Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hm to moze moge sobie zalozyc konto w pekao bpi zrobic tak jak pisze obraczus. Wiem, ze Anawa tez tak trwalo, ze najpierw pieniadze byly na pay palu, a potem po paru dniach na koncie. Czyli gdzies tam w pay palu dopisuje sie nr. konto bankowego??

Posted

[quote name='Szarotka']Hm to moze moge sobie zalozyc konto w pekao bpi zrobic tak jak pisze obraczus. Wiem, ze Anawa tez tak trwalo, ze najpierw pieniadze byly na pay palu, a potem po paru dniach na koncie. Czyli gdzies tam w pay palu dopisuje sie nr. konto bankowego??[/QUOTE]

Tak. I nie dziwię się, że pani w banku mogła nie wiedzieć. :)

Trzeba założyć konto na PAyPalu (jak juz bedziesz miec konto w banku), oni sprawdzaja czy dobre konto podalas (wysylajac na konto w banku jakies grosze), Ty z tego co pamietam wpisujesz na PayPalu ile Ci wyslali w celu weryfikacji.. i jak wplywa kasa na PayPal, to mozesz ją tam trzymac, ale mozesz tez wyslac od razu na rachunek bankowy - mozna wyslac kase na rachunek bankowy TYLKO ten ktory jest wpisany w system PayPala.

Posted

Szarotko, ja mam konto w banku PEKAO S.A. tym z żubrem. Nie płacę ani grosza za nie, bo jest tylko internetowe, nie mam karty, bo nie chciałam. Mogę robić przelewy przez internet, a jeśli potrzeba mi pieniędzy, wtedy muszę iść wypłacić bo banku.Pay Pala też można sobie na nim założyć, ale to już trzeba by było pytać w banku, bo nie bardzo się na tym znam.

Posted

No wiec ciotka z Angli pisala, ze niby Pekao Pb lepsze. Ja nie wiem. Jak chodzi o pay pala to jest to servis z ktorego mozna przelac pieniadze na konto. Nie wiem czy za to bank liczy. Dowiem sie jutro jak pojde to sie dowiem. W sumie to ja potrzebuje to konto, zeby wyslac pay palem, a potem zrobic przelewy na inne konta. W ten sposob nie bede musiala nikogo prosic.

Posted

Cioteczki, przepraszam, ale tutaj też potrzebna pomoc!!! Dwa pieski w okolicach Wożuczyna podtruwane przez okolicznych mieszkańców :placz:, proszę zajrzyjcie...
[url]http://www.dogomania.pl/threads/215925-Pilna-sprawa!-Dwa-pieski-w-okolicach-Wo%C5%BCuczyna-podtruwane-przez-mieszka%C5%84c%C3%B3w-%28Pomocy?p=17784778#post17784778[/url]

Posted

Mam jeszcze jedno pytanie:):) corka przyslala mi z Londynu komorke i teraz potrzebuje taki przelocznik, do wtyczki, bo wtyczka do ladowarki ma koncowki takie jak w Londynie.
Gdzie sie to kupuje ?????????????

Posted

[quote name='Szarotka']Mam jeszcze jedno pytanie:):) corka przyslala mi z Londynu komorke i teraz potrzebuje taki przelocznik, do wtyczki, bo wtyczka do ladowarki ma koncowki takie jak w Londynie.
Gdzie sie to kupuje ?????????????[/QUOTE]

kabel USB i ładowarki w punktach sprzedaży telefonów, czesto w pasażach handlowych takie punkty bywają...
u nas przy supermarketach

Posted

[quote name='andegawenka']kabel USB i ładowarki w punktach sprzedaży telefonów, czesto w pasażach handlowych takie punkty bywają...
u nas przy supermarketach[/QUOTE]

Ja mam ladowarke itp. ale ma wtyczke z Angli, czyli sie koncowki nie zgadzaja, potrzebuje taka nakladke co bedzie miala z jednej strony wejscie dla wtyczki angielskiej a z drugie strony bedzie wyjscie polskie. Jak ludzie jada do Angli to kupuja takie podobne, ale w odwrotna strone.

Posted

[quote name='Szarotka']Ja mam ladowarke itp. ale ma wtyczke z Angli, czyli sie koncowki nie zgadzaja, potrzebuje taka nakladke co bedzie miala z jednej strony wejscie dla wtyczki angielskiej a z drugie strony bedzie wyjscie polskie. Jak ludzie jada do Angli to kupuja takie podobne, ale w odwrotna strone.[/QUOTE]

tylko w takich punktach sprzedaży, telefony komórkowe i akcesoria do nich....

Posted

[quote name='Szarotka']Handziu sprawdz pierwszy post, bo zgubilam gdzies 20 zl????[/QUOTE]
Kochana przepraszam strasznie, ale to ja się pomyliłam :oops:. Policzylam dwa razy wpłatę Rodzice Maciusia. Trzeba było wpisać 10 zł a ja wpisałam 20 zł (bo zapłaciła za dwa miesiące) Jeszcze raz przepraszam. Napiszę Ci tu gotowe rozliczenie do wklejenia:

[B]martini77 - 10 zł (X)---------------------------------------10 zł
Andegawenka - 50 zł (X)----------------------------------50 zł
basiek8 - 50 zł (X)------------------------------------------50 zł
sybisia - 5 zł (IX, X)----------------------------------------10 zł
Monika z Katowic - jednorazowo - 20 zł-----------------20 zł
Rodzice Maciusia - 10 zł (X, XI)--------------------------20 zł
Reno2001 - 166,50 zł -rozl. za wieniec dla Zuzki(*)--166,50 zł
grzenka 20 zł ------------------------------------------------20 zł
Olena84 - od Kamy - 50 zł----------------------------------50 zł
MakS - 50 zł--------------------------------------------------50 zł

Razem: 446,50 zł[/B]

Posted

Czy z okazji wizyty poadopcyjnej,( może nie ostatniej )jak juz bedzie decyzja o pozostawieniu Heniutka, można by zawieźć mały prezencik psiakowi np: fajną obróżkę, miskę na wodę i jedzonko,może coś p-ko pchłom i robalom, jakies smakołyki, pewnie byłoby gospodyni miło i chłopak się ucieszy, bo on taki słodziak jest kochany.
Ech, tak tylko pomyślałam....Coś mi ten psiak nie daje o sobie zapomnieć...
CiotkaE

Posted

[quote name='NusiaiJa']Czy z okazji wizyty poadopcyjnej,( może nie ostatniej )jak juz bedzie decyzja o pozostawieniu Heniutka, można by zawieźć mały prezencik psiakowi np: fajną obróżkę, miskę na wodę i jedzonko,może coś p-ko pchłom i robalom, jakies smakołyki, pewnie byłoby gospodyni miło i chłopak się ucieszy, bo on taki słodziak jest kochany.
Ech, tak tylko pomyślałam....Coś mi ten psiak nie daje o sobie zapomnieć...
CiotkaE[/QUOTE]
Myślę, że to dobry pomysł, jeśli cioteczki się zgodzą :)

Posted

[quote name='handzia']Kochana przepraszam strasznie, ale to ja się pomyliłam :oops:. Policzylam dwa razy wpłatę Rodzice Maciusia. Trzeba było wpisać 10 zł a ja wpisałam 20 zł (bo zapłaciła za dwa miesiące) Jeszcze raz przepraszam. Napiszę Ci tu gotowe rozliczenie do wklejenia:

[B]martini77 - 10 zł (X)
Andegawenka - 50 zł (X)
basiek8 - 50 zł (X)
sybisia - 5 zł (IX, X)
Monika z Katowic - jednorazowo - 20 zł
Rodzice Maciusia - 10 zł (X, XI)
Reno2001 - 166,50 zł -rozl. za wieniec dla Zuzki(*)
Olena84 - od Kamy - 50 zł
MakS - 50 zł

Razem: 426,50 zł[/B][/QUOTE]

[quote name='grzenka']Chyba w zestawieniu brakuje mojej wpłaty:razz:[/QUOTE]

Hm to musimy wszystko jeszcze raz sprawdzic. Czy wplata byla na 20 zl??
to moze to jest to brakujace 20 zl.

Posted

[quote name='grzenka']Tak,moja wpłata była na 20 zł.[/QUOTE]

Jutro uzupelnie pierwszy post i chyba mamy teraz juz wszystko w porzadku :):) i Henio ma te 446.50 :):)

Posted

[quote name='Szarotka']Jutro uzupelnie pierwszy post i chyba mamy teraz juz wszystko w porzadku :):) i Henio ma te 446.50 :):)[/QUOTE]

I juz nie ma pustego banku ;)