Kazuria Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 wklejam naszą miłą korespondencję, ona daje obraz tego co to za człowiek i jak się z nim rozmawia... Witam, w związku z naszą wczorajszą rozmową telefoniczną przesyłam zrzeczenie się psa. Co do kosztów to moja propozycja jest następująca, pokrycie kosztów miesięcznego hotelowania psa (po cenie fundacyjnej) oraz koszt kastracji. Jeśli pies będzie przebywał w hotelu dłużej trudno, po prostu po wpłacie i przesłaniu do mnie dokumentów o zrzeczeniu się praw do psa i książeczki zdrowia psa, przestaje Pan być jego właścicielem. Hotel standardowo kosztuje 35zł za dobę fundacja trzyma w nim psy po cenie 20zł czyli koszt miesięczny to 600zł, a kastracja to 300zł. W razie jakichkolwiek pytań proszę dzwonić 608-201-555 Pozdrawiam Izabella Dobrosz Witam Pani Izo ta propozycja jest finansowo poza moimi mozliwosciami. Prosze pamietac ze mam rodzine i dziecko w przedszkolu prywatym. Proponuje zaplate za psa do dnia dzisiejszego i uspienie psa w terminie przez pania wybranym. Po prostu nie moge utrzymywac zwierzaka w hotelach. Prosze dac znac co pani sadzi. Piotr Pani Izo prosze zdecydowac czy pani fundacja chce psa, w takim razie wysylam dokumenty, czy mam go odebrac i sam sie wszystkim zajac. W drugi przypadku prosze adres do "hotelu" Pozdrawiam Piotr Panie Piotrze, widze że nie zdaje Pan sobie sprawy z tego że pies zdrowy zgodnie z polskim prawem, nie może zostac uśpiony. Nie musi Pan wpłacac wszystkiego na raz możemy się umówić na raty. Pozdrawiam Iza Nie może Pan psa odebrac gdyz nie jest Pan w stanie zająć się nim tak jak trzeba, co już Pan udowodnił przynajmniej dwukrotnie w momencie ucieczki, a trzeci raz sugerując uśpienie. Ile może Pan wpłacic na Rexa? Przecież gdyby był u Pana ponosiłby Pan koszty utrzymania go tak czy inaczej, biorąc pod uwagę że pies nie żyje miesiąc tylko w przypadku malamuta jest to około 12 lat to chyba liczył się Pan z kosztami. Wie Pan co te koszty ktos będzie musiał ponieść gdyż nie czuje się Pan głupio, że obca osoba żebrze u Pana o pieniadze na utrzymanie i zapewnienie nowego domu Psu którego Pan juz nie chce. Wie Pan jest to dla mnie nepojęte, my poświęcamy czas i pieniądze na to żeby Rex znalazł dom, a Pan traktuje to jak by to Pana nie dotyczyło. Pozdrawiam Izabella Dobrosz inna sprawa że mamy fajny domek, mieli upatrzonego innego psiaka ale został im przedstawiony Rex i przypadł do gustu domek pod Opolem, dwoje ludzi w wieku 26 lat, oboje aktywni- uprawiaja nordic walking, mieszkają w domu jednorodzinnym, własnie sie przygotowują na przyjecie psa, budują kojec i budę, są zdecydowani na Rexa, wizyty jeszcze nie było ale będzie w najblizszym czasie, któerej z Was można przesłać ich ankietę i korespondencję? Quote
idusiek Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 mi prześlij [email protected] a to #$%^&*(P)*&^$#@ z tego Piotra! Quote
pumcia02 Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 wlasnie tego obawialam sie z tym facetem, ze powie ze nie zaplaci i zeby oddac mu psa. Quote
Kazuria Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 [quote name='mariolka']wlasnie tego obawialam sie z tym facetem, ze powie ze nie zaplaci i zeby oddac mu psa. to może na pocieszenie to: Pani Izo moge zaplacic max 400zl ( w dwoch ratach) i to tyle. Prosze dac znac co mam zrobic, moge jechac po psa i oddac go schroniska co bedzie napewno tansze od pani propozycji. Piotr Quote
Kazuria Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 a ludziki z opola chca go wspomóc także nie będzie tak źle :) czekam na odpowiedź o terminie kastracji Quote
Kazuria Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 idusiek napisał(a):lepszy rydz niż nic? nie rozumiem tego stwierdzenia, to są naprawdę fajni ludzie i do tego bardzo zaangażowani oboje aktywni po sportowych szkołach, chłopak prowadzi sklep internetowy więc jest w domu, ja nie widzę problemu w tym by malamut przebywał w nocy w kojcu, uważam wręcz że to bezpieczne dla psa, a skoro Młody Prezio do tej pory mieszkał na dworze to chyba nie jest przyzwyczajony spać w domu i po prostu byłoby mu zbyt gorąco. kastracja umówiona na poniedziałek rano Quote
idusiek Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 tak, ale : - kury na podrówku obok - podwórko bez podmurówki a on uciekał poprzedniemu właścicielowi prawda? Boje się zeby sie nie skonczyło na tym, że pies będzie siedział w kojcu 24 na dobę bo albo będzie uciekał albo kury ganiał albo się podkopywał. - taka prawda. To ludzie po ślubie czy nie? To ich dom czy czyiś? Quote
pumcia02 Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 ja wiem od sasiadki, ze wlasciciel Rexa miał podmurówkę i takie drewniane ogrodzenie. Wszystko nie miało 2 metrów. Nie umiala powiedziec, ile. czy wyzsze od czlowieka czy nie. Fakt kury na podwórku obok, jak on na krolika i kota patrzyl jak na jedzenie, to niezbyt dobry pomysł. Rex na poczatku w hotelu wył. Pewnie zamkniety w boksie na podwórku, robił by to samo. Quote
idusiek Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 plus te kury i brak podmórówki- będzie uciekał na bank i jeszcze kury na obiad jadł :( Quote
masienka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 mnie znowu wywalilo rano przy pisaniu posta i wypociny poszly w kosmos, wrrrrrrrrrr malamuty maja bardzo silny instynkt mysliwski i 99% z nich bedzie polowac. Ta umiejetnosc w dawnych czasach warunkowala przetrwanie rasy bo psy przez wieksza czesc roku musialy sobie w trudnych, arktycznych warunkach dawac rade same - bez ludzi i karmienia wiec osobniki nie polujace zwyczajnie ginely. Moja suka poluje na drob, zajace, zwierzyne plowa, kozy, owce a nawet krowy, dziki czy konie. Nie przeszkadza jej to w zyciu w jednym mieszkaniu z dwoma kotami choc na dworze kot, ktory ucieka rowniez nadaje sie do gonienia. Odkad u mnie jest ma na sumieniu "tylko" swinke morska. I nawet mozliwosc wyprowadzki na sam koniec wsi nie bylaby wystarczajaca zeby zatrzymac ja w ogrodzie bo nie ma gwarancji, ze za ogrodzeniem nie zobaczy np. sarny czy zajaca. I gdybym musiala to wystawilabym jej kojec bo dam sobie reke uciac, ze wolalaby spedzac czas w nim niz w domu. Quote
Fela Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Nie mogę skontaktować się z osobą, która ma przetransportować Rexa jutro na zabieg kastracji - czyli z Izą. Ja go nie zawiozę, gdyż się nie rozdwoję. Czy ktoś jest w stanie pojechać z po niego jutro przed 9 rano do Otrębus, a następnie do Nadarzyna? Quote
idusiek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Oto nowe fotki Rexa - z wczoraj, kiedy to toczyła sie tak zażarta dyskusja : Zapraszam też do zapoznania się z naszymi 2 innymi malamutami: Finlandia Setka: a chętnych do pomocy także innym naszym biedom ostrowskim do pomocy w ogłoszeniach dla innych naszych podopiecznych :): http://www.dogomania.pl/threads/17010-OstrA-w-mazowiecka-350-psA-w-przepeA-nienie-prosimyo-pomoc-w-adopcjach-str-1344/page1344 Ponieważ na wątku zebrało się tak dużo zwolenników malamutów, liczymy na pomoc w ogłoszeniach. Prosimy o podawanie naszych nr telefonów Quote
idusiek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 tak,rano miała go zawieżć Iza, wiec juz powinien być pewnie "po". Quote
idusiek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ruda czyli Setka bardzo nie lubi innych psów. Powinna być sama, bo zachowuje się tak, jakby chciała zjeść. A generalnie to fajna, mądra i zrównoważona dziewczynka :) Przebywa w lecznicy pod Konstanciniem, jest po sterylce ( była w zaawansowanej ciązy). Quote
idusiek Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 No. Rex jest po kastracji. Ludzie którzy byli na niego chętni -zgezygnowali, bo zmieniły im się plany. Ludzie z Opola maja na oku inszego malamuta i powiedzmy ze jest jak jest ;) Trzymac kciuki teraz za full fajnych tel. w sprawie Rexa ! :) Quote
pumcia02 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 W kazdym badz razie dobrze ze inny psiak z tego domku skorzystał. A tymczasem szukamy domku dla Rexa. Quote
idusiek Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 nieważne, najlepiej byłoby oczyścić watek, trzeba tu zaprosić jakiegoś moda chyba;) Quote
pumcia02 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 już pisalam wczesniej do moda.. moze Ty sprobuj idusiek. pisałam do maupy Quote
Maupa4 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='idusiek']nieważne, najlepiej byłoby oczyścić watek, trzeba tu zaprosić jakiegoś moda chyba;) Witam. Wątek zgodnie z prośbą został wyczyszczony z niepotrzebnej dyskusji. [quote name='mariolka']już pisalam wczesniej do moda.. moze Ty sprobuj idusiek. pisałam do maupy Dogo z powodów technicznych wcześniej "nie pozwoliło" na moderację wątku - przepraszam. Pozdrawiam. Quote
pumcia02 Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 dziekujemy :) zniknelo 6 stron wow :) Quote
Recommended Posts