xmartix Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Maxiu znalazł domek u rewelacyjnych Państwo!!! :multi::multi::multi: Przedstawiam Wam Maxa, mojego tymczasowicza, miałam mu nie zakładać wątku bo myślałam że znajdzie dom szybko, w końcu jest psim ideałem i do tego jest piękny! Niestety. Mijają już 2 miesiące, a domku nie widać. Było oczywiście dużo telefonów, ale jak to zwykle bywa raz Pani ściemniała że przyjedzie zobaczyć Maxa i trwało to 2 tyg, inna z kolei stwierdziła że Max jest za niski.., była i inna pani, która chciała Maxa tylko na podwórko.. a inna chciała by pokochał jej labka.. niestety Maxiu co najwyżej przechodził koło niego obojętnie. i tak mijał ten czas. Dlatego zakładam wątek, może przez to szybciej znajdzie domek. Ja ze względów osobistych nie będę mogła zająć się nim niebawem tak jak powinnam.. MAX - 7 letni owczarek niemiecki, niższy niż normalnie owczarki, ale nie jest to typ mini. Jest bardzo posłusznym psem, zna podstawowe komendy, jest przemiłym psiakiem, pokornym i nienarzucającym się. Jest wesoły i kontaktowy. Spuszczony ze smyczy właściwie się trzyma człowieka, jeden raz nam zwiał, więc trzeba uważać mimo wszystko i puszczać go na zamkniętym terenie. Zgadza się z małymi psami, nawet zadziornymi, jednak na duże pieski potrafi pokazać ząbki. Jest wpatrzony w człowieka, więc zapewne w dużych pieskach czuje konkurencję. Spokojnie nadaje się do małych dzieci - sprawdzono. Zachowuje czystość w domu. Nie szczeka, nie gryzie, nie niszczy. Jest wykastrowany. Jest zdrowy, ale ząbki ma już troszkę starte i troszkę zaczynają mu oczka bieleć. Na szyi (nie widać na pierwszy rzut oka) widać biały pas bez sierści, pewnie był gdzieś uwiązany.. sierść mu tam nigdy nie odrośnie. KONTAKT: 726714598, [email protected] ZDJĘCIA: wyszedł na nich smutny a to dlatego że mam aparat z czerwonym światełkiem a psy nie lubią takiego czegoś, postaram mu się załatwić niebawem lepsze zdjęcia. OGŁOSZENIA: - allegro wyróżnione: http://www.allegro.pl/item921883451_max_owczarek_niemiecki_do_przygarniecia.html - kupiepsa.pl - ale.gratka.pl - adopcje.org - przygarnijzwierzaka.pl Quote
GoskaGoska Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 kurde Marcie postaraj sié o fotki lepsze jak na cito ma sie ktos zglosic, bo ladne zdjecie to sama wiesz najlepiej ...podstawa Quote
xmartix Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 wiem, poproszę Yuki zeby podjechala na spacer z Maxem wyszla i ze mną i Migą bo ja sama nie jestem w stanie mu fotek zrobic, bo on boi sie swiatelka.. a tak to się go "zagada" i zrobi zdjęcia lepsze Quote
xmartix Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 hehe na jutro, jak mi się dziś nie uda Quote
justika Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Potwierdzam,że Max jest naprawdę ślicznym i bardzo grzenym psiaczkiem. Własnie chciałam pytać dlaczego on jeszcze nie ma swojego domku:( Quote
yuki Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 A bo ludzie ślepi i nie widzą tych najpiękniejszych :( Quote
xmartix Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 porobiłam zdjęcia w dzień, pomógł mi kuzyn Demi, jutro albo nawet dziś wkleję to się porobi ogłoszenia Quote
xmartix Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 dodałam zdjęcia do pierwszego postu i teraz jeszcze parę zdjęć: Quote
xmartix Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 no a teraz nikt nie dzwoni jak kiedyś były telefony w jego sprawie tak teraz nie dzwonią :( Quote
AdamG. Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 śliczny jest, pasowałby do Dolinki ale niestety na drugiego psa w domu mi nie pozwolą. Gdyby nie to że pies to istna Dolly :) przynajmniej podniosę kawalera :) Quote
yuki Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Ja jeszcze raz hoopne , pomóżmy Marcie znaleźć mu domek !!! Quote
xmartix Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 dałam go do gw nawet nie mi pomóźcie, jak jemu... Quote
xmartix Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 no i Maxiu znalazł domek, młode małżeństwo, baardzo miłe, rozsądne, znający się na pieskach, Max będzie mieszkał w mieszkaniu, ale na weekendy będzie jeździł z nimi poza Wrocław, ponieważ oni jeżdżą na koniach. Myslę, że warto było czekać Maxowi tak długo bo Państwo naprawdę rewelacyjni! a mi spadł kamień z serca, bo jakby u mnie został to by się biedulek męczył tylko 2 spacerami dziennie jakbym już urodziła.. także bardzo się cieszę że znalazł dom i że TAKICH ludzi znalazł jak oni :) Quote
GoskaGoska Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 no super - ale pewnie płakał trochę za tobą a gdzie go wypatrzyli? Quote
xmartix Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 na allegro, poprzednim ogłoszeniu, ale zastanawiali się trochę czasu:) oj mam nadzieję że płakać nie będzie :( Quote
justika Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Super, że Maks znalazł dobry dom. On naprawdę jest świetnym psem, także wszyscy powinni być szczęśliwi:) Quote
xmartix Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Pani Agnieszka mi napisała że Maxiu przespał noc spokojnie, ale bał się napić z miski, u mnie też tak było na początku, to ze stresu, a potem wybrał sobie miskę mniejszą Buliego a ze swojej dużej nie chciał pić.. i tak oba pieski piły z tej mniejszej i musiałam co chwilę dolewać, w nocy też :) Quote
Recommended Posts