Janusz45 Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 [quote name='aga4']Witam Panie Marku z Gromem :p oficjalnie się zrobiło.... Naprawdę niezmiernie się cieszę że tak wnikliwie przegląda Pan i czyta moją stronkę www;) Dla przypomnienia bo widać że Pan zapomniał o co kiedyś pytał - cytacik. I proszę sobie wyobrazić że zostało to poprawione na "Nasze psy są zwyciezcami [COLOR=black][B]wystaw[/B][/COLOR] w/w krajów" Nie wiem dlaczego mnie Pan atakuje, próbuje wytknąć błędy z mojej strony których nie popełniłam :-o Prosze mi powiedzieć, bo może ja o czymś nie wiem:p , czy moje psy dostając takie kartoniki z tytułem Zw Wystawy, mając ten sam tytuł zaznaczony w karcie oceny (a mam takich kilkanaście:evil_lol: ) automatycznie dostały BIS-a na tych wystawach??? [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images11.fotosik.pl/57/879f33cee61396ed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images11.fotosik.pl/57/b9acdef2cd436cca.jpg[/IMG][/URL][/quote] [QUOTE] @ Marek z Gromem [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images20.fotosik.pl/61/69ff6d6f568dce5d.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images20.fotosik.pl/61/bd9a267e7fba2bec.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images20.fotosik.pl/61/9b18c5e7d81f03ba.jpg[/IMG][/URL] Jeszcze raz bardzo dziękuje za zainteresowanie się tekstami umieszczonymi na mojej stronie www :cool1: [/QUOTE] @Aga 4 "Krótka piłka" ma to do siebie że: ani beee :shake: ani meeee :shake: anii kukuryku :shake: nie wspominając o słowie przepraszam:p :cool1: :mad:
Marek z Gromem Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Normalnie nauka kosztuje ale dostanie ja Aga4 za darmo Janusz tez moze sobie poczyc czy uda wam sie poczytac ze zrozumieniem tego nie wiem ale trzymam kciuki. Teraz bedzie cytat z regulaminu wystawy psów rasowych źródło [URL="http://www.zkwp.pl"]www.zkwp.pl[/URL] 3. ZWYCIĘŻCA WYSTAWY - (ZW lub BIS ang. Best in Show) o tytuł ten konkurują zwycięzcy poszczególnych grup. Wyznaczony sędzia na ringu honorowym dokonuje jednoosobowo wyboru, przyznając 1., 2. i 3. miejsce. koniec cytatu. Więc pytam czy Twoje psy wygrały BIS w 4 wymienionych krajach ?? Bo jesli tak to moje GRATULACJE !! Ale na tych skanach tego nie widać swoja droga brakuje jeszcze skanów z 2 krajów. To że jakiś oddział nie umie wydrukowac poprawnie ulotek to jedno ale to ze na stronie "poważnej" hodowli sa takie informacje to drugie. Ja np. na karcie ocen z wystawy klubowej terrierów mam na karcie oceny pies z młodzieży, tytu ZW KL i CAC:-o ale na stronce tego nie umieszcze bo znam regulaminy. [quote]@Aga 4 "Krótka piłka" ma to do siebie że: ani beee :shake: ani meeee :shake: anii kukuryku :shake: nie wspominając o słowie przepraszam[/quote] Ja uzywam na forum jezyka polskiego, wiec sobie nie pogadamy, bo ani beee ani meee ani kukuryku nie wiele Mi mówi. Życze Miłej lektury jak zrozumiecie a dogomania jeszcze bedzie istnieć dajcie znać.
Marek z Gromem Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Jeżeli informacje o których pisze Aga4 ( na temat hodowli Gorzaly ) okaza sie fikcja, bede zmuszony zbanowac Age4 za rozpowszechnianie kłamstw. [SIZE=4][COLOR=red][B][U]PRZYPOMINAM!!!![/U][/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red][B][U]TO JEST FORUM O PSACH I PROSZĘ PISAĆ WYŁĄCZNIE O PSACH - A NIE UPRAWIAĆ PRYWATĘ - TYCZY SIĘ TO WSZYSTKICH !!![/U][/B][/COLOR][/SIZE] [B][U][SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/U][/B] [B][U][SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/U][/B] [B][U][SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/U][/B] [B][U][SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/U][/B] [B][U][SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/U][/B] [B][U][SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/U][/B]
Chima Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 @All Chciałem się pochwalić pierwszym małym sukcesem psa po Chesiu na wystawie...w Czechach... Al Capone Bianca-Marco Kennel zdobył pierwszy młodzieżowy wniosek na Młodzieżowego Championa Czech i swojego pierwszego BOB. Gratulacje dla właścicieli Ala. [COLOR=royalblue]...PS: Alcapone uz byl na prvni vystave - ziskal CAJC a BOB[/COLOR] [IMG]http://3m.cadebou.pl/images/smiles/icon_mrgreen.gif[/IMG] [IMG]http://3m.cadebou.pl/images/smiles/icon_mrgreen.gif[/IMG] [IMG]http://3m.cadebou.pl/images/smiles/icon_mrgreen.gif[/IMG] [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v616/gorzala/Puerto%20Rico/Alcapone.jpg[/IMG]
aga4 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='Marek z Gromem']Normalnie nauka kosztuje ale dostanie ja Aga4 za darmo Janusz tez moze sobie poczyc czy uda wam sie poczytac ze zrozumieniem tego nie wiem ale trzymam kciuki.[/quote] @Marek z Gromem Zwracam się z uprzejmą prośbą o zaprzestanie atakowania i obrażania mnie [quote name='Marek z Gromem'] To że jakiś oddział nie umie wydrukowac poprawnie ulotek to jedno ale to ze na stronie "poważnej" hodowli sa takie informacje to drugie. [/quote] @Marek z Gromem Jak widzę Ty chyba też wszystkiego nie rozumiesz.Żaden oddział nie popełnił błędu przy drukowaniu kartoników (wg Ciebie - ulotek.... ) i w tym momencie chyba również próbujesz obrażać sędziów, bo to oni w karcie oceny zaznaczali ten tytuł. Jakiś czs temu gdy pies na wystawie otrzymał tytuł Najlepszy Pies/Suka w Rasie automatycznie otrzymywał również tytuł Zwycięzca Wystawy. Po zmianie regulaminu nikt tych tytułów psom nie odbierał ani nie anulował :p więc nie wiem o co chodzi? [quote name='Marek z Gromem'] Życze Miłej lektury jak zrozumiecie a dogomania jeszcze bedzie istnieć dajcie znać.[/quote] :crazyeye:
Chima Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 @Aga4 Nadal czekam na przeprosiny i podanie źródła informacji oraz podania przyczyny rozpowszechniania na publicznym forum nieprawdziwych informacji na temat mojej hodowli i moich psów nie będących przedmiotem tematu ani tego forum ani żadnego innego. Proszę podać nazwiska ludzi z ZK, którzy rozsiewają te plotki.:mad: :mad: :mad:
aga4 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='Marek z Gromem']Jeżeli informacje o których pisze Aga4 ( na temat hodowli Gorzaly ) okaza sie fikcja, bede zmuszony zbanowac Age4 za rozpowszechnianie kłamstw. [/quote] @Marek z Gromem, Jakie informacje? bo swoich postów nie widzę:shake: a jeżeli chodzi o informcje które były zawarte w usuniętych postach, podtrzymuje że są prawdziwe (na dzień upublicznienia tych informacji) . źródło skąd one pochodzą też nie jest tajemnicą ZKwP Oddział Gdańsk ;)
Chima Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 @Aga4 Jeszcze raz powtarzam, informacje przez Ciebie podawane są nieprawdziwe i nielegalnie rozpowszechniane, nie posiadam żadnej oficjalnej skierowanej do mnie korespondencji z Oddziału Sopot więc wszelkie informacje na ten temat są niejawne, a każdy kto je rozpowszechnia łamie regulamin ZKwP i nie tylko zresztą. Jako członek ZKwP w Legnicy nie Masz prawa wnikać w nic co nie dotyczy Ciebie ani Twojej hodowli. Więc łamiesz regulamin ZKwP powołując się na nieistniejącą korespondencję z Oddziałem w Sopocie dodatkowo pisząc nieprawdę na tym forum łamiesz regulamin tego forum pisząc bezczelne kłamstwa i oszczerstwa pod adresem mojej hodowli... Niezależnie od sytuacji nikt poza mną nie ma prawa podawać na publicznym forum żadnych informacji dotyczących mojej hodowli i moich psów, niech to do Ciebie dotrze. Nikomu nie udzielam takiego pozwolenia.
Janusz45 Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 [quote] [quote name='Marek z Gromem']Normalnie nauka kosztuje ale dostanie ja Aga4 za darmo Janusz tez moze sobie poczyc czy uda wam sie poczytac ze zrozumieniem tego nie wiem ale trzymam kciuki. [/quote] [B]@Marek z Gromem[/B] Zgadzam sie z tobą nauka kosztuje:p :p :p Marek też może sobie poczytać ze zrozumieniem:p trzymam kciuki. [B]Kończąc twoimi słowami[/B]: [quote] Życze Miłej lektury jak zrozumiecie a dogomania jeszcze bedzie istnieć dajcie znać. [/quote]
effa Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 @Gorzała Gratulki dla szefa mafi ;) @Marek z Gromem Jedna z hodowli mojej rasy uparcie wpisuje swoim psom kilkukrotne Zwycięztwa Polski :D Zwycięztwo Polski ma się równać CWC jak mniemam ;) tak to jest na stronce ;) [FONT=Arial,sans-serif][COLOR=#381010][FONT=Arial]Zwycięzca Rasy(BOB) x2, Najlepszy Pies w Rasie (BOS) x3, Zwycięzca Polski (CWC) x3[/FONT][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial,sans-serif][COLOR=#381010][FONT=Arial][/FONT][/COLOR] [/FONT] [COLOR=#381010][FONT=Arial][FONT=Arial,sans-serif][COLOR=#381010][FONT=Arial]Inna znów hodowla uparcie twierdziła że ich pies jest Championem Hiszpanii choć nigdy nie dostał tam wniosku CWC (wygrał w klasie championów co prawda ale tam cwc dostaje tylko otwarta). Później zaczęli pisać o rozpoczętym Championacie Hiszpanii co też mijało się z prawdą jako że CWC i tak nie było żadnego[/FONT][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial,sans-serif][COLOR=#381010][FONT=Arial][/FONT][/COLOR] [/FONT] [FONT=Arial,sans-serif][COLOR=#381010][FONT=Arial]Ludzie bardzo lubią dodawać sobie to i owo ;)[/FONT][/COLOR][/FONT] [/FONT][/COLOR]
Chima Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 @Effa Dzięki, dzięki...dzisiaj porozmawiam sobie z nimi to pogratuluję osobiście. Jeżeli chodzi o fantazje wystawowo tytułowe, to standard, jakby poszukać głebiej można było by się ciekawych rzeczy dowiedzieć, znam osobiście conajmniej jedno CdB bez uprawnień, które jest suką hodowlaną mimo, że nigdzie w kraju ani na świecie nie pojawiło się biedactwo na wystawie, ale na szczęście to przypadki odosobnione...:mad: :mad: :mad:
effa Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 To jeszcze nic w porównaniu z sukami które rodzą po śmierci, albo szczeniakami po bezpłodnych reproduktorach :lol:
Chima Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 @Effa Dlatego też zgadzam się z Markiem, takie kffiaty należy korygować zanim wrosną w krajobraz naszego kraju. :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
dziobek Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 [COLOR=black][FONT=Verdana]A ja jak to ja wrócę dzisiaj do kilku [U]wcześniejszych postów[/U] które nie mogą pozostać bez odpowiedzi z mojej strony. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Chciałem oficjalnie prosić, żeby nie chować głowy w piasek i zwyczajnie odpowiedzieć mi na zadane pytania. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jest to [B]forum[/B] aktualnie najbardziej [B]niezależne[/B] i najmniej wpływowe, więc wydaje mi się, żee jest to miejsce do polemiki osób które często mają odmienne zdanie o CDB.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]No więc po kolei:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B]Janusz 45 napisał:[/B][/FONT][/COLOR] [quote][I][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1]Wszystkie moje psy mają królewskie pochodzenie sa wyjątkowe w każdym calu .Dobór każdego z nich był starannie zaplanowany,dziękuje hodowlom Ca de Bou Osanna i Mea Praetoria Caesareum za wybór dla mojej hodowli sztuk wybitnych i z takich skojarzeń o które mi chodziło.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [I][SIZE=1][FONT=Verdana][COLOR=black]Mam psy z hodowli Osanna po nowych dolewach w typie (sportowym,hiszpańskim) oraz Duna a właściwie chodziło mi by mieć psa po Tinie który byłby bardzo blisko początków Ca de Bou i mam [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=1][FONT=Verdana][COLOR=black]Te psy to jesze nie wszystko ,plany mam ambitne ale nie zapeszajmy[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Noo masz kilka psów czy królewskie – niech bedzie, moja jest cesarska i jest OK.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Mi osobiście podoba się tylko [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]jeden [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]z "[U]Twoich psów"[/U] i nie jest to NUKI, ale to moje zdanie ktoś inny może mieć inne.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B]potem to:[/B][/FONT][/COLOR] [quote][I][SIZE=1][COLOR=black][FONT=Verdana] Dzięki za dobre słowo ,liczę na Twoją pomoc jako osoby z doświadczeniem w hodowli tej przepięknej rasy. Moje plany och by tylko.........nie zapeszajmy jak widzisz cały czas konsekwentnie powoli realizuje brakuje mi jeszcze powiedzmy dwa ogniwa nad którymi teraz pracuje w wolnych chwilach[/FONT][/COLOR][/SIZE][/I][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Noo, żeby módz ocenić Twoją konsekwencję w działaniu musili byśmy poznać te [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]Twoje Plany[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] – Chyaba, że to: [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]„ŚCIŚLE TAJNE/POUFNE”[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] w przeciwnym razie to tylko takie gadanie i nic więcej:[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=black]„MAM PLAN, WYKONAM GO SAM, NIE POTREZBUJE ŻADNEJ POMOCY, ZROBIĘ TO DZISIAJ W NOCY.....” znasz tą piosenkę ??[/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Verdana]Chodzi mi o to, że tak może powiedzieć każdy, mam plan - ale nie powiem jaki, a potem jak coś [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]wychodzi[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] lub [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][B]nie wychodzi[/B],[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana] too się mówi: „[/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]TAKI BYŁ PLAN[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]”.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Więc śmiało Janusz pisz co planujesz a wtedy każdy z nas, będzie mógł osobiście ocenić [U]konsekwencję Twojego działania[/U].[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B]R.J.O napisała:[/B][/FONT][/COLOR] [quote][I][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1]Janusz45[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [I][SIZE=1][FONT=Verdana][COLOR=black]Najważniejsze to doskonały i wyjątkowy "materiał wyjściowy ".[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=1][FONT=Verdana][COLOR=black]Masz psy o naprawdę królewskim pochodzeniu . W rodowodzie Nukiego jest przcież [B]7 różnych Zwycięzców Świata, [/B]a u Margarity[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=1][FONT=Verdana][COLOR=black]- [B]4 różnych Zwycięzców Świata.[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=1][FONT=Verdana][COLOR=black][B]A że jakość to nie przypadek[/B] , więc Twoje psy są piękne [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=1][FONT=Verdana][COLOR=black]Oczywiście wszystkie trzy .[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=1][FONT=Verdana][COLOR=black]Pracuj więc nad tymi ogniwami![/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]No tu się z Panią nie zgodzę, nie zawsze przodkowie z rodowodu są gwarancją dobrego miotu-hodowli, a już na pewno o ile te korzenie rodowodowe mają jakieś znaczenie o tyle, żadnego, [B]najmniejszego [/B]nawet [B]znaczenia nie mają przyznawane TYTUŁY[/B] – które jak wiemy wszyscy, w naszym kraju przyznawane są bardzo tendencyjnie, i kierunkowo.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Znam Psy ([B]ZWYCIĘZCÓW ŚWIATA[/B] i [B]InterCHAMPIONÓW[/B]) które [B]dają[/B], [B]potomków nie kwalifikujących się nawet na ocenę dostateczną[/B] na wystawie, znam [B]Psy[/B] także [U]po Zwycięzcach Świata[/U] które mają umaszczenie - w wielkie [B]białe łaty[/B] jak AST.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B]na co Janusz 45:[/B][/FONT][/COLOR] [quote][I][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1] @RJ Osanna[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [I][SIZE=1][FONT=Verdana][COLOR=black]Tak RJO "doskonały materiał wyjściowy" skąd ja to znam ,tak to podstawa sukcesu a takie psy są obecnie w hodowli Osanna, nawet taki znawca rasy jak Tim Taylor docenia obecne kierunki rozwoju rasy Ca de Bou w Osanna .Wracając do Nukiego to wyjątkowy pies wielu ludzi (z branży )pytało mnie [B]dlaczego sobie Nukiego nie zostawiłas[/B] wiem że jestem szczęśliwcem posiadając taki materiał wyjściowy--ale to dzięki twojej pracy i Małgosi .Cieszy mnie fakt iż moje królewskie Ca de Bou są zwinne,nie mają problemu z wysoką temperaturą, pokonują co dnia około 10 km na treningu (bez problemu) no i najważniejsza rzecz [B]zdrowie[/B] jak narazie odstukać w niemalowane-- wszystko OK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=1][FONT=Verdana][COLOR=black]Wiesz ja dzisiaj też pracuje--a teraz robię sobie przerwę idę na spacero-trening z moimi "rozumnymi królami" (Sapiens Rex) jest fajna pogoda to i foty będą[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana][B]@ Janusz[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Noo sądzę, że RJO oddała Ci NUKIEGO z[U] pełną świadomością[/U], to taka polityka Hodowli (z której słynie OSANNA), żeby oddawać najlepsze egzemplarze ludziom, [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]żeby się[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] ludzie [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]CIESZYLI[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana], a coo niech mają, [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][B]Od SERCA [/B]!!!. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]W[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana] końcu te psy [U]kupę kasy kosztują[/U] więc muszą być warte tych pieniędzy.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Co do [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]treningu [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]– [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]10 km[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] ...... no cóż wypowiem się później.....[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Nooo i jeszcze to:[/FONT][/COLOR] [quote][I][SIZE=1][COLOR=black][FONT=Verdana] Tak @Ingi jeszcze raz powtarzam [B]MOJE PSY MAJĄ KRÓLEWSKIE POCHODZENIE [/B]a korzenie ich wywodzą się od 11 Zwycięzców Świata to mówi samo za siebie. Tak jak pisałem [B]starannie je dobierałem[/B]...................[/FONT][/COLOR][/SIZE][/I][/quote] [quote][I][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1].........i dalej: [B]Nie wiesz jak ja trenuje swoje psy (dlatego że jeszcze o tym nie pisałem)[/B] a Ty już wiesz jakie ono jest dziwne ??????jasnowidztwo [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Noo o zwycięstwach już pisałem (patrz powyżej) – too, że królewskie pochodzenie mają – RACJA, nie wspomnę o tym, że moja suka ma CESARSKIE pochodzenie - czyli wszystko OK.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Natomiast co do treningów, znowu piszesz Janusz w Bardzo [B]wygodny[/B]-[B]enigmatyczny[/B] sposób: „[I][B]nie wiesz jak ja trenuję swoje psy[/B]" [/I]Noo nie wiemy bo nie piszesz, napisz, B.Cię proszę "[I]JAK TRENUJESZ SWOJE PSY[/I]", boo o spacerkach po upadzie już pisałeś, napisz o treningu, o którym jak piszesz w powyższym NAWIASIE – jeszcze nie pisałeś. Będzie wszystko Jasne.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Ps. Z tym strannym dobraniem psów do hodowli też nie przesadzajmy !!![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Wziołeś poprostu po jednym egzemplarzu psa z kazdej liczącej się w owym czasie Hodowli z [B]przesłaniem[/B] [B]ich[/B] [B]POGOZDZENIA[/B] !!![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]A [U]jak Tuuu konsekwencja w działaniu ???????????????[/U][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jeszcze to Janusz:[/FONT][/COLOR] [quote][I][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1]Ja też mam zdjęcia z dzisiejszego marszo-biego-treningu moich królewskich Majorek (i potem foty..................)[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Noo O.K. ale trening to nie jest – czekamy Janusz na opis i zdjęcia z treningu, [B]chyba nie stchórzysz [/B]??[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B]RJO napisała[/B]:[/FONT][/COLOR] [quote][I][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1]Janusz45[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [I][SIZE=1][COLOR=black][FONT=Verdana]Uważam, że najlepszym treningiem dla psów są dlugie spacery, połączone z bieganiem do woli z innym psem [ psami ].[/FONT][/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=1][COLOR=black][FONT=Verdana]Pies sam wybiera co chce robić i w jakim tempie, a szczęście ma dosłownie " wymalowane " na pysku. [ nawet Marek z Gromem to zauważył na zdjęciach ].[/FONT][/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=1][COLOR=black][FONT=Verdana]A potwierdzeniem tego [ dla mnie - oczywiście ] są wspaniałe opisy w kartach ocen, np :[/FONT][/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=1][COLOR=black][FONT=Verdana]"doskonała kondycja wystawowa "[/FONT][/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=1][COLOR=black][FONT=Verdana]" piękna muskulatura ", itp.[/FONT][/COLOR][/SIZE][/I][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana][B]@ RJO[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Chciałem prosić, żeby uzasadniła Pani swoją wypowiedź, dlaczego [I]"[B]treningiem dla psów są długie spacery, połączone z bieganiem do woli z innym psem[/B]"[/I][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Boo tu dla odmiany mamy tylko samą suchą [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]TWIERDZĄCĄ [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Verdana]wypowiedź[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana], rzecz jasna szanuje Pani autorytet, przygotowanie kynologiczne i doświadczenie, ale chciałbym wiedzieć, dlaczego [B]Pani CDB mogą[/B] [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]tylko spacerek, siusiu i do domu[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana], [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]dlaczego CDB nie może czegoś więcej ??[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana], w obawie o zdrowie czy coo ?? [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Noo ale nie wyprzedzajmy odpowiedzi !!![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Co do opisów na kartach sędziowskich:[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana]1[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]. Jak pisałem o wystawach w Polsce, [/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana]2[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]. [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Kondycję [B]WYSTAWOWĄ[/B][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana] – na pewno mają, tu się akurat zgadzam w 100%.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Mam nadzieję, żee i [/FONT][/COLOR][U][COLOR=black][FONT=Verdana][B]Pani odważy[/B],[B] się napisać coś na forum nie zależnym[/B][/FONT][/COLOR][/U][COLOR=black][FONT=Verdana], nie tylko na forach, że to tak ujmę kierunkowych.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Pani Renato, nooooo choć raz w REALU i bez cenzury, b.Proszę !!![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B]Janusz napisał:[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][quote][I][SIZE=1]@RJ Osanna[/SIZE][/I][/quote][/FONT][/COLOR][quote] [I][SIZE=1][FONT=Verdana][COLOR=black]Zawsze chciałem Tobie to powiedzieć a mianowicie ,wracając do Wystawy Światowej bordzo uważnie obserwowałem Karmisie( mame Nukiego).Pewne rzeczy są uwiecznione na nagraniu które jest w internecie.Czy ty wiesz jak stałaś z Karmen czekając na swoją kolejke do oceny jak ona analizowała swoją konkurencję która była wystawiana--ja poraz pierwszy byłem świadkiem takiej sytuacji zatkało mnie to,a gdy wygrała to jaki byłem dumny że mój Nuki ma taką wspaniałą i tytuowaną mamusię Zw Św. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Noo mi się Karmen też strasznie podoba, ale mimo wszystko, [U]żal mi troszkę tej suki[/U], oddana na tak długi okres czasu do obcych ludzi którzy rzecz jasna [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]nie mogli[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] lub [B]n[/B][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][B]ie umieli zajmować się nią tak RJO swoimi psami[/B][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]. [U]Championat FRANCJI okupiony[/U] był pewnie [U]dużym cierpieniem[/U] biorąc pod uwagę jej kondycję po powrocie do domu.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Too tak jak sława jednego z rodziców, okupiona jest przeważnie rozbitym małżeństwem i cierpieniem najbardziej niewinnych tej sytuacji czyli - dzieci.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Analogicznie można myśleć o losie najbardziej KRÓLEWSKIEGO CDB w Polsce mówię too z całkowitym szacunkiem do [B]jego postaci[/B] i bez kropli ironii - [B]EMBATA[/B], który został oddany na krycia do ROSJI.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]I potem jeszcze to Janusz:[/FONT][/COLOR] [quote][I][SIZE=1][COLOR=black][FONT=Verdana] Witaj RJO!!! [/FONT][/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=1][FONT=Verdana][COLOR=black]Zgadzam się z Tobą (długie spacery) ja jeszcze do tego wykorzystuję naturalne pochylenia terenu (to wszystko pies robi bez dodatkowych obciążen) Ca de Bou to nie Pity {[B]nie polecam takiego typu treningu nowicjuszom[/B]} w zupełności wystarczy spacerek tak jak pisze RJO. Mam dwie tzw. trasy jedna o dł. 5km druga 10 km --pierwsza jest płaska ,--natomiast druga opiera się na wzniesieniach pod różnym kątem.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Noo więc powiem Ci Janusz, żee [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]jestem pod wrażeniem[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] tym razem.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Nigdy [U]nie spodziawał bym się po [/U][/FONT][/COLOR][B][U][COLOR=black][FONT=Verdana]tobie [/FONT][/COLOR][/U][/B][U][COLOR=black][FONT=Verdana]takiej [/FONT][/COLOR][/U][B][U][COLOR=black][FONT=Verdana]autoironii[/FONT][/COLOR][/U][/B][COLOR=black][FONT=Verdana].[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Piszą o Tobie żeś „NADENTY BUFON” – [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]nie prawda[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] !!![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Janusz [B]jednoznacznie[/B] napisał:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]„[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][B]NAJMŁODSZA[/B] HODOWLA[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana] rasy CDB w Polsce” i potem sam uzasadnił - dlaczego spacerki „Po UPADZIE” a [U]nie wyczynowy trening[/U] !!![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]ANO dlatego, żee [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]nie jest too [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]„[/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]TYP TRENIGU[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]”[/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana] dla NOWICJUSZY[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] !!![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]I gdzie tu BUFONADA ??[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana]@ Ingi @ Gorzała[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] – [U]nieuzasadnione[/U] są [U]wasze oszczerstwa[/U] !!![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Too [U]najbardziej samokrytyczna[/U] wypowiedź jaką słyszałem [U]w ostatnim czasie[/U].[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Coo do treningu w CDB w bardziej wyczynowym kierunku, jestem ciekaw wypowiedzi RJO, nie chcę się kompromitować za wczasu.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B]No i potem to jeszcze:[/B][/FONT][/COLOR] [quote][I][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1] Hodowla Osanna jako jedyna z grona nagrodzonych hodowli oddziału poznańskiego otrzymała dwa puchary honorowe za Zwycięzców Świata a także właścicielce Pani Renacie Jasińskiej przyznano brązową odznakę oddziałową za zasługi i wkład jaki wnosi do kynologi.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Noo too mnie akurat w ogóle [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][B]nie dziwi [/B]i [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]nie zamierzam [U]obłudnie gratulować[/U].[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana]Odział POZNAŃSKI [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Verdana]to[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] przecież [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]RJO[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana], więc nie [U]będę gratulował nagród wręczonych samej sobie[/U].[/FONT][/COLOR]
Chima Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 @Dziobek Łukasz nie wiem czy dostaniesz jakąkolwiek odpowiedź ponieważ w zasadzie sam podsumowałeś ten temat i ludzi. Podziwiam, że ogarniasz to tak dokładnie, ja nie mam cierpliwości do opisywania rzeczy oczywistych po raz kolejny, ale dobrze, że ktoś to robi...warto od czasu do czasu poprzypominać sobie i innym pewne klimaty...;)
Tolutkowa Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Witam wszystkich :lol: Nie, nie, nie! Nie zabłądziłam ;) ! Szukam informacji dla świeżo upieczonego posiadacza CaDeBou. No, może już nie taki świeży bo psisko ma rok. Poczytałam sobie, pooglądałam stronki .... i nadal łaknę wiedzy ! Pan w średnim wieku, którego poznałam w czasie wizyty w macierzystym oddziale ZKWP, uszczęśliwił się psem tej rasy i .... na tym właściwie koniec. Pan nie wie nic i nie robi nic. Pies nie jest szkolony bo hodowca powiedział, że najlepiej to szkoilć jak pies bedzie miał 10 m-cy :-o (znalazłam mu już szkoleniowca w Łodzi), zrobił wielkie oczy kiedy dowiedział się, że na wystawie sędzia będzie zaglądał psu w zęby i macał tak ogólnie :evil_lol: i pies ma stać grzeczniutko :diabloti: . Debiut w Łodzi, a oni w lesie. Mają nawet problem z dobraniem właściwego kagańca, obroży ... ! POMOCY! Piszcie wszystko co powinien wiedzieć, a ja postaram się robić za gębofon :evil_lol: . Z góry DZIĘKUJĘ!
Chima Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 @Tolukowa Generalnie to szkoleniowiec z jakim go umówiłeś/aś załatwi wszystkie te sprawy kompleksowo, pomoże dobrać obrożę, kaganiec, smycz, nauczy (w zasadzie powinien) i przygotuje psa pod kątem wystaw. Tak sam bym zaczął pracę z majorką na miejscu tego pana...
jolkajolka Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Witam, A ja tak nieco z innej beczki, bez żadnych żaluzji do nikogo :eviltong: - skoro jest to wątek dotyczący nowości ca de bou, to chciałabym poinformować szanownych forumowiczów (i jednocześnie podlansować się) o nowej galerii ca de bou - galeria dotyczy co prawda tylko jednej przedstawicielki tej rasy, ale zawsze to jakaś nowość :lol: Zapraszam więc na wwww.dobrepsy.net Przy okazji wdzięki swoje prezentuje Jadwiśka, staffikowa siostra Nuty ;)
Chima Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 @jolkajolka Tak zdecydowanie to jest post jak najbardziej na miejscu. Nowości i to bardzo fajna, gratuluję nowego bloga...zdjęcia megaczadwypie***l :diabloti:
Ingi Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 NOWOSC: Eeky przeszla kontrole i pomyka do Warwick! Bedzie tu za 3-4 godzinki:multi: . Jutro uczymy sie szczekac po angielsku i robimy foteczki:cool3:
Janusz45 Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 !7.10 2007 w hodowli JB-Sapiens Rex przyszły na świat pierwsze szczeniaki Ca de Bou Ze skojarzenia IntCh Nuclear Rainbow RJ Osana X ChPl Duna Mea Praetoria Caesareum Mama jak i maluszki czują się wyśmienicie:multi::multi::multi: są dwa pieski i dwie suczki [IMG]http://i044.radikal.ru/0710/02/88a8c1bda7d9.jpg[/IMG] [IMG]http://i001.radikal.ru/0710/9f/576eac5c93dc.jpg[/IMG] [IMG]http://i007.radikal.ru/0710/4c/cd4bf1694fe0.jpg[/IMG] [IMG]http://i045.radikal.ru/0710/66/0eef4616d3c5.jpg[/IMG]
Janusz45 Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 [img]http://i010.radikal.ru/0710/8f/93ff276e789c.jpg[/img] [img]http://i001.radikal.ru/0710/5f/f21435fcffdc.jpg[/img] [img]http://i010.radikal.ru/0710/c4/83395e6fcfb5.jpg[/img] [img]http://i008.radikal.ru/0710/61/4bb0e5c4cee9.jpg[/img]
Janusz45 Posted October 27, 2007 Author Posted October 27, 2007 @All 24.08.2008 w Mechelen (Belgium) odbędzie się specjalistyczna wystawa rasy Ca de Bou sędziować będzie były Prezydent Hiszpańskiego Clubu Ca de Bou Mr Sergio Gual Fournier ,zapowiada swoją obecność na tej wystawie obecny Prezydent Bartolomé Canellas Cardona .Dla wszystkich Ca de Bou przewidziane są nagrody a dla najlepszych zostały ufundowane przez Hiszpański Club Ca de Bou. link do tej wystawy [URL="http://www.kvsr.be/"][COLOR=#800080]http://www.kvsr.be/[/COLOR][/URL] [FONT=Arial][/FONT] Jak widać nareszcie zaczyna sie coś dziać ,nowe władze Spanish Ca de Bou Club co za tym idzie nowe myślenie-otwarcie sie na zewnątrz , tym razem na Europę ,mam nadzieję że Club Hiszpański nie poprzestanie na tej wystawie -propagować (reklamować )rasę Ca de Bou .Życzę sobie i innym by ta pierwsza belgijska jaskółka była zaczątkiem wielkiej fali wystaw pod patronatem Hiszpańskiego Clubu Ca de Bou. Osobiście myślę że będe na tak szacownej imprezie może nawet z 3-4 Ca de Bou
Recommended Posts