Sylwia M. Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='RenW']Sylwia jesteś cudna, uporządkowałam sobie listę subskrypcji. :p Dzięki.:loveu:[/QUOTE] Nie ma za co [B]RenW[/B] :) Wczoraj miałam dosyć DOGO !!!! Widzę, że nie tylko ja :) [B]Wuniu[/B] napisałam do Ciebie e-mail - przeczytaj i powiedz, co o tym myślisz? Quote
belka123 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 a dzisiaj bedzie rybka na parze, albo polędwiczka w cieście, warzywa na parze i pewnie tymbaliki z ryżu z marchewką ;) a rozliczenie już poszło, ja idę do roboty, będę z doskoku Quote
belka123 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 a w niedziele robilam bezy ale ok juz nic nie mowie Quote
RenW Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='belka123']a dzisiaj bedzie rybka na parze, albo polędwiczka w cieście, warzywa na parze i pewnie tymbaliki z ryżu z marchewką ;) a rozliczenie już poszło, ja idę do roboty, będę z doskoku[/QUOTE] Belka, dawaj adres !!! :diabloti: Bo ja na diecie...:evil_lol: Quote
Wunia Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 [quote name='RenW']Skrótem dziennikarskim...[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] Dawaj Ciotka kolejnego newsa !! :eviltong::p[/QUOTE] zaraz będzie rozliczenie na pierwszej stronie :) Quote
Sylwia M. Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='belka123']a dzisiaj bedzie rybka na parze, albo polędwiczka w cieście, warzywa na parze i pewnie tymbaliki z ryżu z marchewką ;) a rozliczenie już poszło, ja idę do roboty, będę z doskoku[/QUOTE] A co to są te tymbaliki? Jestem bardzo ciekawa? Moi chłopacy bardzo lubią ryż :) Quote
Wunia Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 [B]Bico[/B] miała wpłacić grosz, a wpłaciła 2.000 groszy :D:D:D:D (dla niewyspanych to 20zł.) Dziękuję Bico :) Quote
belka123 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='RenW']Belka, dawaj adres !!! :diabloti: Bo ja na diecie...:evil_lol:[/QUOTE] trzeba propagować zdrowe odzywianie, ale z opolskiego do Rosanowa jest kawalek drogi :) :diabloti: Quote
Wunia Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 [quote name='Sylwia M.']A co to są te tymbaliki? Jestem bardzo ciekawa? Moi chłopacy bardzo lubią ryż :)[/QUOTE] tymbaliki to tak w skrócie drobiowe przekąski :) Quote
belka123 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='Sylwia M.']A co to są te tymbaliki? Jestem bardzo ciekawa? Moi chłopacy bardzo lubią ryż :)[/QUOTE] ladnie sie nazywa a po prostu swiezo ugotowany goracy ryz, kladzie sie do kubka / filizanki zalezy jaki chce sie ksztal, lekko wysmarowanej tluszczem a na talerzu laduje wtedy kopczyk z ryzu, albo okrag, zalezy co sie ma w kuchni, ja ryz gotuje z przyprawami ryznymi i z kurkuma zeby byl zolty, a ostatnio dorzucam startej na grubo marchewki to wychodzi zolto czerwony Quote
Wunia Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 a ja myślałam , że tymbaliki to jak ryż z kurczakiem, a okazuje się, że tymbaliki to sam ryż ... no proszę ... Quote
Sylwia M. Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='belka123']ladnie sie nazywa a po prostu swiezo ugotowany goracy ryz, kladzie sie do kubka / filizanki zalezy jaki chce sie ksztal, lekko wysmarowanej tluszczem a na talerzu laduje wtedy kopczyk z ryzu, albo okrag, zalezy co sie ma w kuchni, ja ryz gotuje z przyprawami ryznymi i z kurkuma zeby byl zolty, a ostatnio dorzucam startej na grubo marchewki to wychodzi zolto czerwony[/QUOTE] Rozumiem, dzięki :) Quote
Wunia Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 [quote name='belka123']trzeba propagować zdrowe odzywianie, ale z opolskiego do Rosanowa jest kawalek drogi :) :diabloti:[/QUOTE] Belka, nie zachęcaj RenW ... bo przyjedzie :D:D:D:D Quote
Ellig Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='Wunia']tymbaliki to tak w skrócie drobiowe przekąski :)[/QUOTE] Tymbaliki- nazwa pochodzi od od francuskiego słowa "timbale" oznaczającego kocioł – instrument muzyczny. W słownictwie kulinarnym timbale to głębokie naczynie żaroodporne, w którym przyrządza się i podaje potrawy. Takim słowem określa się również formę z ciasta francuskiego lub kruchego w którym piecze się pasztety. W starych książkach kucharskich tymbalikami nazywano pasztety pieczone w cieście. Dziś tymbalikami nazywa się najczęściej potrawy, które po ugotowaniu są przekładane do foremek, zalewane galaretką a przed spożyciem wyjmowane na talerz. Quote
RenW Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='belka123']ladnie sie nazywa a po prostu swiezo ugotowany goracy ryz, kladzie sie do kubka / filizanki zalezy jaki chce sie ksztal, lekko wysmarowanej tluszczem a na talerzu laduje wtedy kopczyk z ryzu, albo okrag, zalezy co sie ma w kuchni, ja ryz gotuje z przyprawami ryznymi i z kurkuma zeby byl zolty, a ostatnio dorzucam startej na grubo marchewki to wychodzi zolto czerwony[/QUOTE] Wszystko ładnie brzmi...:cool3:ciekawe jak smakuje ...? :eviltong::razz: Quote
Wunia Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 wow, Ellig, no teraz to wszystko jasne :) Quote
belka123 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='Wunia']Belka, nie zachęcaj RenW ... bo przyjedzie :D:D:D:D[/QUOTE] jedzenia starczy choc maz mial miec jeszcze na jutro do pracy Quote
RenW Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='Ellig']Tymbaliki- nazwa pochodzi od od francuskiego słowa "timbale" oznaczającego kocioł – instrument muzyczny. W słownictwie kulinarnym timbale to głębokie naczynie żaroodporne, w którym przyrządza się i podaje potrawy. Takim słowem określa się również formę z ciasta francuskiego lub kruchego w którym piecze się pasztety. W starych książkach kucharskich tymbalikami nazywano pasztety pieczone w cieście. Dziś tymbalikami nazywa się najczęściej potrawy, które po ugotowaniu są przekładane do foremek, zalewane galaretką a przed spożyciem wyjmowane na talerz.[/QUOTE] Nie no Ciotki, błyszczycie w każdym tonie !!:p:-o Quote
belka123 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='RenW']Wszystko ładnie brzmi...:cool3:ciekawe jak smakuje ...? :eviltong::razz:[/QUOTE] nie no smakuje pierwsza klasa, gotowane w parowarze, wiec mieciutkie, zdrowe delikatna rybka, delikatny ryz z woda przefiltrowana i warzywa na parze, brokulki, kalafiorek, marcheweczka, i do tego soczek bez cukru, a potem spacerek z futrzkaami po lesie ;) wiesz normalnie jak w sanatorium ;P Quote
RenW Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='belka123']jedzenia starczy choc maz mial miec jeszcze na jutro do pracy[/QUOTE] Ty weź męża oszczędzaj...[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] Ja konsumpcji dokonam !!! ;):diabloti::lol: Quote
Ellig Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 W koncu to powazny watek .....no nie!:cool3: Dobrze,ze Gapcio tego nie czyta, zjadlby nas razem z komputerami:evil_lol: Quote
Nikus Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 wujkom też nie jest łatwo to czytać:)zwłaszcza w pracy Quote
Wunia Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 zaraz tytuł wątku zmienię :D:D:D:D "Pluszowy wątek kulinarny, daj grosik Gapciowy, przepis dostaniesz gotowy, brakuje 70 zł. " Quote
Ellig Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='Nikus']wujkom też nie jest łatwo to czytać:)zwłaszcza w pracy[/QUOTE] Wujkowi Nikusowi skladamy zyczenia wszystkiego najlepszego z okazji dnia Mezczyzny:) Quote
RenW Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 News dnia. Moja mama deklaruje stałą wplatę w wysokości 10 zł.:loveu: A moja Najukochańsza czyli teściowa 20 zł..... i jak jej nie lubię.. to SZACUNECZEK !!! :loveu:Obie wpłaty będą od kwietnia (po 10-tym). Mateczki będą mi dawały forseczkę do łapci, a ja puszczę ją razem z moją deklaracją. Mam nadzieję, że nie będą się z płatnością spóźniały, bo inaczej zmuszona będę za nie zakladać. :eviltong::roll: To się nazywa siła perswazji !! :evil_lol:I jak człowiek przed południem wymiernie pracuje !!:diabloti: Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.