Emigrantka Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Pierniczysz jak moj lekarz Agmarek - rzuc palenie blah blah blah :P A co bede caly dzien robic, huh? Jak nie pracuje, huh? :P Zara ma teraz cale brzegi uszu w tych pecherzach, pod futrem wiec nie widac ale czuc, calusienkie uszy dookola, przy wasach na pysku cale zakrwawione bo popekaly ale te przy oczach wysychaja.... Dam tydzien temu antybiotykowi i wracamy do veta ale poprosze o innego, ta ostatnia to jakas siksa straszna byla...... Pskudnie to wyglada ale musi ja nie swedziec bo sie w ogole nie drapie..... Quote
Agmarek Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Emi :mad: widzę że Ty dobrze wiesz co powinnaś zrobić :razz: Ja też nie pracowałam kiedy rzucałam palenie. Nie powiem Ci że było łatwo, bo nie było, ale wszystko jest możliwe. Zamiast fajka zrób sobie gorącą herbatę (bo nie wypada pić drinków od rana :diabloti:) i pomyśl ile pieniędzy w ten sposób zaoszczędzisz. O ile więcej będziesz miała pieniędzy na swoje przyjemności, albo żarełko dla zwierzyńca. Ja to tak przeliczałam. Mój Corso nie miał nic na uszach, za to w uszach grzyba i w gratisie na przednich łapach paznokcie zaczęły mu się oddzielać od skóry i pomyśleć że to wszystko od kociego żarcia :oops: Quote
Emigrantka Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Agmarek - nie gneb prosze.... ;) Zara lepiej, wysycha jej to na pysku, paskudne strupy ale nic nowego nie widac wiec trymajcie kciuki ze skonczy sie na tych 2 tygodniach antybiotykow.... Quote
Emigrantka Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 dzieki... dalej na poniedzialek sie szykujesz w moje rejony? Quote
minia913 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 jak pogoda sie nie popsuje to sie wybieram w domu bede miala sajgon przez kilka dni wiec im mniej mie w domu bedzie tym lepiej dla wszystkich Quote
Emigrantka Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 lokej to daj znac w pon rano - najpozniej o 2 musze wziasc tego psiaka innego na spacer to mierz na rano bo on z naszymi razem sie nie nadaje, musze go samego brac Quote
minia913 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 oki bede chciala kolo 9 wyjechac wiec kolo 11 powinnam byc u ciebie napisze ci jeszcze smsa w pon rano Quote
Emigrantka Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Kobitki w Polsce - mam prosbe..... Moze mi ktoras dac znac czy w jej okolicy mozna kupic zabawki dla kotow takie myszki male z ogonkami ale koniecznie zrobione z kroliczego futra, nie sztuczne (u nas sztuczne to sa) ale wlasnie z kroliczego futra? Mloda wraca dzisiaj z Pololandu ale obleciala te marne pare sklepow w Cz-wie i tych myszek nie znalazla, zawsze do tej pory byly i mi pare przywozila a tym razem nie bylo... Moje koty glupawki dostaja do takich myszek a juz wlasnie ostatnia ubily na amen ;) Rozne kolory kupowalismy zawsze, biale, szare, czarne, obojetnie byle z tego prawdziwego futra.... Jak ktos je gdzies przyuwazy, dajcie znac po ile te myszki sa? Moze bym wyslala kase i ktos by mi pare takich myszek przyslal? Dzieki bardzoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo Quote
minia913 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 do mnie polacy przyjezdzaja w nastepna niedziele jak beda takie myszki to ci kupia powiedz ile chcesz jak kupia to ci podrzuce po drodze z lotniska jednak na stansted jade Quote
Emigrantka Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 duzo...... kotow sztuk 6... hehehe jakies 20 by mi sie przydalo - ale niech mi dadza znac po ile takie sa najpierw ciotka , bo nie wiem czy mnie stac :( tylko i wylacznie z prawdziwej kroliczej skorki, zadne sztuczne, sztuczne to tu sa.... takie normalne malutkie z ogonkami ale musza byc z kroliczego futerka dzieki Quote
minia913 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 bede do ich dzwonic jutro wiec dam instrukcje a po jutrze podam ci ewentualnie cene jak znajda takowe Quote
Emigrantka Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 dzieki.... tylko na 100% z prawdziwego kroliczego futra jak ktos nie ma kotow to nie zalapie roznicy i bedzie " a nie bylo takich ale te byly fajne" - wiesz jak jest hehehe ;) dzieki ide spac, od 5 nie spalam, od 7.30 po polach buszowalysmy z ara ale jeszcze ciemno bylo teraz ja wolalam na siku i z wielka laska zlazla z fotela.. nie chcialo jej sie wychodzic zle wywleklam i sie wysikala - bo nie chce zeby mnie budzila jak sie poloze hehehe ale ponad godzien spacer i lapy siadaja... no ale troche za pilka polatala futrzasta dupa i ze 2 pudle z niej wyczesalam na polu Quote
minia913 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 ci ludzie mają psy i koty myszek poszuka moja przyjacióła z fundacji ona będzie wiedziała o co chodzi wytłumaczę ,że jak nie będą z królika tylko z niewiadomego pochodzenia futerka to niech nie kupuje. jutro ci napisze co i jak czy są i jak będą to w jakiej cenie Quote
Agmarek Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='Emigrantka']Agmarek - nie gneb prosze.... ;) Zara lepiej, wysycha jej to na pysku, paskudne strupy ale nic nowego nie widac wiec trymajcie kciuki ze skonczy sie na tych 2 tygodniach antybiotykow....[/QUOTE] Będę gnębić, bo wiesz że mam rację ;-) Cieszę się że Zarci się poprawiło. Jutro będę "na mieście" to zapytam o te myszolki. Quote
Emigrantka Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Minia, Agmarek - co z moimi myszkami? :D Quote
Agmarek Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 [quote name='Emigrantka']Minia, Agmarek - co z moimi myszkami? :D[/QUOTE] Napisałam "jutro" czyli dziś, ale nie o 1 w nocy :evil_lol: wtedy raczej jest zamknięte :razz: Quote
Agmarek Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Emi nie ma u mnie takich myszków. Są tylko szmaciane, nie z króliczków :-( Quote
minia913 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 ja właśnie rozmawiałam z koleżanka w PL facet w sklepie ja chciał śmiechem zabić też nie ma są ze sztucznego futerka albo frotte więc nic ci nie przywiozą Quote
Emigrantka Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 POwaznie? NO nie, w Cz-wie awsze byly, zawsze mi ktos przywozil buuuuuuuuuuuuuuuuuuu :( A tym razem nie bylo tych kroliczych buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Ide na allegro zobaczyc, ma ktos konto na allegro? ja oczywiscie nie mam buuuuu Quote
Emigrantka Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 Ooooo achaaaaaaaaaaaa:( [QUOTE]Kilka lat temu zniknęły z naszych sklepów zoologicznych myszki dla kotów (zabawki) z prawdziwego futra. Jeszcze można je spotkać tu i ówdzie. Zrobione z futra królika [/QUOTE] Quote
minia913 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 jakby ci sie udalo na allegro znaleźć to ja mam konto tylko dzis czwartek a chlopaki leca do mnie w poniedzialek nie wiem czy te myszki ewentulnie by dotarły do piątku (wątpię) bo oni leca wczesnie rano w poniedzialek Quote
Emigrantka Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 Dzieki ale znajoma z Gdanska poprosilam zeby mi poszukala.. za pozno na Twoich znajomych jak tak na dniach przyjezdzaja - wpadniesz w niedziele? Okazja bo bez psow bedziesz heheheh zanim ich odbierzesz oczywiscie, przed lotniskiem ;) A tu dzisiaj kolacja u mnie... [IMG]http://www.polishplanet.com/_upload/attachments/2012/01/12/20120112_2415.jpg[/IMG] Wczoraj 4 koty mialam u veta, Fiona (srebrna) Phoebe( czarno biala), Teddy (szary) i Macius (bury maly) Fiona i Phoebe na boostery. Macius na 1 szczeppionke - druga za 3 tygodnie. Teddy na bialaczke tylko bo jak go w listopadzie szczepilam to bialaczki nie dodalam ciemna masa jestem. Wiec za 3 tygodnie bede znowu go musiala na 2 bialaczke wlec.... Znajoma z innego forum mnei zawiozla i przywiozla, waga kombinowana kotow 18.2kg (plus koszyki) Macius - 1.6kg (juz duziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii chlopak jest) Fiona - 4.2kg Phoebe - 4.9kg Teddy - 7.5kg Mowy nie ma zebym dala rade busem.... brrrr Quote
minia913 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 znajomi przylatuja w poniedziałek jednak mają być na stansted o 12.30 albo 11.30 cholera nie pamietam wyjadę wcześniej zobacze na mapie jak bardzo po drodze jestes i jak nie masz zadnych zajec w poniedzialki z rana to mogę zaliczyc kawkę na wschodzie i kociska poznac :) Quote
Recommended Posts