Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieję.... Trzeba się cieszyć że wrócił do właścicieli :) Dzieciaki na pewno się ucieszyły, Pani też. Myśle że już nie wierzyli że psiak sie znajdzie. Trzeba zawsze wierzyć i szukać psiaka :)

Posted

Nie rozumiem, jeśli to jest pies z rodowodem, reproduktor po wystawach, to chyba normalne, że jest używany do krycia. Przecież w ten sposób utrzymuje się istnienie ras...
Czemu od razu pseudo? Chyba, że pies nie ma wystaw, to faktycznie można było go oddać po kastracji ;)

Posted

Ulaa napisał(a):
Nie rozumiem, jeśli to jest pies z rodowodem, reproduktor po wystawach, to chyba normalne, że jest używany do krycia. Przecież w ten sposób utrzymuje się istnienie ras...
Czemu od razu pseudo? Chyba, że pies nie ma wystaw, to faktycznie można było go oddać po kastracji ;)

Nawet jeśli nie ma, to zawsze mogą mieć w planach zrobić.
Psy nie uciekają tylko za sukami i wówczas kastracja nic nie pomoże.
Jeśli pies się ucieszył, to dobra wiadomość.

Posted

Rozmawiałam dziś z właścicielami Rogera. Pani mówiła że sie ucieszył na ich widok. tzn jej i córek. Natomiast
była w szoku gdy na nią zawarczał gdy chciała iść z nim na spacer, mówi że nigdy wcześniej się to nie zdarzyło... mają go od małego, a Roger ma 1,5 roku. trochę się boi bo jej najmłodsze dziecko ma 5 miesięcy. Powiedziała że pójdą z nim do weterynarza. Przypuszczają że był bity... Ja też tak myślałam bo jak sie go chciało pogłaskać to czasem się kulił....
Mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej. :)

Posted

To może te doświadczenia są po 2-miesięcznej tułaczce :roll:(źle się wyraziłam nie doczytałam o rodowodzie:oops:)Ale swoją drogą z rodowodem też muszą trafić do odpowiedzialnych domków :roll:
bo z tego co widzę na dogo rasowe też nie mają lekko:roll: Po za tym pinczerki to chyba charakterne
pieski :razz: