Jump to content
Dogomania

MAX - owczarek niemiecki, psi ideał a domu szuka tak długo MA DOMEK!!! :)

Recommended Posts

Posted

Maxiu znalazł domek u rewelacyjnych Państwo!!! :multi::multi::multi:

Przedstawiam Wam Maxa, mojego tymczasowicza, miałam mu nie zakładać wątku bo myślałam że znajdzie dom szybko, w końcu jest psim ideałem i do tego jest piękny!
Niestety. Mijają już 2 miesiące, a domku nie widać. Było oczywiście dużo telefonów, ale jak to zwykle bywa raz Pani ściemniała że przyjedzie zobaczyć Maxa i trwało to 2 tyg, inna z kolei stwierdziła że Max jest za niski.., była i inna pani, która chciała Maxa tylko na podwórko.. a inna chciała by pokochał jej labka.. niestety Maxiu co najwyżej przechodził koło niego obojętnie.
i tak mijał ten czas.
Dlatego zakładam wątek, może przez to szybciej znajdzie domek. Ja ze względów osobistych nie będę mogła zająć się nim niebawem tak jak powinnam..

MAX - 7 letni owczarek niemiecki, niższy niż normalnie owczarki, ale nie jest to typ mini.
Jest bardzo posłusznym psem, zna podstawowe komendy, jest przemiłym psiakiem, pokornym i nienarzucającym się. Jest wesoły i kontaktowy.
Spuszczony ze smyczy właściwie się trzyma człowieka, jeden raz nam zwiał, więc trzeba uważać mimo wszystko i puszczać go na zamkniętym terenie.
Zgadza się z małymi psami, nawet zadziornymi, jednak na duże pieski potrafi pokazać ząbki.
Jest wpatrzony w człowieka, więc zapewne w dużych pieskach czuje konkurencję.
Spokojnie nadaje się do małych dzieci - sprawdzono.
Zachowuje czystość w domu. Nie szczeka, nie gryzie, nie niszczy.
Jest wykastrowany. Jest zdrowy, ale ząbki ma już troszkę starte i troszkę zaczynają mu oczka bieleć.
Na szyi (nie widać na pierwszy rzut oka) widać biały pas bez sierści, pewnie był gdzieś uwiązany.. sierść mu tam nigdy nie odrośnie.

KONTAKT: 726714598, [email protected]

ZDJĘCIA: wyszedł na nich smutny a to dlatego że mam aparat z czerwonym światełkiem a psy nie lubią takiego czegoś, postaram mu się załatwić niebawem lepsze zdjęcia.

OGŁOSZENIA:
- allegro wyróżnione: http://www.allegro.pl/item921883451_max_owczarek_niemiecki_do_przygarniecia.html
- kupiepsa.pl
- ale.gratka.pl
- adopcje.org
- przygarnijzwierzaka.pl

Posted

wiem, poproszę Yuki zeby podjechala na spacer z Maxem wyszla i ze mną i Migą bo ja sama nie jestem w stanie mu fotek zrobic, bo on boi sie swiatelka.. a tak to się go "zagada" i zrobi zdjęcia lepsze

Posted

śliczny jest, pasowałby do Dolinki ale niestety na drugiego psa w domu mi nie pozwolą. Gdyby nie to że pies to istna Dolly :) przynajmniej podniosę kawalera :)

Posted

no i Maxiu znalazł domek, młode małżeństwo, baardzo miłe, rozsądne, znający się na pieskach, Max będzie mieszkał w mieszkaniu, ale na weekendy będzie jeździł z nimi poza Wrocław, ponieważ oni jeżdżą na koniach.
Myslę, że warto było czekać Maxowi tak długo bo Państwo naprawdę rewelacyjni!
a mi spadł kamień z serca, bo jakby u mnie został to by się biedulek męczył tylko 2 spacerami dziennie jakbym już urodziła..
także bardzo się cieszę że znalazł dom i że TAKICH ludzi znalazł jak oni :)

Posted

Pani Agnieszka mi napisała że Maxiu przespał noc spokojnie, ale bał się napić z miski, u mnie też tak było na początku, to ze stresu, a potem wybrał sobie miskę mniejszą Buliego a ze swojej dużej nie chciał pić.. i tak oba pieski piły z tej mniejszej i musiałam co chwilę dolewać, w nocy też :)