Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='pinkmoon']Napisałam o Murzynku i Bercie na wątku jamniczym, wstawiłam zdjęcia, ale chyba nikt nie zajrzał :([/QUOTE]

Jest tyle pieskow, ze to trzeba chyba wyslac pw. do wlasnie Lary, Isadory, Bianka, danal i nie wiem kto jeszcze sa od jamnikow.
Lara robi bardzo ladne allegro.
W poniedzialek podobno pojda te smycze i obroze, ktore kupilam na bazarku.

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kizimizi']a czy do bullowatych o Hekse ktos pisał? i o te kudłacze do Leni? Bo jeśli nei to aj napisze[/QUOTE]
Napisz Kochana, lepiej zeby pilnowala tego jedna osoba to nie bedzie balaganu :)

Posted

Nad bullowatymi, tzn. Heksą i Buczerem trzeba się zastanowić. Muszę spytać o zdanie jeszcze parę osób od bullowatych, bo być może mamy możliwość jednego z tych psów na płatny tymczas/do hoteliku, tylko trzeba podjąć decyzję którego...

Posted

dziewczyny popatrzcie co znalazłam; jeśli macie tam jeszcze jakies rasopodobne psiaki to zakładajcie watki an tych forach. Ciotki spoza dogo często sa skuteczniejsze.

[URL]http://www.posokowce.org/forum/viewtopic.php?t=9[/URL]

a z bullowatych to oceńcie same; który jest dłużej w schronie, który jest starszy i przede wszystkim który jest trudniejszy.

Posted

[quote name='kizimizi']dziewczyny popatrzcie co znalazłam; jeśli macie tam jeszcze jakies rasopodobne psiaki to zakładajcie watki an tych forach. Ciotki spoza dogo często sa skuteczniejsze.

[URL]http://www.posokowce.org/forum/viewtopic.php?t=9[/URL]

a z bullowatych to oceńcie same; który jest dłużej w schronie, który jest starszy i przede wszystkim który jest

trudniejszy.[/QUOTE]

Swietny pomysl ! ! !

Posted

Saphirko opiszę Ci tak w skrócie.

Oddział Lębork Otoz Animals powstał kilka lat temu. Była wtedy grupa ludzi, którzy działali na terenie Lęborka. Była szansa na powstanie schroniska. Niestety wszystko się rozleciało. Zostały tylko: Agnieszka i Asia i zwierzaki.
Dziewczyny ratowały zwierzęta przed pseudo schroniskiem w Małoszycach.

Proszę przeczytajcie ten wątek:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/181698-Prosto-do-nieba-czwA-rkami-szA-y-psy-uratowane-z-rzeA-ni[/URL]

Z tego schroniska Agnieszka i Asia wyciągnęły m in. Tosię, Wasyla i Skarbusia.

Z OTOZu Animals Agnieszka otrzymuje zwrot za leczenie zwierząt.
Z pozostałymi kosztami musi radzić sobie sama.
I nie daje rady, dlatego chce zamknąć oddział. A dla psów, które są szukamy domów.

Posted

[B]Potrzebne jest WSZYSTKO[/B], ale przede wszystkim:

-[B]karma[/B] dla psów i kotów (dla psów najlepiej jakaś light, bo z racji zerowej ilości ruchu i karmienia kiepskiej jakości jedzeniem, większość jest strasznie upasiona)
-[B]słoma[/B] do ocieplania bud
-[B]miski[/B] na jedzenie
-[B]obroże, smycze[/B]
-[B]środki czystości[/B] do sprzątania pomieszczeń z kotami, do tego chociaż jeden mop, miotły, plastikowe wiadra, grabie, łopata
-dla kotów [B]kuwety i żwirek[/B]
-akcesoria pielęgnacyjne, szczotki, grzebienie dla psów
-posłania albo budki dla kotów
-to już życzenie cudu, ale może[B] domy tymczasowe[/B] - chociaż na tydzień, kilka dni po zabiegu, by umieszczać tam suki po sterylkach

Błagamy o pomoc, [B]nawet zamówienie 5-kg worka z karmą będzie na wagę złota[/B]. Każda jedna smycz, miska, zabawka dla psiaków, kilogram karmy, to bezcenna pomoc której te psy rozpaczliwie potrzebują.

Posted

[quote name='Poker']czy karma kupiona w Krakvecie dotarła ?[/QUOTE]

Sprawdziłam, dotała karma z Krakvetu.

[quote name='kizimizi']napisałam do ciotek od kudłaczy i w sprawie MAjki ale tylko do dogo ciotek.
Może coś sie ruszy dla nich.[/QUOTE]

Dzięki.
Dałam Emi na Molosy, a Buczer i Heksa już są na forum bullowatych.

Posted

W niedziele się źle czuła. Agnieszka myślała, że to przez karmę. Dała psiakom inną karmę.
Tata Agnieszki zrobił zastrzyk wzmacniający Bercie. Kupkę zrobiła ładną tylko była bardzo słaba. Myśleliśmy, że będzie dobrze.
W poniedziałek okazało się, że ma niewydolność serca i kłopoty z oddychaniem. No i poszła za TM :(

Posted

[quote name='Fiks']W niedziele się źle czuła. Agnieszka myślała, że to przez karmę. Dała psiakom inną karmę.
Tata Agnieszki zrobił zastrzyk wzmacniający Bercie. Kupkę zrobiła ładną tylko była bardzo słaba. Myśleliśmy, że będzie dobrze.
W poniedziałek okazało się, że ma niewydolność serca i kłopoty z oddychaniem. No i poszła za TM :([/QUOTE]

ale byliście w poniedziałek z nią u weta postanowiliście uśpić?

Posted

Agnieszka była z Bertą w poniedziałek u weta, który stwierdził niewydolność serca i kłopoty z oddychaniem. Weci na pewno ratowali Bertę. Nie było mnie przy tym, bo mieszkam 50 km od Lęborka. Niestety nie udało się uratować, umarła śmiercią naturalną, serduszko nie dało rady. Kizimizi czy taki opis Ci wystarczy?

Posted

niestety finansowo nie dam rady pomoc:-( u nas na bazarku sa miseczki i obrozki,szelki gdyby ktos chcial dla psiakow zesponsorwac to zapraszam...
[url]http://www.dogomania.pl/threads/181657-TU-ZNAJDZIESZ-WSZYSTKO-MEGA-BAZAR-NA-BB-do-31-marca[/url]

Posted

[quote name='Fiks']......... Niestety nie udało się uratować, umarła śmiercią naturalną, serduszko nie dało rady. Kizimizi czy taki opis Ci wystarczy?[/QUOTE]

chyba tak. Nie przesłuchuję Cię tylko się pytam bo minie to zmartwiło. Czy to problem te wyjaśnienie?

Posted

Ja pewnie dam radę coś pomóc, ale proponuję też zajrzeć do Obraczu87. Ona ma czasem sporo srodków w kundelkowej skarbonce.;) A na jaki adres wysłać karmę lub inne datki. A może jakieś konto:lol:

Posted

[quote name='Saphira']Ja pewnie dam radę coś pomóc, ale proponuję też zajrzeć do Obraczu87. Ona ma czasem sporo srodków w kundelkowej skarbonce.;) A na jaki adres wysłać karmę lub inne datki. A może jakieś konto:lol:[/QUOTE]

Juz podaje adrws na PW . PIEKNIE DZIEKUJEMY ! :)