Jump to content
Dogomania

Ca de Bou NOWOŚCI (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Che
A widzisz, uparty Koziorozec ze mnie i tyle!:eviltong:
A ktory ten czarnuszek to Archie - ja Ci wierze ze to nie na moja czesc, calkowicie wierze:lol: :diabloti: :lol: Ale jazda! Kategorycznie domagam sie zdjecia Archie! :mad: A jeszcze nieadawno smialam sie, ze niedlugo nie bedzie sie w necie mowic szczeniorki - tylko Archiorki :eviltong:

A kondycha u Cheska jest jak najbardziej wskazana! Chlop od razu wyglada bardziej mesko

Posted

Che!
Archie to facet? no ladnie! tym bardziej czekam na zdjatko.
A z tym jedzeniem Checha to pewnie wiosna, Panie Dzieju!

No i Labradorow to Ty tutaj nie podstawiaj, ok? :loveu:
A szczerze mowiac, to musi byc cdb, bo ma rozowa plame na brodzie.
Czy wiadomo skad jest ta pozostalosc na tej brodzie?
Bo do czego to ja wiem :loveu:

Posted

Mi bardziej chodzilo o to rozowe miejsce na brodzie. zauwazylam, ze Chima chyba tego nie ma. Moja Roska na 100% ma i nawet wetka kiedys zdziwiona myslala, ze to jakies pogorszenie jej stanu serca, bo tak rozowe to jest.:-o :cool3: A ona ma tego calusnika przez caly czas. Widzialam tez to rozowe cos u innych majorek, a na pewno u DA Any Chaco. Wlasciwie to pytanie retoryczne:razz:

Takie rozowe jak tu

lub w zblizeniu

Posted

A moja takiego czegoś nie ma! ona w żadnym miejscu nie ma różowej skóry :wink:

@Archiesa

Jak Archi i jeszcze facet to musisz go mieć :wink:. Ja bym nie popuściła:evil_lol:

@Che

jak jest czarny to już można tego szczeniaka nazwać czarną, nie ciemno pręgowaną perłą. Jest możliwość aby za jakiś czas wstawić zdjęcie starszego szczeniaka?

Posted

Ilonka!
Kusicielko jedna! ja Ci dam! Podpuszczac polska wiejska Babe do zakupu swiecidelek i to jeszcze z czeskiego Jabloneksu? :crazyeye: A skad ja wezme na to czasu i hajcu? Pani juz podziekujemy! Podziekujemy!:evil_lol:

Che!
Dus tych znajomwych o Archie! I to migiem!:mad:
Bynajmniej - Nie chce go kupic! Czarnych majorek nie kupuje:eviltong:

Ta teoria o bulldogu jest ok! Nawet akceptowalna! Zwlaszcza, ze calusnik jest maloistotnym zagadnieniem majorkowym

• 9 months later...
Posted

Swoja drogą widzę ze na Pani stronie dalej jest dobry marketing, bo tytuł zwyciężcy wystaw to inaczej BIS, a chyba psy z Pani hodowli nie zdobyły BISa "na Węgrzech,w Czechach, na Słowacji,w Niemczech" swoją drogą fajna składnia.

No ale żeby to widzieć trzeba umieć przeczytać regulamin.

Już kiedys zwróciłem na to uwagę ale widzę, ze nie zrobiło to żadnego wrażenia pewnie dlatego, ze swoje grzechy wkłada Pani do kieszonki z tyłu.

Posted

Mój Król:multi: :multi: :multi:

Nuclear Rainbow RJ Osanna FCI

Mł Ch Pl, Ch Pl , Europasieger 2006,Bundessieger 2006,Jahrehundert-Sieger 5XCWC,3xCAC,5XCACIB,4XBOB

Moje królowe:multi: :multi: :multi:

Duna Mea Praetoria Caesareum FCI

Margarita Mix RJ Osanna FCI
Mł Ch Pl, Ch Pl

Posted

@Janusz 45

Myślę, że Twoja hodowla nie jest najnowszą hodowlą w Polsce. Podaj datę rejestracji Twojego przydomka, a ja sprawdzę to z przydomkiem wg mnie zarejestrowanym później prawdopodobnie...

Posted

Wszystkie moje psy mają królewskie pochodzenie sa wyjątkowe w każdym calu .Dobór każdego z nich był starannie zaplanowany,dziękuje hodowlom Ca de Bou Osanna i Mea Praetoria Caesareum za wybór dla mojej hodowli sztuk wybitnych i z takich skojarzeń o które mi chodziło.
Mam psy z hodowli Osanna po nowych dolewach w typie (sportowym,hiszpańskim) oraz Duna a właściwie chodziło mi by mieć psa po Tinie który byłby bardzo blisko początków Ca de Bou;) i mam:multi: :multi: :multi:

Te psy to jesze nie wszystko ,plany mam ambitne ale nie zapeszajmy;)

Posted

Wydaje mi się, że piszesz nie na temat, to nie jest nowość sorry, ale później ciężko przebrnąć przez tony spamu ...btw moje psy mają również wyjątkowe pochodzenie, a jednego udało mi się nawet samodzielnie wyhodować...czego i innym życzę wszak miano hodowca zaczyna się od wyhodowania czegoś ciekawego...

Posted

Janusz45 napisał(a):
Wszystkie moje psy mają królewskie pochodzenie sa wyjątkowe w każdym calu .Dobór każdego z nich był starannie zaplanowany,dziękuje hodowlom Ca de Bou Osanna i Mea Praetoria Caesareum za wybór dla mojej hodowli sztuk wybitnych i z takich skojarzeń o które mi chodziło.
Mam psy z hodowli Osanna po nowych dolewach w typie (sportowym,hiszpańskim) oraz Duna a właściwie chodziło mi by mieć psa po Tinie który by był bardzo blisko początków Ca de Bou;) i mam:multi: :multi: :multi:

Te psy to jesze nie wszystko ,plany mam ambitne ale nie zapeszajmy;)

Janusz45
Gratuluje wyjatkowych psów!:lol:
No i życzę realizacji planów.

Posted

Dzięki za dobre słowo:evil_lol: ,liczę na Twoją pomoc jako osoby z doświadczeniem w hodowli tej przepięknej rasy.Moje plany och by tylko.........nie zapeszajmy jak widzisz cały czas konsekwentnie powoli realizuje;) :lol: brakuje mi jeszcze powiedzmy dwa ogniwa nad którymi teraz pracuje w wolnych chwilach.:user:

Posted

Janusz45
Najważniejsze to doskonały i wyjątkowy "materiał wyjściowy ".
Masz psy o naprawdę królewskim pochodzeniu . W rodowodzie Nukiego jest przcież 7 różnych Zwycięzców Świata, a u Margarity
- 4 różnych Zwycięzców Świata.
A że jakość to nie przypadek , więc Twoje psy są piękne:lol:
Oczywiście wszystkie trzy:lol: .
Pracuj więc nad tymi ogniwami!

Posted

[quote name='R.J.Osanna']Janusz45
Najważniejsze to doskonały i wyjątkowy "materiał wyjściowy ".
Masz psy o naprawdę królewskim pochodzeniu . W rodowodzie Nukiego jest przcież 7 różnych Zwycięzców Świata, a u Margarity
- 4 różnych Zwycięzców Świata.
A że jakość to nie przypadek , więc Twoje psy są piękne:lol:
Oczywiście wszystkie trzy:lol: .
Pracuj więc nad tymi ogniwami!

@RJ Osanna

Tak RJO "doskonały materiał wyjściowy" skąd ja to znam:evil_lol: ,tak to podstawa sukcesu a takie psy są obecnie w hodowli Osanna,nawet taki znawca rasy jak Tim Taylor docenia obecne kierunki rozwoju rasy Ca de Bou w Osanna .Wracając do Nukiego to wyjątkowy pies wielu ludzi (z branży;) )pytało mnie dlaczego sobie Nukiego nie zostawiłas:eviltong: wiem że jestem szczęśliwcem posiadając taki materiał wyjściowy--ale to dzięki twojej pracy i Małgosi:lol: .Cieszy mnie fakt iż moje królewskie Ca de Bou są zwinne,nie mają problemu z wysoką temperaturą,pokonują co dnia około 10 km na treningu (bez problemu) no i najważniejsza rzecz zdrowie jak narazie odstukać w niemalowane-- wszystko OK
Wiesz ja dzisiaj też pracuje--a teraz robię sobie przerwę :eviltong: idę na spacero-trening z moimi "rozumnymi królami" (Sapiens Rex) jest fajna pogoda to i foty będą

narazie

Posted

[quote name='Janusz45']Wszystkie moje psy mają królewskie pochodzenie sa wyjątkowe w każdym calu

i mam:multi: :multi: :multi:

Cieszy mnie fakt iż moje królewskie Ca de Bou są zwinne,nie mają problemu z wysoką temperaturą,pokonują co dnia około 10 km na treningu (bez problemu) no i najważniejsza rzecz zdrowie jak narazie odstukać w niemalowane

idę na spacero-trening z moimi "rozumnymi królami" (Sapiens Rex)

@Janusz45 vel pepek swiata

Czasem posty dzialaja na mnie jak poranna kawa:megagrin:

Czy Twoje psy zaadoptowal sam Jan Karol I Burbon z zona? Wtedy moglabym nawet przed nimi dygnac...

Trening o jakim wspominasz, przezyje nawet moja dysplastyczna suka. Dlaczego twierdzisz, ze Twoje psy sa zdrowe? Juz kiedys zadalam Ci podobne pytanie - rentgen w oczach?

Sorki, ale nazwa "Sapiens Rex" kojazy mi sie z sapiacym krolem, moze zakompleksionym troszeczke - ale to chyba tylko mnie:razz:

PS:Osobiscie Nuclear Rainbow RJ Osanna FCI bardzo mi sie podoba -gratulacje dla hodowcy

Posted

[quote name='Ingi']@Janusz45 vel pepek swiata

Czasem posty dzialaja na mnie jak poranna kawa:megagrin:

Czy Twoje psy zaadoptowal sam Jan Karol I Burbon z zona? Wtedy moglabym nawet przed nimi dygnac...

Trening o jakim wspominasz, przezyje nawet moja dysplastyczna suka. Dlaczego twierdzisz, ze Twoje psy sa zdrowe? Juz kiedys zadalam Ci podobne pytanie - rentgen w oczach?

Sorki, ale nazwa "Sapiens Rex" kojazy mi sie z sapiacym krolem, moze zakompleksionym troszeczke - ale to chyba tylko mnie:razz:

PS:Osobiscie Nuclear Rainbow RJ Osanna FCI bardzo mi sie podoba -gratulacje dla hodowcy

@Ingi
:multi: Witaj:multi:

Chyba dzisiejszeTwoje skojarzenia są nietrafione jednak proponowałbym kawę zamiast moich postów:-)

np.pępek świata-jak uważasz Ingi czyż ten właśnie "pępek świata "nie życzył pewnej młodej rodzinie powodzenia oraz osiągnięcia sukcesu gdy ze względów materialnych opuszczała swoją Ojczyznę--w/g mnie tak nie zachowuje się "pępek":shake: ale jak tak uwazasz..............

Tak @Ingi jeszcze raz powtarzam MOJE PSY MAJĄ KRÓLEWSKIE POCHODZENIE a korzenie ich wywodzą się od 11 Zwycięzców Świata to mówi samo za siebie.Tak jak pisałem starannie je dobierałem:shiny:

Nie wiesz jak ja trenuje swoje psy (dlatego że jeszcze o tym nie pisałem) a Ty już wiesz jakie ono jest dziwne ??????jasnowidztwo:evil_lol:

Zapraszam serdecznie z pieskami :multi: :multi: :multi:

Co do nazwy Sapiens Rex @Ingi to Ty nie wiesz że nazwę się tłumaczy a nie kojarzy:cool3:

Wiesz @Ingi tyle w Twojej wypowiedzi....................

Co do zdrowia prosta odpowiedź nie chorują :evil_lol: jak narazie:lol:

@RJO podpisuję się pod ostatnim zdaniem @Ingi gratule za Nukiego:buzi:

Posted

@All

Tytuły przyznawane na wystawach jednej z wielu federacji kynologicznych nie świadczą o pochodzeniu - to jest oczywiste.

Powielanie nieprawdziwych teorii jest niezgodne z regulaminem Dogomanii, a celowe spamowanie tematu i trolling Nowości po prostu zwyczajnie niesmaczne.

Warto się pochawalić Zwycięzcą Świata wyhodowanym przez siebie, a to i tak nie będzie świadczyło o królewskim pochodzeniu.

Jak widać ta rasa nadal jest rasą elitarną i nie dla wszystkich - warto na początek ją zrozumieć.

Napiszę jeszcze raz w 100% zgadzam się z @Ingi taka pisanina to bufonada nie na temat.

Posted

@Janusz45

1.Kawka nie zastapi Twojego postu.
2.Sukcesu zyczylo mi wiele osob - kazdemu dziekowalam.
3.OSOBISCIE POPROSZE KROLOWA BRYTYJSKA O ADOPCJE MOJEJ EEKY. Moze wtedy papier nie bedzie jej potrzebny, bo bedzie miala krolewskie pochodzenie? Albo nie! poczekam az zacznie szczekac po angielsku:diabloti: .
4.Ja wiem jak trenujesz psy a Ty ze sa zdrowe - REMIS
5.Nazwy nie tlumaczylam, bo sam to zrobiles
6.Tez Cie lubie

Zycze powodzenia "najmlodszej hodowli CdB w Polsce" z "doskonalym materialem wyjsciowym". Mam tylko watpliwosci czy jakas rodzina krolewska zajmowala sie hodowla majorek:onfire:

Posted

Janusz45
Uważam, że najlepszym treningiem dla psów są dlugie spacery, połączone z bieganiem do woli z innym psem [ psami ].
Pies sam wybiera co chce robić i w jakim tempie, a szczęście ma dosłownie " wymalowane " na pysku. [ nawet Marek z Gromem to zauważył na zdjęciach :lol: ].
A potwierdzeniem tego [ dla mnie - oczywiście ] są wspaniałe opisy w kartach ocen, np :
"doskonała kondycja wystawowa "
" piękna muskulatura ", itp.:lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...