Szarotka Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 [quote name='andegawenka']Heniu wybacz, ale to nasz region [B][SIZE=3][COLOR=red]Potrzebna klatka, kontenerek dla Szafranka na dziś !!!!!!!!![/COLOR][/SIZE][/B][/QUOTE] Jestem na tym watku, ale zdecydowanie za daleko ........... Quote
andegawenka Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='Szarotka']Jestem na tym watku, ale zdecydowanie za daleko ...........[/QUOTE] ...tak i jeszcze z Holandii i chyba z Norwegii czy Finlandii...a region milczy...no cóż długi weekend i jutro beatyfikacja... Quote
Szarotka Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 Klatke mam po Mayi jak byla szczeniakiem teraz ja uzywaja koty,mimo, ze jest przy duza. Quote
Szarotka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Heniu wlasnie zamawiam ci ogloszenia i tekst. I jeszcze szukamy schronienia dla malutkiej suni, co ma czas do jutra, a potem to kto wie co bedzie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/206976-Ruda-sunia-szuka-domu-[/url]! Quote
Szarotka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Zapraszam do Henia na f.b. : [url]http://www.facebook.com/MagdaLuchter#!/event.php?eid=172554646115115[/url] Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 jak jest potrzeba kontenerka czy w ogóle czegokolwiek to zawsze najlepiej pisac pw. Ja mam 2 nawet niepotrzebne kontenerki,ale nie wchodzę na wszystkie wątki, a jakby ktoś napisał pw to przecieżbez problemu bym pożyczyła... Quote
Akrum Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Heniek odwiedzam cię nocną porą i życzę miłych snów :) Quote
Szarotka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='Rodzice Maciusia :)']jak jest potrzeba kontenerka czy w ogóle czegokolwiek to zawsze najlepiej pisac pw. Ja mam 2 nawet niepotrzebne kontenerki,ale nie wchodzę na wszystkie wątki, a jakby ktoś napisał pw to przecieżbez problemu bym pożyczyła...[/QUOTE] Zgadzam sie, ale ja tylko staram sie watek naglosnic. Szukamy tez dt. dla malutkiej rudej suni, ktora zostala znaleziona i chyba jutro ma juz trafic do schronu. Sliczna, kudlata i mloda, grzeczna: [url]http://www.dogomania.pl/threads/206976-Ruda-sunia-szuka-domu-[/url]! Jutro uzupelnie watek Henia, bo dziaj bylam jakas niedzisiejsza ........ Quote
andegawenka Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Rodzice Maciusia :)']jak jest potrzeba kontenerka czy w ogóle czegokolwiek to zawsze najlepiej pisac pw. Ja mam 2 nawet niepotrzebne kontenerki,ale nie wchodzę na wszystkie wątki, a jakby ktoś napisał pw to przecieżbez problemu bym pożyczyła...[/QUOTE] [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_30_126.gif[/IMG] tak, ale nie wiem kto ma kontenerek a pw zajmuje dużo czasu i nie wiadomo do kogo pisać...:oops: Quote
Akrum Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Witam Henia z rana :) Ciekawe jak czarny nasz książę spędza majówkę :cool3: czy w słońcu się wyleguje na zielonej trawce, czy może ptaki goni :lol::lol::lol: Quote
Szarotka Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Mamy now tekst dla Henia: [I]TYTUŁ; List do ludzi; Henio prosi o zrozumienie i dom... Drodzy ludzie, mieszkańcy tej okrutnej planety! Jestem tylko niedużym, przeciętnym kundlem. Pomimo tego, że myślicie iż wiek kilku lat w moim przypadku oznacza starość, to zaraz zrezygnujesz z tego przekonania. W tym liście chcę Wam, ludziom, "podziękować" za troskę jaką otoczyliście mnie kiedy byłem szczeniakiem oraz opisać Wam moją historię. Na początku było jeszcze miło, ale później... "Dziękuję" wam za to, że wywaliliście mnie na ulicę, kiedy tylko troszkę urosłem, kiedy tylko zapragnąłem czegoś więcej niż podziwiania mnie jako szczenięcia. Zapragnąłem PRAWDZIWEJ MIŁOŚCI. Jak widać nie było mi dane się nią delektować... Złapali mnie ludzie, ale to było straszne. Były klatki, jakieś krzyki, przekleństwa... Potem znalazłem się w boksie w schronisku. Wokół mnie stała grupa kilkunastu psów groźnie warcząc. Oni też byli w potrzebie, ale z racji ich możliwości fizycznych wolałem odsunąć się na bok. Dzień w dzień stałem godzinami na wybiegu, nawet wtedy kiedy mrozy sięgały kilkunastu stopni poniżej zera. Czekałem na ludzi, chciałem się im pokazać, ale oni nie przychodzili... Tak więc moja egzystencja w schronisku ograniczała się do... czekania... Ale nadszedł cudowny dzień. Dobra Dusza (tak ją nazywam) zabrała mnie z tego strasznego miejsca. Wyruszyłem w drogę do raju. Oni (ludzie) nazywają to hotelikiem, ale dla mnie to jest raj. To właśnie tu otrzymałem imię, Jestem tutaj już bardzo długo, ale mi się podoba . Moja opiekunka jest miła, kocha mnie i dba o mnie. Nie krzywdzą mnie tak jak w schronisku. Moja pani często mówi mi że jestem niezwykłym psem, bo jestem taki kruchy, delikatny a zarazem kochany. Mam tutaj fajnych kolegów, ale wiem że to rozwiązanie tymczasowe i muszę znaleźć dom. Na wspomnienie o schronisku nachodzą mnie dreszcze. Nie chcę tam wrócić. Jeszcze raz "dziękuję" ludziom, którzy zafundowali mi pobyt w schronisku i czekam na człowieka, który obdarzy mnie tą prawdziwą miłością na zawsze... Kochany Henio. [/I] Wydaje mi sie dobry, ale moze byc troche za dlugi na niektore portale, no moze cos zmienie, musze go jeszcze raz przeczytac. Wysle go dzisiaj, albo jutro ciotce co ma robic ogloszenia, wybrac pare ladnych zdjec i ruszamy od nowa. Quote
Ingrid44 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Szarotko, tekst jest dobry ale [B]podkresl wszystkie cudowne cechy charakteru[/B] Henia, ze nie szczeka o byle co, jest posluszny ,delikatnie podchodzi do ludzi, nie rzuca sie na nikogo.Dogaduje sie z psami i kotami i poprostu Pies Bezproblemowy dla rodziny z dziecmi jak i dla samotnej osoby. Nie niszczy w domu itd Trzeba przedstawic go w jak najlepszym swietle bo on naprawde jest bardzo kochany . Quote
zenobiusz flores Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Ingrid44']Co moge zrobic, czy jest jakas petycja do podpisania ?[/QUOTE] Chyba nie.....wszyscy milcza na ten temat . Generalnie . I tylko ja pyskuje na watku ....mozna jeszcze wysylac petycje do poslow , na poprzednich stronach ktos dal namiary i adresy mejlowe do biur poselskich....podobno zrobil sie jakis ruch i podobno maja zostawic w nowej ustawie ten zakaz strzelania do bezdomnych zwierzat....ale to wszystko ' podobno ' - tak naprawde nikt nic do konca nie wie .....zebysmy sie nie obudzili z reka w nocniku...... Quote
Szarotka Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='Ingrid44']Szarotko, tekst jest dobry ale [B]podkresl wszystkie cudowne cechy charakteru[/B] Henia, ze nie szczeka o byle co, jest posluszny ,delikatnie podchodzi do ludzi, nie rzuca sie na nikogo.Dogaduje sie z psami i kotami i poprostu Pies Bezproblemowy dla rodziny z dziecmi jak i dla samotnej osoby. Nie niszczy w domu itd Trzeba przedstawic go w jak najlepszym swietle bo on naprawde jest bardzo kochany .[/QUOTE] Dzieki, tez mysle, ze trzeba troche pozmieniac. Quote
zenobiusz flores Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Troche skrocic .....podac wszystkie zalety Harrego - wad nie ma - w pigulce . Quote
zenobiusz flores Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Wlasnie preczytalam, ze dobrze tez jak tekst ' wyciska z oczu lzy ' . Szarotko , musi to byc cos w stylu Gone With The Wind czyli niespelnina milosc , wojna, bandaze, perypetie i tak dalej - nie mam pojecia jak sie pisze takie teksty, ja to wole takie z humorem jak walnal Jamor o Tuptusiu kiedys :lol: A co tam u Tuptusia - adoptowany przez Jamora kwitnie ? Quote
Szarotka Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Nigdy nie wiadomo, ktory tekst zadziala, trzeba probowac rozne. Quote
CatAngel Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Szarotka']Zapraszam do Henia na f.b. : [url]http://www.facebook.com/MagdaLuchter#!/event.php?eid=172554646115115[/url][/QUOTE] Udostępniłam, zaprosiłam znajomych i rozesłałam gdzie się da :) :) :) Quote
Szarotka Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='CatAngel']Udostępniłam, zaprosiłam znajomych i rozesłałam gdzie się da :) :) :)[/QUOTE] O bardzo dziekuje :):) Quote
Szarotka Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='zuzka']Wpłyneły wpłaty od; MARTINI77 - 20 zł V,VI iza!!! - 15 zł I,II,III, W imieniu Henia bardzo dziękuję [URL="http://www.picturesanimations.com/flowers/7/marcheanemone04032509vs.gif"][IMG]http://www.picturesanimations.com/f/flowers/marcheanemone04032509vs.gif[/IMG][/URL][/QUOTE] [quote name='zuzka']Zapraszam na wątek KAMY z Orzechowic [URL]http://www.dogomania.pl/threads/206929-Kama-z-Orzechowic-ma-szanse-na-DT.-Bardzo-potrzebne-wsparcie-finansowe.?p=16788263#post16788263[/URL][/QUOTE] [quote name='zuzka']Zrobiłam przelew dla Funi za hotelik Henia 170 zł[/QUOTE] Musze uzupelnic watek Henia i zajac sie Kama:):) Quote
funia Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Doszła wpłata zahotel 170 zł .Dziekuję . Heniek to sie poczuł jak Pan na włościach ....Nie daj Boze go zamknąc na chwile jest wtedy rozpacz ....Cały hektar sadu jego ,biega jakby miał turbodoładowanie i jeszcze kobiety wyciąga za soba .Kurde jaki Casanowa bez jajek .:evil_lol: Czy pisłam ,ze Henio jest kochany ?:razz: Quote
Szarotka Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Wczoraj nie zdarzylam z tekstem, bo troche pomagalam Zuzi z Kama i gadalam z ciotkami na dogo:oops:, wiec musze to zrobic dzisiaj, ale czesc ogloszen odnawiam, bo tam jest moj email adres. Quote
Recommended Posts