fioneczka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Marzeno powiedz mi czego oczekiwałaś pisząc swój post który zabrzmiał (ja tak go odczytałam) ... suka stwarza problemy i albo się ogarnie, albo ... prosiłam abys napisała coś więcej o problemach ... ale widać nie chcesz bądź nie czujesz takiej potrzeby ... dziwne, bo kiedy ja miałam problem ze zdrowiem adoptowanej Fionki to przez rok jej choroby pisałam, pytałam, szukałam porady i wsparcia zarazem, teraz jest Mona ... zdrowa, ale z panicznycznym strachem ... też pytałam co robić w różnych sytuacjach, zasięgnęłam porady szkoleniowca Aga która adoptowała Marusię ... moze Ci opowiedzieć o zdemolowanym domu ... wejdź na jej wątek, poczytaj ... Ona też pisze i szuka rad i zrozumienia zarazem. Co drugi wątek tu na dogo ... ma swój problem ... poczytaj nie obrażaj się bo to nic nie da ... jeśli kochacie Maję, [B]nie pozostawicie jej losu w jej łapkach[/B] tylko będziecie walczyć o to aby było dobrze może napiszesz dokładniej na czym polega problem Quote
baster i lusi Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 powtórka z Cześka wszyscy chcą psa idealnego a jak stwarza problemy .....eh Quote
Alicja Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 [quote name='baster i lusi']powtórka z Cześka wszyscy chcą psa idealnego a jak stwarza problemy .....eh[/QUOTE] nawet jak się kupi pieska na baterie ...to z czasem też się baterie wyeksploatują i jest problem ...więc może lepiej było nie brać psa ...jak to nasz wieszcz napisał ...Mierz siły na zamiary nie zamiar podług siły Quote
Alicja Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 [quote name='MarzenaKrk']Az sie poplakalam jak czytam WASZE posty!!!!!!!Napisze tylko tyle: DZIEKUJE ZA WYROZUMIALOSC!!!!![/QUOTE] a może płacz ci pomoże i się ogarniesz ... czasem łzy pomagają i człowiek zaczyna logicznie myśleć tak trudno wyczytać z postów chęć pomocy , podpowiedzi że są behawioryści , są weterynarze , są fora ... a ty milczysz przez długi czas , a potem z grubej rury walisz nam postem że Maja sama sobie winna jak wyfrunie z gniazda ( bo tak się odczytuje Twój post) .Ja nie z tych co słodzą . Masz problem , to walcz a nie piszesz głupoty że Maja musi sie ogarnąć ... Myślisz że my tu wszystkie mamy psy ideały , co wyrosły ze szczeniaczka i teraz siedza pod kanapa z kapciem w pysku i żadna nie ma problemów z psem , czy zdrowotnych czy behawioralnych . Quote
Kundel_Bury Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Dziewczyny czy wie ktoś co się dzieje z Majką? Mam nadzieje że nie skończyła jak Czesio... Ostatnia informacja nie była pocieszająca... Quote
bahlsa Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Państwo Majki zaprosili mnie na wizytę i rozmowę w sprawie Majki. Rozmawiałam już z mamanabank i opowiedziałam o wszystkim. Nie wiem jak napisać, żeby moje słowa nie zostały odczytane tak jak Marzeny. Słowo pisane nie jest tak samo odbierane jak mówione, każdy "wyczytuje" to co chce. Ale po kolei: pierwszy raz miałam do czynienia z amstaffem, nie widziałam jej dotychczas i muszę przyznać - zrobiła na mnie wrażenie! Sunia ufna, przywitała mnie grzecznie, w nagrodę dostała psie ciasteczko (co by mnie nie pożarła "na raz")- to było takie przekupstwo. Widać, że bardzo lubi MarzenęKrk, przytulała się, na mnie spoglądała "spod oka". Powrót Pana z pracy to też wielka radość. Nie ma mowy o oddaniu Majki, choć rzeczywiście czasami sika w domu. Starałyśmy się dociec co może być tego przyczyną (na pewno nie chore nerki lub pęcherz) - bo nie jest to nagminne. Podejrzewam, że Maja (Państwo przeprowadzili się do innego mieszkania w którym był poprzednio pies) zaznacza sobie swój teren. Mimo tego, MarzenaKrk zrobi jej badania moczu. Na 16 grudnia umówione jesteśmy na wizytę u behawiorysty, choć nie wiem czy to coś da, bo Majka oprócz tego podsikiwania to pies bezproblemowy. I niestety - Maja przyjechała do Krakowa z zapaskudzonym uchem. Ucho zostało zaleczone, jednak Majka znów zaczyna rozdrapywać to ucho. Panie wet, które poprzednio prowadziły Maję stwierdziły, że nie obejdzie się bez operacji. Kanał słuchowy jest bardzo wąski, maści pomagają tylko na chwilkę, non stop ucho się paskudzi a Maja je rozdrapuje. MarzenaKrk będzie prosić KTOZ o pomoc w sfinansowaniu operacji. Jeżeli KTOZ wyrazi zgodę, będziemy prosić o wsparcie grosikiem na konto KTOZ na operację Majki, żeby choć w części zwrócić KTOZ pieniązki. Zdjęcia zrobiłam trzy ale będą dopiero w sobotę lub niedzielę jak dziecko wróci mi do domu i przerzuci fotki z aparatu na komp. (dla mnie czarna magia). Zresztą nie są rewelacyjne. Jeżeli macie jakieś pytania, piszcie, postaram się odpowiedzieć. Quote
fioneczka Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 mam nadzieję że uda się zebrać środki na zoperowanie ucha Majeczki czy Maja podsiqje również podczas snu ? Quote
bahlsa Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 wydaje mi się, że padło takie stwierdzenie..... upewnię się jutro i dam znać. Quote
fioneczka Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 jeśli siq zdarza jej się podczas snu to to może mieć związek ze sterylizacją Quote
bahlsa Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [IMG]http://i56.tinypic.com/25k1q1d.jpg[/IMG]kurcze ... nie jestem dobrym fotografem, [IMG]http://i51.tinypic.com/2ustoon.jpg[/IMG] Quote
fioneczka Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 śliczna dziewczynka ... dobrze że kochają ją na tyle że do schroniska przez t siuśkanie wracać nie musi Quote
bahlsa Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Romka']Dziękujemy Bahlsa za wszystko...[/QUOTE] Romcia, nie macie za co dziękować, przygotuj lepiej 3 psiaki do ogłoszeń na sobotę rano. Tylko błagam o fajne zdjęcia. Quote
Romka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='bahlsa']Romcia, nie macie za co dziękować, przygotuj lepiej 3 psiaki do ogłoszeń na sobotę rano. Tylko błagam o fajne zdjęcia.[/QUOTE] Bahlsa ,kochana wszystkie "ogłaszaczki"albo chorują albo ucza się...na bazarku czekamy bardzo długo na ogłoszenia...bardzo się cieszę,ze chcesz nam pomóc,bardzo...jest tyle nowych psiaków...coś przygotujemy na sobotę... Quote
Romka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='bahlsa'][IMG]http://i56.tinypic.com/25k1q1d.jpg[/IMG]kurcze ... nie jestem dobrym fotografem, [IMG]http://i51.tinypic.com/2ustoon.jpg[/IMG][/QUOTE] Majeczka wygląda slicznie na zdjęciach,minka super...taka niewinna... Quote
bahlsa Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Bo to rzeczywiście taka gapcia :) MarzenaKrk już po uzgodnieniach z KTOZ (dzięki Asiorku). Musi umówić termin wizyty u weta i leczymy Maję :) Quote
kajkoowa Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='bahlsa'] Musi umówić termin wizyty u weta i leczymy Maję :)[/QUOTE] To super :) Quote
Romka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='bahlsa']Bo to rzeczywiście taka gapcia :) MarzenaKrk już po uzgodnieniach z KTOZ (dzięki Asiorku). Musi umówić termin wizyty u weta i leczymy Maję :)[/QUOTE] Dzwoń lub pisz do nas jeśli będzie potrzebna pomoc...nie chcemy zostawić Cię samej... Quote
bahlsa Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Tak właśnie mówiłam Marzence, dzwoń lub pisz :) jak potrzebujesz pomocy :). Powoli idzie do przodu. MarzenaKrk jak tylko naprawi komp. na pewno sama zacznie pisać. Na razie trzymajmy kciuki za naprawę uchola Majki. Quote
bahlsa Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [SIZE=2][B]Majka [/B]jest młodą ślicznie umaszczoną suczka pitbulla..Jest cała czekoladowa z ciemniejszymi pręgami na całym ciele.Lekarz ocenił,ze Majka nie ma więcej niz 2 lata.Maja jest chudziutka bo prawdopodobnie przez ostatnie kilka tygodni błąkała się i to właśnie w te najbardziej mroźne dni.Suczka musiała bardzo marznąć bo miała poważna infekcję ucha(krew w uchu) i była ponad tydzień leczona.W lecznicy zachowywała się poprawnie ale była bardzo energiczna.jest tez spryciulą ,potrafiła np.przeciągnąć kocyk z klatki do klatki (oczywiście do swojej klatki).Schroniskowa Majka to łagodny,zrównoważony pies,który jest przyjazny zarówno wobec suczek jak i psów.Majka lubi kontakt z człowiekiem kiedy zostaje sama w budzie przywołuje człowieka przeciągłym szczekaniem.Lubi byc głaskana.Wskoczyła na budę żeby zobaczyć gdzie oddalili się wolontariusze ,którzy właśnie byli w schronisku.[/SIZE] [SIZE=2]SZUKAMY ODPOWIEDZIALNEGO DOMU DLA MAJKI,najlepiej takiego ,który zna i rozumie psy tej rasy.[/SIZE] [SIZE=2]Szukamy osoby opanowanej, cierpliwej i stanowczej.[/SIZE] [SIZE=2]Szukamy domu bez malutkich dzieci.[/SIZE] [SIZE=2]Osoby, która obdarzy ją miłością i opieką do końca jej dni.[/SIZE] [SIZE=2][B]Pies to nie jest zabawka a decyzja o przyjęciu go pod swój dach[/B][/SIZE] [SIZE=2][B]to zobowiązanie się do jego opieki i troski na kilka a nawet kilkanaście lat![/B][/SIZE] Maja znów szuka domu, od dziś jest w hotelu. Quote
fioneczka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 czy ten tekst jest świeży ? jaki jest obecnie stan zdrowia Majeczki? Dalej sika w domu? dlaczego wróciła? Quote
Romka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='fioneczka']czy ten tekst jest świeży ? jaki jest obecnie stan zdrowia Majeczki? Dalej sika w domu? dlaczego wróciła?[/QUOTE] Fioneczko,Majka jest w hoteliku...Bahlsa,napisz coś więcej bo ja też dowiedziałam się jakieś 2 godziny temu...Napisz ile kosztuje hotelik i wszystko co ważne w tej sprawie.Jak czuje się Majka,w jakim jest nastroju,czy tęskni,jak doszło do takiej sytuacji...nikt nie chce robić przykrości Marzenie ale chcemy wiedzieć,dla nas to duże zaskoczenie,nie mówiąc o wydatkach... Quote
bahlsa Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Nie, tekst jest z pierwszej strony, skopiowałam i pogrubiłam ostatnie zdanie- specjalnie. Maja od dziś w hotelu, jest zdrowa, jedynie ucho brzydkie (dzisiaj u weta dostała surolan ) i zaszczepiłam ją na wściekliznę (Maja od dotychczasowej opiekunki dostała 40 zł na szczepienie). Dzisiejsze zdjęcia wkleję w najbliższym czasie. Powodem zwrotu jest lęk separacyjny i sikanie w domu (tak opiekun wpisał w zrzeczeniu). Quote
Romka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Poproszę moderatora o przeniesienie wątku na forum łódzkie... Quote
Recommended Posts