pumcia02 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 "U suk, które miały cieczkę zabieg sterylizacji powinno się przeprowadzać w okresie tzw. "ciszy hormonalnej" czyli około 6 tygodni od momentu całkowitego zakończenia ostatniej cieczki. Quote
idusiek Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 achaś, dobrze wiedzieć ;) Dziex! Ai co z ta cieczką megi? jest czy jej nie ma?:) Quote
megii1 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Ma końcówkę (już nic nie leci) ale psiaki są nią zainteresowane. Quote
idusiek Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 mhm, to moze akurat byc ten okres zainteresowania i dzieci posiadania :) Quote
Ewanka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Piękna sunia ... na innym forum wyczytałam, że sterylka, optymalnie, 3 miesiące po cieczce. Gdyby nie niesprzyjające okoliczności, wzięłabym ją do optycznego odstraszania potencjalnych złodziei :evil_lol: ... bo mój collie raczej zaprasza ich do wejścia :mad: Quote
Awit Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Minimum dwa m-ce tak mówił mój wet, od zakończenia cieczki. Wtedy jest cisza hormonalna w organiźmie, i całośc dobrze powinna się goić, mniejsze ryzyko powikłań itp. Ale jeśli zachodzi koniecznośc to dobrze wszyscy wiemy, kładzie się sukę na stół i juz. Quote
idusiek Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 ależ oczywiście, własnie jest w drodze do Wrocławia :) Quote
mysza 1 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='idusiek']ależ oczywiście, własnie jest w drodze do Wrocławia :)[/QUOTE] Superowo, powodzenia milusia dziewczynko! Quote
Ewanka Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Wspaniała wiadomość ... wszystkiego najlepszgo na nowej drodze życia :loveu: Quote
idusiek Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 dojechali wczoraj wieczorem. Aronka zwiedziła ogród, wpadła do domu i nie odstepuję nowego Pana na krok :) Quote
jola_li Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 A ja właśnie po raz pierwszy tu zajrzałam zwabiona imieniem na banerku, które kojarzy mi się z moim zmarłym Aron(ki)em... I TRAFIŁAM NA TAKĄ WIADOMOŚĆ :-)!!!!!! HURRRAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
idusiek Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 dokładnie za poźno przyszłaś :P Aronka przespała grzecznie nockę, rano zaczeła piszczęc, ze chce siku, apetyt słaby ale to pewnie ze zmiany miejsca. Bawi się i jest git :) Hasa sobie z góry na dól, ma juz ulubioną miejscówę w pokoju. i pogoniła koty na podwórku :) Quote
idusiek Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 dokładnie za poźno przyszłaś :P Aronka przespała grzecznie nockę, rano zaczeła piszczęc, ze chce siku, apetyt słaby ale to pewnie ze zmiany miejsca. Bawi się i jest git :) Hasa sobie z góry na dól, ma juz ulubioną miejscówę w pokoju. i pogoniła koty na podwórku :) Quote
idusiek Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Aronka jest najfajniejszą sunią na świecie:) wszystkich kocha, do wsdzystkich sie klei, oddałaby się cała za głaski:) Śpi w domu, biega w dzien po odgrodzie, wszystkch zaczepia i jest super:) tylko wybrzydza przy jedzeniu :P Quote
idusiek Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 dama wybrzydzająca: brit, nie, royal niekoniecznie, purina- ujdzie ale kilka chrupków... dzisiaj przejdzie trst z gotowanym:) jak nie wciagnie jedną dziurka od nosa to znaczy ze coś nie halo :) Quote
idusiek Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 od polowy kwietnia Aronka idzie na szkolenie :) potem sterylka :) Była u weta na oględzinach, wszystko jest w porzadku. Tylko tak jak pisałam ,strasznie wybrzydzała panna przy jedzeniu. W domu jest kochana i mądra. nie lubi się z jamniczką, którą ma przez płot i masakrycznie ciągnie na smyczy :) Ale oczywiście jest najfajniejszym psem na świecie:) Quote
mysza 1 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Sprawia problemy wychowawcze innymi słowy ;) Quote
mysza 1 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 I czapeczka będzie w zębach pieska :evil_lol: Quote
idusiek Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 ale panna slicznie wyglada, przyznaj mysza ?:) Quote
Recommended Posts