt z chorym Paxem i to bardzo bliski. Wczoraj zaczęła kasłać Dora, która trafiła do nas kilka dni później.

no własnie tak jest z tym kaszlem kennelowym, jak jeden choruje to zaraz wszystkie

Posted

Nareszcie mam wątek Inari.

Mam nadzieję, że Inari się obroni przed tym kaszlem, była szczepiona a takie psy przechodzą to dużo lżej; jutro do nich pojadę, gdyby coś było nie tak, zabiorę ją do weta. (w końcu to mój Pax winowajca ;) )

• 2 weeks later...
Posted

*Gajowa* napisał(a):
Inari straciła kolejnego towarzysza zabaw, Pax już od kilku dni w domku.
Wczoraj Inari miała sterylkę , dziś przez cały dzień odpoczywa bidulka.

:( odwiedziłabym ją ale zaraz mi się mój Paxio przypomni. Mój ulubieniec:loveu:

Posted

[quote name='mysza 1']:( odwiedziłabym ją ale zaraz mi się mój Paxio przypomni. Mój ulubieniec:loveu:
Mimo wszystko zapraszamy, jutro Dorka idzie pod nóż...
szaleństwa z Dorką

• 2 weeks later...
Posted

U Inari niestety nie obyło się bez komplikacji - przy jej temperamencie bardzo sie tego obawiałam. W pierwszej dobie po zabiegu zachowywała sie wzorowo - tylko króciutkie spacerki na siuu... i kuu... i zaraz spać, drugiego dnia już więcej się ruszała, a trzeciego już zaczęła skakać. Ona skacze na dwóch łapach jak piłka... uwielbia to robić /muszę zrobić filmik jej skaczącej/.
Na brzuszku pojawiła się spora wypukłość - pojechałyśmy na USG pokazało przepuklinę i Inari była ponownie otwierana i szyta tym razem szew jest trójwarstwowy. Po operacji Inari była przez prawie cztery doby zamknięta w klatce kennelowej i i spacerki tylko na smyczy bez szaleństw - to były bardzo trudne dni dla nas obu...
Wczoraj byłyśmy na kontroli i jest wszystko ok. Inari już odzyskała formę, brzuszek ładnie się goi, jutro kończymy podawanie antybiotyku.

Posted

Ola zmień jej wiek bo teraz to ona ma już naciągane 1,5 roku :-(
Ostatnio dzwonili Państwo w jej sprawie ale zdecydowali sie wziąć Ciapka i Kluskę

Posted

Nikt nie zagląda do Inari :placz: a ona tak bardzo potrzebuje uwagi .
Naprawdę nie rozumiem dlaczego sunia się nie podoba :shake:, nie ma telefonów.
Wczoraj Inari została zaszczepiona p/wściekliźnie - zapłaciłam 20 zł.