Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Tahoma]Rex to 14 miesięczny pies w typie malamuta. Jest łagodnym i przyjaznym psem. Całkiem dobrze wychowanym, potrafi podstawowe komendy, ładnie chodzi na smyczy, jest karny.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Niezwykle piękny i mądry. Toleruje psy i suki. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Łagodny do dzieci.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wiele w nim uroku, jednak trzeba pamiętać, że to wymagająca rasa.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Ze względu na swoją żywiołowość, potrzebuje osoby, która zapewni mu odpowiednią dawkę ruchu. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Pies został znaleziony w Warszawie jak biegał po ruchliwej ulicy. Odnalazł się właściciel, jednak ten nie chce psa, bo Rex mu ciągle ucieka.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Rex jest wykastrowany.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Polecamy poczytać informacje na temat rasy i potrzebach tych niezwykłych psów : [/FONT]
[FONT=Tahoma]http://www.klubmalamuta.pl/index.php...=172&Itemid=50[/FONT]

[FONT=Tahoma]Rex przebywa w hotelu pod Warszawą.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
[FONT=Tahoma]500-493-942[/FONT]
[FONT=Tahoma]600-101-446[/FONT]

---------------------------------------------------------------
Prosimy o grosik na hotelik :oops:

[FONT=Times New Roman]Wpłaty prosimy przekazywać na konto:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]65 1370 1109 0000 1706 4838 7306[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Międzynarodowy Ruch na rzecz Zwierząt Viva z dopiskiem: Rex[/FONT]

23.02
Idusiek znalazla ogloszenie zaginieciu, zadzwonila i WLASCICIEL NIE CHCE PSA!

okazuje się, że pies jest już znany dziewczynom od malamutów.
W takim razie szukamy domu!!!

-------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj na Puławskiej na wysokości Ursynowa biegał pies w typie malamuta.
Pies jest młody, ok 1-2lata. Szary, przesiany czarnym, biały pysk, nosek część brązowa, część czarna. Brązowe oczy.
Pies nie ma chipa. Był w obroży.
Jest wychowany, potrafi podstawowe komendy.
Kontakt: 500-493-942
726-352-843

Pies dzis pojechał do hotelu. Zdjęcia będę miała prawdopodobnie jutro.

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pies jest bardzo fajny, kontaktowy. Najwyraźniej czyjś, był odrobinę niespokojny - szukał pana. Dwie godziny spędził ze mną w redakcji. Gdy wyszłam na chwilę z pokoju, władował się na fotel i patrzył w monitor, co za głupoty wypisuję. Niestety, nie zrobiłam wtedy zdjęcia, szkoda, bo wyglądał odlotowo. Jest w hotelu w Otrębusach i bardzo czeka na swojego pana!

Posted

no to wiemy co i jak :

Zaginal roczny Husky z okolic Ursynowa. Wytresowany, reaguje na siat, lezec. Prosze o ewentualny kontakt. Pies nie mial chipa, tylko obroze.

znalazłam właściciela malamuta.
tylko pan go juz nie chce, bo mu zwiał po raz trzeci.
Moze nam przekazać ksiązeczkę zdrowia.....

Posted

w takim wypadku trzeba znaleźć ślicznocie szybko domek.. Zajmę się ogłoszeniami, tylko przydałyby się jeszcze jakieś zdjęcia.
Wiadomo jak jest nastawiony do innych psów/dzieci itp.? Dobrze by było gdyby właściciel chociaż tyle o nim powiedział...

Jakoś się nazywa??

Posted

Nasza Iza jest juz w kontakcie z Ida, dziewczyny znaja sie bo wspolpracowaly juz przy adopcji malamutki Alby z ostrowskiego schronu.
Pies byl juz u nas wczesniej zgloszony jako zwierz do oddania.
Z tego co wiem to ma juz zaklepany tymczas u osoby, ktora znalazla go po pierwszej ucieczce i zostanie tam wykastrowany. Jesli nikt nie ma nic przeciwko to dobrze by bylo gdyby oglaszany byl juz z namiarami na Ize, ktora bedzie sie zajmowala ta adopcja ze strony Adopcji Malamutow:
Izabella Dobrosz
[email protected]
+48608201555

Chlopak ma 13 miesiecy i na imie Rex.
wg slow wlasciciela jest bardzo przyjazny zarowno do doroslych jak i dzieci oraz psow. Kotami zainteresowany ale bez agresji. Jest dosc karny, zna podstawowe komendy. Mieszkal w budzie ale czasem byl rowniez zabierany do domu. Do adopcji pojdzie dopiero po odjajczeniu. Jako malamut ma typowe dla rasy sklonnosci do ucieczek i polowan. Potrzebuje konsekwentnego opiekuna, ktory zapewni mu odpowiednia dawke ruchu. Do ogloszen mozna dorzucac link http://www.klubmalamuta.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=172&Itemid=50 - taka instrukcja obslugi malamuta w pigulce ;)

Posted

no cóż - to on... nie ma co udawać. Ale facetowi to najchętniej bym strzeliła za to co mi powiedział ....i jak mnie po tym wryło na maxa...

DT miał dzwonic ale jeszcze nie zadzwonił, masienka wiesz coś w tym temacie?

Posted

no ja mu ze znalazłam
on : a gdzie jest
ja mu podekscytowana daję adres
a on: "Dobrze to niech tam zostanie"
i mnie wryło !
a potem jeszcze pretensja, że nikt nam nie kazał go do hotelu wieżć tylko do schronu trzeba było.
W ramach uprzejmości moze nam przekazac jego ksiażeczke zdrowia..

Posted

napisalam wstepny tekst do ogloszen. Jak cos nie tak to dodajcie cos, poprawię.

Rex to 13 miesięczny pies w typie malamuta. Jest łagodnym i przyjaznym psem. Całkiem dobrze wychowany, potrafi podstawowe komendy, ładnie chodzi na smyczy, jest karny.
Niezwykle piękny i mądry. Toleruje psy i suki. Może zamieszkać również z dziećmi.
Ze względu na swoją żywiołowość, potrzebuje osoby, która zapewni mu odpowiednią dawkę ruchu.
Zostanie oddany do adopcji po zabiegu kastracji.

Polecamy poczytać informacje na temat rasy i potrzebach tych niezwykłych psów :
http://www.klubmalamuta.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=172&Itemid=50

Rex przebywa w Warszawie.
Kontakt w sprawie adopcji:
Izabella Dobrosz
[email protected]
+48608201555

Posted

To jeszcze tu wstawie jego temat z poprzedniej raczej specjalnej ucieczki ogloszenie o niby szukaniu przez wlasciciela.

"
[FONT=tahoma]Piotr Marzec
Zaginal roczny Husky z okolic Ursynowa. Wytresowany, reaguje na siat, lezec. Prosze o ewentualny kontakt. Pies nie mial chipa, tylko obroze. "

[SIZE=1]data publikacji: 03-02-2010
kontakt: 514178226
[/FONT]http://forum.gazeta.pl/forum/w,35892,106681399,106681399,Husky_znaleziony_w_Warszawie_Pies_mlody.html