madziasto4 Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 Jestem Kasiu, jestem :grins: Zaraz idę kroić sobie składniki na farsz na jutrzejsze sajgonki :grins: Quote
Kasia Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Ale tu gwarno :evil_lol: Madźka co to są te sajgonki? Nie znam tego...:roll: Quote
madziasto4 Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 [quote name='Kasia']Ale tu gwarno :evil_lol: Madźka co to są te sajgonki? Nie znam tego...:roll:[/QUOTE] Wietnamskie "naleśniki"- przyprawiony farsz mięsno warzywny owinięty papierem ryżowym. Smaży się je oczywiście. Tak to wygląda: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/101/deb6bfba86299213.jpg[/IMG][/URL] Quote
Kasia Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Wyglądają całkiem całkiem :cool3: A w smaku jak? Bardziej na ostro czy na słodko? Quote
Pegaza Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 madzia ty sie wybierz na szkołe kucharską bo tam sie nadajesz a potem zostaniesz szefową kuchni Quote
madziasto4 Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 [quote name='Kasia']Wyglądają całkiem całkiem :cool3: A w smaku jak? Bardziej na ostro czy na słodko?[/QUOTE] W smaku są rewelacyjne po prostu :loveu: W środku jest podsmażona mielona wołowina (jutro dam wieprzowinę tym razem), podsmażona kapusta pekińska, marchewka i cebula, kiełki sojowe, grzyby mun, uduszone pieczarki, makaron sojowy, wszystko przyprawione solą, pieprzem i sosem sojowym. A ten sosik czerwony na wierzchu to słodko-pikantny sos chili. [quote name='Pegaza']madzia ty sie wybierz na szkołe kucharską bo tam sie nadajesz a potem zostaniesz szefową kuchni[/QUOTE] Kusząca prognoza na przyszłość, jednak zostanę przy amatorskim gotowaniu :evil_lol: Quote
Anusia & Alutka Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Madzka symulancie, haaaaalo :hand: Quote
Pegaza Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Cze cze cze cze przyszło szefowo kuchni hotelu Mariott:lol: Quote
Kasia Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Ja myślę, że Madźka se raczej otworzy przyuliczne bistro dla tirowców...Na pewno wincej na tym zarobi bo w takich hotelowych kuchniach to grosze płacą :cool1: Quote
Pegaza Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 ja ja ja to bydzie lepsze a ilu znajomych zas ji przybydzie heheh Quote
Anusia & Alutka Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='Kasia']Ja myślę, że Madźka se raczej otworzy przyuliczne bistro dla tirowców...Na pewno wincej na tym zarobi bo w takich hotelowych kuchniach to grosze płacą :cool1:[/QUOTE] :roflt: Bistro dla tirowcow full service? :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 [quote name='Kasia']Cze Cze............[/QUOTE] Cze... [quote name='Anusia & Alutka']Madzka symulancie, haaaaalo :hand:[/QUOTE] Nie znam żadnego symulanta :hmmmm: [quote name='Pegaza']Cze cze cze cze przyszło szefowo kuchni hotelu Mariott:lol:[/QUOTE] Cze... [quote name='Kasia']Ja myślę, że Madźka se raczej otworzy przyuliczne bistro dla tirowców...Na pewno wincej na tym zarobi bo w takich hotelowych kuchniach to grosze płacą :cool1:[/QUOTE] Dla tirowców :roflt: A ja mam być tirówką? :roflt: Quote
Kasia Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='Anusia & Alutka'] Bistro dla tirowcow full service? :evil_lol: [/quote] Full service included :cool1: [quote name='madziasto4'] Dla tirowców :roflt: A ja mam być tirówką? :roflt: [/quote] A to już zależy od Ciebie...dodatkowy fach to zawsze jakiś plus :evil_lol: Quote
tigrunia Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Ja tam myśle, ze ją od razu do Szeratona dadzą a nie tam Mariott jakiś :evil_lol: Cze Madzia :loveu: Quote
madziasto4 Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 [quote name='tigrunia'] Cze Madzia :loveu:[/QUOTE] Cze tigrunia :hand: Padam twarzą na pysk, ale farsz zrobiony na sajgonki, tera tylko zawinąć i smażyć. A tera jem rosołek chiński :loveu: Quote
Kasia Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Co Ty tak chińsko-wietnamsko jadasz? Serio lubisz ich kuchnię? Jak tak nie za bardzo właśnie...wolę takie typowe mienchowe polskie danie :loveu: Quote
madziasto4 Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 [quote name='Kasia']Co Ty tak chińsko-wietnamsko jadasz? Serio lubisz ich kuchnię? Jak tak nie za bardzo właśnie...wolę takie typowe mienchowe polskie danie :loveu:[/QUOTE] No bo jak robię sajgonki, to od razu i rosół, bo te same składniki potrzeba. Kuchnię wschodnią uwielbiam :loveu: Schabowy, kapusta zasmażana, ziemniaczki? Tak lubisz? :lol: Ja też tak lubię, ale zdecydowanie wolę chińszczyznę :lol: Quote
Kasia_zg Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [CENTER][I][COLOR=navy]Cześć Madziu:)[/COLOR][/I] [I][COLOR=navy]Ale tu u Was smacznie sie zrobiło i zgadzam sie chińszczyzna jest mniamniuśna ;)[/COLOR][/I][/CENTER] Quote
Pegaza Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 all poleccie mi fajny aparat który robi takie fotki cobym ładnie wyszła na nich:cool3: a moje psy na rasowe wyglądały:lol: a moje mieszkanie z zewnatrz obfocone niczym domek jednorodzinny wyglądało:megagrin: a tak na poważnie szukam dobrej marki aparatu....Madzia jaki Ty masz? Quote
madziasto4 Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 [quote name='Kasia_zg'][CENTER][I][COLOR=navy]Cześć Madziu:)[/COLOR][/I] [I][COLOR=navy]Ale tu u Was smacznie sie zrobiło i zgadzam sie chińszczyzna jest mniamniuśna ;)[/COLOR][/I][/CENTER][/QUOTE] Cześć Kasiu :loveu: [quote name='Pegaza']all poleccie mi fajny aparat który robi takie fotki cobym ładnie wyszła na nich:cool3: a moje psy na rasowe wyglądały:lol: a moje mieszkanie z zewnatrz obfocone niczym domek jednorodzinny wyglądało:megagrin: a tak na poważnie szukam dobrej marki aparatu....Madzia jaki Ty masz?[/QUOTE] Takie rzeczy to tylko w Erze :evil_lol: Mój to Panasonic Lumix. Quote
Jofka Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='madziasto4']No bo jak robię sajgonki, to od razu i rosół, bo te same składniki potrzeba. Kuchnię wschodnią uwielbiam :loveu: Schabowy, kapusta zasmażana, ziemniaczki? Tak lubisz? :lol: Ja też tak lubię, ale zdecydowanie wolę chińszczyznę :lol:[/quote] witam, ja kocham chinszczyzne, oni maja najlepsza kuchnie...ach te przyprawy....a kaczka z chrupiaca skorka jest boska u chinczyka Quote
madziasto4 Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 [quote name='Jofka']witam, ja kocham chinszczyzne, oni maja najlepsza kuchnie...ach te przyprawy....a kaczka z chrupiaca skorka jest boska u chinczyka[/QUOTE] Kuchnia chińska jest ogólnie lekkostrawna, przyprawy, sosy, warzywa, wszystko świetnie smakowo dobrane :loveu: Chrupiącą kaczkę też się przymierzam zrobić, mam kilka różnych przepisów, tylko muszę wreszcie jakiś wybrać :loveu: Ja mam tak, że daniem chińskim zaspokoję apetyt tak, że nie jestem głodna, ale też nie jestem obżarta, że się ruszyć nie mogę, jak to bywa w kuchni polskiej :lol: Jeszcze jak popiję hejbatką jaśminową :loveu: Quote
aaliw Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Ale trafilam :lol: Zalapie sie jesze na to jedzenie chinskie ? :evil_lol: Czy juz wszystko zjedzone :mad: Sushi (wiem ze nie chinskie) tez robisz/lubisz? A tak w ogole to wpadlam zobaczyc te twoje Wielkie psy :loveu: Quote
Recommended Posts