Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]W rybnickim schronisku przebywa sunieczka w typie pittbula , określono jej wiek na delikatnie ponad rok .
Sunia wg opisu wolontariuszki jest grzeczna , przytulaśna , zgadza sie na wybiegu z suczkami .

Tutaj jej ogłoszenie na adopcjach
http://www.adopcje.org/adopcja39573.html

Sunia nie jest wysterylizowana .... a schronisko w Rybniku tego nie robi :angryy:
na sunię mają oko 2 domy .....jeden do budy ....drugi wygląda na pseudo , bo mają już psa w typie rasy ...
jedynym ratunkiem dla suni byłby DT..o DS też marzę lub sterylka za którą niestety schronisko nie zapłaci .

Tylko 1 zdjęcie bo nie potrafie drugiego ściągnąć z ogłoszenia

[/FONT]

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='doddy']A czy ten dom z 2 psem został jakkolwiek sprawdzony? Jest szansa na wizytę przedadopcyjną?[/QUOTE]

poczekamy na wypowiedź Betty , ale jedyne co mi napisała to to że pani była zadowolona że sunia niesterylizowana jest więc mam obawy że pani lubi za bardzo te pieski .

Ja jeszcze chcę zapytać skąd była ta pani ?

Posted

wiec tak... państwo którzy chcieli ja do budy mówili że będzie miała możliwość wybiegania się bo mają gospodarstw i będą ją >spuszczać (co zn że raczej myslą o łańcuchu - a ja nie zczaiłam od razu wiec nawet nie próbowałam mówić ze buda ok ale łańcuch niepotrzebny), choc zastanawiają sie jeszcze czy nie do domu
z kolei kobitka, która się "w niej zakochała" ma w domu przygarniętego z ulicy 8letniego pitbullowatego psiaka i chciała dla niego towarzysza - i napisała tak "jeśli to możliwe to prosiłabym niesterylizować suni" - napisała możliwe wiec kto wie czy jej o rozmnażanie chodzi, może nie ufa byle jakiemu wetowi - do niej mam tylko maila , nie wiem skąd jest, do rodzinki mam telefon

generalnie adopcja suni jest zawieszona do połowy marca i obie strony o tym wiedza - można zrobic wizyty przedadopcyjne, ale hmm... schronisko sie w takie rzeczy nie bawi - tzn ja bym mogła sie tym zająć ale musiałabym powiedzieć kierownikowi, a miało by to sens jeśli jakaś fundacja wzięła by piecze nad ta sunia

jej naprawdę szkoda na podwórze, uwielbia mizianie i jest przekochana :)

Posted

aha.... co do dt.... jeżeli kierownik wie że na sunie są chętni to nie wyda jej na dt , dlatego musi byc wyadoptowana - najlepiej przez fundacje i to trzeba sie juz interesować na początku marca

słuchajcie...kiepskie zdjecia zrobiłam... sunia jest przesliczna, jest do kolana - gdyby miała lepsze zdj dawno byłby wysyp chetnych :/

Posted

hotel raczej nie wchodzi w gre - szybciej płatne dt, ale tak jak mówiłam trzeba było by ja wadoptować... moze skupmy się na ogłoszenie jej gdzie sie da - i poszukaniu jej dobrego domu robiąc wizyty przedadopcyjne, mamy miesiąc....

Posted

Jak ona podobna do Lizy ze schroniska w Gliwicach.

Obiecuje ,że jak będą jakieś sensowne telefony w sprawie adopcji takiego właśnie bullka to zaraz dam wam znać . Przynajmniej tyle mogę zrobić.

Posted

agnieszka32 napisał(a):
A czy można liczyć na jakieś inne zdjęcia suni? W całej okazałości?

mam nadzieję

Betta , spróbuj podkusić , by pracownik małą wyciagnął z boxu i fotaski z poziomu psiaka , nie z góry , z góry psiaczki wychodzą pokraczne ;) nieproporcjonalne

Posted

Asior napisał(a):
Alicja, a może ta nadała dla tej "mojej" babki :( ??? Tylko ona ma 3 letnie dziecko

sunieczka jest młodziutka ...ma niewiele ponad rok i wg tego co mówiła Betta jest straszną przylepką . Nie jestem w stanie powiedziec jak do dzieci . Może jak Betta przyjdzie na wątek to coś wymyślimy .

Posted

kurcze....3latek...to taki rozumiejący "nie wolno ciągnąc za uszy?" .... jednym dzieciakom mozna wytłumaczyć innym nie...a tym co nie można to psiaki trzeba dobrze sprawdzić....ale teraz bedzie problem z tym sprawdzaniem....ale tak na moje oko i intuicje to naprawdę suńka jest bardzo łagodna, żywiołowa i radosna
spróbuje sie do niej dostac w tym tygodniu - w czwartek lub sobote i troche ją tam posmyrac gdzie psiaki nie lubią...wrr

zdjecia przy tej okazji tez zrobie (z poziomu :P) ale suńka nie jest duza - do kolana

Posted

córcia Pani ponoć przyzwyczajona do psów, (pani miała sunię amstafa ale miała raka skóry), Nie robi podobni psom krzywdy, rozumie, ze nie wolno się "bawić" pieskiem... Tak mówi Pani, okaże się na wizycie jak jest naprawdę ;)

Posted

Betta napisał(a):
kurcze....3latek...to taki rozumiejący "nie wolno ciągnąc za uszy?" .... jednym dzieciakom mozna wytłumaczyć innym nie...a tym co nie można to psiaki trzeba dobrze sprawdzić....ale teraz bedzie problem z tym sprawdzaniem....ale tak na moje oko i intuicje to naprawdę suńka jest bardzo łagodna, żywiołowa i radosna
spróbuje sie do niej dostac w tym tygodniu - w czwartek lub sobote i troche ją tam posmyrac gdzie psiaki nie lubią...wrr

zdjecia przy tej okazji tez zrobie (z poziomu :P) ale suńka nie jest duza - do kolana

no to mus sie położyć na ziemi przy foceniu ;)

Posted

nie pozwolono mi zrobić zdjeć :( sunia opiekuje się małymi i nie chca jej niepokoić... kierownik oczekuje na na rodzine chcąca wziać sunie na wieś (mam nadzieje że jednak nie do budy)
jakiekolwiek działania z adopcją suni ruszą za miesiąc - ok. połowy marca - sądzę że kto pierwszy się zgłosi, do tego sunia pójdzie......

dzięki wszystkim za zainteresowanie

Posted

Betta napisał(a):
nie pozwolono mi zrobić zdjeć :( sunia opiekuje się małymi i nie chca jej niepokoić... kierownik oczekuje na na rodzine chcąca wziać sunie na wieś (mam nadzieje że jednak nie do budy)
jakiekolwiek działania z adopcją suni ruszą za miesiąc - ok. połowy marca - sądzę że kto pierwszy się zgłosi, do tego sunia pójdzie......

dzięki wszystkim za zainteresowanie

przykro bardzo ....teraz trzeba by jedynie mocno małą rozgłosić , moze akurat uda sie nam z małą uciec przed wydaniem na wieś .

Rozmawiałaś może na temat sterylki ??

Posted

z ta sterylką to kiepsko w schronisku....weta maja tylko na dojazd - w schronisku nie ma warunków żeby sterylke przeprowadzic wiec tez trzeba z psem dojechać do weta...a to też czas i pieniadze - a tego chyba nie ma... takie rzeczy trzeba niestety na własna reke załatwiac
a w schronisku w którym są niesterylizowane psy zdarza sie niestety ze sunie zachodzą w ciąże