Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzień Dobry Ciotki i Wujkowie:loveu: (ewentualnie jakby się tu jakiś trafił:diabloti:)
Jak jest dzisiaj ślicznie, cieplutko:multi::multi:
Dzięki za ka(Wunię):kaffee_2:

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Wunia']Jeszcze tylko wrócę do zaległych deklaracji:
Nika została zaatakowana na gg i na dogo - mimo mojej wyraźnej prośby o postawienie jasno sytuacji i ewentualnej rezygnacji z deklaracji podtrzymała deklarację stałą na Gapcia w wysokości 20,oo m-cznie, Nika to nastoletnie dziecko i przypomnieć chciałam, że to ona założyła pierwotnie wątek Gapcia i jeździła do niego jako pierwsza ;)
Boziii - wpłaci swoją jednorazówkę.[/QUOTE]

ok jezdzila i pisala, bo inni karmili a nie wiedza ze dogo istnieje i im sie nie dziwie, w koncu w lesie mieszkamy :)

ale pytanie jest czy wplaci?

bo zalozenie watku, pomoc zwierzakom itd to ja popieram, ale deklaracja a drugi miesiac bez wplaty raczej nie swiadczy o dojrzalosci, tym bardziej ze kazdy deklaruje sie z dobrej wlasnej nieprzmuszonej woli... ale to tylko moje zdanie, nie chce na nikogo wjezdzac...

milego dnia

Posted

[quote name='belka123']ok jezdzila i pisala, bo inni karmili a nie wiedza ze dogo istnieje i im sie nie dziwie, w koncu w lesie mieszkamy :)

ale pytanie jest czy wplaci?

bo zalozenie watku, pomoc zwierzakom itd to ja popieram, ale deklaracja a drugi miesiac bez wplaty raczej nie swiadczy o dojrzalosci, tym bardziej ze kazdy deklaruje sie z dobrej wlasnej nieprzmuszonej woli... ale to tylko moje zdanie, nie chce na nikogo wjezdzac...

milego dnia[/QUOTE]
No i wyjechała..;):diabloti:
I tym niemiłym akcentem niedługo dobrniem do południa.:shock::nonono2:
No tak już jest..do odwagi cywilnej trzeba dojrzeć, jak i do wszelkich wiążących decyzji, w tym i deklaracji i rozumieniu konsekwencji podjętych zobowiązań...
Każdy deklaruje z własnej, nieprzymusowej woli.. tylko, że życie czasem płata figle, rzucając kłody pod stopy. Tylko tu trzeba przyznać się uczciwie, rzetelnie przedstawić sytuację. Najgorsza jest niepewność, niejasność sytuacji..i to nagłe milknięcie, albo zniknięcie.:shake: W sytuacji, gdy deklaracji jest na styk i nie ma nawiązki robi się mało ciekawie.:shake: Odpowiedzialnością za dźwiganie kosztów wcześniejszej decyzji - jakkolwiek przyjętych i rozumianych, obarcza się osoby bezpośrednio związane.
Dobrze Wunia działała, pomyślawszy o asekuracji.:multi: Zapobieżenie wysiłków grupy osób zaangażowanych byłoby niemiłym wahnięciem.

Posted

Na dogo rejestrowana jestem noworocznie:multi:, choć już dużo wcześniej regularnie podczytywałam wątki..:roll:
Różne widziałam...i kłótnie, i czcze polemiki i trollowanie.. i zrywy niemalże powstańcze, i kapitulacje sromotne.:shake:

Posted

[quote name='RenW']Na dogo rejestrowana jestem noworocznie:multi:, choć już dużo wcześniej regularnie podczytywałam wątki..:roll:
Różne widziałam...i kłótnie, i czcze polemiki i trollowanie.. i zrywy niemalże powstańcze, i kapitulacje sromotne.:shake:[/QUOTE]
Ilu ludzi, tyle zdań ... na dogo wszystkim przyświeca (a przynajmniej powinna przyświecać) jedna idea - pomoc. Różnie natomiast bywa ...

Posted

to jest treść PW jakie dostałam od Niki28 w dniu 15.03. godz.21:02

[I]Babcia dostała Gapciowe konto w poniedziałek, miała wpłacać na dniach, więc niedługo 20 zł będą na koncie.
Przepraszam że tak to się dłuży, ale znalazłam kilka dni temu chorą kotkę ze świerzbem i jedna wizyta u weta kosztowała nas ponad 60 zł, nie wiem ile będą kosztowały następne... I sama muszę prosić o pomoc niestety...[/I]

Posted

[quote name='Ra_dunia']A czy coś brakuje do pełnych Gapciowych deklaracji? (chyba muszę poczytać pierwszy post ;) )[/QUOTE]
Nie marcowej deklaracji stałej od Niki28 i jednorazowej od Boziii4920 :(

Posted

Ale ogólnie to właśnie sprawdziłam i chłopak na szczęście majętny jest. Idę się zdeklarować u Tolka ;) a co, najwyżej będę niedojadać albo wpraszać się na obiady do przyjaciół :D

Posted

[quote name='Ra_dunia']Ale ogólnie to właśnie sprawdziłam i chłopak na szczęście majętny jest. Idę się zdeklarować u Tolka ;) a co, najwyżej będę niedojadać albo wpraszać się na obiady do przyjaciół :D[/QUOTE]
No Gapcio majętny pozornie ;) Zaraz będzie faktura za czip i diagnostykę od weta (kastrację pokrywa Fundacja) no i opłacenie hoteliku za maj - 405,oo ;)

Posted

[quote name='RenW']Oo, tu o finansach jest i toczą się egzystencjalne sprawy... to ja:smhair2::scared:[/QUOTE]
Ty kontrolna, nie uciekaj :D:D:D

Posted

[quote name='Ingrid44']Witam Gapcia w cioteczki popoludniu. Troche ostatnio czasu malo zeby wszystko ogarnac.
Mizianka i Buziiole dla Gapiszona :) :) :)[/QUOTE]
cześć Ingrid ;) Pora jak na Ciebie nietypowa :D

Posted

[quote name='Wunia']Ty kontrolna, nie uciekaj :D:D:D[/QUOTE]
Żona miała być..:icon_roc:
Od tych finansów to mnie już głowa boli :eggface::splat::madgo:
Będziem cichcem sprawdzać 1-szą stronę :czytaj:

Posted

[quote name='Wunia']cześć Ingrid ;) Pora jak na Ciebie nietypowa :D[/QUOTE]

U mnie jest 8:30rano i zaraz musze wyjsc na caly dzien to chociaz odwiedze Gapcia i fajne cioteczki zanim wyjde :) :) :)

Posted

[quote name='RenW']Żona miała być..:icon_roc:
Będziem cichcem sprawdzać 1-szą stronę :czytaj:[/QUOTE]
No właśnie, pierwsza strona, muszę o Gapciu wieści wstawić na pierwsza stronę z linkiem ...

Posted

[quote name='Wunia']No właśnie, pierwsza strona, muszę o Gapciu wieści wstawić na pierwsza stronę z linkiem ...[/QUOTE]
Uzupełnij, potem sprawdzę, jak się rzeczy mają..:icon_roc::look3::mdrmed:

Posted

[quote name='RenW']Uzupełnij, potem sprawdzę, jak się rzeczy mają..:icon_roc::look3::mdrmed:[/QUOTE]
Uzupełnione, gotowe do oglądnięcia łaskawego oka Żony Stanu ;)

Posted

[quote name='Wunia']Uzupełnione, gotowe do oglądnięcia łaskawego oka Żony Stanu ;)[/QUOTE]
Idę zderzyć się z 1-szą stroną:vamp::smhair2::shocked!:

Posted

[quote name='Wunia']Ty kontrolna, nie uciekaj :D:D:D[/QUOTE]

[quote name='RenW']Żona miała być..:icon_roc:
Będziem cichcem sprawdzać 1-szą stronę :czytaj:[/QUOTE]
Kontrolna Żona?? hmmm... ciekawe, ciekawe.

A dlaczego niby cichcem sprawdzać? Oficjalnie powiadomimy, tylko nie podamy terminu kontroli :D