Szarotka Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 [quote name='Rodzice Maciusia :)']przecież Henio ma cały czas allegro.. ewentualni e można coś zmienić w nim, pytałam już wiele razy o to, ale nikt nie reagował, więc wystawiam to samo cały czas. Zainteresowanie nikłe.[/QUOTE] Moze by troche cos w nim zmienic, bo maly odzew?? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 czekam na sugestie. Ja nie mam pomysłów :( Quote
andegawenka Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 :shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake: Quote
funia Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Ja poprawie tekst na nowy .Podajcie mi tylko gotowca na tacy starego , Quote
zuzka Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Wplyneła wpłata od ; andegawenka - 50 zł VI W imieniu Henia bardzo dziękujemy [URL="http://www.picturesanimations.com/rose/4/99763za7tvfxv0w.gif"][IMG]http://www.picturesanimations.com/r/rose/99763za7tvfxv0w.gif[/IMG][/URL] Zrobiłam przelew [COLOR=red]60 zł [/COLOR] do Funi na obroże dla Henia Quote
Szarotka Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Hm juz nie wiadomo gdzie go oglaszac ........... Quote
Szarotka Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Teksty Henia: Dla Henia: [SIZE=3][I]Żyje na tym świecie już parę lat i przez ten czas wszyscy utwierdzają mnie w przekonaniu, że nie ma nic za darmo.. Masz rodowód- możesz być nieznośny, twoje urodzenie robi swoje.. Jesteś słodkim szczeniaczkiem, możesz demolować i niszczyć- ujdzie ci to na sucho, jesteś milutką puszystą maskotka- dostaniesz wszystko czego zapragniesz.. Kiedy jesteś najzwyklejszym, średnim kundelkiem, musisz się bardzo starać, żeby zasłużyć na wszystko co masz.. Ci, którzy mnie znają mówią, że jestem wybitnie przemiłym, delikatnym, takim lekkim i kruchym, bezproblemowym i przytulankowym pieskiem. Takiego nie strach spuścić ze smyczy, zostawić samego w domu.. Jestem Henio i jeśli kogoś kocham, nie potrzebuje już niczego więcej.. Mogę nie jeść, jeśli mój przyjaciel nie ma pieniędzy, nie wychodzić na dwór, kiedy jest chory i płakać razem z nim, gdy mu smutno.. Henio- nie słodki szczeniak, nie puszysta maskotka, nie rodowodowy czempion.. Żyje na tym świecie już parę lat i wiem, że ludzie kochają pozory- sztuczne paznokcie, włosy, opalenizna.. Teraz spójrz na mnie- zwykłego Henia, który nie ukrywa przed Tobą nic.. Zechciej popatrzeć duszą, a przekonasz się jak ogromne może być serce zwykłego kundelka.. Pamiętaj, że przyjaciel jest darem, który składasz samemu sobie. [/I]Nastepny tekst Henia do ogloszen: [/SIZE]TYTUŁ; List do ludzi; Henio prosi o zrozumienie i dom... Drodzy ludzie, mieszkańcy tej okrutnej planety! Jestem tylko niedużym, przeciętnym kundlem. Pomimo tego, że myślicie iż wiek kilku lat w moim przypadku oznacza starość, to zaraz zrezygnujesz z tego przekonania. W tym liście chcę Wam, ludziom, "podziękować" za troskę jaką otoczyliście mnie kiedy byłem szczeniakiem oraz opisać Wam moją historię. Na początku było jeszcze miło, ale później... "Dziękuję" wam za to, że wywaliliście mnie na ulicę, kiedy tylko troszkę urosłem, kiedy tylko zapragnąłem czegoś więcej niż podziwiania mnie jako szczenięcia. Zapragnąłem PRAWDZIWEJ MIŁOŚCI. Jak widać nie było mi dane się nią delektować... Złapali mnie ludzie, ale to było straszne. Były klatki, jakieś krzyki, przekleństwa... Potem znalazłem się w boksie w schronisku. Wokół mnie stała grupa kilkunastu psów groźnie warcząc. Oni też byli w potrzebie, ale z racji ich możliwości fizycznych wolałem odsunąć się na bok. Dzień w dzień stałem godzinami na wybiegu, nawet wtedy kiedy mrozy sięgały kilkunastu stopni poniżej zera. Czekałem na ludzi, chciałem się im pokazać, ale oni nie przychodzili... Tak więc moja egzystencja w schronisku ograniczała się do... czekania... Ale nadszedł cudowny dzień. Dobra Dusza (tak ją nazywam) zabrała mnie z tego strasznego miejsca. Wyruszyłem w drogę do raju. Oni (ludzie) nazywają to hotelikiem, ale dla mnie to jest raj. To właśnie tu otrzymałem imię, Jestem tutaj już bardzo długo, ale mi się podoba . Moja opiekunka jest miła, kocha mnie i dba o mnie. Nie krzywdzą mnie tak jak w schronisku. Moja pani często mówi mi że jestem niezwykłym psem, bo jestem taki kruchy, delikatny a zarazem kochany. Mam tutaj fajnych kolegów, ale wiem że to rozwiązanie tymczasowe i muszę znaleźć dom. Na wspomnienie o schronisku nachodzą mnie dreszcze. Nie chcę tam wrócić. Jeszcze raz "dziękuję" ludziom, którzy zafundowali mi pobyt w schronisku i czekam na człowieka, który obdarzy mnie tą prawdziwą miłością na zawsze... Chcesz mieć przyjaciela do końca życia? Przyjaciela, który nie sprawia problemów? Dobrze trafiłeś! Henio to psi ANIOŁ! Henio to przemiły 3-4 letni piesek średniej wielkości. Henio był kiedyś bezdomny , bardzo chory i wychudzony ale na swojej drodze spotkał ludzi o wielkich sercach, którzy się nim zaopiekowali. Obecnie psiak przebywa w domu tymczasowym pod Zamościem. Jest to naprawdę bezproblemowy psiak, jest nauczony czystości w domu, nie niszczy ,nie jest nachalny w stosunku do ludzi i zwierząt. Nie wyje i nie szczeka kiedy zostaje sam w domu. Henio uwielbia się przytulać, opiera się o człowieka I głęboko wpatruje się w oczy. Henio to wielki pieszczoch. Jak przestaje się go głaskać ,dopomina się pieszczot trącając rękę, pieszczony cichutko pomrukuje. Henio bardzo kocha ludzi . Na spacerze bardzo grzecznie chodzi na smyczy, chociaż zdarza mu się szczeknąć na innego psa, na zasadzie: nie znam cię, trochę się boję - to lepiej szczeknę ze dwa razy. To taka poza, bo naprawdę to szybko zaprzyjaźnia się z innymi czworonogami. Swoje potrzeby załatwia tylko na zewnątrz. Henio szuka wspaniałego i odpowiedzialnego domu, który zaopiekuje się Nim oraz pokocha. Bardzo grzeczny, spokojny oraz czyściutki .Uwielbia kontakt z człowiekiem! Idealny zarówno dla rodziny jak i starszej osoby. Henio już bardzo długo szuka swojej przystani, podziel się swoim sercem i domem a będziesz miał wspaniałego przyjaciela ,który zawsze będzie Cie kochał! Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna. Quote
zuzka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Może nie piszcie mu takich długich tekstów . Napisała bym jaki konkretnie jest Henio ( grzeczny ,spokojny , itd.) jaki jest w stosunku do ludzi ,dzieci ,psów ,kotów, A ma wstawione ogłoszenie na tablica.pl? Quote
Szarotka Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Teksty byly pisane przez roznych ludzi i mysle, ze ma ogloszenia na tablicy tez. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 ja skróciłam ten text już dawno. Na allegro wygląda to tak: [url]http://allegro.pl/czarny-harutek-czeka-na-ciebie-i1639659031.html[/url] Quote
funia Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Doszły pieniążki na obrożę .Dzisiaj lub jutro ją zakupię .Dziękuję ., Quote
Ingrid44 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 [quote name='zuzka']Może nie piszcie mu takich długich tekstów . Napisała bym jaki konkretnie jest Henio ( grzeczny ,spokojny , itd.) jaki jest w stosunku do ludzi ,dzieci ,psów ,kotów, A ma wstawione ogłoszenie na tablica.pl?[/QUOTE] Henio ma taki tekst. Podeslalam do Szarotki jako spadek po innym piesku ,ktory juz dawno znalazl domek. Quote
Szarotka Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 [quote name='Ingrid44']Henio ma taki tekst. Podeslalam do Szarotki jako spadek po innym piesku ,ktory juz dawno znalazl domek.[/QUOTE] To chyba jest ten tekst of Ingrid: Henio to wielki pieszczoch. Jak przestaje się go głaskać ,dopomina się pieszczot trącając rękę, pieszczony cichutko pomrukuje. Henio bardzo kocha ludzi . Na spacerze bardzo grzecznie chodzi na smyczy, chociaż zdarza mu się szczeknąć na innego psa, na zasadzie: nie znam cię, trochę się boję - to lepiej szczeknę ze dwa razy. To taka poza, bo naprawdę to szybko zaprzyjaźnia się z innymi czworonogami. Swoje potrzeby załatwia tylko na zewnątrz. Henio szuka wspaniałego i odpowiedzialnego domu, który zaopiekuje się Nim oraz pokocha. Bardzo grzeczny, spokojny oraz czyściutki .Uwielbia kontakt z człowiekiem! Idealny zarówno dla rodziny jak i starszej osoby. Henio już bardzo długo szuka swojej przystani, podziel się swoim sercem i domem a będziesz miał wspaniałego przyjaciela ,który zawsze będzie Cie kochał! Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna. Nie to ten tekst i ostatnie ogloszenia byly z tym tekstem: Chcesz mieć przyjaciela do końca życia? Przyjaciela, który nie sprawia problemów? Dobrze trafiłeś! Henio to psi ANIOŁ! Henio to przemiły 3-4 letni piesek średniej wielkości. Henio był kiedyś bezdomny , bardzo chory i wychudzony ale na swojej drodze spotkał ludzi o wielkich sercach, którzy się nim zaopiekowali. Obecnie psiak przebywa w domu tymczasowym pod Zamościem. Jest to naprawdę bezproblemowy psiak, jest nauczony czystości w domu, nie niszczy ,nie jest nachalny w stosunku do ludzi i zwierząt. Nie wyje i nie szczeka kiedy zostaje sam w domu. Henio uwielbia się przytulać, opiera się o człowieka I głęboko wpatruje się w oczy. Henio to wielki pieszczoch. Jak przestaje się go głaskać ,dopomina się pieszczot trącając rękę, pieszczony cichutko pomrukuje. Henio bardzo kocha ludzi . Na spacerze bardzo grzecznie chodzi na smyczy, chociaż zdarza mu się szczeknąć na innego psa, na zasadzie: nie znam cię, trochę się boję - to lepiej szczeknę ze dwa razy. To taka poza, bo naprawdę to szybko zaprzyjaźnia się z innymi czworonogami. Swoje potrzeby załatwia tylko na zewnątrz. Henio szuka wspaniałego i odpowiedzialnego domu, który zaopiekuje się Nim oraz pokocha. Bardzo grzeczny, spokojny oraz czyściutki .Uwielbia kontakt z człowiekiem! Idealny zarówno dla rodziny jak i starszej osoby. Henio już bardzo długo szuka swojej przystani, podziel się swoim sercem i domem a będziesz miał wspaniałego przyjaciela ,który zawsze będzie Cie kochał! Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna. Quote
Akrum Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Heniek miał już tyle ogłoszeń, z różnymi tekstami... niestety niektóre psiaki nie mają szczęścia jeśli chodzi o adopcje. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ja też uważam, że tekst tu nie ma kompletnie nic do rzeczy, niestety. Atrakcyjne psiaki (rasowe, młode), idą nawet jeśli się nic nie napisze, albo byle co, a taki Harry, to musi po prostu trafić na czyjeś litościwe serce. Taki fakt :( Quote
Szarotka Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Przydalby sie ktos kto kocha pieski i wzial by go, bo jest taki jaki jest a nie dlatego, ze wyglada jak pudel lub inny kudlacz (nie ublizajac kudlaczom:):) Quote
funia Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Tak .Ot i cała prawda. Ale ogłoszenia idą więc ktoś do licha musi się odezwać . Quote
Szarotka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Hm gdzie by go jeszcze mozna oglosic. Pixelek z mojego banerka znalazl dom podczas festynu zooranizowanego przez schronisko w Inowroclawiu. Quote
Akrum Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Plakaty na mieście porozwieszać by trzeba. Może jakieś małżeństwo, które nie korzysta z netu - zakocha się w naszym czarnuszku... Quote
Szarotka Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Witaj Heniu:):) jak tak dalej pojdzie bedziesz mial najdluzszy watek na dogo :):) Quote
Bonsai Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Gdzie jest Henio, w jakiej miejscowości? Mogłybyście pokazać mi jego najlepsze jakościowo zdjęcia? Quote
Recommended Posts