Ptysiak Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Dzień dobry:) 4 czy 5 lat to nie tak wiele więc myślę, że dużej zmiany w wyglądzie nie ma ;) Jak tam Zara? Mam nadzieję, że z dnia na dzień coraz lepiej:) Quote
Emigrantka Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Wczoraj spanikowalam bo mi w butelce tabletek Zary brakowalo 18 tabletek..... panika jak cholera. Mialo byc 40 a bylo (wlacznie z tymi ktore zuzylyzmy) 22.... Dobrze ze przytomna ciotka Minia spokojnym glosem przez telefon "Ty, a moze 4o to mialo byc od operacji?" no i wlasnie tak bylo... Bylo 40 ale od operacji... uffffff Ciezko mi bardzo z nia schodzic i wchodzic po schodach te 4 razy dziennnie, musze jej tyl podtrzymywac na takim szerokim futrzanym pasku, pod brzucholem u niej a u mnie na rece, smych z drugiej. Zeby nie leciala jak glupol po schodach - musze to dosc napiete na schodach trzymac a sama nie za dlugo po operacji jestem wiec to czuje - we wlasnym brzuchlu i plecach... W ponidzialek 11 go na zdjecie szwow, zobaczymy co vet powie bo zaleznie od tego jak mu sie jej chodzzenie bedie/nie bedzie podoibac - moze robic Xrays albo nie.. Mam nadziej ze wszystko bdzie dobrze.. Druga noge bysmy robily dopiero gdzies w lutym pryszlego roku....i on i ja musimy odpoczac Quote
minia913 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 ruch jak w Rzymie u Was a ja nic nie wiedzialam :( powiadomien nie dostaje obrazilam sie na cale dogo poza Zara i Hera i chyba cale dogo obrazilo sie na mnie bo mnie nie informuje ze u Zarci sie rozmowy tocza. Emi czy my jedziemy do pana przystojniaka w przyszly poniedzialek? 11czerwca? Quote
Emigrantka Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Jedziemy jedziemy jak mi benzyne na kreche policzysz? bo jak nie to nie jedziemy bo jestem na zero..... :( Quote
minia913 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 policze ci na kreche don't worry dla Zarci wszystko ;) Quote
Emigrantka Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 lo matko dzieki widzis jak oficjalnie na forum pisze zebys miala swiadkow na to "na kreche" ;) Tedziu moje kocie 8kg bydlatko wolane w ogrodku przylazko z malym (ubitym) kosem w ryju.. a ja lubie kosy :( Bydlatko ma teraz areszt domowy ale tak mi ryja drze pod drzwiami ( w chorze z Georgem rudzielcem i 3.5 kg baby Maciusiem) ze zaraz dziedy wypuszcze bo mi leb chce peknac Quote
Ptysiak Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Dobrze mieć taka Przyjaciółkę, która nie zostawia w potrzebie:) Nie dość, że Zarcia ledwo chodzi to jeszcze Pańcia musi się wysilać a pewnie nie wskazane :( Dużo schodów musicie zaliczyć? Nie ma Kogoś Kto mógłby pomagać, choćby przez kilka dni do ściągnięcia szwów? Quote
Emigrantka Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Nie mamy tu nikogo kto by bezinteresownie pomogl niestety... Bez ciatki Mini zginelybysmy jak andzie w parku....bo chociaz mieszka 2 godziny od nas to.. jest jak potrzeba XXX Quote
Ptysiak Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 No to faktycznie ciężko... myślałam, że Macie chociaż jakiegoś jednego sąsiada, który pomógłby bezinteresownie... szkoda, że Takich ludzi jest mało. Dobrze, że jest Minia :) Quote
Emigrantka Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Bez ciotki MIni bysmy sobie z palcem do du.. nie trafily Quote
minia913 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 oj Ty ciotko kochana nie potrzebuje swiadkow ja to dla Zary robie nie dla Ciebie :P staram sie pomagac wszystkim siersciuchom w potrzebie w miare moich mozliwosci. Spadam teraz ze swoja banda do parku sie troche zmeczyc bo chcialabym miec popoludnie dla siebie bez poczwornego ogona na plecach :) Starownika Prada juz sie nauczyla chodzic gesiego za reszta i ciagnie sie za mna po domu taaaki psi ogon ;) Quote
Emigrantka Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 [B][COLOR=#ff0000]Kto ma koty tutaj?[/COLOR][/B] Moije mi znowu zaczely do domu z kleszczami przylazic. Znacie cos co bedzie ZAPOBIEGAC temu? Zeby sie nie przyczepialay albo od razu zdychaly i same odpadaly? BO nie cierpie wyciagac.. Tedziu mial jednego przy samym oku gamon jeden, Maciek 2 na lbie. Na pchly im daje Advantage bo Frontline nie dawalo rady ale co na kleszcze?????? Quote
Emigrantka Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Tez bym chciala na spacer a Zara moze tylko 5 min i do klatki buuuuuuu :( Quote
minia913 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 jeszcze sie wyspacerujecie teraz to zadna z was nie powinna duzo lazic wylegiwa sie w wyrach i odpoczywac!!! Quote
Ptysiak Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Nie mam kota ale może zobacz ten preparat? : [url]http://zooart.com.pl/product-pol-4761-VET-AGRO-Fiprex-75-kot-0-7ml.html[/url] Quote
aganela Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Hej :pjestem u Was pierwszy raz:oops: Zara jest piękna,będę zagląda,mój kot na razie nie przynosi kleszczy,więc go niczym nie zakraplałam..takie preparaty nie mają jakiś skutków ubocznych przez ciągłe mycie się kotów?(bo tego się troszkę boje..) Quote
Ptysiak Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='aganela']takie preparaty nie mają jakiś skutków ubocznych przez ciągłe mycie się kotów?(bo tego się troszkę boje..)[/QUOTE] Skoro są dla kotów to chyba nie powinny zaszkodzić jeśli odpowiednio się stosuje. "[B]Ostrzeżenia:[/B] Zaleca się wykonywać zabieg w gumowych rękawiczkach ochronnych. Podczas zabiegu nie pić, nie jeść i nie palić. Po zabiegu dokładnie umyć ręce. [COLOR=#ff0000][B]Zapobiegać lizaniu sierści przez zwierzęta bezpośrednio po zabiegu.[/B][/COLOR] Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Wyłącznie dla zwierząt do użytku zewnętrznego." jeśli jednak obawiasz się tego, że kociakowi zaszkodzi preparat to zawsze można kupić obrożę na kleszcze i pchły. Obróżki na pewno nie poliże bo nie dosięgnie ;) Quote
kalyna Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='Ptysiak'] jeśli jednak obawiasz się tego, że kociakowi zaszkodzi preparat to zawsze można kupić obrożę na kleszcze i pchły. Obróżki na pewno nie poliże bo nie dosięgnie ;)[/QUOTE] ale to też trzeba uważać.... bo moje koty gdy im założyłam obroże to zwariowały i w ten sam dzień i ściągałam i zakropiłam... Quote
Emigrantka Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Jeden z moich po Frontline zacal sie.. pienic. Piana z pyska, malo zawalu nie dostalam - napewno sie nie zdazyl polizac bo tyle co go zakropilam i od razu.... Strach sie bac Quote
Ptysiak Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Dzień dobry:) Jak tam u Zary? Mam nadzieję, że Pańcia się wyspała i lepiej czuje :) No właśnie słyszałam, że z kotami jest czasami problem co do kropelek... Quote
kalyna Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 ja kupiłam jakieś i nie pamiętam firmy.. jedna ampułka na dwa razy, a że mam 2 koty to było na raz.. 2 tygodnie był spokój... potem oboje po jednym kleszczy przyniosły. Ale były wkręcone i uschnięte..a teraz odpukać znowu nic nie przynoszą.... Quote
Emigrantka Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Zara - Zara spi.... ona ogolnie jest kanapowiec pospolity a teraz z zmiana z kanapy na klatke ale miekko fajnie poscielane to nie wiem czy czuje roznice bestia? Bylysmy na siku o 4.30 to teraz czekamy az dog walker dojedzie i ja wezmie na nastepne siku. O 11 przychodzi. Dzisiaj byl ostatni antybiotyk, przeciwbolowy Metacam ma brac jeszcze 2 tygodnie. Koty sztuk 4 poszly do ogrodka (taki wspolny dla bloku tu mamy), zobaczymy co znowu przywleka. Na pchly dostaja Advantage bo Frontline juz dawno nie dzialala plus Fredek z ta piana z pyska mnie niezle przestraszyl wtedy... Quote
Ptysiak Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Skoro Zara nie protestuje tzn że chyba jej miło i wygodnie w klatce :) Najwięcej kleszczy jest na początku wiosny i pod koniec lata, teraz chyba troszkę spokoju i mniejszy wysyp więc jest szansa, że nic nie przyniosą. Quote
Emigrantka Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 [IMG]http://i957.photobucket.com/albums/ae52/Zwierzaki/Zara Op/Picture001.jpg[/IMG] [IMG]http://i957.photobucket.com/albums/ae52/Zwierzaki/Zara Op/Picture003.jpg[/IMG] [IMG]http://i957.photobucket.com/albums/ae52/Zwierzaki/Zara Op/Picture002.jpg[/IMG] [IMG]http://i957.photobucket.com/albums/ae52/Zwierzaki/Zara Op/Picture005.jpg[/IMG] W rolach glownych - Zara i Fred Quote
Ptysiak Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Piękna jest Zara :) [url]http://i957.photobucket.com/albums/ae52/Zwierzaki/Zara%20Op/Picture005.jpg[/url] słodko :loveu: Quote
Recommended Posts