Emigrantka Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Agmarek - to masz dobrze wychowane koty heheheh Kalyna - ja w Polsce Onka mojego swinskimi lbami karmilam, smrod w domu jak jasna cholera ale pies przeszcesliwy byl. Minia - BARF prawdziwy to tylko i wylacznie surowe miecho.... POgrzeb tutaj: [url]http://www.ukbarfclub.co.uk/[/url] [url]http://www.barfpetfoods.co.uk/[/url] Zara do roku byla na BARF i jakbym miala zamrazarke w domu osobna taka wiesz od gory otwierana i wrzucane do srodka to bym i psice i koty na miecho przerzucila surowe.... Quote
Emigrantka Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Zamowilam: worek Skiners 25 kg z Vet UK - MInia, jak 2 worki tej samej karmy zamowsz to masz 10% znizki na jedna z toreb czyli za 2 15kg torby salmon zaplacisz jakies 47.50 [IMG]http://www.vetuk.co.uk/images/skinners%20FT%20sal.JPG[/IMG] Szczotke, tzn GRABIE dla Zary zanim mnie szlag trafi z tym jej futrem - a Amazona za cos troche ponad 8 funtow: [IMG]http://ecx.images-amazon.com/images/I/41WV2%2B3ZxVL._SL500_AA300_.jpg[/IMG] Olej z lososia dla mojej krowy - 1000ml po 15ml dziennie to na ponad 2 miesiace, za butelke 24 funciaki: [IMG]http://media.mediazs.com/bilder/salmopet/salmon/oil/1/300/45029_salmopet_lachsoel_1.jpg[/IMG] Nowy zwirek do wyprobowania dla kotow bo moje siersciuchy caly dzien moga byc w ogrodku ale siku/qupe w domu i bardzo mam dobry zwirek ale ciagle eksperymentuje szukajac jakiego wydajnieszego to zamowilam 10 litrow Oko Plus za 8 funtow chyba: [IMG]http://media.mediazs.com/bilder/cats/best/ko/plus/cat/litter/1/300/3187_jrs_catsbestoekoplus2_1.jpg[/IMG] I tak sie wyrypalam z kasy ze... nie mam na bilet do pracy od poniedzialku hehehheeh :P Quote
Emigrantka Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Kuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzwa jak mi przeszkaadza ten pasek reklam po prawej stronie szlagggggggggggggggggggg by to jasnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Quote
Agmarek Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Emi jak masz takie filce na Zarci to pamiętaj żeby to często wyczesywać, bo ja czesałam niecały tydzień temu i wczoraj znów miałam zbity filc i znów się namordowałam żeby się przez niego przebić i oczywiście reklamówa futra poszła. Kurcze...Szansa jeszcze nigdy aż tak nie liniała (albo ja tego nie pamiętam). Quote
Emigrantka Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Wyczesuje wyczesuje - rownowartosc 2 pudli z Zary codziennie.... grrr Quote
kalyna Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 ja właśnie nigdy ryjów nie spotkałam :roll: gdybym widziała to na pewno kupiłabym :) tak jak kiedyś kupiłam...... płuca wieprzowe :D ale jaja były :D my nie dawno kupiłyśmy z mamą zamrażarkę, ale z szufladami i przez to wiem gdzie co i dla kogo jest :) u mnie koty to mają mieszankę w brzuszkach. B polują i zjadają myszki, a w domu to puszki z makaronem.... czasem suchą karmę, więc coby nie było to mają mix, ale nie narzekają :D woooow to super zakupy zbiłaś :D ja robiłam w poniedziałek i czekam aż do domu przyjdzie... ** moja Sonia mieszka na dworze i linienia ani widu ani słychu :D Quote
Emigrantka Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 nie ryje, lby cale......swinskie lby cale - gotowalam Oskarowi w domu a smrod byl na cala klatke heheheh Quote
Agmarek Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 [quote name='kalyna'] tak jak kiedyś kupiłam...... płuca wieprzowe :D ale jaja były :D[/QUOTE] Moja Szansa uwielbia suszone płucka, ale swąd jest taki że chyba skarpety żula spod sklepu z piwskiem noszone przez miesiąc lepiej pachną :shake: [quote name='kalyna']moja Sonia mieszka na dworze i linienia ani widu ani słychu :D[/QUOTE]Ty się tak nie ciesz. U Ciebie przyjdzie to po prostu później :diabloti: My będziemy miały to już za sobą, a u Ciebie po podwórku będą biegały pudle, haszczaki i inne kudłate stwory :evil_lol: Quote
Emigrantka Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 Przyszly grabki do czesania psicy - zajeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeebiste musze powiedziec, furminator jej futro niszczyl ale grabki sa super...... Quote
Emigrantka Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 [SIZE=6]Polecam wszystkim GRABKI dla psow do czesania.. dlugowlose znaczy sie (psy nie grabki) - niesamowiteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)[/SIZE] Quote
tayga Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 [quote name='Emigrantka']Polecam wszystkim GRABKI dla psow do czesania.. dlugowlose znaczy sie (psy nie grabki) - niesamowiteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)[/QUOTE] Tego odkrycia dokonałam już daaaawno :) A jakie są fajne dla długowłosego kota!! Nalę (kiedyś :( ) i Lunę (teraz) wyczesuję takimi grabiami, ale mam z podwójnym rzędem zębów. Pierwsze krótsze, na końcu grabek długie. Po wyczesaniu mam plantację bawełny na podwórku :) Quote
Emigrantka Posted March 10, 2012 Author Posted March 10, 2012 Te nasz grabki maja jeden rzad zebow ale takich klikajacych, wsuwaja sie lub wysuwaja w zaleznosci od dlugosci siersci :) Znowu z Zary dzisiaj ze 2 afgany wyczesalam... ma ktos kolowrotek? Gdzie Bela i reszta towarzystwa? Quote
Emigrantka Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 3.18 rano u mnie, spac nie moge. Na 9 pierwszy dzien do nowej pracy - wstac musze o 6 rano zeby sie wyrobic ze zwierzuncem i sama jakos do porzadku doprowadzic. Trzymajcie za mnie kciuki kobitki.... Quote
Emigrantka Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - mam pytanie takie.... Czy jakies polskie sklepy dowoza zakupy do domu? CHodzi mi o normalne sklepy z jedzeniem? Tutaj z kazdego moge zamowic zarelko przez internet na konkretny dzien i przywoza - Tesco na przyklad. Jak z jakiegos tak mozna zamowic to dajcie znac? Dzieki bardzo.... Quote
Emigrantka Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Tayga - koniecznie bierze te kozy... i dawaj zdfjecia hehehehheeh :) Quote
Agmarek Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Emigrantka']Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - mam pytanie takie.... Czy jakies polskie sklepy dowoza zakupy do domu? CHodzi mi o normalne sklepy z jedzeniem?[/QUOTE] Alma dowozi jedzenie do domu na czas i dzień jaki sobie wybierzesz. [quote name='Emigrantka'] Trzymajcie za mnie kciuki kobitki....[/QUOTE] Trzymamy kciuki. Daj znać :-) Quote
kalyna Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Emigrantka'] Na 9 pierwszy dzien do nowej pracy - wstac musze o 6 rano zeby sie wyrobic ze zwierzuncem i sama jakos do porzadku doprowadzic. Trzymajcie za mnie kciuki kobitki....[/QUOTE] kciuki 3mane były :) i pisz jak Ci poszło w pierwszy dzień :) Quote
Emigrantka Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Dziekuje XXX Padamna ryj, 1.5 godziny w jedna strone... w tloku i z 3 przesiadkami :( Wyszlam z domu 7.30 rano, wrocilam 7 wieczorem.... Ide do wyrka, na czterech chyba... Quote
tayga Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Emigrantka']Tayga - koniecznie bierze te kozy... i dawaj zdfjecia hehehehheeh :)[/QUOTE] I co ja niby z tymi kozami mam zrobić?? [URL]http://dodomku.pl/[/URL] - solidna firma zakupowa :) Quote
Agmarek Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Uuu...widzę że pierwszy dzień w pracy już przynosi efekty :evil_lol: [B]Tayga [/B]ja Cię proszę Ty pamiętaj o tym czarnym makaronie dla mnie :razz: Quote
Emigrantka Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Dzieki kobitki.... Tayga - jak to co z kozami? Kosiarki darmowe i nawoz pod warzywa ;) Jakie efekty z pracy? Padam na ryj a spac nie moge, budze sie co 2 godziny cala noc i nieprzytomna pozniej laze.... 1.5 godziny w jedna strone, 8 godzin w pracy, jakies 1.5 - 2 godziny rano zeby "zwierzyniec" i siebie przed wyjsciem jakos "obrobic" i po calym dniu..... I to za takie grosze buuuuu :( [COLOR=red][B]Pozaluje mnie ktos???????[/B][/COLOR] Quote
kalyna Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='Emigrantka'] [COLOR=red][B]Pozaluje mnie ktos???????[/B][/COLOR][/QUOTE] ja Cię baaardzo żałuje :( a w pracy robisz chociaż coś ciekawego?bo najważniejsze, że praca jest.... Quote
Emigrantka Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 O dziekuje... oooooooooooooooo juz mi lepiej... oooooooooooooooo miziaj mnie miziaj ;) Wyzalilam sie Mini o moich dojazdach - ta ma szczescie... mieszka pietro nad swoja praca.... heheheh w kapciach moze zlazic hehehe Co ciekawego? Dla mnie ciekawe - organizuje szkolenia, dni wolne na szkolenia i platnosci za profesjonalne szkolenia lekarskie - sami psychiatrzy wiec super bo tylko jedna specjalizacja. Ja juz zadnych szkolen nie prowadz (i super bo nie chcialam do tego wracac) tylko organizuje inne.. i konferencje, seminaria itd.... Tylko ja i moj szef w jednym pokoju, spokoj swiety chyba bedzie bo on nei wyglada na upierdliwca Quote
minia913 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 poza mną do mojej pracy wszyscy dojezdzaja i nieraz klna na korki i ze mnie zartuja i pytaja czy jak jechalam do pracy to tez stalam w korku ;) jedyna przeszkoda u mnie zeby do salonu dojsc w wiecej niz 30sek to dostawa do sklepu na dole musze wtedy isc drugimi schodami i to mi zajmuje 35 sek. Tobie Emi serdecznie współczuje tych dojazdow najdluzsza trasa jaka pokonywalam do pracy tutaj to bylo 11 mil i jak byly korki to zajmowalo mi to 40 min. i stresowalo mnie ogromnie ze psy tak dlugo musza czekac. Na tym moim zadupiu nie uswiadczysz dog walkers i tak sobie myśle , ze jakby mnie kiedys z pracy wylali to moze bym sie tym biznesem zajela ;) bo to cos cos kocham robic a do tego niezle platne :) Quote
Emigrantka Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Ty dojazdy do pracy? Chyba po poreczy heheheh Zmienilam godziny od przyszlego tygodnia, 4 dni od 8 rano do 4:40 i jedne dzien od 8 rano do 2 po poludniu Powinno mi sie udac ominac w ten sposob najgorsze korki.. Jeden dzien wczesiej bede konczyc bo .. mam 2 godziny sprzatania na boku i chce to w ten dzien po poludniu zrobic zeby kasy nie tracic bo wyplata cienka a zwierzaki wykarmic itd trzeba wiec.... bleeeee Quote
Recommended Posts