iljo Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Witam! Dzisiaj z samego rana zauważyłam, że z brzucha mojego szkraba wydobywają się odgłosy bulgotania i jakby coś mu się tam przelewało. Takie odgłosy można zwykle usłyszeć chyba przy trawieniu jeśli przyłoży się ucho do brzuszka. Ale u niego są strasznie głośne! Brzuszek ma miękki, raczej go nie boli bo gdy naciskam to nie reaguje jakoś szczególnie. Byłam z nim na dworze. Chodzi normalnie, obszczekał wszystkich, czyli osowiały nie jest. Ale nie zrobił kupy. Tylko się wysiurkał. I te odgłosy są naprawdę strasznie głośne. Czy ktoś wie co to może być? Przejdzie samo czy iść do weta? Byliśmy wczoraj, mały ma podawanego adwokata. Nie chciałabym go znowu męczyć. Kasia Quote
taks Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Po Advocate może się przejściowo pojawić takie "burczenie" a nawet luźniejszy stolec Jeśli jednak do jutra nie minie albo pojawią się inne objawy ( wymioty, ból brzucha, problemy z wypróznieniem) to zadzwoń do weta który zlecił to odrobaczanie Quote
dorisqa5 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Radzę nadmiernie nie panikować. Odgłosy z brzuszka mogą być skutkiem naturalnej perystaltyki jelit, więc jeśli nie pojawią się dodatkowe objawy najprawdopodobniej piesek jest zdrowy.. Quote
Recommended Posts