mari23 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='koosiek']Biedny Ślepek :([/QUOTE] oj, biedny, źle to wygląda, choć jego zachowanie nie wskazuje, aby go to bolało... mam nadzieję, że nie cierpi... apetyt mu dopisuje, na spacerek radośnie pędzi (smycz napięta do granic wytrzymałości, bo on ciągnie mocno do przodu i trzeba pilnować, aby w coś głową nie uderzał) Quote
mari23 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [INDENT] Zarząd Stowarzyszenia Help Animals, na wniosek którego wszczęto śledztwo w sprawie obornickiego gabinetu - hotelu dla zwierząt prowadzonego przez S.G. prosi wszystkich, którzy mają jakiekolwiek dowody lub informacje dotyczące tegoż "hotelu" o pilny kontakt: 660 764 352 Komendant Policji p. Gajewski 604 974 423 Darek - PREZES STOWARZYSZENIA HELP ANIMALS lub bezpośrednio z Prokuraturą Rejonową w Trzebnicy Proszę też o rozpropagowanie tego apelu, ponieważ mam awarię domowego komputera a w pracy nie mogę zbyt wiele czasu pisać na wątkach. Tylko błagam o nie "pranie brudów" na forum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/INDENT] Quote
mari23 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='mari23']nie napiszę nic, bo się we mnie gotuje, wkleję tylko "działania" fundacji For Animals : (otrzymane przed chwilą) ten 1% to chyba na humanitarna eutanazję zbierają? oto 2 ich maile do osób bezpośrednio zaangażowanych w pomoc psiakom: (dane osobowe) [CENTER][CENTER][FONT=Arial]Oświadczenie[/FONT][/CENTER][/CENTER] [FONT=Arial]Niniejszym oświadczam iż jestem wolontariuszem Fundacji For Animals. W drugiej połowie roku 2009 bez wiedzy i zgody zarządu Fundacji uczestniczyłam w interwencji w Szydłowcu skąd zadecydowałam samowolnie aby psy trafiły do Kliniki Małych Zwierząt w Lublinie gdzie zleciłam leczenie a także przetrzymanie psów za co klinika pobiera opłaty. Tak samo zachowałam się w sprawie psów z Dobroczynia gdzie zleciłam leczenie psów i hospitalizację bez wiedzy zarządu Fundacji.[/FONT] [FONT=Arial]Działałam w dobrej wierze, zgodnie z statutem Fundacji lecz bez zgody Zarządu na zaciąganie zobowiązań. Nie maiłam takiego pełnomocnictwa. [/FONT] [FONT=Arial]Uzgodniłam iż za zobowiązania powstałe z mojej winy pokryję sama. [/FONT] [FONT=Arial]Zarząd Fundacji For Animals zgodził się na spłatę zobowiązania pokrytego przeze mnie w miarę możliwości finansowych. [/FONT] [FONT=Arial]Za moje poczynania bardzo przepraszam przede wszystkim zwierzęta które mogły ucierpieć przez moje poczynanie ale również lekarzy weterynarii i gabinety weterynaryjne oraz Zarząd Fundacji For Animals. [/FONT] [FONT=Arial]Z poważaniem [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] > > Witam serdecznie > > Niniejszym wyrazam zgode na poddanie Eutanazji psa z niewydolnoscia > > krazenia, ktory męczy sie i humanitarnie nalezy skrócic jego cierpienia. > > w zwiazku z napływającymi do nas niepokojacymi informacjami jakoby > > pracownicy?? lub inne osoby z Pana kliniki wypowiadaja sie na temat naszej > > Fundacji w sposob niepochlebny prosimy o wyjasnianie tej sprawy z nami > > jako Fundacja a nie anagazowanie w to osob postronnych. > > prosze równiez o wiązaca informacje ile w tej chwili przebywa u Pana psów > > i w jakim stanie( ccemy je zabrac by nie narazac sie na dalsze koszty)[/QUOTE] znalazłam........ co do FFA - NIC się nie zmienili, a jeżeli nawet się zmienili, to nie na lepsze :( a co do tego skazanego na "humanitarną eutanazję"..... ma się doskonale!!! nadal jest grubaskiem, ale nie kaszle już (ma Cardiac i Vetmedin) wesolutki i kochany! nawet przytulić go można, nie gryzie ! a jak ciągnie na smyczy...... naprawdę ma dużo siły słodziak tłuściutki ;) dzwoniła dzisiaj do mnie pani od suni bez oczka - malutka ma się doskonale, mam zaproszenie na wizytę (zadzwoniła w związku z "aferą", żeby potwierdzić adopcję, dowiedziała się, że szukamy piesków) Quote
mari23 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Ślepek pozdrawia wszystkie cioteczki, które już dawno i nim zapomniały ;) tłuścioszek jest u mnie, a Leda u Beaty :) Quote
mari23 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 [quote name='xmartix']a nie zapomniały :) pozdrowienia[/QUOTE] jak się ciesze, że cioteczka Martusia pamięta :) Quote
mari23 Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 [quote name='mari23']jak się ciesze, że cioteczka Martusia pamięta :)[/QUOTE] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images35.fotosik.pl/763/51f6a23645cebb51med.jpg[/IMG][/URL] Ślepkowe oczęta tak teraz wyglądają [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images38.fotosik.pl/940/25773bda6a5cf213med.jpg[/IMG][/URL] a to tłuścioszek rozkoszny w całości - świeżo po ulubionym tarzaniu ;) fotki z dedykacją i pozdrowieniami dla cioteczki Martusi:loveu: Quote
mari23 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='mari23'][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images35.fotosik.pl/763/51f6a23645cebb51med.jpg[/IMG][/URL] Ślepkowe oczęta tak teraz wyglądają [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images38.fotosik.pl/940/25773bda6a5cf213med.jpg[/IMG][/URL] a to tłuścioszek rozkoszny w całości - świeżo po ulubionym tarzaniu ;) fotki z dedykacją i pozdrowieniami dla cioteczki Martusi:loveu:[/QUOTE] od kilku dni gnębi mnie Ślepek, a raczej jego oczy oczka Ślepkowe są białe, wytrzeszczone, jedno bardziej wypukłe, większe na dogo raz po raz trafiam na pieski, którym oczy usunięto - czy czasem nie trzeba by i tego tłuścioszka skonsultować z okulistą i zobaczyć, co się tam dzieje.... czy to go czasem nie boli? czy on nie cierpi? poza tymi oczkami Ślepcio ma się naprawdę doskonale ! a taki "wyrok" na niego wydano ponad 2 lata temu: > > Niniejszym wyrazam zgode na poddanie Eutanazji psa z niewydolnoscia > > krazenia, ktory męczy sie i humanitarnie nalezy skrócic jego cierpienia. > > w zwiazku z napływającymi do nas niepokojacymi informacjami jakoby > > pracownicy?? lub inne osoby z Pana kliniki wypowiadaja sie na temat naszej > > Fundacji w sposob niepochlebny prosimy o wyjasnianie tej sprawy z nami > > jako Fundacja a nie anagazowanie w to osob postronnych. > > prosze równiez o wiązaca informacje ile w tej chwili przebywa u Pana psów > > i w jakim stanie( ccemy je zabrac by nie narazac sie na dalsze koszty) (autor: Wojciech Z. Prezes FFA) Quote
koosiek Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Nie znam się na tym kompletnie... Ale w sumie Ślepkowi jest obojętne, czy te gałki ma, czy nie, skoro i tak nie widzi... EDIT: oczywiście jeśli zostaną usunięte, będzie mu to obojętne, o to chodziło :) Bo póki je ma faktycznie mogą doskwierać :( Tu był chyba podobny przypadek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/208508[/URL], sunią zajmowała się dr Łobaczewska - bardzo dobra okulistka, ostatnio operowała oczy mojego tymczasa, mogę tylko polecić :) Tylko to daleko, bo aż w Warszawie :( Quote
xmartix Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 może powinien go zobaczyć specjalista. Marii zadzwoń do Demi, może coś wymyśli Quote
mari23 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='xmartix']może powinien go zobaczyć specjalista. Marii zadzwoń do Demi, może coś wymyśli[/QUOTE] ================================================== W dniach 10-11.12.2011r. w Szczecinku (woj zachodniopomorskie) odbędą się warsztaty okulistyczne dla lekarzy weterynarii. Osobą prowadzącą będzie [B]doc. Kiełbowicz[/B]. W związku z czym jest możliwość przeprowadzenia nieodpłatnych zabiegów okulistycznych. Poszukujemy psów ew. kotów wymagających specjalistycznej pomocy. Liczba zakwalifikowanych pacjentów jest ograniczona. Samej kwalifikacji do zabiegu będzie dokonywał doc. Kiełbowicz. Dlatego też jeśli ktoś z was jest właścicielem zwierzaka lub zna bidę z dogo wymagającą pomocy i chciałby z niej skorzystać proszę o kontakt pod adresem e-mail: [CENTER][EMAIL="[email protected]"][SIZE=5][COLOR=darkorange][email protected][/COLOR][/SIZE][/EMAIL][/CENTER] Ważne: - w e-mailu proszę przesyłać zdjęcia oczu ([B]dobrej jakości[/B]) wraz z historią choroby i namiarami na opiekuna/właściciela - to jest wymogiem wstępnej kwalifikacji, - tak jak wspomniałam, jeśli pies zostanie zakwalifikowany do zabiegu, będzie on wykonany bezpłatnie bez żadnych dodatkowych kosztów, jedynym warunkiem jest dowiezienie pacjenta do Szczecinka i zgoda na wykonanie zabiegu - na zgłoszenia czekamy do poniedziałku - jeśli pacjent zostanie zakwalifikowany przez doc. Kiełbowicza, opiekun zostanie o tym powiadomiony Ja na dogo będę w niedzielę wieczorem, dlatego też podałam e-mail do kontaktu z organizatorem czyli [COLOR=seagreen]lek.wet. Karoliną Brach - specjalistą chorób psów i kotów[/COLOR]. Na podany adres proszę przesyłać konkrety, czyli zdjęcia i wspomniane historie choroby. Prosimy też o wyrozumiałości ze względu na iż pacjenci poszukiwani są również poza doga i nie każdy pies może zostać zakwalifikowany - choć chcieli byśmy pomóc wszystkim ==================================================================================== na razie tu go zgłosiłam Quote
mari23 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='mari23']================================================== W dniach 10-11.12.2011r. w Szczecinku (woj zachodniopomorskie) odbędą się warsztaty okulistyczne dla lekarzy weterynarii. Osobą prowadzącą będzie [B]doc. Kiełbowicz[/B]. W związku z czym jest możliwość przeprowadzenia nieodpłatnych zabiegów okulistycznych. Poszukujemy psów ew. kotów wymagających specjalistycznej pomocy. Liczba zakwalifikowanych pacjentów jest ograniczona. Samej kwalifikacji do zabiegu będzie dokonywał doc. Kiełbowicz. Dlatego też jeśli ktoś z was jest właścicielem zwierzaka lub zna bidę z dogo wymagającą pomocy i chciałby z niej skorzystać proszę o kontakt pod adresem e-mail: [CENTER][EMAIL="[email protected]"][SIZE=5][COLOR=darkorange][email protected][/COLOR][/SIZE][/EMAIL][/CENTER] Ważne: - w e-mailu proszę przesyłać zdjęcia oczu ([B]dobrej jakości[/B]) wraz z historią choroby i namiarami na opiekuna/właściciela - to jest wymogiem wstępnej kwalifikacji, - tak jak wspomniałam, jeśli pies zostanie zakwalifikowany do zabiegu, będzie on wykonany bezpłatnie bez żadnych dodatkowych kosztów, jedynym warunkiem jest dowiezienie pacjenta do Szczecinka i zgoda na wykonanie zabiegu - na zgłoszenia czekamy do poniedziałku - jeśli pacjent zostanie zakwalifikowany przez doc. Kiełbowicza, opiekun zostanie o tym powiadomiony Ja na dogo będę w niedzielę wieczorem, dlatego też podałam e-mail do kontaktu z organizatorem czyli [COLOR=seagreen]lek.wet. Karoliną Brach - specjalistą chorób psów i kotów[/COLOR]. Na podany adres proszę przesyłać konkrety, czyli zdjęcia i wspomniane historie choroby. Prosimy też o wyrozumiałości ze względu na iż pacjenci poszukiwani są również poza doga i nie każdy pies może zostać zakwalifikowany - choć chcieli byśmy pomóc wszystkim ==================================================================================== na razie tu go zgłosiłam[/QUOTE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/217152-Wybieramy-Miss-i-MIstera-Paskud-DOGO-2011!!!!/page4[/url] i jeszcze tu go zgłosiłam - cioteczki Ślepkowe - możecie oddać głos na Ślepka lub inną dogo-piekność, zajrzyjcie - można się pośmiać do łez i pomóc psiakom przy tym.... Ślepek prosi o głosy! Quote
mari23 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='mari23']================================================== W dniach 10-11.12.2011r. w Szczecinku (woj zachodniopomorskie) odbędą się warsztaty okulistyczne dla lekarzy weterynarii. Osobą prowadzącą będzie [B]doc. Kiełbowicz[/B]. W związku z czym jest możliwość przeprowadzenia nieodpłatnych zabiegów okulistycznych. Poszukujemy psów ew. kotów wymagających specjalistycznej pomocy. Liczba zakwalifikowanych pacjentów jest ograniczona. Samej kwalifikacji do zabiegu będzie dokonywał doc. Kiełbowicz. Dlatego też jeśli ktoś z was jest właścicielem zwierzaka lub zna bidę z dogo wymagającą pomocy i chciałby z niej skorzystać proszę o kontakt pod adresem e-mail: [CENTER][EMAIL="[email protected]"][SIZE=5][COLOR=darkorange][email protected][/COLOR][/SIZE][/EMAIL][/CENTER] Ważne: - w e-mailu proszę przesyłać zdjęcia oczu ([B]dobrej jakości[/B]) wraz z historią choroby i namiarami na opiekuna/właściciela - to jest wymogiem wstępnej kwalifikacji, - tak jak wspomniałam, jeśli pies zostanie zakwalifikowany do zabiegu, będzie on wykonany bezpłatnie bez żadnych dodatkowych kosztów, jedynym warunkiem jest dowiezienie pacjenta do Szczecinka i zgoda na wykonanie zabiegu - na zgłoszenia czekamy do poniedziałku - jeśli pacjent zostanie zakwalifikowany przez doc. Kiełbowicza, opiekun zostanie o tym powiadomiony Ja na dogo będę w niedzielę wieczorem, dlatego też podałam e-mail do kontaktu z organizatorem czyli [COLOR=seagreen]lek.wet. Karoliną Brach - specjalistą chorób psów i kotów[/COLOR]. Na podany adres proszę przesyłać konkrety, czyli zdjęcia i wspomniane historie choroby. Prosimy też o wyrozumiałości ze względu na iż pacjenci poszukiwani są również poza doga i nie każdy pies może zostać zakwalifikowany - choć chcieli byśmy pomóc wszystkim ==================================================================================== na razie tu go zgłosiłam[/QUOTE] dostałam odpowiedź: Witam! Psiak niestety nie został zakwalifikowany do zabiegu. Pozdrawiam! K.B. Quote
koosiek Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Szkoda :( A jak jego oczka? Lepiej, gorzej? Quote
mari23 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='koosiek']Szkoda :( A jak jego oczka? Lepiej, gorzej?[/QUOTE] Dzięki, że zajrzałaś.... już myślałam, że zostałam tu sama ;) Ślepkowe oczka właściwie bez zmian.... za to ostatnio miał jakieś dolegliwości jelitowe, choć zmiany zywienia nie było ( karmię go ryżem gotowanym z mięskiem mielonym), ale już się unormowało być może czuł mój stres związany ze śmiercią Charliego.... może samą śmierć w domu czuł po prostu... :( wszystkie psiaki były takie smutne, jakby przestaszone... ponieważ biegający luzem po domu Ślepcio stanowi zagrożenie sam dla siebie ( zwali coś na siebie albo uderzy głową w kant mebli) - dostał pokoik pusty, taki 3 x 2 m, żeby miał miejsce do biegania ( latem miał w ogrodzie specjalny wybieg, teraz już zimno przecież) niestety Ślepek szczekał całe popołudnie i całą noc - biegając w kółko.... trzeba było mu odgrodzić kawałek ( ok. 1 x 1,5m) i tam położył się spokojnie, zasnął tak mocno i spał dobę prawie, aż się bałam, że coś mu się stało.... Quote
mari23 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [quote name='mari23'][url]http://www.dogomania.pl/threads/217152-Wybieramy-Miss-i-MIstera-Paskud-DOGO-2011!!!!/page4[/url] i jeszcze tu go zgłosiłam - cioteczki Ślepkowe - możecie oddać głos na Ślepka lub inną dogo-piekność, zajrzyjcie - można się pośmiać do łez i pomóc psiakom przy tym.... Ślepek prosi o głosy![/QUOTE] Ślepek dziękuje za głosy - zdobył ich 12 i otrzymał tytuł MISTER PUBLICZNOŚCI !!! życzę Wam w Nowym 2012 Roku 366 szczęśliwych, dobrych dni, pokoju w sercu, zdrowia na ciele i duszy, a radości w domu, w pracy i na wszystkich wątkach dogomanii!!!! WSZYSTKIEGO DOBREGO !!!!:iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
mari23 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='ogonek2']dziękuję za link do wątku Ślepka :)[/QUOTE] cieszę się, że ktoś jeszcze będzie Ślepotka mojego odwiedzał.... wczoraj wieczorem wracając z podwórka mówiłam do niego " wracamy Misterku z tego spacerku" ;) mój syn miał wczoraj gości - wchodząc przez podwórko wszyscy zachwycali się Ślepciem - a raczej jego zachowaniem na spacerze właśnie (poszczekując śmiesznie biega w kółko, a średnica koła zależy od długości trzymanej smyczy) troszkę mnie niepokoi to bieganie w kółeczko..... malusi Krecik [*] tak biegał i myślałam, że to skutek ślepoty, a to niestety były tzw. ruchy maneżowe, ostatnia faza choroby.... ale Kreciuś był chory, słaby, a Ślepek potrafi mnie ze schodów ściągnąć prawie, kiedy wychodzimy na spacerek ( i po prostej wtedy pędzi!) opowiedziałam im o konkursie i zaszczytnym tytule Ślepka - niech i młodzi uczą się doceniać niecodzienną urodę niektórych psiaków ;) byłam mile zaskoczona ich sympatią dla Ślepka Quote
ogonek2 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Mari nie wiedziałam że masz tyle piesków... trafiłam na wątek Kilerka... jak czuje się Misterek ? Quote
mari23 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='ogonek2']Mari nie wiedziałam że masz tyle piesków... trafiłam na wątek Kilerka... jak czuje się Misterek ?[/QUOTE] oj, duzo mam piesków, wiekszość starych, a jesli już mlodsze - to chore właśnie idąc do pracy płakałam z powodu Ślepka - on od tygodnia śpi tylko, trzeba go budzić do jedzenia i spaceru, zrobiłam mu badania - ma chorą wątrobę :( jego koopki są żółte, jak cytryna, a on sam już nie stawia ich na podmurówce i nie pędzi, jak szalony - idzie powoli, męcząc się daję mu Hepatiale i Heparegen na zmianę, mam jeszcze HepaMerc, ale to trzeba rozpuścić i podać strzykawką do pyszczka - niewykonalne :( tabletki łyka ukryte w kawałeczku kiełbaski wczoraj wieczorem obudziłam go, bardzo ładnie pojadł sobie Intestinala, leki, spacerek i poszedł spać ale rano... nie chciał jeść, chodzi w kółeczko tracąc chwilami równowagę... w oczach stanął mi maleńki Krecik [*]....tak właśnie się zachowywał pod koniec choroby - z powodu chorej wątroby toksyny uszkodziły mózg maluśkiego Kreciczka..... mam nadzieję, że to tylko gorszy dzień Ślepcia.... przecież ta lawina nieszczęść, jakie mnie spotkały ostatnio musi sie wreszcie skończyć Quote
mari23 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 właśnie wróciłam po ponad 2 godzinach ze Ślepkiem u wetki Ślepek ma bardzo wysokie próby wątrobowe i bilirubinę - tak wysokie, że kręcenie się w kółko i szczekanie to mogą być objawy uszkodzenia mózgu on już nie chce nic jeść ani pić, dostał kroplówkę i jakieś zastrzyki, jutro znów mam z nim iść..... ale wiek i wyniki psa niczego dobrego nie rokują - tak powiedziała wetka rano zrobił kupkę jako żółtą galaretkę, na stole u wetki - czarno-krwotoczną :-( krew ledwie udało się pobrać :-( Quote
Marinka Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Marysiu...już nawet nie wiem co mam pisać... Ślepku kochany misterku spróbuj raz jeszcze walczyć Quote
ogonek2 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 :-( Ślepku ...biedactwo kochane... tak mi przykro, że jesteś chory Quote
czerda Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 mari pamiętasz jak Śleepek przyjechał z Dpbrocina i potem jak żył u stefana tyle czasu na swój wiek jest otoczony TWOJĄ miłością że nie bę∂zie mu nawet żle umierać ze starości-tak jak każdy z nas ale popatrz co z nim u Ciebie się stało-jest szczęśliwy to jest najważniejsze Quote
Recommended Posts