Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"U suk, które miały cieczkę zabieg sterylizacji powinno się przeprowadzać w okresie tzw. "ciszy hormonalnej" czyli około 6 tygodni od momentu całkowitego zakończenia ostatniej cieczki.

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękna sunia ... na innym forum wyczytałam, że sterylka, optymalnie, 3 miesiące po cieczce.
Gdyby nie niesprzyjające okoliczności, wzięłabym ją do optycznego odstraszania potencjalnych złodziei :evil_lol: ... bo mój collie raczej zaprasza ich do wejścia :mad:

Posted

Minimum dwa m-ce tak mówił mój wet, od zakończenia cieczki. Wtedy jest cisza hormonalna w organiźmie, i całośc dobrze powinna się goić, mniejsze ryzyko powikłań itp. Ale jeśli zachodzi koniecznośc to dobrze wszyscy wiemy, kładzie się sukę na stół i juz.

Posted

A ja właśnie po raz pierwszy tu zajrzałam zwabiona imieniem na banerku, które kojarzy mi się z moim zmarłym Aron(ki)em...
I TRAFIŁAM NA TAKĄ WIADOMOŚĆ :-)!!!!!!
HURRRAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

dokładnie za poźno przyszłaś :P

Aronka przespała grzecznie nockę, rano zaczeła piszczęc, ze chce siku, apetyt słaby ale to pewnie ze zmiany miejsca.
Bawi się i jest git :) Hasa sobie z góry na dól, ma juz ulubioną miejscówę w pokoju.
i pogoniła koty na podwórku :)

Posted

dokładnie za poźno przyszłaś :P

Aronka przespała grzecznie nockę, rano zaczeła piszczęc, ze chce siku, apetyt słaby ale to pewnie ze zmiany miejsca.
Bawi się i jest git :) Hasa sobie z góry na dól, ma juz ulubioną miejscówę w pokoju.
i pogoniła koty na podwórku :)

Posted

Aronka jest najfajniejszą sunią na świecie:)
wszystkich kocha, do wsdzystkich sie klei, oddałaby się cała za głaski:)
Śpi w domu, biega w dzien po odgrodzie, wszystkch zaczepia i jest super:)

tylko wybrzydza przy jedzeniu :P

Posted

dama wybrzydzająca: brit, nie, royal niekoniecznie, purina- ujdzie ale kilka chrupków...

dzisiaj przejdzie trst z gotowanym:) jak nie wciagnie jedną dziurka od nosa to znaczy ze coś nie halo :)

Posted

od polowy kwietnia Aronka idzie na szkolenie :)

potem sterylka :)

Była u weta na oględzinach, wszystko jest w porzadku.
Tylko tak jak pisałam ,strasznie wybrzydzała panna przy jedzeniu.
W domu jest kochana i mądra. nie lubi się z jamniczką, którą ma przez płot i masakrycznie ciągnie na smyczy :)
Ale oczywiście jest najfajniejszym psem na świecie:)

• 2 weeks later...